Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Επιτέλους ηγεσία έστω και ξένη




Αποτελεί Ευρωπαϊκή επιταγή ( ειρήνης στην Ευρώπη ,ομαλής λειτουργίας της αγοράς ) η διάσωση της Ελλάδος .

Ουσιαστικά αποτελεί θρυαλλίδα διεθνών ,πέραν της Ευρώπης εξελίξεων και δη αρνητικών μια Ελληνική καταστροφή. Μια εικόνα της Αργεντινής ερχόμενη από την Αθήνα θα λειτουργήσει εφιαλτικά για τις μέσες και αδύναμες χώρες στην Ευρώπη .
Οι πολίτες θα νιώσουν την αδυναμία της οικονομίας που στηρίζεται μόνο σε νομισματική και όχι σε πολιτική ένωση . Να μην είναι μόνο η χώρα μας που θα σταθεί αφορμή αφομοίωσης ενός τέτοιου οικονομικού μαθήματος .
Δεν χρειάζεται .

Όμως η Ελλάδα δεν είναι άμοιρη ευθυνών στην προσπάθεια διάσωσης της .Ναι ,άμοιρη ευθυνών διότι μέχρι τώρα δεν συνδράμει .
Η αρνητική στάση οφείλεται κυρίως στην εσφαλμένη πολιτική στάση των πολιτικών της και ακολούθως των πολιτών .

Οι πρώτοι ανέξοδα στην αρχή ,ανούσια στην συνέχεια επεδίωξαν να συνεφέρουν έναν ασθενή που δεν γνώριζε την συνολική του κατάσταση και κυρίως το σύνολο της θεραπείας .
Φυσικό ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι δεν αντιδρά σωστά ,ενίοτε και ορθολογικά στην φαρμακευτική αγωγή .
Οι Ελληνες βυθίζονται σε στοχεύμένη ύφεση αλλά δίχως ελπίδα ,άνωθεν εμπνευσμένη .

Οι Ελληνες αγνοούν .

Οι Ελληνες υποφέρουν.

  Κάποιος επιτέλους να βρεθεί υπεύθυνα ,έγκαιρα όσο ακόμη οι δείκτες του ρολογιού επιτρέπουν ,να ενημερώσει . Χρόνος δεν υπάρχει πολύς .Αντίθετα παιδιά υποσιτίζονται .Η Αθήνα βουλιάζει στην φτώχεια . Η Ευρώπη ας βοηθήσει .Η Ευρώπη ας δείξει λίγη περισσότερη ευπρέπεια σε ενα λαό που πάντα αγάπησε το παιδί της ,την Ευρώπη . Ας βοηθήσουν αποτελεσματικότερα ,ουσιαστικότερα .Ας μιλήσουν οι ξένοι ηγέτες καθαρά και με σχέδιο εξόδου απο την ύφεση . Ας μιλήσει κάποιος για ανάπτυξη .

Οι ημέτεροι πολιτικοί αδυνατούν .

 Το ανατεθέν εις αυτούς έργο απο την λαϊκή εντολή στις εκλογές ,φαίνεται βαρύ ,ακούγεται με αντίλαλο στα αυτιά τους.Δεν μπορούν .Ας προστρέξουν οι ξένοι ηγέτες . Οι Ελληνες ξέρουν απο θυσίες . Αλλά όχι ανούσιες .

Ενας ανώνυμος σκεπτόμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.