Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η ακροδεξιά θα ανέβει κι’ άλλο, έστω κι αν ο σχιζοφρενής Νορβηγός ήταν Στρατηγός, Ναιήτης, Ιππότης, Λόρδος, Βαρονέτος, Μασόνος, Σιωνιστής ή Βιλτεμβέργιος η… ακόμα και Σταυροφόρος !



Και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα και η εν γένει δεξιά.

Το θέμα είναι εδώ όμως είναι, τι συμφέρει την Ελλάδα ως έθνος και κράτος.

    Η Ευρώπη ποτέ δεν απέκτησε ομοιογένεια ως ένα αρραγές ενιαίο και δίκαιο ομοσπονδιακό μόρφωμα.

   Το "Ιδανικό" θα ήταν μια οικονομική πλήρης ενοποίηση και στρατιωτική κάλυψη που θα εγγυάται την ταυτότητα και τα σύνορα του κάθε ανεξάρτητου κράτους της. Αλλά έτσι αρχίζουν και τα προβλήματα.

   Οι ανισότητες Βορρά Νότου στην οικονομική ανάπτυξη, τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης (και) εξαιτίας αυτού, η μόνιμη δυσπιστία στο οιονεί (ανύπαρκτο) φάντασμα «κράτος των Βρυξελλών» προδικάζουν τάσεις όχι μάλλον ευρωσκεπτικισμού αλλά συσπείρωσης, του κάθε κράτους, στην υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας, ήτοι κατεύθυνση προς τα δεξιά. Κοντολογίς όλα τα κράτη αντί για ενοποίηση πάνε να γίνουν από «δυο χωριά χωριάτες» και με άγριες διαθέσεις μεταξύ τους.

Ακόμα και στην παραπάνω «ιδανική» περίπτωση θα χρειαζόντουσαν όλοι οι Ευρωπαίοι, άξιους ηγέτες που θα έβλεπαν το μέλλον και όχι τα τυχόν βραχυπρόθεσμα Εθνικά οφέλη τους. Πόσο μάλλον η Ελλάδα που το μόνο βραχυπρόθεσμο της όφελος είναι να διασωθεί οικονομικά και να διατηρήσει την Εθνική της ανεξαρτησία.

Καταφέραμε ως «Έλληνες» να «διεκδικούμε» τα αυτονόητα ενός κράτους !

Γιατί ; Το έχουμε εξηγήσει αλλού.

Το θέμα εδώ τώρα είναι πως παλεύουμε κυριολεκτικά για την Εθνική μας ανεξαρτησία και σε πολλά μέτωπα (οικονομία, λαθρομετανάστευση, πεμπτοφαλαγγίτες).

Σε μια περίοδο όπου αυτές οι λεπτές «συμφωνίες» με Πρωθυπουργό τον κ. Γ. Παπανδρέου και τη κυβέρνηση του, είναι το χειρότερο εφιαλτικό σενάριο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

   Τι σημαίνει άραγε όμως επακριβώς Εθνική ανεξαρτησία : α) Το κράτος να εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα μας (λαμπρό παράδειγμα Κύπρος, Ίμια, -δοκιμαζόμενη- Θράκη, ΑΟΖ, υφαλοκριπήδες) β) Το κράτος να εγγυάται στους τουλάχιστον έντιμους πολίτες λογικούς μισθούς συντάξεις τραπεζικές καταθέσεις και την διασφάλιση του θεσμού της νόμιμης ιδιοκτησίας εν γένει. Γ) πάταξη εγκληματικότητας και τη καλύτερη δυνατή ασφάλεια… του «πολίτη». Δ) Στεγανά σύνορα που αποτρέπουν παράνομους εισβολέις.
Αυτά τα πράγματα ΔΕΝ γίνονται ΗΔΗ στην Ελλάδα.

Κοντολογίς βλέπουμε όλοι πως δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικά εγγυημένο από τα παραπάνω. Ας μην υποκρινόμαστε…

Το πρόβλημα παραδόξως όμως δεν είναι μόνο δικό μας. Η αλήθεια είναι η εξής :

Μια ομοσπονδιακή ενωμένη Ευρώπη, που όπως παραπάνω τονίσαμε το ιδανικό σενάριο, όπου πρέπει πάση θυσία να απαιτήσουμε την υλοποίηση του, θα μας έλυνε αυτά τα προβλήματα !

Συνάμα ΟΜΩΣ θα έπρεπε να εδραιώσουμε καταρχάς και κυρίως την Εθνική μας ανεξαρτησία. Η Ελλάδα εάν κυβερνηθεί απλώς σωστά είναι ένα κράτος που μπορεί να δώσει πολλά στην Ευρώπη, αλλά και δικαίως να πάρει.

  Έως τώρα σε οικονομικό επίπεδο δανειζόμαστε επειδή ένα μεγάλο κομμάτι Παγκάλειας αμπελοφιλοσοφίας, τα έτρωγε.

Αυτή είναι τελικά η αλήθεια.

Λάδωσαν με χίλιους διαφορετικούς τρόπους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες για ψηφοθηρικούς λόγους. Μετά χρεοκοπήσαμε και γίναμε επαίτες με επαχθείς μάλιστα όρους δανεισμού.

Έρχεται ο Γερμαναράς τώρα υπουργός οικονομικών και κάνει λόγο για απομείωση της Εθνικής μας ανεξαρτησίας !


Αρχικά αν το δει ένας ανεξάρτητος παρατηρητής μπορεί να πει ότι έχει και δίκιο !

ΟΧΙ δεν έχει δίκιο.

Ξέρετε πότε θα έχει μόνο δίκιο ;


Εάν εμείς οι Έλληνες δεν σοβαρευτούμε και κοιτάξουμε να λύσουμε ειλικρινά το Δικό Μας πρόβλημα Μας :
1) Αξιοκρατία στον Δημόσιο τομέα. Τέρμα τα παράσιτα υπάλληλοι και οι κομπλεξικοί. Ας επικρατήσει μια προφανής, αυτονόητη λογική αξιοκρατία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !
2) Δικαιοσύνη. Οι δικαστές μας λογίζονται λειτουργοί του κράτους μας. Ας γίνουν επιτέλους (2) !
3) Μαφιόζικος συνδικαλισμός : Δρόμο ! Άλλο το δίκαιο του εργάτη και άλλο το θράσος κάποιων κοινών παρασιτικών κλεφτών του δημοσίου χρήματος.
4) Αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα του εποικισμού – Λαθρομετανάστευσης. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες ή στο Πακιστάν ; Αν συνεχίσουμε έτσι σε 5- 10 χρόνια σίγουρα το δεύτερο. Αυτό δεν είναι πολυπολιτισμός, είναι εισβολή.

Εάν αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ΔΙΚΑΙΑ, τότε θα πούμε στον Γερμαναρά :
Όχι κύριε Βόρειε Γερμανέ…

Και ο Φέλπς έχει κοντά πόδια σε σχέση με το μπόι του αλλά η όλη αρμονία του σώματος του, τον κάνει να είναι είναι ο καλύτερος κολυμβητής όλων των εποχών.

   Η μοναδική σωτηρία μας λοιπόν είναι αυτό εξυγίανση μας και όχι ο έως τώρα αυτοκανιβαλισμός μας. Συνάμα μια εξωτερική πολιτική όπου έστω και σε ένα πλαίσιο συνοομοσπονδίας να κρατήσει ακέραιη την Εθνική μας ταυτότητα και κυριαρχία.

   Εάν σοβαρευτούμε, η Ευρώπη θα οφείλει τότε να μας δώσει πάρα πολλά. Γιατί έχει τώρα το χρήμα και την παραγωγή,
αλλά εμείς θα είμαστε που για μια ακόμα φορά που θα μπορέσουμε να της δώσουμε το πνεύμα, τη δημιουργικότητα και τη δύναμη και να αναπτύξουμε μαζί έναν ακόμα ανώτερο πολιτισμό, όπου μέχρι και το Αμερικάνικο Χόλιγουντ (συνάμα και οι Αμερικανοί) θα κλάψει για τα χαμένα, του μέλλοντος, σενάρια του.

Αρκεί εμείς οι ίδιοι να σοβαρευτούμε και να μην αυτοκανιβαλιζόμεθα με μικροπολιτικά οικονομικά συμφέροντα.

Ταυτόχρονα, όταν το δουν αυτό οι Βόρειοι, θα είναι ακόμα και λογικά (όχι μόνο ηθικά) υποχρεωμένοι να δεχθούν και να ενσωματώσουν στην κουλτούρα και στην κοινωνία τους ΞΑΝΑ στον πυρήνα του πολιτισμού τους :

Εμάς !

   Αν δεν υπάρχουν καλύτερες απόψεις, αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος της πιθανής σωτηρίας μας. Γιατί πάντα είμαστε ή του ύψους ή του βάθους.

Είναι τώρα η κρίσιμη στιγμή να σταθούμε στο πραγματικό ύψος που μας ταιριάζει και να μην μας βυθίσουν ούτε οι μικροπολιτικές σειρήνες αλλά ούτε και οι προδότες.


Επιμύθιο :


Το Ελπίζουμε αλλά ίσως κατά βάθος δεν το Πιστεύουμε :

   Ο κάθε περίπου Νεοέλληνας βρίσκει ως δικαιολογία το κοντό και το μακρύ του. Ανακαλύπτει συνομωσίες, αντί να συνειδητοποιήσει απλώς πως η αρχική ΜΕΓΑΛΗ συνομωσία ήταν είναι και θα είναι το λάδωμα που υπέστην μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού και ταυτόχρονα η ηθική αλλοτρίωση του από μερικούς από εμάς τους… ίδιους.

Όλοι Μας αποτελούμε μέρος του προβλήματος Μας ! Άλλοι αρνητικά, άλλοι όχι αρνητικά αλλά όχι και κατά κανόνα Θετικά :

Α) Όσοι δεν το καταλαβαίνουν, υπεύθυνοι κι εμείς που δεν τα εξηγήσαμε περισσότερο κατανοητά.
Β) Όσοι το καταλαβαίνουν αυτό, αλλά συνεχίζουν το ανούσιο εξεζητημένο τροπάρι τους, βοηθάνε τελικά και ουσιαστικά τους (Δ), όσο κι αν χτυπιούνται ότι είναι πατριώτες.
Γ) Όσοι το καταλαβαίνουν αυτό αλλά δεν αντιδρούν συντάσσονται, παθητικά ή ουδέτερα ή περιστασιακά με τους (Β) και κατ επέκταση τελικά και ουσιαστικά με τους (Δ)
Δ) Όσοι το καταλαβαίνουν αυτό, αλλά αντιδρούν και εναντίον του, επίτηδες, ΑΥΤΟΙ είναι οι πραγματικοί...

 ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Team Apopsis




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.