Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΤΙ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ; ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ή… ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ;


   Μας πίνουν το αίμα τράπεζες και τραπεζίτες. Μας ρουφάν το μεδούλι οι Γερμανοί. Μας καταβροχθίζουν οι τοκογλύφοι δανειστές. Μας διαλύει η νέα τάξη πραγμάτων. Μας έχει βάλει στο στόχαστρο όλη η Ευρώπη να μας εξοντώσει…

Όλοι έχουμε να διατυμπανίσουμε, ως παράδειγμα, ότι η Γερμανία ωφελήθηκε πολύ από τον Ελληνικό λαό επειδή του πουλά αυτοκίνητα ή και όπλα (που ενίοτε γέρνουν κιόλας).

  
    Ταυτόχρονα όμως θα οφείλαμε, για να συμπληρώσουμε έντιμα το μωσαϊκό, να αναρωτηθούμε γιατί φτάσαμε στο σημείο εμείς οι ίδιοι ως κράτος να διώξουμε ή να εξαφανίσουμε κάθε μορφή ανταγωνιστικής βιομηχανίας.
Κανείς από εκείνους που ισχυρίζονται θερμά ΜΟΝΟ τη πρώτη παράγραφο δεν μπορεί ΕΔΩ να δώσει απάντηση, παρά μόνο, ή να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του, ή να το ρίξει στα… «βαριά» αριστερίστικα και ολοκληρωτικά οράματα και ιδεολογήματα.

Η λύση των προβλημάτων μας θέλει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και τον αληθινό εντοπισμό των αιτιών και δυστυχώς έτσι, πρακτικά είναι δύσκολη, γιατί ικανοποιούμαστε ν ακούμε αισιόδοξα ψέματα (1) παρά πικρές αλήθειες (2).

1) Μερικοί ολίγον αναρχοαριστεροι και Σία έχουν βρει πανεύκολα τη λύση. Βέβαια αυτή η λύση δεν θα διστάσει στιγμή να μας θυσιάσει ως Έθνος, Κράτος ή και Λαό. Θα μας θυσιάσει αργά ή γρήγορα στο βωμό του οράματος μιας διεθνούς προφητείας όπου αν ισοπεδωθούμε, ή ακόμα καλύτερα, ισοπεδωθεί το σύμπαν, τότε θα εμφανιστεί το τέλειο μοντέλο διακυβέρνησης γι αυτούς. Πρώτα δηλαδή σκοτώνεις και μετά και εάν κι εφόσον επιβεβαιωθούν τα μαντζούνια του οράματος σου, ανασταίνεις το πτώμα. Αυτό βέβαια το ονόμασαν «προλεταριακή επανάσταση για μια αταξική κοινωνία» για πιθανόν κομψότερους επικοινωνιακούς λόγους. Εάν ως παράδειγμα όμως, δει έστω και λίγο κάποιος τη σύγχρονη Ιστορία της Καμπότζης τίμια θα αναρωτηθεί εάν ιδεολογικώς, ο (ασύλληπτος) Τζακ ο Αντεροβγάλτης είχε σοβαρότερες, ή όχι, προτάσεις για την ενάσκηση του έργου, για το οποίο, έγινε το όνομα του διάσημο.

2) Η άλλη περίπτωση είναι ν αναρωτηθούμε τι είναι εκείνο που μας κάνει να ζητάμε πολύ περισσότερα απ ότι, σε μια μέσες – άκρες, τίμια ανταλλαγή, μπορούμε να δώσουμε. Γιατί το να λέμε ότι όποιος είναι έστω λίγο περισσότερο πλούσιος από εμάς είναι σίγουρα και κλέφτης δεν θα βοηθήσει καθόλου ούτε την προσωπική ηθική μας ή τη παγκόσμια οικονομία επειδή πάντα θα υπάρχει κάποιος φτωχότερος που αυτόματα θα μας κατηγορήσει για τα ίδια μέχρι να φτάσουμε θέλουμε δε θέλουμε πάλι σε εκείνες τις λύσεις, τις ισοπεδωτικές, που προαναφέρθηκαν.

Η αλήθεια βρίσκεται τελικά κάπου στη μέση, αρκεί να μην έχει κάποιος αμετακίνητες απόψεις παραπλήσιες του άνωθεν αναφερθέντα Λονδρέζου χασάπη και συλλέκτη οργάνων .

Γιατί από τη μια πλευρά σου τείνει χείρα βοηθείας ο ισχυρότερος με τη προϋπόθεση να βάλεις σε κάποια τάξη και τη δική σου οικονομία έτσι ώστε να μη τον «φεσώσεις» αν σε δανείσει. Ας ξεχάσουμε λίγο εδώ τους τοκογλύφους καθότι τώρα Ιταλία και Ισπανία βογκούν περισσότερο από αυτούς και ούτως ή άλλως έτσι όπως πορευόμεθα, και έτσι όπως είμαστε τώρα, ακόμη και άτοκα να μας δάνειζαν, δεν θα μπορούσαμε να τα επιστρέψουμε.
Από την άλλη πλευρά ο όποιος δανειστής επειδή δεσμεύει αλλά και ρισκάρει το κεφάλαιο που σε δανείζει το τοκίζει Οι διεθνείς αγορές επιβάλλουν τη νομιμότητα του ύψους του επιτοκίου, για μερικούς, ή τη ληστρικότητα γι άλλους, του τόκου.

Πάντως δίχως τόκο το όποιο σύστημα δεν είναι εφικτό να δουλέψει καθότι πρέπει να έχει και κάποιο κίνητρο ο όποιος δανειστής. Αυτό μερικοί κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν καν.

    Εδώ στην Ελλάδα επειδή είχαμε άμεση ανάγκη να δανειστούμε πάρα πολλά λεφτά, ήρθε ο όποιος δανειστής ή η Μαντάμ Μέρκελ, ας πούμε, λαϊκιστί, και σου λέει ότι για να σε δανείσω (έστω και με τόκο) βάλε κάποια τάξη στα δημοσιονομικά σου ως χώρα. Αυτό το κάνει σίγουρα επειδή θέλει και τόκους και λεφτά πίσω. Από την άλλη πλευρά όμως δε σου λέει ότι θα σου στείλει μπράβους σαν μια ναι μεν αξιόπιστη, αλλά, έκνομη δε, τοκογλυφική εταιρεία της πιάτσας να σου κουλάνουν (γι αρχή) το χέρι… Μερικοί δυστυχώς έτσι πιθανόν να βλέπουν ως δαιμονισμένο ή μνημονισμένο τροικανό τον κ. Τόμσεν που έρχεται να δει αν στα νούμερα βελτιώθηκε η οικονομία μας. Πολλοί μάλιστα από τους καλούς λαϊκιστές πολιτικούς μας καλλιεργούνε με δόλο και αυτή τη φρικιαστική ιδέα, εξόν του μελλοντικού επαπειλούμενου πλειστηριασμού της Ακροπόλεως.

  Ποτέ των ποτών όμως δεν μας είπανε πως το μνημόνιο δεν απαιτεί να τα τρως από χαμηλοσυνταξιούχους, τις ασθενέστερες εν γένει κοινωνικές τάξεις ή την τίμια εργαζόμενη αστική τάξη. Η τρόικα, ή οι δαιμονισμενοι μνημονισμένοι είχαν ζητήσει να μειωθούν, ως παράδειγμα, μόνο οι συντάξεις των ευγενών (πιθανόν κατοικούντων και παροικούντων γαλαζοαίματων) ταμείων ΔΕΗ, ΟΤΕ, τραπεζών. Οι καλοί μας όμως εδώ πολιτικοί φυσικά μετά βδελυγμίας το αρνήθηκαν και αποφάσισαν οριζόντια περικοπή.
Προφανώς είναι ευκολότερο να κόψεις τα φάρμακα από έναν καρκινοπαθή γιατί αν κόψεις επιδόματα ή εξοργιστικούς ή και τελείως παρασιτικούς μισθούς από τους καλούς μας συνδικαλισταράδες κινδυνεύεις (τουλάχιστον) με μπούκες…

   Μέχρι στιγμής λοιπόν νομίζουν μερικοί ότι μας είναι ευκολότερο και συμφέρει να πουλάμε τζάμπα τσαμπουκά στην Μαντάμ Μέρκελ ή στον Μεσιέ Σόιμπλε παρά στον οσονούπω φιλοσυριζαίο (;) κ. Φωτόπουλο. Το να πουλήσει κάποιος καλός ταγός της εξουσίας τσαμπουκά στον άνωθεν κύριο οσονούπω, κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί προδότης και ανυπόληπτος.

Θα τον πούνε ακόμα και ρουφιάνο του κατεστημένου και όποιος το κατάλαβε αυτό μπορεί και να κατάλαβε και διαφορετικά από κάποιον άλλο που εξίσου ισχυρίζεται ότι το κατάλαβε…

    Γιατί η μεγαλύτερη αντίδραση και καταστροφική παρέμβαση στην Ελλάδα είναι εκεί που θα επιχειρηθούν οι ΣΩΣΤΕΣ διαρθρωτικές αλλαγές. Η συνιστωσιολογία που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνοι τελικά που δεν θέλουν να αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ και στο Δημόσιο, και στα Πανεπιστήμια και στα κλειστά επαγγέλματα αλλά και σε κάθε μορφή ανάπτυξης που μπορεί να προταθεί στο μάταιο τούτο κόσμο. Πάντα κάτι τις τους φταίει και αντιδράνε και το «καταγγέλλουν»...

 Έτσι καταλήγουμε στην απόλυτη σύγχυση ενός λαού καθότι ο κ. Τσίπρας και Σια Συνιστωσών, είναι οι πραγματικοί εκπρόσωποι όχι απλά της συντήρησης, της απραξίας, ανεργίας αλλά και πάσας μορφής παρασιτισμού.

Αυτό κοντολογίς, είναι και εν μέρει το πετυχημένο παιγνίδι της αναρχοαριστεράς εν γένει στην Ελλάδα : Διέλυε σιγά σιγά το όποιο κράτος με ο,τι τρόπο είναι εφικτός ενώ συνάμα τρέφε τον κόσμο με μεγάλα οράματα και ιδέες που κάποιοι κακοί τα πολεμάνε δημιουργώντας μνημόνια, συνομωσίες, τράπεζες και ιμπεριαλισμούς.

Το μυαλό πολλών σταματά κάπου εκεί δίχως ν αναρωτηθούν που πήγε η αξιοκρατία το φιλότιμο, η λογική, η παραγωγικότητα και τα λεφτά μας.

   Αυτοί που πραγματικά τα φάγανε αυτά, μας τρώνε κανιβαλικά τώρα και το μυαλό, ότι μας τα έφαγε κάποιος μπαμπούλας κατά κανόνα από τα ξένα.
Αν γίνει όμως ένας σωστός έλεγχος λογιστικός στο Δημόσιο στο πόσα φαγανε μερικοί και πόσο τρώνε ακόμα… τότε είναι που ΔΕΝ θα καταλάβουμε διαφορετικά, ποιοι είναι τελικά εκείνοι οι ρουφιάνοι του κατεστημένου που μας τρώνε, ακόμα και ΤΩΡΑ, και τα λεφτά και τη λογική και το φιλότιμο.

   Βεβαιότατα υπάρχει και επιμερισμός, καταλογισμού ευθυνών, και σε ξένες δυνάμεις.

Η απομείωση όμως της Εθνικής μας κυριαρχίας άρχισε, έτσι απλά, όταν ο πρώτος πολιτικός ή συνδικαλισταράς, άρχισε να καταστρέφει ή να παρασιτεύει ενάντια στο κράτος επικαλούμενος, για λόγους επικοινωνιακούς, μεγάλα σχέδια οράματα και ιδέες ως προκάλυψη του εγκληματικά καταστροφικού του έργου.

Μετά η χώρα κάποτε χρεοκόπησε, φέρανε και τα μνημόνια όπου τα μεταφράσανε και εφαρμόσανε κατά το δοκούν για να συνεχίσει το κατεστημένο της χρεοκοπίας τη βιόλα ή τη ζαχαρένια του.

Μπορεί λοιπόν οι Γερμανοί να είναι επαχθείς, σκληροί και αδιάλλακτοι αλλά και από την άλλη πλευρά σε ποιο φιλότιμο και σε ποια λογική και σε ποιους εν γένει απευθύνονται ;
Και σε τελευταία ανάλυση αν τιμωρηθούν έστω και δίκαια η Μαντάμ Μέρκελ και ο Μεσιέ Σόιμπλε ή έστω ακόμα και το 80% των Ευρωπαίων, που μας βλέπει εν γένει αρνητικά, αυτό θα μας σώσει ή θα σώσει –δικαιώσει- τα διεθνιστικά αναρχοαριστερά μας οράματα ;

Team Apopsis

Read More...

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ;


              ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ

    Τα αλαλάζοντα κύμβαλα της συμφοράς, πριν ακόμα ορκισθεί ο κ. Σαμαράς ως Πρωθυπουργός και συγκροτηθεί η κυβέρνησή του, άρχισαν τον ορυμαγδό των επιθέσεων, των προβλέψεων και των απειλών, για την πολιτική την οποία θα ακολουθήσει. Ήταν στο παρελθόν, αρχή της κάθε αντιπολίτευσης, να αναμένει την ανάγνωση ενώπιον της Βουλής, των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και από εκεί και ύστερα, με δείκτη την πολιτική που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση καθόριζε και η αντιπολίτευση τη στάση της.

 Χωρίς αμφιβολία, ποτέ και καμία αντιπολίτευση, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν προσέτρεχε ως αρωγός στην κυβέρνηση, αλλ’ ασκούσε, όχι απλώς πολιτική κριτική, ως είχε καθήκον, αλλά ασκούσε πολεμική και ξεπερνούσε τα όρια του παραδεκτού. Η Ιστορία μας, η πολιτική Ιστορία, είναι γεμάτη με καμώματα της εκάστοτε αντιπολίτευσης, τα οποία υπερέβαιναν τα όρια της ευπρέπειας και της κοσμιότητας. Παρά το γεγονός ότι, οι πολιτικοί όχι και τόσο παλαιών περιόδων, προσπαθούσαν να κινούνται μέσα στα πλαίσια της πολιτικής ευπρέπειας και της κοσμιότητας, ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1961, λόγω της λαχτάρας που τον διακατείχε να καθίσει στην καρέκλα του Πρωθυπουργού, είχε ξεπεράσει κάθε όριο.

 Αν οι πολιτικοί της γενιάς εκείνης είχαν ξεπεράσει τα όρια, σήμερα που το πολιτικό ήθος εξέλιπε εντελώς, η αντιπολίτευση που θα ασκηθεί προμηνύεται, όχι να ξεπερνά τα παραδεκτά όρια, τα οποία δεν είναι και σαφώς προσδιορισμένα, αλλά θα ξεπεράσει και τα όρια της πολεμικής. Διότι, θεωρεί το Κόμμα της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι, πάτησε ήδη στο πρώτο σκαλοπάτι που οδηγεί στην εξουσία. Με τον ενθουσιασμό αυτόν και με την αδίστακτη συμπεριφορά που διακρίνει τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, έχουν άλλωστε πολλάκις δώσει δείγματα γραφής, αναμένονται γεγονότα που θα κατεβάσουν ακόμα πιο χαμηλά το επίπεδο της βουλής από ό,τι είναι σήμερα.

 Καλόν είναι, όμως, να μελετήσουν και την νεώτερη πολιτική Ιστορία. Το σκαλοπάτι στο οποίο πατάει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν οδηγεί πάντα στην εξουσία. Τοσούτω μάλλον όταν πρόκειται την αντιπολίτευση αυτή να την ασκήσει ένα Κόμμα διαμαρτυρίας, του οποίου η δύναμη είναι απότοκος εγκληματικών ενεργειών και ύποπτων χειρισμών μελών της απελθούσας κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 Ο ντιλετάντης πολιτικός, αρχηγός του Κόμματος αυτού, με την έως τώρα τακτική του, δεν έδωσε δείγματα σώφρονος πολιτικού και δεν μπορεί να πείσει την πλειονοψηφία του εκλογικού Σώματος ότι θα είναι ο κατάλληλος να αναλάβει τις τύχες του Έθνους και της Πατρίδος. Έδειξε, αντιθέτως, ότι, εμφορείται από αισθήματα αντιπατριωτικά και κάθε τι που αναφέρεται στην Πατρίδα αποτελεί γι’ αυτόν καταραμένη θέση, γεγονός που αποκάλυψε ο έτερος ομοϊδεάτης του αλλ’ έχων περισσότερες πατριωτικές ευαισθησίες, κ. Μίκης Θεοδωράκης.

    Το 1958, δύο πολιτικοί αρχηγοί, ομολογουμένως μεγάλου διαμετρήματος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Γεώργιος Παπανδρέου, εκκινώντες από διαφορετικές επιδιώξεις και νομίζοντες ο καθένας για τον εαυτό του ότι ο εκλογικός νόμος που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή θα παρείχε τη δυνατότητα, στον μεν Καραμανλή να συνεχίσει να κυβερνά, στον δε Παπανδρέου να αναρριχηθεί στην εξουσία, έκαναν το λάθος να πριμοδοτήσουν το Κόμμα της ΕΔΑ, τοποτηρητή του ευρισκομένου εκτός νόμου ΚΚΕ, και να το αναγορεύσουν ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, με δύναμη 78 βουλευτών.

Αμέσως μετά την καταμέτρηση της δύναμης των Κομμάτων στη Βουλή, τα στελέχη της ΕΔΑ ανεθάρρησαν και ξέφυγαν τελείως από την πολιτική γραμμή. Έτσι, η Βουλή εκείνη είχε μεταβληθεί σε αρένα και δεν ήταν λίγες οι φορές που έπεσε άγριο ξύλο. Με την ιδιότητα που είχα, ήμουν κάθε βράδυ στη Βουλή και έννοιωθα αηδία. Και να σκεφθεί κανείς ότι, οι πολιτικοί της περιόδου εκείνης, με λίγες εξαιρέσεις, ανεξαρτήτως σε ποια παράταξη ανήκαν, είχαν σοβαρότητα και πολιτική αξιοπρέπεια. Υπάρχουν σήμερα αυτές οι ιδιότητες;

Στις επόμενες εκλογές, η δύναμη της δυναμικής έως τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, της ΕΔΑ, όχι απλώς μειώθηκε αλλά συρρικνώθηκε σε σημείο ανυπαρξίας. Γιατί ο λαός μπορεί σε στιγμές εκνευρισμού και αγανάκτησης για ορισμένες πράξεις της κυβέρνησης να χάνει τον δρόμο του και με την ψήφο του εύκολα να προξενεί ζημιά στη χώρα του, αλλά γρήγορα βλέπει τον κίνδυνο και προβαίνει σε διορθωτικές κινήσεις. Έτσι και τώρα, γρήγορα ο λαός θα καταλάβει πού οδηγεί την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι συν αυτώ μαθητευόμενοι μάγοι και θα τους ξανατοποθετήσει στην αφάνεια. Εκεί που είναι η θέση τους…

   Το ίδιο θα συμβεί και με τα υπόλοιπα Κόμματα της ανευθυνότητας, που νόμισαν ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί με συνθήματα και με αποφυγή ανάληψης ευθυνών. Ούτε με την τακτική που ακολούθησαν θα εξέλθουν αλώβητα από την απολιτική τους τοποθέτηση. Οι μάχες δίδονται απέναντι από τον εχθρό και δίπλα στον λαό που υποφέρει. Δεν δίδονται πίσω από τα πεδία των μαχών, μακριά από τους κινδύνους της φθοράς και της αποτυχίας.

   Έτσι, αμέσως μόλις ο κ. Σαμαράς ορκίστηκε μόνος αυτός Πρωθυπουργός, χωρίς καν να έχει κυβέρνηση, άρχισαν τα πυρά τους, φοβούμενοι την επιτυχία. Δεν τους ενδιαφέρει αν η επιτυχία του κ. Σαμαρά και της κυβέρνησής του θα είναι επιτυχία για την Ελλάδα. Τους ενδιαφέρει να αποτύχει για να έλθουν αυτοί. Αλλά, πλανώνται. Ούτε σε νεοσταλινικά απολειφάδια θα παραδοθεί η διακυβέρνηση της χώρας, ούτε σε νεοφώτιστους διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι δεν διστάζουν να δαιμονοποιούν την υποτιθέμενη προηγουμένη ιδεολογία τους και να είναι έτοιμοι να συνεργασθούν ακόμα και με τον διάβολο, αρκεί να μπορέσουν να αναδείξουν αυτοί τις μετριότητές τους. Η Ελλάδα δεν είναι αλάνα να παίζουν οι κάθε είδους και λογής ασυνείδητοι πολιτικάντηδες, είναι κράτος και ο λαός του θέλει και αναζητεί υπεύθυνους άνδρες.

Είναι βέβαιο ότι, το προσεχές φύσημα του ανέμου των εκλογών όποτε αυτές γίνουν, θα σαρώσει τα ερείπια της πολιτικής και της απατρίας.

                                                                                                 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Read More...

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ λόγοι που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι…


   Διαβάστε μόνο ΕΔΩ ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα των ψηφοφόρων του Σύριζα.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα πολυφωνικό. Ταυτόχρονα όμως είναι παραφωνικό και ενίοτε έως και παρανοϊκό… Πέρα από τα μεγάλα λόγια και τις ανέφικτες υποσχέσεις που τάζει, οι αιτίες που ένα μεγάλο κομμάτι Ελλήνων θα ψηφίσει (το ευκαιριακό κόμμα του μόλις χθες 3%) είναι άλλες και διαφορετικές μάλιστα, και από τις άπειρες ιδεολογίες που προβάλλει ο αχταρμάς των συνιστωσών του.
Η αλήθεια βρίσκεται, όπως σχεδόν πάντα, σε άλλα ντ άλλων κίνητρα των ανθρώπων που θα τον τιμήσουν με τη ψήφο τους.
Ενίοτε μάλιστα, θεωρούν τους εαυτούς τους την εξυπνότερη και πονηρότερη φάρα ατόμων που γέννησε ο πλανήτης αυτός !

Ιδού λοιπόν οι κατηγορίες και με τι σκεπτικό ψηφίζουνε κάποιοι.

1) Κάποιοι δεν έχουν (νομίζουν) τίποτε να χάσουν. Πολλοί από αυτούς είναι καταχρεωμένοι και ποντάρουν σ ένα γενικό χαμό και κομφούζιο για δύο μάλιστα κύριους λόγους. Α) Φιλοδοξούν να χαθούνε, στο χαμό που θα προκύψει πιθανότατα, τα ατομικά τους χρέη και Β) έστω κι αν δεν γίνει αυτό να βρεθούνε κι οι υπόλοιποι Έλληνες στη ίδια μίζερη κατάσταση («Εμού θανόντος γαία πυρί μειχθήτω»)… κάπως έτσι… Βέβαια την επομένη κι αν έχουν πετύχει το στόχο τους θα δούνε πόσο περισσότερα χειρότερα θα είναι και ίδιοι αλλά δυστυχώς και η Ελλάδα όλη… Αυτό είναι ένας εμπαθής αυτοκτονικός στρουθοκαμηλισμός, που για να τηρούμε τα προσχήματα κοτσάρουμε και μια ιδεολογία επαναστατική αναρχοαριστερή για να είμαστε υπερήφανα άτομα και με κουλτούρα.

2) Κάποιοι άλλοι, πιστεύουν ότι είμαστε πολιτικά «εξ αδιαιρέτου» ενωμένοι με την Ευρώπη. Ο Συριζαίος Θεός τους (αν… έχουν τον Θεό τους δηλαδή) μας κόλλησε τόσο καλά πάνω στην Ευρώπη που δεν μας ξεκολλά τίποτα και κανείς. Καταλήγουνε και στο συμπέρασμα τότε, πως ο,τι και να γίνει, εμείς δεν θα παράγουμε τίποτε εκτός από απαιτήσεις, δάνεια και εντολές στους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Νομίζουν ότι έχουν μελετήσει το οικονομικό σύστημα καλύτερα κι από τον ανώτερο νομπελίστα οικονομολόγο κι έχουνε πεισθεί πως … δεν τρέχει τίποτα. Είναι σίγουροι ότι η Ευρώπη τρέμει τη ματιά και μόνο του Τσίπρα. Μπορεί να το θεωρούνε λογικό ή μπορεί να το έχουν δει και ως όραμα. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο…
Θα ξευτελισθούμε (τουλάχιστον) διεθνώς και αργά η γρήγορα θα καταλάβουμε όλοι ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήταν η… Ζαν Νταρκ… Η διαφορά μάλιστα θα είναι ότι θα μας έχει κάψει όλους.

3) Πιστεύουν πως για τη κατάντια μας φταίει ο διεθνής Ιμπεριαλισμός και Σια. Όχι βέβαια ότι δεν φταίνε και κάποιοι ξένοι βέβαια, αλλά το τι σημαίνει Ιμπεριαλισμός και Σια θα το καταλάβουμε καλύτερα (θα το νιώσουμε και στο πετσί μας) όταν καταφέρει και μας στείλει και στα μαύρα κατάστιχα του Αντιμπεριαλιστικου χρονοντουλαπου του ο κ. Τσίπρας και Σια (συνιστωσών).
Τότε είναι που θα μας κάνει κάτι σαν τη Βόρεια Κορέα του Κιμ και Σια.
Το στοίχημα εδώ είναι, ΜΟΝΟ, αν θα γίνουμε ένα μόρφωμα τύπου Μπαγκλαντές ή Β. Κορέας. Αυτό εξαρτάται από ποια Σια (συνιστώσα) θα πάρει βασική κατεύθυνση….

4) Κάποιοι άνθρωποι γεννήθηκαν για τη καταστροφή. Μερικοί π.χ. γίνονται εμπρηστές όχι γιατί θέλουνε να χτίσουν βίλες αλλά επειδή πολύ απλά τους αρέσει να βλέπουν δάση σπίτια και μαγαζιά να καίγονται. Ποτέ δεν μάθαμε στο τόπο αυτό ποιοι ήταν οι εμπρηστές δολοφόνοι της Μαρφίν αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι περίπου ψηφίζουν… Κάτι είναι κι αυτό. Αυτές τις μέρες λοιπόν μερικοί άνθρωποι έχουν μια θαυμάσια ευκαιρία. Να ποντάρουν με τη ψήφο τους τη καταστροφή της Ελλάδας.
Θέλει σκέψη να ρωτήσει κανείς τι κόμμα θα ψηφίσουνε, ασχέτως το πώς έχουν επενδύσει μ έναν αναρχοαριστερό ιδεολογικό μανδύα αυτό το …μικρό τους πάθος ;

5) Κάποιοι άλλοι νομίζουν πως είναι καλύτερα να υποστούμε μια παροδική ευθανασία (sic) όπου θα ξεχωρίσουμε την Ήρα από το στάρι… Σου λένε… τι σιγά σιγά ν αργοπεθαίνεις παρά (καλύτερα) μια κι έξω.
Το πρόβλημα όμως του θανάτου είναι σημαντικότερο και από εκείνο της ανάστασης εδώ.
Σ ένα νεκροτομείο οι γιατροί δεν επιχειρούν κατά συντριπτικό κανόνα ανανήψεις…
Το αν θα επανέλθει αυτό το κράτος μετά το σοκ που θέλουν να του δώσουν μερικοί έξυπνοι (ή την παροδική ευθανασία κατά την άποψη τους) δεν είναι καν συζητήσιμο. Η καταστροφή ενδέχεται να είναι χειρότερη από την άλωση του 1453 και όλος ο Ελληνισμός ενδέχεται να μπει σε καθεστώς πλήρους μη επιβίωσης. Πέραν του κακού υπάρχει και Το χειρότερο. Μετά Το χειρότερο είναι και ο θάνατος.
Μετά τον θάνατο ουδέν λάθος οράματος αναγνωρίζεται συνήθως. Απλώς το ρισκάρουν επειδή νομίζουν ότι έχουν δει την κατάσταση σε μεγάλο βάθος (βασικά το μόνο που προκύπτει εδώ είναι 2 μέτρα μόνο βάθος και κάτω από τη Γη κι μ ένα σταυρό από πάνω σε μέρος σιωπηρό και με κυπαρισσάκια)

6) Τέλος και για να μη σας κουράζουμε υπάρχει και η κατηγορία εκείνων που είχανε βολευτεί κυρίως με το Πασοκ αλλά επειδή είναι έξυπνοι και πονηροί σπεύσανε να κάνουνε διαμετακόμιση (τρανζιτ) ήθους και βολέματος στα νέα μεγαλύτερα πολιτικά μαγαζιά ή σαλόνια . Πολλοί καλοί π.χ. συνδικαλιστές μας*  δεν θέλουνε φυσικά να χάσουν τα προνόμια του μη δουλεύειν αλλά να συνεχίσει η βιόλα του μας δουλεύειν κανονικώς και πλήρωνε συνάμα κορόιδο χαμηλοσυνταξιούχε ή και Ευρωπαίε…. Βρήκανε το μαγαζί που υπόσχεται ξεπούλημα και διάλυση σε όλα, και έσπευσαν να πάρουν θέση στο πλιάτσικο. Πάντα βέβαια θα ισχυρίζονται ότι το κάνουνε για το καλό του λαού μας…
   Όλα κι όλα ακόμα και οι (κοινωνικοί) νταβατζήδες στη δημοκρατία αλά Συριζα έχουν λόγο με βάθος… Ασκούν λένε με στόμφο και κουλτούρας γνώση, το λειτούργημα αυτό για την φυσική και υγιή εκτόνωση της κενωνίας και για τον καλό και ώριμο σεξουαλικό προσανατολισμό της εταίρας (ή εταίρων) που βρίσκεται υπό την «προστασία» των…

   Αυτές είναι οι φυλές του Συριζα οι πραγματικές, με τους πραγματικούς τους λόγους. Αυτοί μαζεύτηκαν και στήσανε αυτό το υπέροχο μαγαζάκι που φιλοδοξεί να γίνει και επιβήτωρ εξουσίας…

Τα υπόλοιπα είναι οι ωραιοθετήσεις και λαϊκισμοί όπου μαζί με κάτι επίφοβες αναρχοαριστερες θεωρήσεις ντύνουν τις παραπάνω πραγματικές προθέσεις τους για να επιφέρουν σύγχυση στο λαό και να τσιμπήσουνε έτσι σαν αρπακτικά τη ψήφο του.

Τη Κυριακή το βράδυ θα ξέρουμε αν τελικά κάποιοι κατάφεραν, είτε επειδή είναι εξυπνότεροι είτε επειδή είναι πονηρότεροι είτε επειδή τζογαρουνε καλύτερα να ισοπεδώσουν πλήρως την Ελλάδα.

* Το «μνημόνιο» που τόσο πολύ οικτίρει ο Συριζα αν εφαρμοζότανε σωστά αυτούς βασικά και κυρίως θα έπληττε. Το Πασοκ δεν το εφάρμοσε έτσι, (στη κ. Μέρκελ πουλάς όσο τσάμπα τσαμπουκά θες, στον κ. Φωτόπουλο όχι) και διέλυσε κατά το ήμισυ τουλάχιστον τη χώρα.
Τώρα καλού κακού ας πάμε Συριζα για να είμαστε καλυμμένοι ότι φυσικά ούτε κι αυτός θα μας πειράξει επειδή συμφωνούμε απόλυτα στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…


Team Apopsis

Read More...

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ …


ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ

   Δανείζομαι σήμερα τον τίτλο ενός από τα έργα του Βίκτωρος Ουγκώ για να τιτλοφορήσω το άρθρο μου, το οποίο γράφεται δύο ημέρες πριν από τις πλέον αποφασιστικές εκλογές για το μέλλον της Πατρίδας μας. Θεωρώ τον τίτλο επίκαιρο διότι, σήμερα η χώρα μας βρίσκεται κυριολεκτικώς μπροστά στη λαιμητόμο.

Είναι πολλά τα δεινά τα οποία σωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ιδιαιτέρως από την άλωση της εξουσίας από τους ξενόφερτους σωτήρες, οι οποίοι, πέρα από την οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν, με τα αλόγιστα και εγκληματικής μορφής καταναλωτικά δάνεια με τα οποία επιβάρυναν τη χώρα, κατάφεραν να πλήξουν αυτή, κυρίως στον τομέα των ηθικών αξιών.

Από την περίοδο κατά την οποία ο λαϊκισμός έγινε τρόπος επιτυχούς αναρρίχησης στα αξιώματα της Πολιτείας, η δημαγωγία έγινε το μέσον για την εκπόρθηση κάθε οχυρού ηθικής αντίστασης και η ρεμούλα, δηλαδή η αρπαγή του δημοσίου χρήματος από τους ασκούντες την κυβερνητική εξουσία, έγινε πλέον τρόπος ζωής και πέρασε στην κοινωνία ως μέθοδος και διαδικασία διατήρησης των κρατούντων στην Αρχή, τούτο δε συντελέστηκε από το 1982 και εντεύθεν, με τις διαδικασίες που προώθησαν τότε ο κυβερνήτης και ο υποτακτικός του αντιπρόεδρος και υπουργός των Εσωτερικών, ο οποίος, για τις ωραίες πράξεις του απεβίωσε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, η ζωή των πολιτών οδηγήθηκε σιγά αλλά σταθερά στον γκρεμό.

Η μακροχρόνια παραμονή στην εξουσία ενός Κόμματος που διέπραξε τραγικά σφάλματα, αλλά και πράξεις τιμωρούμενες από την ποινική νομοθεσία, όμως, με τα νομοθετικά τερτίπια κανένας δεν λογοδότησε στη δικαιοσύνη, είχε ως συνέπεια την πλήρη διαφθορά, όχι μόνο του πολιτικού συστήματος αλλά ακόμα και αυτού του απλού Έλληνα πολίτη, ασχέτως αν αυτός ήταν μακριά από δολοπλοκίες, από οικονομικές ίντριγκες και άλλες συνωμοσίες.

Η ναρκοθέτηση των θεμελίων της δημοκρατίας και της αστικής ζωής από τα μαθητευόμενα σκύβαλα της πολιτικής, τα οποία προέκυψαν ως προϊόντα ζόφου και ως σαπρόφυτα της διαφθοράς, είχε ως αποτέλεσμα την καταρράκωση κάθε αξίας και κάθε δυνατότητας για ανάταξη της κοινωνίας, με το υπάρχον σήμερα εντελώς διεφθαρμένο και πάσχον από προχωρημένη γάγγραινα πολιτικό σύστημα. Το σύστημα αυτό, καίτοι έχει πλέον ορατά τα αποτελέσματα τα οποία εκκόλαψε στη μακροχρόνια πορεία του, αμύνεται ακόμα και σήμερα και επιζητεί, με την συνέργεια του λαού, να μακροημερεύσει.
Η χώρα μας βρίσκεται, το επαναλαμβάνω, μπροστά στη λαιμητόμο. Εκείνοι που ως διάττοντες αστέρες παρουσιάστηκαν για να ανανεώσουν δήθεν την πολιτική και να καταργήσουν, διά της χειρουργικής μεθόδου, το σαπισμένο σύστημα, είναι μέρη της ιδίας καταστροφικής καταστάσεως και το παρελθόν τους, βαρύ και σκοτεινό, δεν εγγυάται καμία καλυτέρευση των στοιχείων της κοινωνίας. Μαθητευόμενοι μάγοι της πολιτικής, ανιστόρητα μειράκια, προσκολλημένα σ’ ένα σύστημα το οποίο αποδοκιμάστηκε και καταδικάστηκε από τους λαούς στους οποίους με τη βία επιβλήθηκε και τους κατατυράννησε για πάρα πολλά χρόνια, υπόσχονται αυτοί οι πολιτικοί, στον αφελή λαό ότι θα τον σώσουν από την καταστροφή με τη μέθοδο της καταστροφής και τη θεωρία του χάους.

Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικού συστήματος, αλλαγή νοοτροπίας, αλλά, κυρίως, αλλαγή προσώπων με καθαρό παρελθόν και με πατριωτική ευαισθησία. Δεν μας πείθουν οι μαθητευόμενοι μάγοι που έκαναν την εμφάνισή τους από το πουθενά και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κτυπούν την πόρτα της εξουσίας. Χωρίς πείρα, χωρίς μάθηση, χωρίς προσόντα, χωρίς εθνικό παλμό και πατριωτική προσήλωση, πώς έφθασαν τόσο κοντά στην εξουσία; Πώς όλα τα ΜΜΕ, τα ελεγχόμενα από το μεγάλο κεφάλαιο και τα ξένα Κέντρα Αποφάσεων τα αγκάλιασαν και τα προώθησαν ώστε να γίνουν γνωστά στην Ελλάδα και εκτός αυτής; Ποίον ρόλο παίζουν και ποία συμφέροντα υπηρετούν;

Η Ελλάδα σήμερα εκβάλλει κραυγή αγωνίας. Η ψήφος της Κυριακής 17 Ιουνίου 2012, θα έχει αποφασιστική σημασία. Καλούνται οι Έλληνες πολίτες να εκλέξουν ανθρώπους οι οποίοι θα κυβερνήσουν τη χώρα με σύνεση και με την δυναμική του εφικτού. Δεν μπορεί η σημερινή καταχρεωμένη Ελλάδα να κυβερνηθεί με συνθήματα και με ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν ρήξεις. Η πολιτική έχει τη δυνατότητα της διαπραγμάτευσης και την εξεύρεση της χρυσής τομής. Οι παλικαρισμοί και οι δηλώσεις του τύπου δεν συνεργάζομαι με εκείνον και με τον άλλον, δεν προσφέρουν υπηρεσίες στον τόπο.

Οι υποσχέσεις για αφόπλιση του Στρατού και της Αστυνομίας, τα ταξίματα για χορήγηση επιδόματος στον συρφετό των λαθραίως εισελθόντων στη χώρα μας Αφρικανών και Ασιατών, οι δηλώσεις για ερχομό και οικογενειών των λαθρομεταναστών στη χώρα μας, πρέπει να προβληματίσουν κάθε νουνεχή και σοβαρό έλληνα πολίτη.

Με το χέρι στην καρδιά, αλλά περισσότερο με περισυλλογή και με έλεγχο της συνείδησης, όλοι οι ψηφοφόροι πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους καθήκον, όχι όπως τις άλλες φορές, αλλά με μεγάλη υπευθυνότητα. Από την ψήφο της Κυριακής θα κριθεί η παραπέρα πορεία της Πατρίδας μας. Απομονώστε τους κήρυκες της καταστροφής και δώστε τους να καταλάβουν ότι οι Έλληνες δεν χάνουν την ψυχή τους. Δείτε τα μίσθαρνα όργανα του διχασμού και του εμφυλίου σπαραγμού και απομονώστε τα. Στείλτε τα πίσω στην αφάνεια. Η ΕΛΛΑΔΑ ζητεί από τους Έλληνες να την βοηθήσουν…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Read More...

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Φωτογραφικό ντοκουμέντο και αποκλειστική καταγγελία. Η Κανέλλη ΕΠΕΔΙΩΞΕ , ΠΡΟΒΛΕΨΕ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ την αντίδραση του Κασιδιάρη

   Εδώ θα διαβάσετε την αλήθεια που δεν μπαίνουν στο κόπο να σας πούνε…

Ας μιλήσουν όμως καλύτερα οι φωτογραφίες με μια μικρή ερμηνεία που το πιστεύετε ή όχι είναι ουδέτερη, δίχως πάθος και δίχως να θέλει να δικαιώσει ή να δικαιολογήσει τίποτα. Απλώς η πραγματικότητα θέλει κάποιες φορές και την σωστή ερμηνεία και περιγραφή των συμβάντων.





Στην πρώτη εδώ φωτογραφία ο Κασιδιάρης έχει πετάξει ΗΔΗ το νερό στη κ. Δούρου . Παρατηρείστε πως έντονα φαίνεται μια επεξεργασία του μυαλού της που αποτυπώνεται στο πρόσωπο της. 40 χρόνια εμπειρίας αυτό σημαίνει ΕΥΚΑΙΡΙΑ μπροστά στον… άπειρο και θερμόαιμο αντίπαλο της.



Εδώ φαίνεται καθαρά και σίγουρα πως αντιλαμβάνεται ότι ο Παπαδάκης που της ακουμπά και τον ώμο σπεύδει να ηρεμήσει αλλά και να πιάσει τον εξοργισμένο Κασιδιάρη. Αυτό είναι μια ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ : Έχει κάλυψη εφόσον θα επιχειρήσει να της επιτεθεί μετά από αυτό που έχει σκοπό να του κάνει…























Τα υπόλοιπα εδώ είναι Ιστορία. Ο Κασιδιάρης καλύπτεται από τον Παπαδάκη. Είναι ώρα για το δικό της χτύπημα στον εκτός εαυτού άπειρο αντίπαλο της… Ο Παπαδάκης μυστηριωδώς (;) δεν ενεργεί μάλιστα δραστικά (όπως ένας μέσος άνθρωπος) κι έτσι τότε καταφέρνει ο Κασιδιάρης κιόλας να τη χτυπήσει. Άλλη μια νίκη του σχεδίου της εδώ, απρόσμενη (;), αν και τελικά ίσως να ηδονίστηκε έτσι περισσότερο.

Βούιξαν όλα τα κανάλια για την αντίδραση του Κασιδιάρη. Κρίνετε τον όσο αρνητικά θέλετε. Και να τον κρίνετε έτσι, επειδή και του αξίζει.

Γιατί δεν κάνει κανείς λόγο το ότι του την «έστησε» η κατά 40 χρόνια εμπειρότερη αριστερή χριστιανοκομουνίστρια (άλλο δούλεμα κι αυτό) όταν είδε ότι ήταν εκτός εαυτού με μεθοδευμένη ενέργεια ;

Γιατί πάντα υπερισχύει η αριστεριστική προπαγάνδα ;

Γιατί αφήνουν τη κ. Κανέλλη να τον υβρίζει για ανώμαλες σεξουαλικές προτιμήσεις που παραδόξως μάλιστα η πραγματικότητα αυτών αφορά το πρόσωπο της ;

Γιατί Ελλάδα κι Ευρώπη έχουν παραδοθεί κι έχουν γίνει έρμαια στην αναρχοαριστερη προπαγάνδα ;

Γιατί όλοι μιλάνε για το φάντασμα της ακροδεξιάς όταν οι αναρχοαριστεροί αποδομητές του κ.Τσιπρα είναι ήδη προ των πυλών ;

Γιατί να μην διορθώσουμε ΚΑΙ ΕΚΕΙ τη ψήφο μας κ. Κανέλλη ;

Ο κ. Κασιδιάρης είναι 32 ετών Γεννήθηκε το 1980. Ανώριμος και άπειρος (τουλάχιστον) στο τηλεοπτικό - επικοινωνιακό γίγνεσθαι. Αντίθετα η έμπειρα της κ. Κανέλλη είναι 7 χρόνια μεγαλύτερη από όλη την ηλικία του Κασιδιάρη… Ήταν η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση (1973). Είναι εύστροφη και ετοιμόλογος συνάμα. Τυχαίο ;


Team Apopsis

Read More...

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΤΟΥ ΤΑ ΕΚΟΨΑΝ "ΣΥΡΙΖΑ" ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΕ…




…. τον εγκατέλειψαν θεωρώντας τον νεκρό αλλά «ατύχησαν»
(λίγο)
και το θύμα επέζησε…


Νομίζετε πως έχει αλλάξει τίποτα ;


Ιδού λοιπόν μια προχθεσινή φωτογραφία που δείχνει την ευγένεια των «αυριανών» συμπολιτών μας. (Τα ειχαμε αυτά ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ πριν 10 χρόνια ;;;)


Πάντα με την ευγενική πολιτική χορηγία που θα τους παράσχει άμεσα Ελληνική υπηκοότητα απλόχερα ο ΣΥΡΙΖΑ …

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Πίσω από τα μεγάλα λόγια τους, όμως , αν κάνουμε το λάθος, θα ζήσουμε τη μεγάλη Εθνική τραγωδία.

Και γενικά αλλά και ειδικά ο καθένας μας...

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΞΕΧΝΑΜΕ (;)



Team Apopsis

Read More...