Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 2Οης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ.


ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ

Αν μη τι άλλο, είναι τουλάχιστον περίεργη, συνάμα και ακατανόητη, για όλους εκείνους που έχουν μελετήσει την Ιστορία, η επιμονή ενός ανθρώπου, όπως είναι ο Πρόεδρος της Γερμανίας Christian Wulff, στον ισχυρισμό ότι, η Ευρώπη ανήκει όχι μόνο στον Χριστιανισμό αλλά και στο Ισλάμ.

Στη χθεσινή του ομιλία, με την ευκαιρία της εικοστής επετείου της επανένωσης της Γερμανίας, ο κ. Βούλφ, κατέθεσε εντελώς ανιστόρητους ισχυρισμούς, οι οποίοι παραποιούν την Ευρωπαϊκή Ιστορία και περιέχουν μόνο στοιχεία πολιτικής σκοπιμότητας. Αλλά, αν ο κ. Βούλφ θέλει να μιλήσει για τα συμφέροντα της Γερμανίας και να τείνει χείρα φιλίας και στενότερης συνεργασίας προς τα μουσουλμανικά κράτη, αυτό είναι ζήτημα που αφορά τη Γερμανία και κανένας δεν μπορεί να τον εγκαλέσει διότι υποστηρίζει την πολιτική σκοπιμότητα. Αλλά, όταν μιλάει για την ευρωπαϊκή Ιστορία, πρέπει πρωτίστως να μελετά και τη γεωγραφία και να γνωρίζει ότι, Ευρώπη δεν είναι μόνο η Γερμανία και η ευρωπαϊκή Ιστορία δεν αποτελεί τιμάριο της Γερμανίας.

Το ίδιο σφάλμα διέπραξε ο κ. Βούλφ, και κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2010. Μίλησε για το Ισλάμ και για την προσφορά του στην Ευρώπη. Συλλαμβάνεται, δυστυχώς, ο πρόεδρος της Γερμανίας, εντελώς ανιστόρητος και θα του συνιστούσα να μελετήσει την Ιστορία της Γερμανίας, γραμμένη από τον ιστορικό Hans E. Stier. Χρειάζεται στον κ. Βούλφ, μία ιστορική διαπαιδαγώγηση για να σταματήσει να αραδιάζει όλα εκείνα τα ανιστόρητα που αράδιασε χθες στον λόγο του στο Βερολίνο. Το τι αφορά στα συμφέροντα της Γερμανίας, επαναλαμβάνουμε, δεν μας ενδιαφέρει. Ή, να το πω αλλιώς, δεν μας πέφτει λόγος να το κρίνουμε. Αλλά, καθ’ όσον αφορά στην Ευρώπη, έχουμε και εμείς λόγο. Έχει και η Αυστρία λόγο. Έχει και η Ουγγαρία λόγο. Έχει και η Ρουμανία λόγο. Έχει και η Σλοβενία λόγο. Έχει και η Κροατία λόγο. Έχει και η Σερβία λόγο. Έχει και το Μαυροβούνιο λόγο. Έχουν λόγο όλες οι χώρες που υπέφεραν τετρακόσια χρόνια από το σπαθί του Ισλάμ.

Στον ανιστόρητο κ. Βούλφ, απάντησε ο επίσκοπος του Αμβούργου κ. Hans-Jochen Jaschke. Του εξήγησε ότι, το Ισλάμ έχει την Ιστορία του αλλά η προσφορά του στην Ευρώπη δεν φαντάζει τόσο σημαντική, όσο ο κ. Βούλφ ισχυρίζεται και η Ευρώπη υπήρξε και συνεχίζει να είναι χώρα χριστιανική.

Έρχεται δε, η δήλωση του κ. Βούλφ, σε υποστήριξη του αιτήματος του κ. Ερντογάν, ο οποίος περιοδεύει τη Γερμανία και πιέζει να δεχθεί την άνευ όρων εισδοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ζητεί η Τουρκία, την κανονική διαπραγμάτευση, όπως έγινε με τις άλλες χώρες που έγιναν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητεί την άνευ όρων εισδοχή. Και ενώ, μόλις χθες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζύ, απέρριψε την εισδοχή της Τουρκίας και πρότεινε να αναζητηθεί άλλος δρόμος συνεργασίας, σήμερα, ο κ. Ερντογάν, παρακάμπτει όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και απαιτεί από την κ. Μέρκελ να υιοθετήσει το τουρκικό αίτημα. Και εδώ, απάντηση έδωσε ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνητικού συνασπισμού Volker Kauder, ο οποίος ζήτησε, να διακοπούν αμέσως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ καί Τουρκίας και να μην προχωρήσουν στο άνοιγμα άλλων κεφαλαίων, όσο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα άλλων Θρησκειών και δεν επιστρέφει τις εκκλησιαστικές περιουσίες που αλλοτρίωσε με άδικους νόμους.

Είναι γνωστή η συνεργασία της Γερμανίας και της Τουρκίας σε πολλούς τομείς, από τα παλιά χρόνια. Είναι γνωστή και η σημερινή της συνεργασία, ιδίως στον τομέα των εξοπλισμών, διότι, η Krauss-Maffei και η ΜΑΝ, πωλούν χιλιάδες τανκς κάθε χρόνο στην Τουρκία και απομυζούν έτσι τον ιδρώτα του τουρκικού λαού. Είναι, συνεπώς, τα συμφέροντα μεγάλα. Αλλά, η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι υποκατάστημα της Γερμανίας. Πρέπει κάποιος να πει στους Γερμανούς ότι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετέχουν είκοσι οκτώ ευρωπαϊκά κράτη, εκ των οποίων το ένα μη ευρωπαϊκό και μάλιστα αυτό τελεί υπό τουρκική κατοχή. Όλα αυτά τα κράτη θα σκύψουν το κεφάλι στις ανιστόρητες μπουρδολογίες του κ. Christian Wulff; Δεν άκουσε ποτέ το εμβατήριο του Strauss που παίζεται τακτικά στη Φιλαρμονική της Βιέννης, το Radetzky Marsch, και δεν ρώτησε να πληροφορηθεί ποιός ήταν ο στρατάρχης Radetzky, προς τιμήν του οποίου συντέθηκε και για ποιόν λόγο;

Το χάϊδεμα της Τουρκίας από τους ευρωπαίους ηγέτες την αποθρασύνει και συμπεριφέρεται όπως όταν αποτελούσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η δε συμπεριφορά των ηγετών αυτών, βρίσκεται σε διπλωματική αντίθεση με τα άλλα κράτη της Ευρώπης. Πιστεύει ο κ. Βούλφ ή η κυρία Μέρκελ, ή όποιος άλλος ονειροπαρμένος Γερμανός ότι, τα κράτη της Ευρώπης θα δεχθούν την επανασύσταση του Δ’ Ράϊχ; Αυτά έπρεπε να τα πουν στη Γερμανία, με την ευκαιρία των ανιστόρητων ισχυρισμών του κ. Βούλφ, η Πολωνία, η Ελλάδα, η Σλοβενία κ.λπ. Την Ελλάδα κακώς την συμπεριέλαβα διότι δεν έχει κανέναν να τα πει. Αλλά, οι άλλες χώρες που έχουν ηγεσίες;

Ενώ έγραφα αυτές τις γραμμές, ανακοινώθηκε η δημοσκόπηση που διενήργησε η Bildzeitung, η οποία έδειξε αποτέλεσμα ότι, το 82% του Γερμανικού λαού διαφωνεί με τους ανιστόρητους ισχυρισμούς του κ. Κρίστιαν Βούλφ. Και η ατυχής συμπεριφορά του καταδικάζεται για δεύτερη φορά. Τι απομένει τώρα σε ηγέτη μεγάλης χώρας που συλλαμβάνεται ανιστόρητος και διπλωματικά επικίνδυνος;

Τι άλλο από το να παραιτηθεί αμέσως;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.