Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ψάξτε μας κύριε Πρόεδρε !




Η πρώτη εντύπωση που προκαλεί είναι θετική .

Σου λέει ,θα σε ελέγχω σε κάθε πτυχή της ζωής σου ,πολίτη ελεγχόμενε και χιλιοταλαιπωρημένε .
Η εντύπωση η πρώτη ,που αφήνει η επικείμενη νομοθετική μεταβολή είναι καλή . Όμως μια ή έστω δύο παρατηρήσεις υπό μορφή πρώιμης διαβούλευσης είναι αναγκαίες

Πρώτη .Να γίνουμε όχι απλώς πολίτες [ κατά την ορθή και λογική της έννοια ] και μάλιστα διάφανοι για το φίσκους του κράτους αλλά και τακτικώς ελεγχόμενοι από αυτό .

Δεύτερη .Να δεχθούμε την πορεία του νέου κράτους ,κύριε πρόεδρε . Όμως μήπως σας διέφυγε μια μικρή λεπτομέρεια.

Ορίστε ποια .
Οτι δηλαδή διάφανος πολίτης ενώπιον ενός διεφθαρμένου κράτους ή άλλως ημιδιεφθαρμένου κράτους είναι αυτοχειρία . Πριν ή ταυτόχρονα με την διαφάνεια κύριε πρόεδρε διατάξτε ,ορίστε και την καθαρότητα των χειριστών του συστήματος .

Εισέτι κανείς μα κανείς Ελλην με δείκτη νοημοσύνης [ανεξαρτήτως ύψους] δεν διανοείται να εμπιστευτεί ένα κράτος ως αυτό που σήμερα εσείς διοικείτε. Όχι -μόνο-διότι είναι διεφθαρμένο άλλα κυρίως διότι λείπει ....η έννοια του κράτους .Μόνο συμμοριακή μορφή έχει το κράτος σήμερα .

Ήτοι αφενός μια απίστευτη ,ασυγκράτητη ,αδήριτη ανάγκη από χρήματα η οποία στην πορεία της εξαφανίζει κάθε αρχή κράτους δικαίου ,ευνομίας και κυρίως εμπιστοσύνης .

Απο την άλλη πλευρά έχουμε ανέργους ,πτωχούς ,πεινασμένους ,άθλιους , δύσπιστους ανθρώπους [πολίτες ευελπιστούν να γίνουν ]

Κύριε πρόεδρε ουδείς σας το λέγω καθαρά δεν πρόκειται να αισθανθεί ούτε αφεθεί στο διάφανος με βουλευτές που εκκινούν απο χρηματικές και μόνο απολαβές και καταλήγουν στην ποσόστωση της προσπάθειας τους να μας σώσουν ! [Ναυαγωσοστικά θα ήθελαν και ....]

Κύριε πρόεδρε ως Ελλην σας λέγω ότι διάφανος θα γίνω μόνο αν ξέρω ότι δεν εκτίθεμαι .Με όσους γύρω σας ,δίπλα σας και κυρίως με όσους ακολουθούν δεν πρόκειται να διαφανεί διαφάνεια . Κατα τα άλλα τα πορτοφόλια ανοικτά και τα παντελόνια ανεβασμένα.

Team Apopsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.