Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Μαφιόζικη ενέργεια η εν ψυχρώ εκτέλεση του Σ. Γκιόλια

Σοκ από την εν ψυχρώ δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, πατέρα ενός αγοριού τριών ετών, στις 05.30 τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι δράστες που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δυο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη. Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας, ή υπαλλήλων σεκιούριτι.


Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους και του είπαν, ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του, γι'αυτό και κατέβηκε μέσα στη νύχτα να δει τι είχε συμβεί. Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.


Τις έρευνες για τη δολοφονία ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί προχθές από τον Αλιμο, βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας.




O Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα από την εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, ενώ τον τελευταίο καιρό ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 989 και αρχισυντάκτης στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" .



Με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει την οδύνη του για τη δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια. "Ο τρόπος της δολοφονίας του, παραπέμπει στις πιο άγριες μεθόδους που έχει βιώσει η ελληνική κοινωνία και καθιστά επιτακτική την άμεση και δραστική παρέμβαση των αρχών, προς πάσα κατεύθυνση για την εξιχνίαση του εγκλήματος και την τιμωρία των υπευθύνων" αναφέρει η ΠΟΕΣΥ και δηλώνει ότι είναι δίπλα στην οικογένεια του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου.



Την οργή και τη θλίψη όλων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια και τα συλλυπητήρια στους οικείους του, εξέφρασε με δήλωση του ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.



"Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη και συγκλονίζει τη δημοσιογραφική οικογένεια, της οποίας το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος. Η Ελληνική κοινωνία περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση και να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ταχύτερο δυνατόν τους δολοφόνους" αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια καταδίκασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του κόμματος στην οικογένειά του.

«Η σημερινή μέρα είναι θλιβερή γιατί δεν δολοφονήθηκε μόνον ένας θαρραλέος δημοσιογράφος αλλά η ίδια η δημοσιογραφία. Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια είναι ένας εκφοβισμός ,ένα συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψαν αυτοί που ενοχλήθηκαν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σωκράτη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον Ρ/Σ « ΘΕΜΑ»



"Η γκανγκστερικού τύπου δολοφονία του προκαλεί σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και γενικότερα. Η εξιχνίαση των αιτιών της δολοφονίας του άτυχου δημοσιογράφου αποτελεί καθήκον των διωκτικών αρχών" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

«Την ομόθυμη καταδίκη της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια οφείλει να συνοδεύει η αποφασιστικότητα της πολιτείας να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του θύματος.

http://eglimatikotita.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.