Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ευτυχώς ΔΕΝ Ξαναεπτωχεύσαμεν. Αλλά εντός ολίγου θα ξαναπτωχεύσουμε : Ραντεβού το Σεπτέμβρη.




    Σε κάποιες λίγο παλιότερες εποχές π.κ. (προ κλιματισμού) τα χειμερινά σινεμά κλείνανε καλοκαίρι και στη μαρκίζα τους γράφανε «Ραντεβού το Σεπτέμβρη» όπου και ξανανοίγανε. Έτσι κι εδώ θα δοθεί πάλι μάχη για την 6η δόση.

   Γιατί άραγε η Ελλάδα έχει καταντήσει ουσιαστικά σαν τον κακό μαθητή που δεν τον «κόψανε» τώρα, αλλά τον άφησαν μετεξεταστέο και προς πιθανό κόψιμο - χρεοκοπία για τις «εξετάσεις του Σεπτέμβρη» ;
    Γιατί η σημερινή Κυβέρνηση του Πασόκ ΔΕΝ μπορεί να δυσαρεστεί συνέχεια τους κομματικούς πελάτες της. 

Αυτή άλλωστε είναι η μεγαλύτερη (και κοματική) επένδυση που έγινε στην Ελλάδα από το 1981 έως σήμερα !

    Έως τώρα κόψανε στα τυφλά και άδικα μισθούς συντάξεις και δήθεν τα καταφέρανε : Βγάλαμε λιγότερα δεκάδες δις έλλειμμα !

Γιατί όμως έλλειμμα ;

    Γιατί απλούστατα δεν ακούμπησαν καν την πέτρα του σκανδάλου, τον πυρήνα του σκανδάλου της εσωτερικής αιμορραγίας της πατρίδας μας. Ο συμμορίτικος συνδικαλισμός είναι ΕΔΩ ενωμένος δυνατός.

Αποτέλεσμα ;

Κόψανε 200,300,400 ευρώ από μισθούς και συντάξεις κατά κανόνα τιμίων ανθρώπων. Ταυτόχρονα όμως τα σχιζοφερινκώς παρανοϊκά επιδόματα συνεχίζονται. Εργαζόμενοι σε Δημόσιες επιχειρήσεις έχουν 18 ΔΕΚΑΟΧΤΩ μισθούς και το Πασοκ τους παρακαλά να τους κάνουν 17 ! Τα άδεια τρένα του ΟΣΕ για "σοσιαλιστικούς κοινωνικούς λόγους" μετακινούνται με μηχανοδηγούς αμειβόμενους πάνω κάτω με 7.000 ευρω το μήνα. Το Πασόκ τους παρακαλά να κόψουν κάνα χιλιάρικο αλλά αυτοί επειδή είναι οι "καλύτεροι" και επειδή η εργασία τους είναι το σημαντικότερο και σοβαρότερο προϊόν εργασίας από κάθε άλλο ον στον πλανήτη νιώθουν ότι αδικούνται και θα αντιδράσουν σίγουρα.

Δεν μιλάμε κυρίες και κύριοι εδώ για τους εργαζόμενους των 1200 ευρώ.
Μιλάμε για τους "τυφλούς συνταξιούχους" που αν και λαμβάνουν σύνταξη ως τυφλοί, αλλά ταυτόχρονα ασκούν πειρτικά και το επάγγελμα του ταξιτζή, ή για εκείνους αν θέλετε που είναι καλούτσικοι (κρυφοί) ποδοσφαιριστές αλλά ταυτόχρονα αμείβονται και με σύνταξη πλήρους αναπηρίας. Υπάρχουν και σήμερα αυτές οι περιπτώσεις στην Ελλάδα. Υποχρέωση μιας τίμιας κυβέρνησης θα ήταν να αρχίσει να αναδεικνύει και να στηλιτεύει τα φαινόμενα αυτά.

    ΜΚΟ παρασιτικές, Πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθαρά κοινοί κλέφτες του ποινικού δικαίου. Μια τσίπα αξιοκρατίας να υπήρχε, προφανής, δεν θα μιλάγαμε σήμερα τουλάχιστον για πρωτογενή ελλείμματα αλλά και ούτε και για οικογένειες που τους περικόψανε μισθούς της πείνας για να συνεχίσουν, ως παράδειγμα και ως ισχυρίζονται οι περίφημοι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ να κάνουνε τα εκπαιδευτικά ταξιδάκια και σεμινάρια με κρατικά χρήματα που τους δοθήκανε για εκπόνηση επιστημονικής μελέτης! Ή… για να συνεχίσουν να εισπράττουν 11 δις για το αυτόνομο ασφαλιστικό ταμείο τους που τους το ενομοθέτησε ο νυν υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος των αντιπροέδρων.

Γιατί τώρα θα ξαναχρεωκοπήσουμε ;

Γιατί το ανέκδοτο αυτό ακόμα συνεχίζεται. Παράδειγμα ;

«1)… 6.200 υφιστάμενους στα χαρτιά αγροτικούς συνεταιρισμούς, λιγότεροι από τους 1.000 έχουν κάνει οποιαδήποτε εμπορική πράξη τα τελευταία χρόνια.
2) … Yπάρχουν επίσης περίπου 120 ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, από τις οποίες μόνο 20 μπορούν να θεωρηθούν επιχειρήσεις, έχουν κριθεί δηλαδή ικανές να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες
3) …ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τους συνεταιρισμούς. Σύμφωνα με αυτό, τους «επιδοτεί» με το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ για το 2011 από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αναλάβουν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις των αγροτών, προκειμένου οι τελευταίοι να λάβουν τις κοινοτικές ενισχύσεις. Η πανάκριβη αυτή διαδικασία δεν εφαρμόζεται βέβαια σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου οι αγρότες λαμβάνουν τις επιδοτήσεις με βάση τα στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που βέβαια γνωρίζουν ποιος καλλιεργεί τι και πού.»
(τμήμα από …)
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_21/07/2011_449955

    Οι Ευρωπαίοι τα γνωρίζουν αυτά.
Το δράμα όμως είναι πως ΔΕΝ αντιδρά σύσσωμο το Ελληνικό ήθος και λαός ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ γι’ αυτά. Εμπλεκόμενοι ή μη.

Γιατί έστω και άθελα μας, μας καθιστούν συνένοχους αυτής της απάτης με ένα ξερό Ιστορικά κατάπτυστο σλόγκαν«μαζί τα φάγαμε» ;;;

Τουναντίον...  

Όλοι γράφουν ότι μας την πέσανε οι τοκογλύφοι. Μερικώς έχουν και δίκιο. Υπάρχουν δεν υπάρχουν τοκογλύφοι όμως στον κόσμο τούτο, δεν έχουμε καμία ελπίδα σωτηρίας αν δεν απομονώσουμε τους συμμορίτες και ισχύσει απλώς μια αυτονόητη και προφανής αξιοκρατία.

Γιατί αυτού του είδους η πελατειακή συμμορίτικη πολιτική μας έφερε στην χρεοκοπία, στα μνημόνια, στον διεθνή εξευτελισμό και συνεχίζουμε ολοταχώς να οδεύουμε στον αφανισμό μας.
Ραντεβού το Σεπτέμβρη λοιπόν για νέους αγώνες, βασικά βέβαια για τα υπερ-κεκτημένα των συνδικαλιστών μας , με τις πόρσε και τα του Κολωνακίου αγροτικά και για νέα πακέτα μείωσης των χαμηλοσυνταξιούχων για να μην αφανιστεί η Ελλάδα και οι πορσε τους ή… τα προσωπικά δεδομένα των κρυβόμενων πίσω από αυτά των συνταξιούχων βουλευτών μας που διεκδικούνε έξτρα από το κράτος 250 χιλιάρικα αναδρομικά για το θεάρεστο και θεσπέσιο πεπραγμένα τους(sic), τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας δηλαδή…

Βέβαια η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Εδώ όμως η Ελλάδα συνεχίζει να ψοφά –αποθνήσκει (κομψότερα) πριν καν διαπιστώσουμε το βασικό ζήτημα της προβληματικής «υγείας» της.

Επειδή βέβαια το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ ενωμένο, δυνατό…

 
Team Apopsis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.