Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Κύριε Πρόεδρε, πατριώτης είναι ….



    Προσωπικά χαιρετίζω την σημερινή εορτή της 28ης Οκτωβρίου 2011 ως μνημείο σύγχρονης κοινωνικής απότισης τιμής στους πεσόντες του Αλβανικού Μετώπου.

Εξηγούμαι: Ο Μεταξάς, δικτάτωρ ών, είπε στον Ιταλό πρεσβευτή το περίφημο

ΟΧΙ.

   Το όχι εκείνο σήμαινε άρνηση παράδοσης ,τουλάχιστον αμαχητί της πατρίδας .Σήμαινε άρνηση υποδούλωσης ενός φτωχού λαού αλλά εξόχως υπερήφανου. Βαθύπλουτου, Κροίσου από πλευράς πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς. Ομοίως τα βαθιά του πλούτη είχαν σφραγιστεί με αίμα και πολεμικές ιαχές σε όσους Αραβικούς κυρίως επιβήτορες του παρελθόντος θέλησαν να δοκιμάσουν τα Ελληνικά εδάφη.

Αυτού του λαού ο Μεταξάς, δικτάτωρ ών , είπε ΟΧΙ.

Δεν του το επέτρεπε η κληρονομιά του, η ψυχή του, η καρδιά του, η συνείδησή του.

Δεν μπορούσε.

   Ήξερε ότι δεκαοκτάχρονα παιδιά την επόμενη θα έδιναν την ζωή τους κάπου στα βουνά της Αλβανίας αμυνόμενοι του πατρίου εδάφους, ως η χαρακτηριστική είδηση μεταδίδονταν από τις εφημερίδες. Ήξερε ότι το ΟΧΙ αυτό, θα έδινε στην Ελλάδα μάνες χωρίς παιδιά, χήρες ορφανά. Το ήξερε όλο αυτό.
Αλλά ήξερε ότι η Ελευθερία δεν δωρίζεται : Κερδίζεται.
Ενίοτε με αίμα ,μερικές φορές με τοκογλυφικό τόκο που ο Έλληνας αφειδώς πλήρωσε πάντα σε όποιον επιβήτορα επιθύμησε να τον δαμάσει.

Επανέρχομαι στην αρχική πρόταση.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες έστρεψε τα βέλη του εναντίον των εγγονών των παιδιών εκείνων που έδωσαν και πλήρωσαν το χρέος τους. Ήτοι έστρεψε τα βέλη του εναντίον αυτών που δεν του επέτρεψαν να εορτάσει ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Εθνική Εορτή και «αμαύρωσαν» αυτήν .

Όχι ,κύριε Πρόεδρε .Όχι. Κάνετε λάθος και το ξέρετε.

   Οι λίγοι κατά την οπτική σας γωνία, που δεν σας επέτρεψαν να εορτάσετε την επέτειο, δεν καταφέρθηκαν εναντίον των Ηρώων που τους συνδέει σχέση αίματος καθότι είτε παππούς, είτε γονιός αλλά εναντίον εσας προσωπικά και όχι εναντίον του θεσμού που τιμούν και αναγνωρίζουν καθότι αν όχι οι ίδιοι νέοι σίγουρα οι γονείς τους κάποτε ξυλοκοπήθηκαν από την Χούντα για να έχουν Σύνταγμα.!

Ναι κύριε Πρόεδρε ,εναντίον σας, εναντίον του Πρωθυπουργού της χώρας και του Υπουργικού του συμβουλίου. Εναντίον αυτών που δίχως πολιτιστική ,ιστορική, συνειδησιακή γνώση και επίγνωση υπέγραψαν μνημόνια ,μεσοπρόθεσμα και δεν κουράστηκαν να σώζουν την χώρα [ως χόμπι βέβαια ] ανά τρίμηνο.

   Καταφέρθηκαν εναντίον αυτών που μείωσαν την σύνταξη της χήρας ,εξαφάνισαν την υπερηφάνεια του απόμαχου συνταξιούχου αλλά κυρίως …έκλεψαν τα όνειρα του εφήβου για μια καλύτερη χώρα. Ενδιάμεσα βέβαια εξαφάνισαν την ζωή ευπρεπούς διαβίωσης [το Σύνταγμά μας κύριε Πρόεδρε ομιλεί σε διάφορα άρθρα του για αυτά ] σε εκατομμύρια Έλληνες που εργάζονται και αγνοούν την έκβαση της επόμενης ημέρας !

Ναι κύριε Πρόεδρε .

Εναντίον αυτών καταφέρθηκαν διότι ,ως προείπα ο Μεταξάς [μάλιστα το γράφω στην καθαρεύουσα διότι τότε έτσι το έλεγαν αλλά δεν το έγραφαν ] ήταν δικτάτωρ και είπε ΟΧΙ. Ενώ εσείς και η δημοκρατία που προΐστασθε είπατε ναι ,ναι σε όλα για να μην χάσουμε (λέει...) την ευμάρεια μας .!


Αν καταλάβατε κύριε πρόεδρε έχει καλώς, αν όχι τότε αγνοείστε την παρούσα ως ανώδυνη για σας επώδυνη για τον συντάκτη της επιστολή διαμαρτυρίας.


Μια τελευταία λεπτομέρεια όχι άνευ αξίας.
Ασφαλώς και δεν συμφωνώ με την ρίψη αντικειμένων στους επισήμους .Ασφαλώς και διαφωνώ με την χρήση βίας. Όμως είμαι απολύτως σύμφωνος με την αρχή της δικαιοσύνης, ότι έκαστος πρέπει να λάβει αυτό που του αξίζει.-


Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος από το Team Apopsis


























































,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.