Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Στα χέρια της Αστυνομίας ο πιστολέρο στην Πάτρα-Σκηνές φαρ ουέστ στο κέντρο της πόλης

http://img.protothema.gr/E10A3780EA2111BEFA0EFD34946ECF9F.jpg
Συνελήφθη ο Ρουμάνος πιστολέρο , που σκόρπισε τον πανικό την Τρίτη στην Πάτρα.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης όταν αστυνομικός εντόπισε καταζητούμενο για κλοπές Ρουμάνο, να τηλεφωνεί από κεντρικό καρτοτηλέφωνο της Πάτρας. Ο αστυνομικός του ζήτησε να σταματήσει, αλλά αυτός μπήκε στο δρόμο, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο, για να πάρει ως όμηρο τον οδηγό και προσπάθησε να διαφύγει.

Τον άγνωστο δράστη παρακολουθούσαν αστυνομικοί από τον νομό Ηλείας, στο πλαίσιο έρευνας για τη εξιχνίαση κλοπών και διαρρήξεων.

Τουλάχιστον έξι πυροβολισμοί έπεσαν στην περιοχή της Αγίας Σοφίας κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του Ρουμάνου κακοποιού. "Μην φοβάσαι δεν έχω τίποτα μαζί σου" είπε στον οδηγό που βρήκε στο δρόμο και τον οποίο κράτησε ως όμηρο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, εργαζόμενος σε συνεργείο, έχει πάθει σοκ. Ο κακοποιός τον αναγκάζει να τον οδηγήσει σε συγκεκριμένη πολυκατοικία. Ο αστυνομικός σταματάει έναν οδηγό ντιλίβερι του δείχνει την αστυνομική του ταυτότητα και του παίρνει το μηχανάκι. Μετά από καταδίωξη ολίγων λεπτών ο δράστης πυροβολεί και τραυματίζει τον αστυνομικό.

Στη συνέχεια ο δράστης βγαίνει από το αμάξι και διαφεύγει. Το όπλο του εκπυρσοκροτεί και η σφαίρα περνάει σε απόσταση αναπνοής από διερχόμενη γυναίκα, η οποία πέφτει και τραυματίζεται. Στη συνέχεια ο Ρουμάνος ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου επί της οδού Μακεδονίας όπου διαμένει.

Αμέσως η πολυκατοικία περικυκλώνεται από αστυνομικούς, οι οποίοι προχωρούν σε αποκλεισμό ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου και για ώρες αναζητούν το δράστη, ο οποίος κρύβεται στο στην πολυκατοικία.

Μετά από πολύωρη επιχείρηση της Αστυνομίας και ομάδας της ΕΚΑΜ ο δράστης συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.
Π/Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.