Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας να μάθετε τι είναι το ΠΑΣΟΚ

Δείτε αυτό το ωραίο Βιντεάκι . και σκεφτείτε και όλον τον … Καρυωτάκη της παρακάτω ανάρτησης !
Και ο Καρυωτάκης και το Βίντεο αφιερωμένο εξαιρετικά στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Παπανδρέου :

ΠΡΕΒΕΖΑ
Θάνατος είναι οι κάργες που χτυπιούνται
στους μαύρους τοίχους και τα κεραμύδια,
θάνατος οι γυναίκες, που αγαπιούνται
καθώς να καθαρίζουνε κρεμμύδια.

Θάνατος οι λεροί, ασήμαντοι δρόμοι
με τα λαμπρά, μεγάλα ονόματά τους,
ο ελαιώνας, γύρω η θάλασσα, κι ακόμη
ο ήλιος, θάνατος μες στους θανάτους.


Θάνατος ο αστυνόμος που διπλώνει
για να ζυγίση μια "ελλειπή" μερίδα,
θάνατος τα ζουμπούλια στο μπαλκόνι,
κι ο δάσκαλος με την εφημερίδα.

Βάσις, Φρουρά, Εξηκονταρχία Πρεβέζης.
Την Κυριακή θ' ακούσουμε την μπάντα.
Επήρα ένα βιβλιάριο Τραπέζης
πρώτη κατάθεσις δραχμαί τριάντα.

Περπατώντας αργά στην προκυμαία,
"Υπάρχω;" λες, κ' ύστερα "δεν υπάρχεις!"
Φτάνει το πλοίο. Υψωμένη σημαία.
Ισως έρχεται ο Κύριος Νομάρχης.

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία...
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία


Read More...

Ένας ελπιδοφόρος Ευρωβουλευτής της «πράσινης ανάπτυξης» πήρε βραβείο «αλιείας» λόγω του αγώνα του για την προστασία του ερυθρού τόνου και την απαγόρευση φαλαινοθηρίας. !

Ο κ. Κρίτωνας Αρσένης, μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, και έχει σπουδάσει Ιταλικά και Κέτσουα (κύρια διάλεκτος Άνδεων). Ο κύριος αυτός λοιπόν που ξέρει και Κέτσουα ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά πολλές ΜΚΟ.
Μαζί με αυτές και τους ευρωβουλευτές «σώσανε» τις Ιαπωνικές θάλασσες και τις φάλαινες και τους ερυθρούς τόνους. Θα κατέβει εν καιρώ να σώσει και την αλιεία της Ελλάδας ! Σχεδίασε το Δίκτυο ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ που στοχεύει στην ενεργοποίηση πολιτών και φορέων που με το έργο τους προωθούν την αειφόρο ανάπτυξη στα νησιά του Αιγαίου (αποτελείται από 5 υπο-δίκτυα: Επιχειρηματιών, Ακαδημαϊκών, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών ΜΚΟ και Πολιτών) !

«Πράσινη ανάπτυξη» με όλες τις πασοκικές εισφορές και πιθανόν χορηγίες ανοιχτές δηλαδή.


Ενδέχεται να μας σώσει και στην οικονομία : Τον Ιούλιο του 2002 ήταν ο πρώτος μη Τούρκος εργαζόμενος στην ιστορία του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας, στην Άγκυρα, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να συμμετέχει εκ μέρους της Τουρκίας και στις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με την πορεία του προγράμματος σταθεροποίησης της Τουρκίας.

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.

Γιατί όπως δήλωσε ο κ. Κρίτωνας όταν βραβεύτηκε για τη φάλαινα και τον Ερυθρό τόνο (που πιθανότατα τους έσωσε) είπε : «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τους συναδέλφους μου για αυτό τον χρόνο σκληρής δουλειάς για να εναρμονίσουμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία με τις περιβαλλοντικές ανάγκες της εποχής μας. Ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί και θα ενταθεί».
Λαμπρά ! Μας έρχονται «νέοι» Σωτήρες με τα συνηθισμένα «γνωστά» ονόματα.

Ή όπως λεει και ο Καρυωτάκης :

«Θάνατος οι λεροί, ασήμαντοι δρόμοι
με τα λαμπρά, μεγάλα ονόματά τους»

Είστε σίγουροι πως για δρόμους θα έγραφε σήμερα ο ποιητής ;

Είναι φοβερός : Πάντα απεμπολεί τις ιδέες του από τα παιδιά του Δημοτικού. Όταν δεν το κάνει αυτό γίνεται ο γεφυροποιός μεταξύ ακαδημαϊκών και του πεδίου της «πράσινης ανάπτυξης» ! Θαυμάστε τον :


Read More...

«Πιάσαμε πάτο» : Μείωση 7,5% στο λιανεμπόριο τον Ιούλιο. Νόμιμα ότι τώρα πλέον δεν πουλάνε τίποτα . Άρα υπάρχει ακόμη περιθώριο...μείωσης !

Ο πρωθυπουργός μας μίλησε σε διεθνή φόρουμ για τρομοκρατία της αγοράς ,ότι η χώρα μας υφίσταται την τρομοκρατία της αγοράς . Το ότι εμείς οι Έλληνες υφιστάμεθα την «διαύγεια» του δεν το σκέφτηκε καθότι αυταπόδεικτα δεν είναι ικανός για κάτι τέτοιο, ήτοι να αυτοδιαγνώσει την «ευφυΐα» του και λήψη μέτρων στην συνέχεια . Μειώθηκε περαιτέρω το λιανεμπόριο .Νόμιμα ότι τώρα πλέον δεν πουλάνε τίποτα . Άρα υπάρχει ακόμη περιθώριο ...μείωσης . ΕΛΛΑΔΑ : Ο καιρός νεφελώδης έως και βροχερός .
Τα σύννεφα επι των κεφαλών ημών όμως ουδείς τα αντιλαμβάνεται .Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε ...



Ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο, χωρίς τα καύσιμα, για τον Ιούλιο φέτος κατέγραψε μείωση 7,5%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Όπως ανακοινώθηκε, ο δείκτης κύκλου εργασιών με τα καύσιμα υποχώρησε κατά 3,7%.

Αναφορικά με το δείκτη όγκου, χωρίς τα καύσιμα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι μειώθηκε κατά 9,7% ενώ με τα καύσιμα κατέγραψε μείωση της τάξης του 9,1%.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανεμπόριο προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις παρακάτω κατηγορίες προϊόντων:

Καύσιμα +23,8%
Ένδυση - Υπόδηση -16,3%
Φαρμακευτικά - Καλλυντικά -16%
Έπιπλα - Ηλεκτρικά είδη - Οικιακός Εξοπλισμός -15,1%
Βιβλία - Χαρτικά - Λοιπά Είδη -8,3%

Read More...

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ : Η μεγάλη απάτη ! … η αλλιώς δείτε πως μας δουλεύουν !

Τι σχέση έχει ένας κάτοικος του Α. Παντελεήμονα με ένα μέλος της Κου Κλουξ Κλάν ; Τι σχέση έχει ένας κάτοικος της Πλατείας Αμερικής με ένα φεουδάρχη της 3ης χιλιετίας π.Χ. στην Αίγυπτο ; Και όμως όταν είναι να χαρακτηριστούν από τα προπαγανδιστικά μέσα θα χαρακτηριστούν με το ίδιο ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ λεξιλόγιο ! Ρατσιστής και αυτός που του σφάζουν την οικογένεια, εξίσου ρατσιστής και εκείνος που καιει μαύρους ανθρώπους χωρίς καν λόγο ! Είναι αυτό το πράγμα λογικό ;

Ο απλός κόσμος έχει πέσει θύμα μιας απίστευτης προπαγάνδας από είτε ανόητους Δημαγωγούς (εντάσσονται και δημοσιογράφοι, πολιτικοί ) είτε από έξυπνους Δημαγωγούς (εντάσσονται και δημοσιογράφοι, πολιτικοί).

Όταν μας βολεύει μια λέξη είναι σταθερή : Ρατσιστής και ο κάτοικος του Α. Παντελεήμονα αλλά και ο Χίτλερ !
Στο ίδιο σακί !

Όταν δεν μας βολεύει μία έννοια ή μια λέξη την αλλάζουμε : Λαθρομετανάστης = μη νόμιμος Μετανάστης = Μετανάστης, μετά (ως δια μαγείας) πρόσφυγας με άσυλο και τέλος Έλληνας πολίτης !


Πήγαν να κάνουν στον Σαρκοζί τέτοια παιγνίδια στο θέμα των Ρομά. Πήγε στην Ευρώπη τους τα είπε καλά και ηρέμησαν. Η αλήθεια : ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ! Γερμανία , Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία κλπ .

Οι ειδήσεις εδώ ; ΟΛΗ η Ευρώπη εναντίον Σαρκοζί ! Και τι προβάλανε ; Τις δηλώσεις του Λουξεμβούργιου Πρωθυπουργού, που και αυτός συνεσταλμένος ήταν και ο νοών νοείτω .

Η Ιστορία μεταβάλλει κάποιες καταστάσεις :

Είναι σαν ένα καράβι που ταξιδεύει. Ξεκινά π.χ. από τον Πειραιά και πηγαίνει Ν. Υόρκη. Εμείς εδώ έχουμε Έλληνες πολιτικούς μέσα στο καράβι αυτό που ισχυρίζονται ότι βλέπουν το λιμάνι του Πειραιά ενώ το καράβι βρίσκεται στο λιμάνι της Ν. Υόρκης !


Τα σωστά Ελληνικά είναι : Η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα έχει ήδη πάρει διαστάσεις εισβολής μουσουλμανικού θεμελιωτισμού (φονταμενταλισμού) : Η στρατηγική που ακολουθούν οι φονταµενταλιστές είναι καθαρά πολιτική και ΔΗΘΕΝ ακτιβιστική (πολιτικού «εθελοντισμού») . Επιλέγουν ένα θέμα, το ανάγουν σε θέμα αιχμής και αγωνίζονται µε κάθε τρόπο να επιβάλουν την άποψή τους ως τη μόνη ορθή. Αλλά και αν αυτό δεν γίνει δεκτό, βολικό ή αρεστό καθυποβάλλεται στους «οπαδούς» η αίσθηση ότι αγωνίζονται για τις ιδέες τους ! και έτσι σύνέχεια πιέζουν για την υλοποίηση του !

Η προσπάθεια αυτή τους οδηγεί σε συσπείρωση. Έτσι καθιστούν εντονότερα αισθητή την παρουσία τους. Εάν αυξάνει συνέχεια το ποσοστό τους η επικράτηση τους είναι βέβαιη !


ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ «ΔΕΚΤΑ», ΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ «ΑΡΕΣΤΑ»


Χρέος μας είναι, τουλάχιστον σε όσους καταλαβαίνουν τη σημερινή πραγματικότητα, είναι πείσουμε τους «άπιστους Θωμάδες» για τη καταστροφή που υφιστάμεθα αλλά και να περιορίσουμε τους προδότες με τα μέσα που ήδη μας δίνει ο νόμος… ή… θα ακουστεί η κραυγή πόλις εάλω.. και μετά σιγή…

Read More...

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η κα Νταλάρα υποσχέθηκε Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους μετανάστες ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ!! Τι εννοεί; όλοι όσο είναι δυνατόν να πάρουν άσυλο ;

Πάτρα : Ούτε ένα σκάνερ στους Λιμενικούς . 1 αστυνομικός εναντίων 80 λαθρομεταναστών ! Και η κα Νταλάρα τι λεει; Φύλαξη συνόρων (κοροϊδεύει ;) και παροχή ασύλου στους «πρόσφυγες». Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ! (όσο είναι δυνατόν… ) ΝΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ! Η λέξη ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ είναι ταμπού πλέον κύριοι. ΑΥΤΟ είναι ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ! Χαρείτε την στο βίντεο.
(Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010) βραδινό Δελτίο Ειδήσεων του «Mega»:



ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ : Το νησί των λεπρών. ΕΛΛΑΔΑ : Η χώρα του εποικισμού των μουσουλμάνων της Ευρώπης.
Τι κοινοτικό θέμα κα Νταλάρα ; Εμείς τους δεχόμαστε ως Άθλιο Πανδοχείο και οι άλλοι δεν τους δέχονται.

ΤΙ Εννοεί όταν λεει ότι ΘΑ ΕΝΤΑΞΕΙ (όχι πρόσφυγες) αλλά (λαθρο)ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ;
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ή αν προτιμάτε μια ολόκληρη χώρα και τους κατοίκους της !

Read More...

Πάνε να μας τρελάνουν ! Αγάπησε έναν Αλβανό, αλλά τον έδιωξε γιατί ήταν λεει Ρατσίστρια !

Διαβάστε το άρθρο του κ. Καπλάνι να δείτε πως τα σήριαλ τύπου Φώσκολου σερβίρονται και ως «έμμεσες» ειδήσεις. Γιατί από το e-mail του το πήρε, άρα μηδενική επιβεβαίωση ! Συγχαρητήρια για το λογοτεχνικό επίπεδο των ΝΕΩΝ ! Δείτε τι ωραία μηνύματα περνάει. Είναι ή δεν είναι Προπαγάνδα ; Ιδού η απορία.

«Σας γράφω γιατί είµαι άρρωστη...»

Του Γκαζµέντ Καπλάνι

Κυριακή πρωί και ανοίγω τα e-mails µου.

Βρίσκω ένα µήνυµα από µια αναγνώστρια: «Με λένε Αννα Λ. Σας γράφω γιατί είµαι άρρωστη. Πάσχω από ρατσισµό. Προσπάθησα να αντισταθώ, αλλά στο τέλος κόλλησα… Ο Θεός ή καλύτερα η µοίρα µού έπαιξε ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Αγάπησα και αγαπώ πολύ έναν Αλβανό. Τον ερωτεύτηκα από την αρχή. Πάντα όµως απωθούσα από τη σκέψη µου την καταγωγή του. Την απωθούσα µε βία.


Δεν χώραγε αυτή η λέξη στο µυαλό µου... Τον αγαπώ και όµως φοβάµαι. Φοβάµαι γιατί ενώ εγώ έχω συνειδητοποιήσει ότι νοσώ και προσπαθώ να θεραπευτώ, ζω σε ένα νοσηρό περιβάλλον. Κανένας από τους δικούς µου δεν αποδέχτηκε ποτέ αυτή τη σχέση. Δεν άντεχα να κλείνω την πόρτα και να ακούω πίσω µου ψιθύρους. Μια µέρα ένιωσα θυµό µε εκείνον. Του είπα ότι προτιµώ να είµαι µε τον χειρότερο Ελληνα αρκεί να ακούω να µιλάει µόνο ελληνικά.

Τον έχασα... Συνειδητοποίησα τότε ότι η αρρώστια µου µε έκανε να διώξω από κοντά µου τη µοναδική ύπαρξη που µου δόθηκε ποτέ εξ ολοκλήρου και χωρίς όρους. Ηµουν ανίκανη να τον κρατήσω κοντά µου και πλήγωσα ανεπανόρθωτα την αξιοπρέπειά του. Ενιωσα τόσο µικρή και τιποτένια. Και από τότε θέλω να γιατρευτώ. Είναι µαράζι αυτό που νιώθω... Εχω σκεφτεί ότι ο µοναδικός δρόµος για να είµαι µαζί του είναι αυτός της ξενιτιάς. Μόνο αν αντιµετωπιστούµε από τους άλλους και οι δυο ως ξένοι µπορεί να ζήσουµε µαζί. Ποτέ εδώ. Ποτέ κοντά στους δικούς µου... Φοβάµαι ότι τα παιδιά µας θα αντιµετωπίζονται ως υβρίδια, ως όντα συγκεχυµένης ταυτότητας. Γι’ αυτό νοµίζω ότι η µοναδική διέξοδος είναι η ξενιτιά…».

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το µήνυµα. Τόσο λυπηµένο µια τόσο όµορφη µέρα. Σκέπτοµαι και ξανασκέπτοµαι να απαντήσω, αλλά τι να πω; Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω και διαβάζω τέτοιες ιστορίες. Είναι η πρώτη φορά παρ’ όλα αυτά που συγκλονίζοµαι τόσο πολύ.

Σκέπτοµαι πως εµείς οι άνθρωποι κάνουµε το παν ώστε να κάνουµε τη ζωή µας πιο δύσκολη και δυστυχισµένη από όσο είναι. Γιατί θεωρώ δυστυχισµένη µια οικογένεια ή µια κοινωνία που επιβάλλει στα «µέλη» της να ερωτεύονται ή να παντρεύονται µε βάση την καταγωγή, την ιδεολογία ή τη θρησκεία. Κάνει δυστυχισµένη και δηλητηριάζει τη δική της ζωή και όσων έρχονται σε επαφή µαζί της. Πόσες και πόσες ερωτικές ιστορίες έµειναν ηµιτελείς ή είχαν τραγική κατάληξη γιατί η πίεση του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος ήταν αφόρητη; Εχω δει ανθρώπους να καταστρέφονται, να χάνονται, ψυχικά και κυριολεκτικά. Είναι µια πραγµατικότητα αόρατη, που την κρατάµε κρυφή, που σπάνια µιλάµε γι’ αυτήν. Ενας λόγος παραπάνω για να θαυµάζω το θάρρος της Αννας. Το µόνο που µπορώ να της πω είναι η ευχή να αντέξει και να ακολουθήσει την ατοµική της επιλογή. Κάποτε, θα πρέπει να µη συµβιβαστούµε µε τη δυστυχία των άλλων, ακόµα και δικών µας αγαπηµένων ανθρώπων που δεν επιλέξαµε, ώστε να µην κάνουµε δυστυχισµένη τη δική µας ζωή και όσων επιλέξαµε να αγαπάµε. Είναι κάτι που απαιτεί θάρρος µεγάλο και ψυχικό σθένος. Γυναίκες σαν την Αννα είναι οι αόρατες ηρωίδες που κάνουν τις κοινωνίες µας λίγο λιγότερο ξενέρωτες, λίγο περισσότερο ανθρώπινες

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4596410



Σχόλιο apopsis : Μη κάνετε το «λάθος» να βρίσετε ! Αυτό θέλει ο ίδιος ! Δεν καταλαβαίνετε πως θα βγαίνει να λέει μετά να με κανούν με δείχνουν ; Θέλετε να παίξετε το παιχνίδι του ή είστε agent provocateur ;

Read More...

Μια δίκαιη και τίμια πρόταση για να μην εισέρχονται από τον Έβρο ανεξέλεγκτα λαθρομετανάστες.

Αν κάποιος άγνωστος προσπαθήσει προκλητικά να εισέλθει σε ένα στρατόπεδο στη χώρα μας τι προβλέπει το πρωτόκολλο ; Πυροβολεί ο φρουρός ή όχι αν δεν παραδοθεί και συνεχίσει ; Είναι θέμα Εθνικής ασφάλειας ή όχι ;
Στα σύνορα νομίζετε ότι είναι μικρότερης σημασίας ; Μα εκεί λένε ότι φυλάμε ΟΛΗ την Ελλάδα και όχι ένα στρατόπεδο μας ! Και όμως εκεί είναι που παίζεται το δράμα, η ειρωνεία της αυριανής συντέλειας του Ελληνικού κράτους και ότι συνεπάγεται με αυτό για μας τους Έλληνες !

Την Ιστορία τη ξέρετε : Επιθυμεί συνήθως ο Λαθρομετανάστης να συλληφθεί. Και να μη συλληφθεί Δε θα αντιδράσει ο φρουρός και αν δεν συλληφθεί θα μπει μέσα.

Θα του εκδώσουν συγχωροχάρτι ! Θα μείνει «παράνομα» εδώ 5 χρόνια και αυτό το «Φάντασμα» που πιθανόν είναι από Πακιστάν ή Μπαγκλαντές και δήλωσε Παλαιστίνος θα γίνει Έλληνας ;

Όλοι μιλάνε για τρόπους φιλοξενίας κλπ. Κάνουν και κέντρα 400 ατόμων , περίπου όσοι μπαίνουν κάθε μέρα !
Δεν είναι κοροϊδία αυτό το πράγμα ;

Κανείς ακόμα επίσημα δε μίλησε για το πώς ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να φυλάξουμε σαν Ανεξάρτητο (;) κράτος τα σύνορα μας !

Ακόμα και με ψηλά χέρια να σου εμφανιστεί κανείς τον συλλαμβάνεις και αν δεν έχει νόμιμα έγγραφα τον στέλνεις από εκεί που ήρθε ! Αυτό είναι το διεθνές νόμιμο !

Αν τώρα το κράτος που από εκεί ήρθε δεν τον αποδέχεται αυτό έστω και για έναν (1) είναι διεθνές επεισόδιο και όχι ενδοτική Ελληνική πολιτική που εφαρμόζουμε ως τώρα για να βγάλουμε τα μάτια μας !
Δημιουργείς μια ουδέτερη ζώνη που πρόσβαση έχει ο παράνομος να επιστρέψει από τη χώρα που ήρθε. Δεν είναι πρόβλημα δικό μας !

Αν τώρα το κράτος που προήλθε ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ αρνείται να τον δεχτεί το καταγγέλλεις στον ΟΗΕ και το κρίμα είναι δικό τους !

Η αλλιώς θέλετε να μας δουλεύει η Τουρκία ;

Έτσι καταρχάς πρέπει ένα κράτος να αμύνεται : Δίκαια και τίμια. Και να μη μας κοροϊδεύει όλη η οικουμένη !

Παράδειγμα ; Πριν λίγο καιρό εγκλωβίστηκαν στον Έβρο 25 λαθρομετανάστες προερχόμενοι από τη Τουρκία (ήταν φύσει αδύνατον να προέρχονται από αλλού). Η Τουρκία αν και υποχρεωμένη να τους παραλάβει σφύριζε αδιάφορα ότι δεν έχει σχέση. Για να μη λιμοκτονήσουν εκεί τους παραλάβαμε εμείς ! Αυτό κύριοι είναι η ΠΡΟΔΟΣΙΑ εναντίον του Ελληνικού Κράτους !
Ας τους έριχναν τρόφιμα και ρουχισμό και ας φώναζαν τον ΟΗΕ την Frontex. Έτσι δίκαια και τίμια υπερασπίζεται τα σύνορα του ένα κράτος . Αλλά άμεσα τους περιλάβαμε για να έχουμε και άλλους 25 Έλληνες Μουσουλμάνους σε 5 χρόνια. Συνεχίστε λοιπόν να φτιάχνετε κέντρα υποδοχής !
Αυτή είναι άλλωστε η μεθοδολογία της έντεχνης προδοσίας
!

Υ.Γ. Η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό κράτος που θέλει να μπει και στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Ας ζητήσουνε εκεί άσυλο λοιπόν !

Read More...

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ : «Επιφυλάξεις της ΕΕ για το σύστημα παροχής ασύλου στην Ελλάδα» Θέλουν να τους δίνουμε γρηγορότερα άσυλο !

Κινδυνεύουμε να γίνουμε Πακιστάν και «υποθάλπτουν» τέτοιες ειδήσεις ; Και αντί να τους απαντήσουμε πάρτε τους εσείς, θα τους πούμε και ευχαριστώ ; Δηλαδή τι θέλουν να γίνουμε το Πανδοχείο του Μπαγκλαντές της Ευρώπης ; Διαβάστε ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ :

«Τον προβληματισμό που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως προς το σύστημα παροχής ασύλου που ισχύει στη χώρα μας μετέφερε η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κυρία Σεσίλια Μάλστρομ (φωτογραφία), ενημερώνοντας τα μέλη των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Οπως ανέφερε, το ποσοστό χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι «υπάρχει πολύ σοβαρή καθυστέρησηκαθώς εκκρεμούν οι αιτήσεις 50.000 ατόμων που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο». Χαρακτήρισε, δε, ιδιαιτέρως προβληματικές τις συνθήκες υποδοχής, αν και αναγνώρισε τις πιεστικές συνθήκες για την Ελλάδα, τόσο λόγω της γεωγραφικής θέσης της όσο και λόγω της οικονομικής κρίσης. Προς την κατεύθυνση αυτή η κυρία Μάλστρομ σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις προσπάθειες της ελληνικής κυ βέρνησης ώστε σε σύντομο διάστημα να τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο δράσης, θέμα το οποίο θα τεθεί και στις συναντήσεις που αναμένεται να έχει στην Αθήνα με τους αρμόδιους υπουργούς.

«Τα κράτη-μέλη δείχνουν αλληλεγγύη και υπάρχουν πολλά από αυτά που θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Η ΕΕ θέλει να βοηθήσει και οικονομικά. Πρέπει ωστόσο να συζητήσουμε με τον υπουργό Οικονομικών για τα χρήματα που απαιτούνται και πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα» υπογράμμισε η επίτροπος, η οποία δήλωσε πως υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομοθεσίας στην Ελλάδα και πρέπει να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να εδραιωθούν οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί κανονισμοί. Και έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με τον ΟΗΕ καταβάλλεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το θέμα του ασύλου για όσους μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα και για όσους πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους.»

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=357077&dt=28/09/2010

Σχόλιο : Γιατί ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ μιλάνε πάντα για την «υποδοχή» και το «άσυλο» αλλά ΠΟΤΕ για το πώς θα σταματήσει αυτή η εισβολή, λαίλαπα ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ; Απάντηση : Γιατί ΟΛΟΙ οι άλλοι φυλάνε τα σύνορα τους και δεν αφήνουν κουνούπι να περάσει ! Πήγαινε στην Αγγλία να βάλεις ΛΑΘΡΑΙΑ μια γάτα ! να δεις τι θα σου κάνουν ! Ακόμα και το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ κράτος του Ισραήλ ξέρει να φυλά τα σύνορα του. Εμείς ;;;

Read More...

Ο Κιμ επανεξελέγη από το «λαϊκό» συνέδριο για να εκλέξει μετά ( το «λαϊκό» συνέδριο) νέο ηγέτη τον γιο του Κιμ … τον Κιμ

Και όμως αυτά συμβαίνουν στον πλανήτη Γη. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ επανεξελέγη γενικός γραμματέας.. Λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, που πιστεύεται ότι υπέστη εγκεφαλικό το 2008 !!, διόρισε τον νεότερο γιο του Κιμ Γιονγκ-Ουν στρατηγό. Ούτε οι «φίλοι» του Κ. Πάγκαλου δεν έκαναν τέτοιους διορισμούς (ακόμα). Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, (ή μπορεί και πριν υποπτευόμαστε) ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ (ο πατέρας) επανεξελέγη γενικός γραμματέας, μετέδωσαν τα ιαπωνικά πρακτορεία Jiji και Kyodo.

Το επίσημο πρακτορείο της Βόρειας Κίνας KCNA χαρακτήρισε ιστορικό το συνέδριο αυτό που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε για λόγους άγνωστους, όπως άγνωστο είναι οτιδήποτε συμβαίνει σε εκείνη Λαϊκή Κομουνιστική Υπερδύναμη.


Η Τύχη του Προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας της Β. Κορέας αλλά και των ποδοσφαιριστών που επέστρεψαν σε αυτό τον Κομουνιστικό Παράδεισο, παραμένει άγνωστη ΚΑΙ αυτή , επειδή έκαναν το λάθος στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο και έφαγαν 7 γκόλ !

Πηγή “Πληροφορίας” και φωτό (άνευ της λεζάντας) : http://news.in.gr/world/article/?aid=1231060826

Read More...

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Συγχαρητήρια κ. Παπανδρεου : Αν επενδύσετε και στις Φιλιππίνες θα σας πουν εκεί ότι είστε και … malakas !

Αν μάθουν οι … Φιλιππινέζοι πόσο πολύ θα τους βοηθήσετε με τη «μεσογειακή διατροφή» πάλι θα πουν ότι μας σώζει ο malakas ! Ακριβώς βέβαια με την έννοια που ο… malakas απειλεί την Ιαπωνία που προφανώς δε θα έχει πράσινη ανάπτυξη. Θέλετε και απόδειξη ότι σίγουρα και επίσημα πως οι μελλοντικοί επενδυτές μας οι Φιλιππινέζοι θα κάνουν συνέχεια λόγο για το πόσο malakas είσαστε ; Ιδού και η απόδειξη στο παρακάτω άρθρο :

«Ο... malakas απειλεί την ανατολική ακτή

Ενας... malakas κινείται απειλητικά προς τα ανατολικά της Ιαπωνίας. Πρόκειται για μια τροπική καταιγίδα που σύμφωνα με τη Nasa αναμενόταν να αναβαθμιστεί σε τυφώνα προτού εξασθενίσει σήμερα το πρωί. Το «malakas» στις Φιλιππίνες σημαίνει «δυνατός/ισχυρός», όπως αναφέρει η λίστα του Παρατηρητηρίου του Χονγκ Κονγκ με τα ονόματα των καταιγίδων στον βορειοδυτικό Ειρηνικό και τη Νότια Κίνα. Προφανώς το Παρατηρητήριο αγνοεί τη? διεθνώς αναγνωρίσιμη μετάφραση στα ελληνικά.»

ΠΗΓΗ 'Αρθρου για τα καιρικά φαινόμενα : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=32664951

Read More...


Είναι η Τρίτη και μάλλον τελευταία αποκλειστικότητα για το θέμα αυτό Η παρούσα ανάρτηση είναι και το «Φινάλε». Θα καταγγείλουμε και πρόσωπα αλλά και θεσμικές ΛΑΘΟΣ διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Α) Συνοπτικό Ιστορικό : Με 4 χρυσόβουλα από το 1080 απέκτησε κυριότητα η μονή Βατοπεδίου με ένα χρυσόβουλο (που Ιστορικά εν συνεχεία γίνανε 4 –μέχρι και Σέρβος ναι Σέρβος υπογράφει ένα από αυτά-) απέκτησαν Πλήρη κυριότητα επί της Λιμνοθάλασσας (κατά μια νομική εκτίμηση).

Τα «κοινά» όμως στη χρήση πράγματα δεν είναι προς πώληση ! Η Ακρόπολή νομικά δεν πωλείται, ούτε ο αέρας που αναπνέουμε αλλά ούτε η θάλασσα ! Παρ όλα αυτά : Οι εκτάσεις αυτές είχαν μεταβιβασθεί από την Κτηματική Εταιρεία Ξάνθης στη Μονή Βατοπεδίου στις 25 Ιουνίου 2003 με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Pοδόπης. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ.


Β) Διοικητικό Σκάνδαλο : Το Δημόσιο συνήθως (και κατά τη κρατούσα νομική άποψη) είναι υποχρεωμένο εδώ να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο μέσα σε συγκεκριμένες ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ! ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ! ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ. Αλλά μιλάμε εδώ και για τα θεσμικά όργανα του Δημοσίου και ΟΧΙ πρωτογενώς για πολιτικούς !

Γ) Νομικό Σκάνδαλο. Όταν ένας Υπουργός έχει βεβαιώσεις από ΟΛΟΥΣ τους νομικούς, οικονομικούς θεσμικούς φορείς ότι η υπόθεση και χαμένη είναι αλλά και οι ανταλλαγές συμφέρουσες αλλά και αυτό το άρθρο του Συντάγματος : Άρθρο 105 :
(1). Η χερσόνησος του Άθω, από τη Μεγάλη Βίγλα και πέρα, η οποία αποτελεί την περιοχή του Αγίου Όρους, είναι, σύμφωνα με το αρχαίο προνομιακό καθεστώς του, αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους, του οποίου η κυριαρχία πάνω σ' αυτό παραμένει άθικτη. Από πνευματική άποψη το Άγιο Όρος διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όλοι όσοι μονάζουν σ' αυτό αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι ή μοναχοί, χωρίς άλλη διατύπωση.

Τα "βάζει" με τον «Αντιστράτηγο» του Α. Όρους ; Αυτή αναλογικά είναι η θέση Εφραίμ – Βατοπεδίου (Είναι η δεύτερη Ιεραρχικά ανώτερη - από 20 - μονή του Α. Όρους ).

Και έτσι άρχισε η διαδικασία ανταλλαγών από το 2003 έως το 2008.

1) Τότε συνέβη ένα άσχετο συμβάν : Γνωστός Μεγαλοεπιχειρηματίας αλλά και Μεγαλοκαναλάρχης κατηγορήθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος σε ένα άσχετο θέμα με το σκάνδαλο. Εφεξής τα ΜΜΕ επιρροής του άρχισαν να ομιλούν για το μεγάλο σκάνδαλο ! Μπορεί να είναι και τυχαίο δεν είμαστε σε θέση νομίζουμε ή όχι ! Αλλά νομίζουμε ότι ισχύει η ρήση του Ταυλεράνδου : «Συκοφάντησε συνέχεια και κάθε μέρα. Κάτι θα μείνει στο τέλος !» Αυτό νομίζουμε ότι όντως ισχύει, και έμεινε πολύ … Έπεσε μια Κυβέρνηση !
2) Το τι έγινε μετά είναι γνωστό : Φοβερό σκάνδαλο προπαγάνδα με τα ΟΛΑ της : Πρωθυπουργός, Εκκλησία Απάτη.
Κοινωνιοψυχολογικά μόνο σεξ δεν είχε για να χαρακτηρισθεί το «τέλειο» σκάνδαλο ! Δηλαδή αν είχε προσκυνήσει και ο κ. Ζαχόπουλος κάποτε στο βατοπέδι ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ! Η πρόταση αυτή είναι επιστημονική και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε !
3) Φοβερή αδράνεια της ΝΔ στον τομέα της προπαγάνδας ! Νόμιζαν ότι θα σκάσει φούσκα ίσως. Εμ δε σκαει φούσκα ένα τέτοιο τέλειο «επικονωνιακό σκάνδαλο» Καλούμε τη ΝΔ να βάλει έναν καλό επικοινωνιολόγο αναλυτή γιατί κινδυνεύει να μείνει στο 25% ! εσαεί !

Και φτάσαμε σήμερα όπου το κουβάρι κάπως ξετυλίχτηκε από τις δήλωσεις της κας. Πελέκη ! και τις κινήσεις Κ. Καστανίδη ! Είναι σαφείς οι προθέσεις του κ. Υπουργού δεν θα πέσουμε καν στο επίπεδο να σχολιάσουμε. Όλοι γνωρίζουμε γιατί το κάνει και συγχαρητήρια που το κάνει. Φωτογραφίζει και το πραγματικό αλλά και πολιτικό του ήθος.
Ερχόμαστε λοιπόν στη κατάθεση της Κ. Πελέκη. Κατ’ αρχάς η οικογένεια Πελέκη έχει στενές σχέσεις νομικής συμπαράστασης χρόνια πριν προκύψει στη ζωή της κας Πελέκη ο σύζυγος της.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Στέλιο Ζερβουδάκη, νομικό σύμβουλο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, τα συμβόλαια συγγραφόταν από το δικηγόρο Δημήτρη Πελέκη και επικυρωνόταν από την αδερφή του, συμβολαιογράφο Κατερίνα Πελέκη-Βουλγαράκη.

Η κα Πελέκη λοιπόν ανέφερε στην εξεταστική πως ουδέποτε πήρε αμοιβή από τα συμβόλαια και υπαινίχθηκε πως οι εντολές ήταν από τον τότε Πρωθυπουργό και τα πανταλόνια του.
Καλό θα ήταν να σκεφτούμε 2 απλά πράγματα κύριοι. Α) Η οικογένεια Πελέκη (Πατέρας – παιδιά του) είναι Εθνικοί Ευεργέτες ; Β) Γιατί ΣΦΑΖΕΙ ηθικά αλλά και πολιτικά τον σύζυγο και πατέρα των παιδιών της ; Μήπως θέλει να «καλύψει» τίποτα υπέρτερον :
Αν βρείτε λοιπόν τη λογική απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις ….

ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ !
Αυτό είναι που θα κάνει καιρό να «αποκαλύψει» το Σκαι αν δεν μας διαβάζει… Και όσο για τις οικονομικές εκτιμήσεις περί ζημίας ή μη του Δημοσίου, που είναι το θέμα που έχει τελματώσει : Η λίμνη Βιστωνίδα και οι παρόχθιες περιοχές της (27.000 στρέμματα) αποτελεί μέρος του δικτύου Natura 2000, ήτοι δεν μπορούν να οικοδομηθούν ! Επιτρέπεται μόνο μιας μορφής ήπιας εκμετάλλευσης. Αυτό θα δυσκολευτεί να πει το σκαι…. Και ΟΛΟΙ οι οικονομικοί ελεγκτές Έστω κι αν το γνωρίζουν !
Διερωτούμεθα μάλιστα τι θα πει ΠΑΡΑΠΑΝΩ ή διαφορετικό στο υπόμνημα του ο κ, Καραμανλής. Και από πριν δηλώνουμε πως αν δεν πει αυτά που λέμε εδώ τον παρακαλούμε να αλλάξει επικοινωνιακούς συμβούλους και να γίνει ειλικρινέστερος για το δικό του καλό, αλλά κυρίως για τον τόπο μας !
Θα επανέλθουμε μόνο εάν προκύψει τίποτα «νέο» από το υπόμνημα Καραμανλή ή πραγματική είδηση και όχι αρβύλα. Βλέπετε το βατοπέδι έχει τις «Επικοινωνιακές αρβύλες» μιας μεραρχίας ολάκερης και λίγες ειδήσεις ουσίας.
Συνοπτικά όμως εδώ περιγράφηκαν.

ΜΟΝΟ ΕΔΩ…

Σε ένα «ταπεινό» αλλά Ισχυρό Ιστολόγιο. Στο χέρι σας είναι να κρίνετε πως μπορείτε να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε ΕΣΕΙΣ την αλήθεια που πρώτα από εδώ από ερασιτέχνες Ιστολόγους διαβάσατε !
Καλή σας μέρα : και περιμένετε το βράδυ στις ειδήσεις να μάθετε το 1/10... Αν το πουν !

Read More...

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΕΙΣ πότε ή ποτέ ;;

Στις 21/9 http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/09/blog-post_5467.html ΓΡΑΨΑΜΕ : "Πόσο πάτε στοίχημα ότι στην ομιλία του περί της σωτηρίας του πλανήτη θα μίλησε και για τη μεσογειακή διατροφή ; Πάντα το λεει αυτό… Ακόμα και σε πόλεμο, «πολεμικό ανακοινωθέν αν συντάξει κάπου θα τη κοτσάρει !"
Δείτε τώρα 3-4 αναρτήσεις παρακάτω http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/09/blog-post_7586.html  πως τον πήραν χαμπάρι σε μια βδομάδα οι ξένοι ! Εμείς εδω...

Read More...

Οι μυστήριες ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ σκέψεις του Κ. Πάγκαλου, και το πάζλ της λύσης των ανώτερων κλιμακίων τους στο πίσω μέρος του μυαλού του»…

Δίνει συμβουλές του Λένιν (στην αριστερά για να οργανωθούν καλύτερα ;), ενώ λεει ότι έχουν στρατηγικό σχέδιο τη διάλυση του κράτους ! Μήπως αποκαλύπτει τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ σκέψεις που πιθανόν να ταυτίζονται με της κας Παπαρήγα ; : «Η κυρία Παπαρήγα έχει ως στρατηγικό σχέδιο τη διάλυση του κράτους...»…. «Ο Λένιν, ξέρετε, έλεγε ότι οι συμμαχίες είναι το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα του Κινήματος. Δηλαδή, η εργατική οργάνωση, το επαναστατικό κόμμα, το πρώτο πράγμα που έπρεπε να λύσει ήταν το θέμα των συνεργασιών. Εδώ έχουμε ένα επαναστατικό κόμμα που λέει από το μεγαλειώδες ύψος του 7% ότι “Εγώ, όχι, δεν κάνω συμμαχίες, ούτε θα κάνω ποτέ στο μέλλον με κανέναν από αυτούς”...».

Η συνέντευξη του στο Βήμα σήμερα, Έχει πολλές μυστηριώδεις πτυχές !

«Η ΝΔ έχει στο DΝΑ της τη φαυλότητα, το ΠαΣοΚ την πολέμησε, έκανε το ΑΣΕΠ, αλλά αντιστάθηκε με δύναμη κατ΄ αρχήν η κοινωνία. Δηλαδή οι άνθρωποι που ζητούσαν διορισμούς. Υπό την πίεσή τους υποχώρησαν πολλοί βουλευτές, για να μην πω σχεδόν όλοι, και πολλοί υπουργοί...».

Δηλαδή περνάτε το μήνυμα ότι και τα ΔΥΟ κόμματα είναι επικίνδυνα συλλήβδην ; Τι μας μένει τότε ; Η «οργανωμένη» αριστερά ; που λετε παραπάνω ;


Όταν ερωτάται για την κ. Παπαρήγα η πρώτη του πρόταση : «Κινδυνεύουμε να μη συναντηθούμε.»
ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ να συναντηθούν ; Δεν είναι λίγο μυστήρια Αριστερή σκέψη αυτή ;

Δεν έχει νόημα δηλαδή αν οι πάνω προτάσεις τις έχει πει πριν ή μετά. Είναι συγκροτημένες και το πάζλ εδώ Είναι λογικό !

Ενώ συμμετείχε και ο ίδιος στο τραπέζι της φαυλότητας, δείτε να θέλετε και τη φωτό, ή δείτε και εδώ ορθότερα και αναλυτικότερα:

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/09/blog-post_6051.html

Έρχεται και λεει ότι ΟΛΟΙ τα φάγαμε. Εμ δεν τα φάγαμε όλοι κύριε μου. Εσείς συμμετείχατε στο φαινόμενο της φαυλότητας κάποιοι άλλοι πολλοί Έλληνες ΔΕΝ συμμετείχαν όμως σήμερα καλούνται να πληρώσουν τα δικά σας «φαγωμένα» κύριε.

Λέει μετά πως η ΝΔ «Η ΝΔ έχει στο DΝΑ της τη φαυλότητα» Από πού και ως που προσάπτεις σε ένα κόμμα , μια κεντροδεξιά παράταξη ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ; Αυτό εξυπνάδα λόγου είναι ; ή…. Παντελώς ανοησία του τύπου : Το τραπέζι μου έχει ανθρώπινη νοημοσύνη ! Δηλαδή το να είσαι κεντρώος ή δεξιός είσαι φαύλος , Το Πασοκ, δεν άντεξε στη διαφθορά, άρα που καταλήγει η μυστήρια σκέψη του κ. Πάγκαλου ; Μήπως ο κ. Αντιπρόεδρος δεν είναι και τόσο ΠΑΣΟΚ αλλά κάποια λίγα ή πολλά «κλικ» αριστερότερα του ;

Διαβάστε καλύτερα όμως όλο το άρθρο να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα :




ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ "Η ΝΔ έχει στο DΝΑ της τη φαυλότητα"
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξηγεί το «ποιος έφαγε τα λεφτά», επιτίθεται με σφοδρότητα στη ΝΔ και παραδέχεται ότι υπουργοί και βουλευτές του ΠαΣοΚ διόρισαν «με το παραπάνω» στο Δημόσιο
ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΝΔ έχει τη φαυλότητα στο DΝΑ της, το ΠαΣοΚ την πολέμησε, αλλά υπάρχουν παραδείγματα φαύλων υπουργών και βουλευτών του ΠαΣοΚ που διόρισαν με το παραπάνω, αναφέρει
σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Θ. Πάγκαλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δίνει τη δική του απάντηση στο ερώτημα ποιοι έφαγαν τα λεφτά: «Δεν είναι μόνον οι πολιτικοί που τα έφαγαν, αυτό είναι μια βλακεία, δεν μπορούν να φάνε οι πολιτικοί ένα πλεόνασμα
7%» λέει. Επιτίθεται εναντίον του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς είπε την αρλούμπα της δεκαετίας»
όταν υποσχέθηκε ότι θα μηδενίσει το έλλειμμα, αλλά και εναντίον της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα η οποία, όπως σημειώνει, έχει ως στρατηγικό σχέδιο τη διάλυση του κράτους.
- Τελικά, κύριε αντιπρόεδρε,ποιοι έφαγαν τα λεφτά; Οι πολιτικοί,οι πολίτες,οι δημόσιοι υπάλληλοι ή όλοι μαζί, όπως είπατε προσφάτως;

«Λοιπόν, ακούστε. Μεταξύ 2004 και 2009 η ελληνική οικονομία είχε μια αύξηση κατά μέσο όρο γύρω στο 3,5%- βάλτε λίγο περισσότερο, λίγο λιγότερο, ωστόσο σημαντική αύξηση, η υψηλότερη στην Ευρώπη. Ταυτοχρόνως η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δανειζόταν κατά μέσο όρο σε αυτή την πενταετία 3% με 3,5% του ΑΕΠ. Υπήρχε δηλαδή πλεόνασμα συνολικά περί τα 6% με 7% του ΑΕΠ, ένα κολοσσιαίο πλεόνασμα. Αυτό αρκούσε και για να γίνουν επενδύσεις, και για να πληρωθεί μια μερίδα του χρέους, και για να υπάρξει κάποια βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Τίποτα από αυτά τα τρία δεν συνέβη. Πού πήγαν τα λεφτά; Αυτό το αγωνιώδες ερώτημα προβάλλει ο κόσμος- και ορθώς το προβάλλει- με πρωτόγνωρη και στοιχειώδη μορφή. Ορισμένοι συνάδελφοί σας, που υποτίθεται ότι σκέφτονται και μπορούν να διαμορφώσουν σύνθετο λόγο, δίνουν την εντύπωση ότι τα έκλεψαν οι πολιτικοί. Αυτό είναι μια βλακεία όπως καταλαβαίνετε...».

- Γιατί είναι βλακεία; «Κατ΄ αρχήν, από τη Βουλή και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι πολιτικοί που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τη διαχείριση είναι λίγοι. Μερικές εκατοντάδες. Δεν μπορούν να φάνε ένα πλεόνασμα 7% τον χρόνο επί του ΑΕΠ». - Συνεπώς, ποιοι έφαγαν αυτό το πλεόνασμα χρημάτων;

«Το βάρος του Δημοσίου για συντάξεις και μισθούς, το οποίο υπερέβη κάθε όριο σε αυτή την πενταετία. Η ΝΔ αύξησε τους δημοσίους υπαλλήλους κατά 50%. Διπλασιάστηκε ο όγκος των μισθών και των συντάξεων στον προϋπολογισμό του κράτους. Κάλυπτε πλέον, αν δεν κάνω λάθος, γύρω στο 50% ή κάτι παραπάνω. Το κράτος λειτουργούσε υπέρ του εαυτού του, για να υπάρχει· και όχι για να κάνει επενδύσεις ή κοινωνική πολιτική. Η συντήρηση του κράτους έγινε αυτοσκοπός. Διαλύθηκαν τα πάντα... Και όταν συνάντησα το νέφος βλακείας που αντιμετώπισα όταν είπα αυτά τα αυτονόητα, κατάλαβα πόσο μεγάλη είναι αυτή η ρήση του Γ. Παπανδρέου ότι κάνουμε “την επανάσταση του αυτονόητου”».

- Υπήρξαν όμως και βουλευτές του ΠαΣοΚ οι οποίοι σας επέκριναν λέγοντας ότι δεν μπορείτε να εξομοιώνετε τους κλέφτες με τα θύματα.

«Ποιοι είναι οι κλέφτες και ποια είναι τα θύματα; Δηλαδή υπάρχει κανείς στο ΠαΣοΚ που δεν διόρισε για κάποιους λόγους; Αν υπάρχει το σέβομαι και θα ήμουν ευτυχής αν κάποιος μου το απεδείκνυε. Αν του έθετα δηλαδή υπόψη παραδείγματα φαύλων υπουργών και βουλευτών του ΠαΣοΚ οι οποίοι διορίσανε και διορίσανε με το παραπάνω- ας μου αποδείκνυε ότι δεν είναι έτσι. Βεβαίως, πρέπει να επισημάνει κανείς την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΠαΣοΚ και ΝΔ. Η ΝΔ έχει στο DΝΑ της τη φαυλότητα, το ΠαΣοΚ την πολέμησε, έκανε το ΑΣΕΠ, αλλά αντιστάθηκε με δύναμη κατ΄ αρχήν η κοινωνία. Δηλαδή οι άνθρωποι που ζητούσαν διορισμούς. Υπό την πίεσή τους υποχώρησαν πολλοί βουλευτές, για να μην πω σχεδόν όλοι, και πολλοί υπουργοί...».

- Διορισμοίδηλαδήδιά της πλαγίας οδού;

«Είχαμε διορισμούς από το παράθυρο. Το γνωστό σύστημα των συμβάσεων έργου που γίνονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ακολούθως συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αυτό καταντούσε να είναι ισοδύναμο με το μόνιμο. Είδατε στη Βουλή ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ, μιλώντας για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, οι οποίοι με σκανδαλωδέστατο τρόπο είχαν προσληφθεί σε ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο, έσπευσαν να πουν: “Να βρούμε τρόπο για να μην απολυθούν”. Δεν είναι επανάσταση του αυτονόητου να πάψεις να λες ότι απολύεται κάποιος του οποίου η σύμβαση λήγει;

Οταν λήγει η σύμβαση ενός, αυτός απλώς δεν έχει πλέον σύμβαση».

- Αλλωστε, προσλαμβάνεται για ορισμένο χρόνο...

«Ακριβώς. Δηλαδή προσλαμβάνεται για ορισμένη θέση και όταν δεν υπάρχει αυτή η θέση υποτίθεται ότι πρέπει να του βρεις άλλη θέση. Πόθεν προκύπτει αυτό; Από ποια σύμβαση; Από ποιον κανόνα δικαίου; Είναι δηλαδή τόσο βαθιά μέσα στο μεδούλι των κοκάλων μας ώστε να έχουμε φθάσει στο σημείο να μην καταλαβαίνουμε τι λέμε; Ακουσα ορισμένες κριτικές για ανθρώπους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και βρήκαν να φάνε ένα κομμάτι ψωμί. Και εμένα η καρδιά μου ματώνει με την ανέχεια, το αδιέξοδο του ανθρώπου που δεν έχει άλλες ικανότητες και θέλει να επιζήσει μέσα σε ένα είδος καταφυγίου, ας πούμε, απέναντι στη ζωή και στα προβλήματά της, που είναι το Δημόσιο. Ερωτώ όμως: Για αυτό τον λόγο είναι η κρατική μηχανή; Για αυτό τον λόγο υπάρχει ο δημόσιος υπάλληλος; Αυτό είναι το επιτελικό κράτος; Αυτόν που σιχαίνομαι είναι τον άνθρωπο που όταν πρόκειται να απολύσουμε, για να πάρει ψήφους και να κάνει κανένα ρουσφετάκι, ανακαλύπτει την ανθρώπινη πλευρά των πραγμάτων. Οταν όμως πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τον λόγο της κομματικής ηγεσίας ομιλεί ανερυθριάστως περί εκσοσιαλισμού, εκσυγχρονισμού και επιτελικού κράτους. Ηρθε η ώρα να ανοίξουν τα στόματα».

- Πιστεύετε ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση;

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της προσπάθειας ανόρθωσης με ένα πρόσθετο θετικό στοιχείο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη δράση του ίδιου του Πρωθυπουργού. Την ανάκτηση κάποιας εξωτερικής αξιοπιστίας. Αυτή είναι πρόδηλη και από τις δηλώσεις των αρμοδίων, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο καλύπτει ο διεθνής Τύπος το “ελληνικό φαινόμενο”, όπως έχει ονομαστεί. Αυτό έχει μεγάλη σημασία διότι η ψυχολογία και η εμπιστοσύνη παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στις κινήσεις κεφαλαίων και στις οικονομικές εξελίξεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις επενδυτικές προσπάθειες. Πρέπει να ξεπεράσουμε το δεύτερο μεγάλο εμπόδιο, δηλαδή της αδυναμίας ολοκλήρωσης επενδύσεων για τις οποίες δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι ώστε να υπάρξει μπλοκάρισμα ή αναβολή».

«Δεν με καπέλωσε ο Ραγκούσης»
- Σε λιγότερο από έναν χρόνο διακυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε ανασχηματισμό. Πιστεύετε ότι ήταν αναγκαίος;

«Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός έκανε μια εκτίμηση, όπως έχει δικαίωμα να το κάνει, έχει και την ευθύνη βέβαια της εκτίμησης, ότι χρειάζεται μια νέα αναδιανομή δυνάμεων. Σκεφτείτε όμως τι έχει γίνει μέσα σε ένα χρόνο... Ποτέ την τελευταία τριακονταετία που θυμάμαι εγώ τον εαυτό μου μέσα στη Βουλή δεν ανετράπησαν τόσο συγκεκριμένα και ριζωμένα μορφώματα του παρελθόντος με τρόπο τόσο αποφασιστικό και δημιουργήθηκαν νέες δομές».

- Το κυβερνητικό σχήμα όμως έγινε μεγαλύτερο. Αλήθεια, νιώθετε ότι τελικά σας έχουν «καπελώσει;».

«Από ποιον να καπελωθώ;». - Από τις αρμοδιότητες συντονισμού που δόθηκαν στον υπουργό Εσωτερικών.

«Δεν είναι ανταγωνιστής μου ο κ. Ραγκούσης. Ούτε κανένας άλλος υπουργός. Ως αντιπρόεδρος αντικαθιστώ τον Πρωθυπουργό όταν και όπου χρειάζεται και με βάση ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα και οι αποφάσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Δεύτερον, έχω πολύ συγκεκριμένες αρμοδιότητες, αν και δεν έχω δικό μου υπουργείο. Αρμοδιότητες που αφορούν συγκεκριμένα προβλήματα, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μου έχει αναθέσει. Δεν έχω ούτε πρόβλημα συντονισμού ούτε σχέσεων με τους άλλους συναδέλφους»

«Ο Σαμαράς είπε την αρλούμπα της δεκαετίας»

- Πώς αντιμετωπίζετε τον κ. Σαμαρά; «Αντιμετωπίσαμε έναν νεοπαγή ηγέτη της Δεξιάς, ο οποίος πιστεύω ότι είπε την αρλούμπα της δεκαετίας. Δηλαδή ότι μπορούμε να μηδενίσουμε το έλλειμμα, να παραιτηθούμε από το δάνειο, το οποίο με τόσους κόπους επιτύχαμε, και δεν ξέρω πού και πώς πορευόμενοι θα επιζήσουμε με τις στολές μας και τους πατριωτισμούς μας και τις αγιαστούρες μας. Ε, δεν γίνεται. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Ή κάνεις την προσπάθεια που χρειάζεται στον σημερινό κόσμο για να επιτύχεις, να μπορείς να δανείζεσαι όπως πρέπει, ή αλλιώς υφίστασαι κατάπτωση, καθυστέρηση ιστορική, παλινδρόμηση· και θα πω και ακραία φαινόμενα, όπως πείνα και δυστυχία. Αυτή είναι η πολιτική την οποία ο κ. Σαμαράς επιφυλάσσει στον ελληνικό λαό. Είναι μια τελείως ανεύθυνη πολιτική και βεβαίως γι΄ αυτούς τους λόγους έτρεξε και το ΚΚΕ και το παραΚΚΕ, δηλαδή ο Συνασπισμός, να συνταχθούν και να συμφωνούν απολύτως».

«Το ΚΚΕ θέλει τη διάλυση του κράτους»

- Το ΚΚΕκαι η κυρία Παπαρήγα; «Κινδυνεύουμε να μη συναντηθούμε. Η κυρία Παπαρήγα έχει ως στρατηγικό σχέδιο τη διάλυση του κράτους...».

- Για όλα όσα συμβαίνουν στον Συνασπισμό; «Αυτός ο πολιτικός χώρος είναι από τη φύση του καταδικασμένος σε διασπάσεις και αδιέξοδα. Απλώς ίσως είναι κάτι πιο αντιπροσωπευτικό αυτή τη φορά. Διαφοροποιήθηκαν οι φορείς του κινήματος της εκλογικευμένης, αν θέλετε, αριστερής πορείας, η οποία πάνω απ΄ όλα πρέπει να ζητήσει συμμαχίες. Ο Λένιν, ξέρετε, έλεγε ότι οι συμμαχίες είναι το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα του Κινήματος. Δηλαδή, η εργατική οργάνωση, το επαναστατικό κόμμα, το πρώτο πράγμα που έπρεπε να λύσει ήταν το θέμα των συνεργασιών. Εδώ έχουμε ένα επαναστατικό κόμμα που λέει από το μεγαλειώδες ύψος του 7% ότι “Εγώ, όχι, δεν κάνω συμμαχίες, ούτε θα κάνω ποτέ στο μέλλον με κανέναν από αυτούς”...».

(http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=356767&dt=26/09/2010 )

Read More...

Είναι τουρίστες ; Όχι.. Είναι Λαθρομετανάστες που φεύγουν, μας βρίζουν, αφού τους πληρώνουμε να φύγουν !

Ο Μπαχντιάρ, Σιχαίνεται να μιλά Ελληνικά, αλλά θέλει άσυλο. Ο Σαχίνια έχει 9 παιδιά, ο Ζαμπιχολά 10, ο Αμπντουλά με τα 300 ευρώ θα ανοίξει επιχείρηση ! Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο κύριοι : «έχουμε στείλει στις πατρίδες τους 250 ανθρώπους, ενώ έχει δρομολογηθεί η επιστροφή συνολικά 430 μεταναστών» Κακώς ! Βρείτε και άλλους 100 για να γεμίσουν ένα νέο μεγάλο Air Bus ! ενώ κάθε μέρα τουλάχιστον 500 έρχονται ! Μας δουλεύουν ; Αγανακτούν ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα !!! γιατί όπου τους πιάσουν στην Ευρώπη τους στέλνουν πίσω σε μας !!! Δηλαδή η υπόλοιπη Ευρώπη τα σέβεται ; Διαβάστε παρακάτω ΑΥΤΟΥΣΙΟ όλο το (λ)άρθρο και βγάλτε τα συμπεράσματα και για το ύφος της «πολυπολιτισμικότητας» που θέλει να περάσει και να μας... "περάσει".


«Με δώρο 300 ευρώ επιστρέφουν στη χώρα τους


Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του εθελοντικού επαναπατρισμού, μετανάστες «χτυπημένοι» από την ανεργία και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους γυρίζουν στις πατρίδες τους για να ξανακάνουν μια νέα αρχή
«Ζω έξι χρόνια στην Ελλάδα. Αγαπάω πολύ τη χώρα σας, αλλά εδώ και πολλούς μήνες δεν έχω δουλειά και δεν μπορώ να ζήσω... Γι' αυτόν τον λόγο αποφάσισα να επιστρέψω. Φτώχεια εδώ, φτώχεια κι εκεί - τουλάχιστον θα είμαι με την οικογένειά μου».

Ηρθαν στην Ελλάδα για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, αλλά οι συνθήκες που συνάντησαν εδώ τούς έκαναν να... νοσταλγήσουν την πατρίδα τους. Μετανάστες -κυρίως από- Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Ιράκ εγκαταλείπουν τη χώρα μας «χτυπημένοι» από την ανεργία και την οικονομική κρίση. Η αντιμετώπιση του ελληνικού κράτους, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους και η αδυναμία να μεταβούν σε βορειότερες χώρες της Ευρώπης τούς απογοήτευσαν. Με τα εισιτήριά τους πληρωμένα και 300 ευρώ στο χέρι ελπίζουν να κάνουν μια νέα αρχή στην πατρίδα τους.
Δύο μήνες
Το πρόγραμμα του εθελοντικού επαναπατρισμού προσφύγων πραγματοποιείται στην Ελλάδα τους δύο τελευταίους μήνες από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
«Μέχρι στιγμής έχουμε στείλει στις πατρίδες τους 250 ανθρώπους, ενώ έχει δρομολογηθεί η επιστροφή συνολικά 430 μεταναστών», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του ΔΟΜ, Δανιήλ Εσδράς.Μπορεί οι αριθμοί να φαίνονται ως σταγόνα στον ωκεανό, ωστόσο μέχρι τώρα όσοι Αφγανοί λαθρομετανάστες συλλαμβάνονταν στην Ελλάδα έπαιρναν ένα χαρτί απέλασης από τις αρχές που τους υποχρέωνε να εγκαταλείψουν τη χώρα σε 30 ημέρες.
Ελάχιστοι το έκαναν. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να τους στείλει απευθείας στο Αφγανιστάν, καθώς δεν υπήρχε διμερής συμφωνία για επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών.
Αγανάκτηση
Η λύπη, η απογοήτευση αλλά και ο θυμός περισσεύουν στα γραφεία του ΔΟΜ στο Ανω Καλαμάκι. «Οταν ήρθαμε στην Ελλάδα, νομίζαμε ότι ήρθαμε στην Ευρώπη. Αλλά στη χώρα σας δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα. Αφού ακόμη και να φύγουμε σε άλλη χώρα θα μας φέρουν πίσω (με τη σύμβαση Δουβλίνο ΙΙ, ο μετανάστης επιστρέφει στη χώρα της ΕΕ στην οποία έδωσε πρώτη φορά τα στοιχεία του και τα δαχτυλικά του αποτυπώματα), πάμε στην πατρίδα μας να αρχίσουμε ξανά από την αρχή», τονίζει ο Μπαχντιάρ από τις κουρδικές περιοχές του Ιράκ.
«Εφυγα από το Αφγανιστάν πριν από έξι χρόνια γιατί με κυνηγούσαν οι Ταλιμπάν. Ηρθα εδώ, αλλά δεν έχω πάρει ακόμη απάντηση στο αίτημα για άσυλο. Σιχαίνομαι και να μιλάω Ελληνικά. Θέλω απλώς να φύγω», αναφέρει οργισμένος ο Σαχίνια. «Εχω 9 παιδιά και είμαι μακριά από την οικογένειά μου τα τελευταία 2 χρόνια. Ηρθα για να μπορέσω να θρέψω τα 10 στόματα που έχω στην ευθύνη μου, αλλά η κατάσταση στην Ελλάδα δεν αντέχεται. Καλύτερα στο Αφγανιστάν...», εξηγεί ο Ζαμπιχολά.
«Δεν φύγαμε από τη χώρα μας επειδή θέλαμε. Η κατάσταση εκεί ήταν δύσκολη. Αλλά τώρα και εδώ είναι άσχημα τα πράγματα. Δεν υπάρχουν δουλειές...», καταλήγει ο Αμπντουλά από το Πακιστάν. «Με τα 300 ευρώ που θα πάρουμε μαζί μας, θα ανοίξουμε ένα μικρό μαγαζάκι και με αυτό ελπίζουμε να μπορέσουμε να θρέψουμε τα παιδιά μας».
Ακόμα και από νόμιμους μετανάστες
Εχουν κατατεθεί πάνω από 1.000 αιτήσεις
Στο πρόγραμμα του εθελοντικού επαναπατρισμού μπορούν να ενταχθούν οι υπήκοοι τρίτων χωρών που δεν πληρούν τους όρους εισόδου και παραμονής στη χώρα, έχουν υποβάλει αίτημα για άσυλο και είτε δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση είτε έχει απορριφθεί το αίτημά τους και βρίσκονται υπό το καθεστώς διεθνούς προστασίας αλλά, ωστόσο, επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους.
Οι πόροι
Η χρηματοδότηση του προγράμματος καλύπτεται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ενωση και κατά 25% από εθνικούς πόρους.
Ο κ. Εσδράς, επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του ΔΟΜ, ελπίζει ότι με μέρος του κονδυλίου που δεν έχει ακόμη εκταμιευτεί θα μπορέσει να στείλει ακόμη τόσους στις πατρίδες τους. «Για τους περισσότερους είναι θέμα αξιοπρέπειας... Εθελοντικά θέλουν να επιστρέψουν για να μη ζουν υπό τις συνθήκες που διαβιούν στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα προσφέρει αυτή τη δυνατότητα και ελπίζουμε να μπορέσουμε να το συνεχίσουμε. Ηδη στο ΔΟΜ έχουν κατατεθεί περισσότερες από 1.000 αιτήσεις -ανάμεσά τους και από άτομα που έχουν αποκτήσει πολιτικό άσυλο και μένουν νόμιμα στην Ελλάδα», επισημαίνει.
ΜΕ ΑΡΓΑ ΒΗΜΑΤΑ
Καθυστερεί η υλοποίηση του σχεδίου διαχείρισης της μετανάστευσης
Με ρυθμούς χελώνας προχωράει η εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών που είχε καταρτίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Παρόλο που το αναλυτικό action plan έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον περασμένο Απρίλιο και λειτουργεί εν μέρει δεσμευτικά, ελάχιστα βήματα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο επίπεδο της υλοποίησής του.
Η αλλαγή ηγεσίας και αρμοδιοτήτων αναμένεται να καθυστερήσει επιπλέον τις ήδη αργοπορημένες κινήσεις επίλυσης του θέματος. Την ίδια στιγμή, και σε συνδυασμό με τις οικονομικές συνθήκες, τα κρούσματα του ρατσισμού -όπως στην πολύπαθη περιοχή του Αγίου Παντελεή­μονος- αυξάνονται... Σύμφωνα με τον σχεδιασμό:
Η σύνταξη Σχεδίου Νόμου για Κέντρα και Διαδικασία Πρώτης Υποδοχής και η ψήφιση του νομοσχεδίου εκκρεμούν.
Η υλοποίηση της διαδικασίας πρώτης υποδοχής και Screening (διαχωρισμός δηλαδή των περιπτώσεων) και η κατασκευή των κέντρων υποδοχής (ΚΕΠΥ) βρίσκονται σε προετοιμασία. Το πρώτο ΚΕΠΥ θα δοθεί τον χειμώνα του 2012.
Η νέα διαδικασία ασύλου με επιτροπές εκκρεμεί.
Ο νόμος για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας (Υπουργείο Υγείας) ψηφίστηκε, αλλά εκκρεμούν όλα τα προβλεπόμενα βελτιωτικά έργα στα κέντρα κράτησης και στις δομές στήριξης ευπαθών ομάδων.
Η πρόσληψη πολιτιστικών διαμεσολαβητών και μεταφραστών-διερμηνέων για τα αστυνομικά τμήματα και το υπουργείο Προστασίας έχουν παγώσει.


ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
mapsara@pegasus.gr

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=32646948#

Read More...

«Εθισμός» στην «διαβούλευση» : Κύριε Πρωθυπουργέ … Υπάρχει άραγε σωτηρία στην χώρα αυτή ?

« οι μεγάλες καταιγίδες είναι σαν τις μεγάλες γίδες… κακόγουστο δεν είναι η γίδα, αλλά η καταιγίδα που μας βρήκε με τα μέτρα και τα μνημόνια .»

Πράγματι μου προξενεί εντύπωση το γιατί εμμένω να σας απευθύνω τις προτάσεις μου αφού εκ των προτέρων γνωρίζω ότι ποτέ εκ των υστέρων δεν θα τις λάβετε υπόψη σας.
Ωστόσο μία σκέψη διέρχεται απομακρυνόμενη ταχέως ,του μυαλού μου .Υπάρχει άραγε σωτηρία στην χώρα αυτή ?

Εννοώ ότι οι μεγάλες καταιγίδες είναι σαν τις μεγάλες γίδες. Θέλουν προσοχή στην προσέγγιση διότι εγκυμονεί κίνδυνος κερατοσύγκρουσης. Οσάκις δηλαδή εκλάβει την προσέγγιση ως «επιθετική κίνηση» η γίδα .


Προφανώς όμως μέχρι εδώ θα εκλαμβάνεται το όλο θέμα ως κακόγουστο αστείο. Είναι όμως αστείο? Το ότι κάτι είναι κακόγουστο είναι βέβαιο, ωστόσο κακόγουστο δεν είναι η γίδα, αλλά η καταιγίδα που μας βρήκε με τα μέτρα και τα μνημόνια .

Η διάγνωση των ιατρών οικονομολόγων ,εσωτερικού και εξωτερικού είναι ομόφωνη . Η οικονομία ευρίσκεται στο όριο παράδοσης του πνεύματος .Όμως οι πρόγνωση διαφέρει από εκείνους του εξωτερικού που αβίαστα και αβασάνιστα ,καθότι οι ιθαγενείς βασανίζονται, προτείνουν την συνέχιση των σκληρών μέτρων, με παρηγορητικά κτυπήματα στην πλάτη των εγχώριων κουράντε ιατρών της οικονομίας μας .

Οι εδώ ,ντόπιοι αυτόχθονες ιατροί οικονομολόγοι αλλά και απλοί κακομοίρηδες ,προτείνουν την ανάπτυξη περισσότερο από την μετάγγιση αίματος ,χρήματος απο τα παραπέοντα πορτοφόλια των ιδιωτών ,στα αχόρταγα ταμεία του κράτους .Τούτο όμως δεν ευρίσκει σύμφωνο τον οικονομικό εγκέφαλο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προτείνει εισέτι μία περαίωση, ήτοι ισχυρή λήψη αφαίμαξης δια βδέλας [γνωστή θεραπεία διεθνών ], μολονότι τα ερυθρά αιμοσφαίρια της οικονομίας είναι κάτω του ορίου του ερυθρού, εισερχόμενου πλέον στο χρώμα του μαύρου .

Κύριε Πρωθυπουργέ αν οι φίλοι μας αιμοδότες κύριοι Άραβες του Κατάρ, πράγματι επιθυμούν την σωτηρία μας, τότε ας αφήσουν τις επιτροπές αξιολόγησης της μετάγγισης χρήματος, ως οιονεί ιατρικού συμβουλίου και ας αρχίσουν πάραυτα την μετάγγιση πριν είναι αργά .

Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος

Read More...

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Κύριε Αντιπρόεδρε. Ποίος ήταν ο συνδαιτυμόνας σας στο μαζί τα φάγαμε;

«Δεν έχετε παρά να πείτε τα ονόματα των όσων και όποιων κυρίων είχαν αυτήν την τιμή και να είστε σίγουροι ότι ο υπόλοιπος μη ευτυχής Ελληνικός Λαός θα μεριμνήσει για την ρύθμιση της αδικίας αυτής .»

Κύριε Αντιπρόεδρε...
Η διαβούλευση είναι νοητική διαδικασία αλυσιτελής με τον Πρόεδρο καθότι ουδέποτε εδέησε να απαντήσει.


Ερώτημα παραμένει αν θα δώσετε εσείς μία ικανοποιητική απάντηση ή έστω απάντηση στο ερώτημα, ποίος ήταν ο συνδαιτυμόνας σας στο μαζί τα φάγαμε.
Εγώ προσωπικά ,ούτε φαντάζομαι οι εγγύτατα ευρισκόμενοι Έλληνες πολίτες θα είχαν ποτέ την τιμή να συνφάγουν ,είτε ως δειπνοσοφιστές , είτε ως λαίμαργοι πολιτικά ακτιβιστές μαζί σας .

Θα είχατε την ευγενική καλοσύνη να μας διευκρινίσετε ποίος ήταν ο τυχερός συνδαιτυμόνας σας .Το επίθετο τυχερός ,συνδέεται στην πρόταση καθότι κρίνοντας ,επαγωγικά ,από το δικό σας σωματότυπο θα πρέπει να καταλήξουμε ότι και ο έτερος ή έτεροι συνδαιτυμόνες έφαγαν μεγαλοπρεπώς και δεν απομακρύνθηκαν από το τραπέζι νωρίς και βεβαίως όχι νηστικοί .

Κύριε Πάγκαλε .

Δεν έχετε παρά να πείτε τα ονόματα τών όσων και όποιων κυρίων είχαν αυτήν την τιμή και να είστε σίγουροι ότι ο υπόλοιπος μη ευτυχής Ελληνικός Λαός θα μεριμνήσει για την ρύθμιση της αδικίας αυτής .
Σας περιμένουμε κύριε αντιπρόεδρε, με ανυπομονησία και πάντα σε ετοιμότητα φαγητού .

Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος

Read More...

Πάμε για εκκαθάριση ?

Κύριε Πρωθυπουργέ…

Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των μνημονίων. Με το πού εισήλθατε στο Μέγαρο Μαξίμου μας φέρατε πολεμικά ανακοινωθέντα και με έσχατο εκείνο του μνημονίου. Ακολούθως η χώρα διέρχεται περίοδο μνημοσύνου και τώρα αρχίζει νέα σειρά νέων μνημονίων με Άραβες εκ του Κατάρ ορμώμενων.
Με το πρώτο η χώρα μπήκε σε συγκαλυμμένη πτώχευση. Με το δεύτερο αρχίζει η πτωχευτική εκποίηση.
Προφανώς το μνημόνιο ισοδυναμεί με την δικαστική κήρυξη της πτώχευσης, τα μετρά εξυγίανσης της οικονομίας αποτελούν το αντίστοιχο της πτωχευτικής αδυναμίας διαχείρισης της περιουσίας του πτωχού και τώρα εισήλθαμε στο στάδιο της εκκαθάρισης της πτωχευτικής περιουσίας .
Όλα βαίνουν καλώς.
Να φανταστώ ότι η περιβόητη διαβούλευση ισοδυναμεί με την συνέλευση των πιστωτών όπου ο καθείς λεει τον πόνο του = πώς θα ζημιωθούμε λιγότερο και πώς θα εκποιήσουμε περισσότερα.

Κύριε Πρωθυπουργέ .Το μνημόνιο με το Κατάρ αντιπροσωπεύει ευχολόγιο χρηματοροής και όχι ροή πετροδολαρίων .Για να αντιληφθούμε την ωφέλεια ,παρακαλούμε ,όταν και όπου συνέλθει η διμερής επιτροπή για την οριστικοποίηση της επένδυσης ,ανακοινώστε μας τους όρους και τρόπους της επένδυσης. Μέχρι τότε ας περιορίσουμε τους πανηγυρισμούς προς περιορισμό των αντίστοιχων εξόδων .

Κύριε Πρωθυπουργέ, μία έσχατη παρατήρηση . Οι του Κατάρ κύριοι επενδυτές ,γιατί άραγε δεν προσήλθαν για την αγορά τότε της Ολυμπιακής ? Δηλαδή οι εναέρια επένδυση δεν τους άρμοζε ,ενώ η επίγεια .η του Ελληνικού φαίνεται καλύτερη ? Αν ναι τότε οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι προσεκτικοί επενδυτές πράγμα που μειώνει στο ελάχιστο τις πιθανότητες να ευδοκιμήσει η επένδυση εις Ελλάδα μεριά .

Θα τα πούμε προσεχώς κύριε Πρωθυπουργέ.

Ένας ανώνυμος Σκεπτόμενος

Read More...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Βατοπέδι σήριαλ 2 : Μάθετε πως κατασκευάστηκε ένα «σκάνδαλο» που άλλοι το έκαναν και άλλοι το πλήρωσαν !

Γράψαμε χθες : «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ! Τουλάχιστον όχι έτσι όπως παρουσιάζεται.» : Ο Ελληνικός λαός όχι μόνο εξαπατήθηκε αλλά και άλλος πλήρωσε τη (πολιτική) Νύφη ! Το σκάνδαλο ξεκίνησε από τις Διοικητικά όργανα νομικά και οικονομικά επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και προεκτάθηκε μια περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ όπου προέκυψε μια λαίλαπα προπαγάνδας εναντίον της για συμφέροντα που ήδη έχουμε περιγράψει.

Διαβάστε σήμερα την «αποκάλυψη» του σκαι : http://www.skai.gr/news/politics/article/152558/horis-zimies-to-vatopedi-/?cid=4
Διαβάστε αν θέλετε και τη χθεσινή μας ανάρτηση : http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/09/blog-post_5972.html
Και θα δείτε ότι είναι σε καλό δρόμο, αλλά είναι λίγο πίσω …

Θα αρχίσω εδώ με το σχόλιο ενός καλού φίλου νομικού : «Το σκάνδαλο στην υπόθεση αυτή έχει ως εξής. Δοκίμασαν να ανταλλάξουν μοναστηριακή περιουσία με εκείνη του Δημοσίου που στην ουσία είναι εκτός συναλλαγής πράγμα καθότι κοινόχρηστο .Όλο αυτό το πλέγμα υπό την καθοδήγηση υψηλά ιστάμενων κυρίων που προωθούσαν τα πράγματα μέσα από νομιμοφανείς και όχι νόμιμες διαδικασίες. Τώρα όλα τα άλλα είναι θέμα επεξεργασίας αστικού ,διοικητικού και βεβαίως ποινικού δικαίου. Άλλωστε τα εγκλήματα του λευκού κολάρου είναι τα πλέον δαιδαλώδη για διερεύνηση .
Πάντως κάποιο τα πήραν χοντρά και κάποιοι σήμερα καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό .»

Αν ισχύει αυτό (κατά τη γνώμη μου ισχύει) αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ ! όμως. Από εκεί άρχισε το αλισβερίσι από εκεί άρχισαν οι αναρίθμητες «εκτιμήσεις» κλπ. Το άνωθεν νομικό ζήτημα είναι λογικό αλλά μερικές φορές η λογική είναι εκείνη που στη σύγχρονη Ελλάδα «δεν υπάρχει» και όχι με τη νεολογίστικη έννοια της.

Οι νομικές υπηρεσίες του κράτους λοιπόν γνωμάτευσαν πως τα χρυσόβουλα που αρχίζουν από το 1080 μ.Χ. κατισχύουν όλης της έννοιας του εμπράγματου δικαίου : Επί ΠΑΣΟΚ αυτό.

Οι οικονομικές υπηρεσίες (Ορκωτοί λογισταί και τα τοιαύτα) γνωμάτευσαν ότι η εν γένει ανταλλαγή ωφελεί το δημόσιο. Επί ΠΑΣΟΚ αυτό.

Οι νομικές υπηρεσίες επανήλθαν και γνωμάτευσαν πως ενδεχόμενη δικαστική διαμάχη θα έβλαπτε περαιτέρω το δημόσιο !

Η θεωρία εδώ του Διοικητικού δικαίου είναι ήξεις αφίξεις. Δεν είναι απλώς νομικό κενό αλλά «μαυρη τρύπα» νομικών αοριστιολογιών !

Το Δημόσιο παρ’ όλα αυτά για να εξασφαλιστεί η φερεγγυότητα μιας ανταλλαγής κατά μία θεωρεία υποχρεούται ΑΥΤΟΜΑΤΑ να ζητήσει δικαστική προστασία ισχυρίζεται η «κρατούσα νομική θεωρία».

Το Δημόσιο για να μη ζημιωθεί περαιτέρω οφείλει να ακολουθήσει τη γραμμή όλων αυτών των συντεταγμένων ανεξάρτητων οργάνων και να προχωρήσει στην ανταλλαγή ! Λεει η δεύτερη και αυτή «κρατούσα θεωρία».

Τώρα γιατί «κρατούσες θεωρίες» και οι δύο ; Η απάντηση απλή και σηκώνει και γέλιο : Πολλοί θεωρητικοί της νομικής τάσσονται έτσι ή αλλιώς !

Νομικά Ισχυρίζονται οι πρώτοι πως έχουμε να κάνουμε με «δέσμια αρμοδιότητα» ενώ οι δεύτεροι με «διακριτική ευχέρεια» !

Το ζήτημα γίνεται (επίτηδες) πολύπλοκο γιατί ορισμένοι επιστημονικοι κύκλοι τη λίμνη (;) την θεωρούν λίμνη και άλλοι λιμνοθάλασσα ! ΜΕΓΑ ΝΟΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ και αυτό !

Τώρα βγήκαν πολλοί εξέχοντες νομικοί και είπαν ότι τα «χρυσόβουλα» δεν νομιμοποιούν την κυριότητα της λίμνης στο βατοπέδι. ΤΩΡΑ εν μέσω του «σκανδάλου», όχι τότε επί ΠΑΣΟΚ !

Τώρα θυμήθηκαν πως αν γίνει ανταλλαγή ωφελεί το Δημόσιο αρκεί βέβαια η κυριότητα του Βατοπεδίου να υφίσταται επί της λίμνης.

Αυτά συνοπτικά περί νομικής αξιοπιστίας εν γένει.

Φανταστείτε τώρα σας λεω εγώ έναν τίμιο πολιτικό που από τη μια πλευρά να έχει μια ολοκληρη τοπική κοινωνία άνεργη (κυρίως ψαράδες που η καλή Χριστιανική μας Εκκλησία τους απαγόρευε το ψάρεμα στη λίμνη Της ) και από την άλλη ΟΛΕΣ οι γνωμοδοτικές ή συμβουλευτικές επιτροπές του δημοσίου να του δίδουν το «πράσινο» φως (όχι τη πράσινη ανάπτυξη, το πράσινο φως είναι κάτι εάν και πότε η πράσινη ανάπτυξη πετύχει). Τι θα κάνατε στη θέση του ;

Τα ξέρουν καλά όλα αυτά οι κύριοι πολιτικοί μας .

Τα υπόλοιπα είναι θέμα προπαγάνδας : Ποιος θα ζημιώσει το αντίπαλο κόμμα ή κόμματα περισσότερο είναι ο σκοπός. Όσο για την Ελλάδα μην ανησυχείτε καθόλου. Ζημιώνεται κάθε μέρα με αυτούς τους κυρίους. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και αυτό … δεν έχει πολλές «κρατούσες θεωρίες» !

Read More...

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ερωτήσεις που ποτέ δεν απαντήσατε κ. Τριανταφυλόπουλε …

Και να αλλάξουμε για μια βραδιά σπίτια με τον Μάκη . να έρθει αυτός στο δικό μου και να παω εγώ στο δικό του. για να τον δω . θα κλείσει μάτι όλο το βράδυ?? θα αποκτήσει εφιάλτες?? θα πάθει ψυχοπλακωμα απο τα ουρλιαχτά που θα άκουει από τον δρόμο από τις ληστείες σε ανυπεράσπιστους πολίτες?? μπορεί?? και μετά τα ξανάλεμε..

Κυρίε Τριανταφυλόπουλε. Είμαι συνδιαχειριστής του http://eglimatikotita.blogspot.com/. Αυτη τη στιγμή έχω αναρτήσει μήνυμα να δει όλος ο κόσμος την παρούσα εκπομπή σας.
Δεν είμαι Ρατσιστής. Γιατί όμως δε καταγγέλλετε ευθέως ότι μόνο η Ελλάδα λογω χψζ κακοδιαχείρισης έχει γίνει το πανδοχείο όλης της Ευρώπης ; Το πρόβλημα είναι μείζων και απειλεί ΟΛΗ την ύπαρξη του Ελληνικού κράτους ! Είναι δε σαφέστατο πως ο μουσουλμανικός πολιτισμός και επιθετικός είναι ως κοσμοθεωρητική θρησκεία και αδυνατεί να ενταχθεί στον Ευρωπαϊκό. Το γνωρίζουμε όλοι. Και εσείς ακόμα και ο συνεργάτης σας που διαβάζει το παρόν άρθρο. Δεν το λετε ευθέως αυτό αλλά αναφέρεστε σε μερικές δεκάδες πλούσιος Λιβανέζους που οιονεί αφενός έχουν απεγκλωβιστεί από τις μουσουλμανικές πιέσεις και αγκυλώσεις, αφετέρου δεν γνωρίζουμε τη πραγματική εν γένει συμπεριφορά τους. Γιατί δίνετε βαρύτητα στο λόγο σας στο δέντρο και όχι στο δάσος ; Το ζήτημα δεν είναι μόνο "οικονομικό" όπως κατά το μάλλον ή ήττον παρουσιάζετε. Ο Πυρήνας του προβλήματος είναι πως ένα σύστημα που καλείται Ελληνικό κράτος καταρρέει απο την εξ ανατολών ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης ανθρώπων που και θα αναγκαστούν να παρανομήσουν αλλά και θα αναγκαστούν (ακόμα και λόγω της οικονομικής ανέχειας) να τραπούν σε μια συμπεριφορά καταστροφικού φονταμενταλισμού, εναντίον ,μας ! Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω σας παρακαλώ πολύ δωστε μου έστω μια κατευνάστική απάντηση. Δεν είναι Λαικίστικο αλλά παιδία έχετε εσεις και εγώ. Εγω αυτά σκέφτομαι. Εσείς ; Αν όχι πείτε μας τι λύσεις στηρίζετε .
Μετα τιμής Δημήτρης π. Γαλιουδάκις.



Ας θυμισει καποιος στον προεδρο των Μουσουλμάνων τί έγινε με το υποτιθέμενο Κορανιο.
Ακουσατε τί είπε ;
750.000 Μουσουλμάνοι μόνο στην Αττικη..

ΑΧ ΠΟΣΗ ΑΝΟΧΗ ΑΚΟΜΗ???

Χρειάζονται τέτοιες εκπομπές για να αναδειχθούν τα προβλήματα της περιοχής αλλά και των υπολοίπων γενικότερα....
Σιγά σιγά θα ξυπνήσουν όλοι οι Έλληνες και δεν θα είναι του καναπέ...
Κάποιος φίλος είπε πως οι 2 νέοι ήταν ανίδεοι και μάσαγαν μαστίχα...
Σας πληροφορώ πως είναι αυθεντικά παιδιά της πλατείας του Αγίου και μεγαλωμένα εκεί...
Και δεν χρειάζεται να είσαι φοιτητής ή να έχεις βγάλει πανεπιστήμιο για να πείς τα πράγματα ως έχουν και πως τα βιώνεις....ΑΑΑΑΧΧΧΧΧ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ Η ΓΡΑΦΙΚΟΣ!!! ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ!!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟΝ ΛΕΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑ.....ΑΨΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ!!! ΓΝΗΣΙΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ!!!! ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΞΥΛΙΝΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!!!! ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΣΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ!!!!
JOKER

ο μακης ολους τους ελεγχε τι θα πουν και του ξεφυγε η γυναικα του. πιο πολυ θα μας βοηθησει η γερμανιδα τελικα παρα ο ελληναρας.ξεφτυλα και παλι ξεφτυλα. μακη μια νυχτα να περπατησεις απο την ομονοια μεχρι το γκαζι, αμα ζησεις δεν θα ξαναπαραπονεθουμε για τιποτα. αυτο επρεπε να του πουνε χτες ,ολα τα αλλα ηταν ασχετα. (σχόλιο apopsis : Νομίζεις ότι δεν ήταν ΚΑΙ αυτό κάπως ολίγον σκηνοθετημένο ; Κακός ο ένας καλή η άλλη ;)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Ο τίτλος της εκπομπής ενδεικτικός του κλίματος που εχει ήδη δημιουργηθεί…
ΕΡΜΗΣ

Κατοικοι του Αγιου Παντελεημονα ειμαστε ολοι οι αθηναιοι στο πλευρο σας και την επομενη φορα που θα διαδηλωνετε υπερ της απελευθερωσεως της γειτονια σας θα ειμαστε παροντες.Καλο αγωνα!

Για να μην γράφετε μλκ στα σχόλια,μάθετε ότι στην εκπομπή του "μούσια" δεν πήγε κανένας από τους οργανωμένους κατοίκους του Αγ.Παντελεήμονα.
Αυτοί οι 2 ναι μεν είναι κάτοικοι,αλλά εκπροσωπούσαν τους εαυτούς τους και κανέναν άλλο.Δεν θέλω να πω κάτι για τα παιδιά που πήγαν,όποιος έχει μυαλό κατάλαβε.
Αλλά σχετικά με εμάς,επειδή πολλά γράφονται και δημιουργούνται εντυπώσεις,σας πληροφορούμε πως δεν πήγαμε γιατί ξέραμε ότι θα στήσει πανηγυράκι,όπως και έκανε.
Απόδειξη πως ήταν όλη η εκπομπή μια παρωδία,τα δεκάδες τηλ που του έκανε η επιτροπή κατοίκων του Αγ.Παντελεήμονα για να βγουν στον "αέρα" και δεν τόλμησε να βγάλει κανέναν.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Για να κανει την εκπομπη σημαινει οτι το θεμα ... «πουλάει»
Ετσι ομως το προβλημα μενει στην επικαιροτητα και αυτο ειναι πολυ θετικο.
ΕΡΜΗΣ

Read More...

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ! Τουλάχιστον όχι έτσι όπως παρουσιάζεται.

Καλύτερα θα χαρακτηριζόταν «διοικητικό» ή «νομικό» σκάνδαλο. Αν οι νομικοί γνωματεύουν ότι τα «χρυσόβουλα» του 1080 μ.χ. έχουν νομική ισχύ για τη… λίμνη και Διοικητικές υπηρεσίες (άπειρες στον αριθμό) γνωματεύουν, ανεξάρτητα, έτσι, οι εντολές από «άνωθεν» είναι ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ και άχρηστες ! Άντε να πάρει τ/φ Υπουργός να τους πει να συντομεύσουν τη νομιμοφανή διαδικασία ! Αυτό είναι το ΜΕΓΑ πολιτικό σκάνδαλο ;


Ή αλλιώς να το δείτε όταν ασκήθηκε δίωξη μεγάλου (και) καναλάρχη για απάτη ( είναι τώρα έξω με εγγύηση γι’αυτό ), άρχισαν τα ΜΜΕ της επιρροής του να ουρλιάζουν για το εν λόγω «σκάνδαλο» μέρα νύχτα κλπ κλπ. Και έτσι άρχισε … Να πω και το κλισέ των ημερών μας ; Τυχαίο ;


Άλλωστε τα έχει ΟΛΑ από ΕΛΚΥΣΤΙΚΉΣ επικοινωνιακής απόψεως : Μεσαίωνα , Ψαράδες, Παπάδες , Ταχυδρόμους (ή γιους τους) , Ξυλοκόπους, Πελέκηδες με πανταλόνια ή άνευ… Δηλαδή αν δει κανείς όλη την οικογένεια Πελέκη θα δει πως δρούσε νομιμοφανέστατα στο τομέα αυτό πριν τους προκύψει γαμπρός (και πιθανότατα άσχετος με την υπόθεση) ο κ. Βουλγαράκης !
Τώρα βέβαια ομιλούν για τα πανταλόνια των άλλων, σιδερώνοντας έτσι όμως ταυτόχρονα και το παντελόνι της φήμης ή υστεροφημίας του γαμπρού των ! Και αυτό τυχαίο ;

Η κατάσταση είναι τόσο εξαιρετικά μπερδεμένη που και 100 σελίδες δεν αρκούν για μια συνοπτική περιγραφή της από τον καλύτερο συγγραφέα ! Όποιος θέλει να ασχοληθεί ας αρχίσει με το καλό άρθρο της ελληνικής Βικπαίδεια, και μετά ας προχωρήσει περαιτέρω. Ας έχει και κατά νου δύο σταθερές :

Α) Νομική γνωμάτευση είναι ήξεις αφίξεις, εκ των πραγμάτων, πόσο μάλλον εδώ στην Ελλάδα. Γι αυτό θα δείτε ως είδηση σήμερα τη ΝΔ να ζητά επανεκτίμηση των ανταλλαγών. Η λίμνη δεν μπορεί να εκτιμηθεί γιατί πρέπει να μετρήσουμε μέσα σ όλα τα’ άλλα ακόμη και τα ψάρια που θα είχε ΑΝ γινόταν σωστή εκμετάλλευση !, αν ο άλλαζε ο νόμος, ή εθεωρείτο άκυρος ο τελευταίος νόμος, και συν τοις άλλοις στο Διοικητικό δίκαιο η φράση «νομιμοφανής διαδικασία» έχει διττή έννοια ενίοτε ! κλπ. κλπ ΒΡΑΣΕ ΡΥΖΙ.

Β) Αν πάρουμε τα πράγματα αντίστροφα θα πρέπει κοντολογίς ,το ανάστροφο σενάριο, να έχει ως «συνωμότες» τη μισή κυβέρνηση Σημίτη αλλά και Καραμανλή αλλά και τους δύο αυτούς ενεχόμενους πράγμα αχρείαστο αν δει κανείς όλο το Ιστορικό της !

Αυτά τα πράγματα τα διαβάζετε ΜΟΝΟ ΕΔΩ !

1) Πάνω κάτω στο ίδιο πνεύμα ενδέχεται να κινηθεί και το υπόμνημα Καραμανλή

2) Θα απαντήσω μόνο σε σοβαρά σχόλια και φυσικά όχι σε ποδοσφαιρικές κορώνες.
Όποιος βρίσει είναι βλάκας. Αυτό όμως επειδή μπορεί να μη το καταλαβαίνει ο ίδιος, ας με εμπιστευθεί και να μη βρίσει !

Read More...

Γιατί τα «σκάνδαλα» της ΝΔ που δεν είναι συνήθως «σκάνδαλα» γίνεται … «ΧΑΜΟΣ», ενώ του ΠΑΣΟΚ ενώ είναι μεγαλύτερα «ξεχνιούνται» ευκολότερα;

Ζαχόπουλος = μούφα. Ούτε καν διορισμό της Τσέκου δεν έκανε ! Ροζ dvd όμως και 8 μήνες πρωτοσέλιδα! Βατοπέδι = Διοικητικό σκάνδαλο αρχίζει από το 1080 μ.χ. !~!!! Ανάσταση υπό Φωτιάδη (ΠΑΣΟΚ). Siemens : Εως τώρα μόνο ΠΑΣΟΚ οι επώνυμοι χορηγηθέντες ! Ή Βρείτε «τιμιότερο» Υπουργό στη ΝΔ από Τσοχατζόπουλο, Μαντέλη κλπ. Κάντε και μια αντιπαραβολή : Τσουκάτος / Αγγέλου ! Ο ένας ΠΗΡΕ 1.000.000 ο άλλος. έχετε καταλάβει, ότι τον κατηγορούν για ένα τηλεφώνημα (αν το έκανε) ; Ο Αγγέλου όμως είναι έξω με εγγύηση ! Αλλά είναιτο πρώτο θέμα !

Κοντολογίς δεν καταλαβαίνει κανείς ότι η Προπαγάνδα ΠΑΣΟΚ είναι εκείνη που κατά κανόνα ΚΕΡΔΙΖΕΙ τις Εθνικές εκλογές ; (και τα «μαγειρέματα» των εκλογικων νόμων του ΠΑΣΟΚ από το 1988 και εντεύθεν – Κατσικιδες και Τατούληδες έτσι είχε βαρίδια η ΝΔ -)

Η Νοοτροπία στη ΝΔ είναι : Άστο Δε είναι τίποτα… Αυτό της έχει στοιχίσει τις εκλογικές ήττες της.
Νοοτροπία ΠΑΣΟΚ : «Συκοφάντησε ο,τι μπορεί να πάρει δημοσιότητα.». Αποτέλεσμα ; Αντίστοιχες εκλογικές νίκες !
Απλό παράδειγμα ΠΑΣΟΚ : Ο κ, Βερελλής βράδυ έφυγε. Ασχολήθηκε η ΝΔ ή τα ΜΜΕ επιρροής της ;
ΟΧΙ.
ΝΔ : Παυλίδης : Ενώ απέδειξε (και χρονικά) το πόθεν, ναι μεν τον αθώωσαν αλλά μετά επειδή «πλήγωσε τη παράταξη κουνώντας τον δείκτη του χεριού του» !!! (ναι αυτή είναι προπαγάνδα) τον διέγραψαν ! Δηλαδή από μόνοι τους αυτογελοιοποιήθηκαν !

Συμπέρασμα ; Στο τομέα της προπαγάνδας ενώ το ΠΑΣΟΚ «διαπρέπει» (ακόμα και ο κ. Καρχιμάκης έγινε προσωπικότητα με κύρος και ισχύ) η ΝΔ δημοκρατία βγάζει από μόνη της τα μάτια της !

Ή αν θέλετε διαφορετικά. Βγαίνει ένας Πρωθυπουργός ο οποίος έχει φοβερές ευθύνες κακής διακυβέρνησης και λεει την αλήθεια : Έρχονται άσχημες μέρες και θα πάρω σκληρά μέτρα αν με ξαναψηφίσετε. Ο αντίπαλος ισχυρίζεται ότι όλα είναι τέλεια, χρήματα υπάρχουν και θα σας δώσω τα πάντα ! Αποτέλεσμα ; Το γνωρίζετε : Από τον «κακό» Πρωθυπουργό, καταλήγουμε διαμέσου της προπαγάνδας στο «δήμιο» Πρωθυπουργό !

Φανταστείτε μόνο αυτό : Να είχε έναν αντίστοιχο «Λαλιώτη» η ΝΔ ! Ίσως να μην υπήρχε τώρα καν ΠΑΣΟΚ !

Αυτό είναι συνοπτικά ένα μικρό μέρος της πολιτικής φαρσοκωμωδίας στην Ελλάδα.

Read More...

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ BIG BROTHER είναι τελικά το καθεστώς του Μικρού αδερφού ! Στις 28 / 9 το συνέδριο του Κόμματος για τη νέα ηγεσία στη Β. Κορέα

Συγκαλούν «λαϊκό» (sic) συνέδριο μετά από 30 ! χρόνια… για να εκλεγεί ο μικρός γιος του ΚΙΜ ο… ΚΙΜ στη θέση του ΚΙΜ ! «Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τον Κιμ Γιονγκ Ουν … Δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βορείου Κορέας και δεν υπάρχουν φωτογραφίες του ως ενήλικου» Και αυτός ο «μικρός αδερφός» θα κυβερνά ένα Κομμουνιστικό κράτος με πυρηνικά. Κληρονομικός Κομουνισμός λέγεται επίσημα. Αν τον λέγαμε απλώς φασισμό θα ήταν ψέμα ; Εδώ φυσικά έχουμε ως έμβλημα τη προπαγάνδα της ευρύτερης αριστεράς ότι όλα αυτά είναι ομαλά. Αλλά και να τα καταδικάσουν αν ω μη γένοιτο βρεθούν σε θέση Ισχύος – Εξουσίας τα ίδια θα κάνουν. Έχουν και οι δικοί μας αριστεροί τους ΚΙΜ τους…. Προς το παρόν δεν αναγνωρίζουν το Σύνταγμα, υπερασπίζονται τον κάθε «συνδικαλιστή» αμειβόμενο των 5.000 ευρώ κλπ κλπ. . ΚΑΙ ΟΧΙ δεν ξέφυγα από το θέμα.
Δείτε σε τι περίπου καθεστώς πολυπολιτισμικό μεν, αλλά τέτοιου τύπου δε, θα καταλήξουμε :

«ΣΕΟΥΛ. Στις 28 Σεπτεμβρίου πρόκειται να συγκληθεί τελικώς το πρώτο μεγάλο συνέδριο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Βορείου Κορέας, μετά από δεκαετίες, προκειμένου να επιλέξει τη νέα ηγεσία της χώρας, και να ανοίξει τον δρόμο στον γιο του νυν προέδρου, του Κιμ Γιονγκ Ιλ, να διαδεχτεί τον πατέρα του. Η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βορείου Κορέας έχει επιδεινωθεί μετά το εγκεφαλικό που υπέστη το 2008, και σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο νεότερος γιος του, πιθανότατα να αναλάβει ηγετικό αξίωμα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Αρχικώς το συνέδριο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου όμως σύμφωνα με τη Νότιο Κορέα ανεβλήθη λόγω «εσωτερικών προβλημάτων» που αντιμετώπισε η Πιονγιάνγκ εξαιτίας των πλημμυρών που είχαν πλήξει τη χώρα. Σύμφωνα επίσης με δημοσιεύματα του νοτιοκορεατικού Τύπου, η κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ιλ και οι διαμάχες για τη διαδοχή του, ενδέχεται να είναι η αιτία της πρόσκαιρης αναβολής του συνεδρίου. Το συνέδριο της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι το μεγαλύτερο μετά εκείνο του 1980, όταν ο 38χρονος τότε Κιμ Γιονγκ Ιλ εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο ως διάδοχος του ιδρυτή της Βορείου Κορέας, του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Παρά την κακή κατάσταση της υγείας του, ο 68χρονος Κιμ Γιονγκ Ιλ δεν αναμένεται να αποσυρθεί, καθώς ο γιος του, που είναι κοντά στα 30, θεωρείται πολύ νέος και άπειρος. Το πιθανότερο είναι, υποστηρίζουν, ότι στον νεαρό Κιμ θα δοθεί κάποιο αξίωμα στο κυβερνών κόμμα, κίνηση που δηλώνει ότι η διαδικασία της διαδοχής στη Βόρειο Κορέα έχει αρχίσει. Ο διορισμός του, ωστόσο, σε κυβερνητικό αξίωμα δεν αναμένεται να ανακοινωθεί δεδομένης της μυστικοπάθειας του κομμουνιστικού καθεστώτος αλλά και για να μην αποδυναμωθεί η ισχύς του προέδρου Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτός από την ηλικία του και το ότι φοίτησε σε σχολείο στην Ελβετία. Δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βορείου Κορέας και δεν υπάρχουν φωτογραφίες του ως ενήλικου. Εχει δύο μεγαλύτερους αδελφούς, όμως σύμφωνα με το βιβλίο που έγραψε ο επί δεκαετίας σεφ του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο μικρότερος γιος του Βορειοκορεάτη ηγέτη μοιάζει περισσότερο στον πατέρα του, καθώς ως παιδί ήταν σκληρός και ανταγωνιστικός. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100017_22/09/2010_415862 »

Read More...

Ένας ΟΛΟΤΕΛΑ πλαστός τίτλος για ένα γεγονός !!! : «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ Νέο ακροδεξιό παραλήρημα : Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ»

«Φορώντας μαύρα μπλουζάκια και τζιν παντελόνια, κρατώντας το κράνος και την ελληνική σημαία, συγκεντρώθηκαν στα σκαλοπάτια του Αγ. Παντελεήμονα Αττικής περίπου 500 ακροδεξιοί και κάτοικοι της γειτονιάς. Διαμαρτύρονταν «για την οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδος» και φώναζαν «έξω οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα» αλλά και «όχι στη χούντα του ΔΝΤ».
Τα φέιγ-βολάν της συγκέντρωσης απευθύνονταν σε «Ελληνες-πολίτες». Καλούσαν, δε, σε διαμαρτυρία για «ελεύθερες ανθρώπινες γειτονιές». Οι νεότεροι φορούσαν μαύρες μπλούζες και τζιν παντελόνια και κρατούσαν ελληνικές σημαίες. «Μισές συντάξεις, μισοί μισθοί, μισές να είναι οι μέρες τους», έγραφαν οι μακό μπλούζες στην πλάτη.
Ο πατέρας Μάξιμος, ο ιερέας που διαδέχθηκε τον πατέρα Προκόπιο στον Αγ. Παντελεήμονα, γνωστό για το ανθρωπιστικό του έργο, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στην είσοδο του ναού, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους. Αναφέρθηκε στην υποβάθμιση της γειτονιάς, που οφείλεται και στη μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών: «Δεν θέλουμε να διασύρεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να αποτελεί η γειτονιά πάρκινγκ ανθρώπων χωρίς μέλλον», είπε, ζητώντας την εκπόνηση σχεδίου διαχείρισης «με ειρηνικές μεθόδους, αξιοπρέπεια και ήθος που διακρίνει τους Ελληνες και την Ορθοδοξία όταν έχουν φτάσει στα όρια». Ορισμένοι τον χειροκρότησαν.
Ακολούθως, εκπρόσωποι επιτροπών κατοίκων από τις περιοχές Αγ. Παντελεήμονα, πλ. Αττικής, Φάληρο, Δάφνη, Αγ. Νικόλαο Αχαρνών, Μοσχάτο και Καλλιθέα πήραν το λόγο. Επίκεντρο των ομιλιών ήταν «οι κλέφτες πολιτικοί», ενώ ακούστηκαν φράσεις, όπως «καμιά ανοχή, απέλαση των Ταλιμπάν διακινητών ναρκωτικών και κλοπιμαίων». Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα καταδικάζοντας ολόκληρο το πολιτικό σύστημα: «Να τιμωρήσουμε τους αλήτες πολιτικούς, ζητάμε δήμευση των περιουσιών τους, συστράτευση όλων και αυτοάμυνα». Αποδέχθηκαν δε ότι ήταν αυτοί που φώναζαν «κλέφτες» στις συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή.
«Ζήτω η Ελλάς»
Ενταση δημιουργήθηκε όταν από μικροφώνου ακούστηκε το «Ζήτω η Ελλάς, ζήτω το έθνος, ζήτω ο ελληνικός στρατός». Καθώς και το «Οχι στον αφανισμό των ελληνικών μαγαζιών, όχι στο παραεμπόριο, στην οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδος». Συμφώνησαν στην επιλογή αποκλειστικά ελληνικών προϊόντων, ελληνικών εταιρειών και σουπερμάρκετ.
Κρατώντας ψηλά τις ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο και κατέλαβαν το οδόστρωμα της οδού Αχαρνών. «Το παιδί σου είναι άνεργο. Οι τράπεζες και οι λαθρομετανάστες σε ληστεύουν. Ψήφισε συνδυασμούς που δεν περιλαμβάνουν λαθρομετανάστες στη λίστα», φώναζαν από την ντουντούκα. Ακολούθησε πορεία μέχρι την πλατεία Αττικής και προπηλακισμός ανυποψίαστων, διερχόμενων μεταναστών, καθώς και δημοσιογράφων που κατέγραφαν τα περιστατικά βίας.»

ΑΡΘΡΟ από : http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=205120


Και τώρα λίγη κριτική :

Όχι να μας πει η κυρία ΔΑΜΑ τι σχέση έχει ο «Χαρακτηρισμός του άρθρου της» με τα περιστατικά που η ΙΔΙΑ περιγράφει: Ζούνε καλά στις συνοικίες αυτές ; Που λένε ψέματα κυρία μου ; Είναι ακροδεξιό το συλλαλητήριο με τόση εγκληματικότητα ; Δηλαδή είναι στημένοι ακροδεξιοί οι άνθρωποι αυτοί που έχουν ληστευθεί, κακοποιηθεί, βιασθεί και μερικοί (συγγενείς τους) δολοφονηθεί ;

Περιγράφετε ένα γεγονός και βάζετε έναν πλαστό τίτλο γι’ αυτό ! 
Η εργοδοσία σας, σας τον επέβαλε ;
Η Πολιτική Ιδεοληψία σας τον επέβαλε ; Ο «δημοσιογραφικός μακιαβελισμός» σας, σας τον επέβαλε ;

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ; Eίναι αυτό ακροδεξιό παραλήρημα ;

Με το ίδιο ύφος γράφετε για ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ (ενίοτε δίχως λόγο) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ διαδηλώσεις των κουκουλοφόρων ή αυτοί έχουν ασυλία στη σκέψη σας ή «ταμπού» σιωπής από την εργοδοσία σας ;

Αλλά κυρία ΔΑΜΑ ξεχάστε τις παραπάνω ερωτήσεις.

Σας προκαλούμε να γράψετε μια απάντηση στο άρθρο το οποίο περιγράφετε εσείς η ίδια :
Ποια από τα συνθήματα ήταν λάθος, ακροδεξιά, υπό καθεστώς παραληρήματος και ΓΙΑΤΙ.
Μπορείτε να κάνετε αυτόν το διάλογο – διαβούλευση κυρία μου; ΜΠΟΡΕΙΤΕ ; σας προκαλώ επώνυμα κυρία μου.

Για το τι περίπου είναι η κυρία Δάμα διαβάστε και εδώ :

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/07/blog-post_6796.html

Στα σχόλια, οι τυχόν σχολιαστές αν έχετε, μη βρίζετε. Κατανοώ την αγανάκτηση σας αλλά λειτουργείτε προβοκατόρικα, γιατί θα λεει ότι την βρίζουν ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ για να μην απαντήσει ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Πείτε απλώς όσο κομψότερα γίνεται την άποψη σας .

Υ.γ. Ευχαριστώ τον «Πλούταρχο» για την ενημέρωση. Στείλε μας ένα μαιλ σου συνοδοιπόρε. Χρειαζόμαστε το μυαλό και τη σκέψη σου όχι… το σώμα σου !

Δημήτρης Π. Γαλιουδάκις

Read More...

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Εδώ Η Ελλάδα διαλύεται και ο Πρωθυπουργός μας ανησυχεί ΜΟΝΟ για την παγκόσμια φτώχια, κλίμα και μεσογειακή διατροφή !

Ευτυχώς έχει αφήσει εδώ τον 2ο Πρωθυπουργό κ. Ραγκούση να μας σώσει. Ο κ. Παπανδρέου από το βήμα της «σοσιαλιστικής διεθνούς» ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ! Έτσι όμως είναι όλοι τους οι διεθνιστές ! Πρώτα σώζουν τον πλανήτη και μετά τη χώρα τους, αν εν τω μεταξύ συνεχίζει και υπάρχει ! (Η χώρα τους). Πόσο πάτε στοίχημα ότι στην ομιλία του περί της σωτηρίας του πλανήτη θα μίλησε και για τη μεσογειακή διατροφή ; Πάντα το λεει αυτό… Ακόμα και σε πόλεμο, «πολεμικό ανακοινωθέν αν συντάξει κάπου θα τη κοτσάρει !


Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας στη Σοσιαλιστική Διεθνή του πρώτου μας Πρωθυπουργού:

-Φέτος, το μείζον θέμα που κυριαρχεί στον ΟΗΕ είναι η πρόοδος των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας. Οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας είναι εξαιρετικά σημαντικοί για ένα προοδευτικό, παγκόσμιο οργανισμό, όπως είναι ο δικός μας, δεδομένου ότι συνδέονται με τις προσπάθειες για την εξάλειψη της παγκόσμιας φτώχειας, την προώθηση ανοικτού, χωρίς διακρίσεις, πολυμερούς εμπορίου και χρηματοπιστωτικού συστήματος, την χρηστή διακυβέρνηση και την ελάφρυνση του χρέους για τις πιο ευάλωτες χώρες.

-Η πρόοδος στην επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας είναι αλληλένδετη με την ικανότητα της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ορισμένες από τις απόψεις που διατυπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου μας πέρσι, εδώ στη Νέα Υόρκη, δυστυχώς, αποδείχθηκαν σωστές. Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η καθιέρωση της εποπτείας και μηχανισμών ελέγχου εξελίσσεται πολύ αργά. Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, όπως μια παγκόσμια οικονομική φορολογία συναλλαγών, δεν προχώρησε.

- Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση θα επιβραδύνει το ρυθμό υλοποίησης των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας. Τα τελευταία στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας δείχνουν ότι η οικονομική κρίση εμπόδισε τη μείωση της φτώχειας και αυτό εμποδίζει την πρόοδο προς την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.

-Η κρίση έχει αντίκτυπο σε βασικούς τομείς των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την πείνα, την
παιδική και μητρική υγεία, την ισότητα των φύλων, την πρόσβαση σε καθαρό νερό και τον έλεγχο των νόσων. Σύμφωνα με αξιόπιστες εκτιμήσεις, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης και πέραν του 2015 ( το 2015 ήταν ο στόχος του ΟΗΕ που είχε θέσει όταν αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε). Είναι ζωτικής σημασίας να υψώσουμε τη φωνή μας και να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε, κατά τη διάρκεια της παρούσας ανασκόπησης στη Σύνοδο Κορυφής, να καταλήξουμε σε συμφωνία σχετικά με τον καλύτερο δυνατό σχέδιο δράσης που θα κάνει τα πράγματα να κινούνται προς τα εμπρός.

-Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, με πιο συντονισμένο τρόπο, για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Είναι προφανές ότι η παγκόσμια διαδικασία ανάκαμψης δεν είναι ακόμη σε θέση να εγγυηθεί τη μετάβαση σε μια ισχυρή, βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη. Υπάρχει ανάγκη για τολμηρές πρωτοβουλίες και μέτρα. Η οικογένειά μας έχει, από την αρχή της κρίσης, συγκεκριμένες προτάσεις στον πίνακα για το πώς να αντιμετωπιστούν οι πολλαπλές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

-Η κρίση δεν επηρέασε μόνο την πρόοδο προς την υλοποίηση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας. Οδήγησε επίσης σε μετατόπιση της χάραξης πολιτικής και της κοινής γνώμης μακριά από την ημερήσια διάταξη της αλλαγής του κλίματος. Υπάρχει απόδειξη ότι η κρίση θα μπορούσε να έχει πλέον μακροπρόθεσμες συνέπειες στην περίοδο 2010-2015.

-Είναι ατυχές το γεγονός ότι, υπό το φως της διάσκεψης για το κλίμα του ΟΗΕ στο Κανκούν, στο τέλος του έτους, δεν έχει υπάρξει πραγματική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη παγκόσμιας συμφωνίας για την αλλαγή του κλίματος. Ωστόσο, οι πρόσφατες μαζικές πλημμύρες στο Πακιστάν και την Κίνα, η ξηρασία και οι πυρκαγιές στη Ρωσία και η οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, δημιούργησε μια επείγουσα η ανάγκη για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη


Πηγή (της ομιλίας στη Σοσιαλιστική Διεθνή ) http://www.tovima.gr/

Read More...

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Άγιος Παντελεήμονας : Ένα σκάνδαλο από μόνο του. Από εκεί άραγε θα αρχίσουν οι αγώνες ή οι προβοκάτσιες ;

Εμείς μόνο το βίντεο θα σας παραθέσουμε. Η γνωστή προφήτης Αλ Σαλέχ προδικάζει «ΘΑΝΑΤΟΥΣ»

Φυσικά αλλοδαπό . Αν σκοτωθούν 3 Έλληνες ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ μικρότερης εμβέλειας είδηση.
Σε αυτή τη παράνοια ζούμε γιατί η δική μας αναισθησία το επέλεξε ! Βγαίνουν και διαμαρτύρονται 80 παλικάρια μόνο, και οι υπόλοιποι μένουν σφικταγαλιασμένοι στις κουκέτες του «Τιτανικού» και περιμένουν τον κύριο χάρο για τις τυπικές διατυπώσεις … ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ

Read More...