Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Πως προσπαθούν κυριολεκτικά να ευνουχίσουν έναν ολόκληρο λαό να μη μπορεί να προστατεύσει ούτε την οικογένεια του, τώρα ειδικά με την αυξανόμενη εγκληματικότητα.


Εδώ στην Ελλάδα πάνε να χαρακτηρίσουν και το νυχοκόπτη παράνομο όπλο. Η φιλοσοφία είναι απλή των «επιστημόνων» μας που σχεδιάζουν τα νέα μέτρα. Όσο λιγότερα όπλα τόσο λιγότερα εγκλήματα. Τι γίνεται όμως όταν οι εγκληματίες άνετα όποτε θέλουν προμηθεύονται όποτε θέλουν ότι όπλο θέλουν ενώ οι νομοταγείς πολίτες παραμένουν άοπλοι ; Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ που βιώνουμε να κλιμακώνεται στις μέρες μας : Τη σφαγή μας.

Τα πράγματα είναι απλά: Σε βλέπουν Έλληνα νομοταγή ; Στα μάτια των εγκληματιών είσαι το τέλειο θήραμα. Εάν είσαι έλληνας και κουβαλάς ελβετικό σουγιά ενδέχεται να έχεις προβλήματα με τη δικαιοσύνη. Αν είσαι μουσουλμάνος λαθρομετανάστης με μαχαίρι ή και λοστό κατά τας εγκυκλίους της Αστυνομίας ελεύθερο περιστέρι.

Από την άλλη πλευρά αν ο εγκληματίας γνωρίζει ότι θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση προληπτικά δεν προβαίνει κατά κανόνα στην εκτέλεση του εγκλήματος. Αυτό γίνεται στην Αμερική και συμβαίνει ΤΩΡΑ να έχει χαμηλότερη εγκληματικότητα από την Αθήνα (αναλογικά) στα αντίστοιχα αστικά της κέντρα.

Τα συμπεράσματα δικά σας για το τι μέλλον μας σχεδιάζουν οι ευπατρίδηδες ταγοί της εξουσίας…


Διαβάστε και τι καθεστώς επικρατεί στην Αμερική που ΕΤΣΙ έχει ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ η εγκληματικότητα:


Ξέρω στη Αμερική (Βιρτζίνια) ότι υπάρχουν μέρη που νοικιάζουν αυτόματα για σκοποβολή, και για κέφι πυροβολώντας αμάξια. έχουν κάποιο πανηγύρι μια φορά το χρόνο κάπου Αλαμπάμα μεριά, που νοικιάζουν μέχρι μπαζούκα, και με στόχους παροπλισμένα τανκς και περιπολικά. Τιμές δεν ξέρω αλλά κάτι μου λέει ότι θα είναι τσουχτερές.

Τα αυτόματα απαγορεύτηκαν το 1986, με την προϋπόθεση ότι όσα υπήρχαν μέχρι τότε ήταν και θα παραμείνουν για πάντα νόμιμα. Και ακόμα βρίσκεις αρκετά, υπήρχαν εκατομμύρια το 1986 στην Αμερική. Απλά οι τιμές έχουν πάει στα ύψη. Έχουν από 3500 μέχρι 30000 ανάλογα το όπλο. Επίσης υπάρχει κάποιος τρόπος να νομιμοποιηθούν κάποια καινούργια, αλλά δεν τον γνωρίζω, ξέρω μόνο ότι ένα καινούργιο ΗΚ ΜΡ5 αυτόματο πάει 15000 δολλάρια.

Και αν είσαι αστυνομικός, διπλωμάτης ή στρατιωτικός μπορείς να αγοράσεις όποιο αυτόματο θέλεις, και οι τιμές πολύ χαμηλότερες, από 800 δολλάρια ξεκινάνε. Και τελικά αν πάρεις Class 3 ATF license, το οποίο είναι κομμάτι δύσκολο, μπορείς να αγοράζεις αυτόματα, σιγαστήρες, εκρηκτικά, κτλ για μεταπώληση, και φυσικά όσο τα έχεις στην κατοχή σου τα κάνεις ότι θέλεις, οπότε όσοι μπορούν το κάνουν. (έχει κάποιες προϋποθέσεις όπως να έχεις μαγαζί με όπλα, ώρες λειτουργίας, κτλ.)

Πάντως δεν υπάρχει όπλο στην Αμερική που να μην μπορείς να το πάρεις με κάποιο τρόπο νόμιμα. Εγώ μια φορά μόνο έχω ρίξει με αυτόματο, το Glock 18 ενός φίλου διπλωμάτη.

Αυτό νόμιμο για αστυνομικούς πάει τώρα 800 δολλάρια, νόμιμο για πολίτες πάει από 3500 και πάνω, και είναι δυσεύρετο. Αλλά ΑΚ47, Μ4, Μ16, Garand, UZI, MP5, κτλ, όσα θες. Λεφτά να έχεις να παίρνεις. Με 17000 δολλάρια παίρνεις ένα ΗΚ ΜΡ10, ή μια Μερσεντές CLK 430 AMG του 2000. Διαλέγεις και παίρνεις.

Οι σιγαστήρες από την άλλη μεριά, έχουν από 400-900 δολλάρια, και θέλει ολόκληρο μανίκι να πάρεις την άδεια (ξεχωριστή για κάθε σιγαστήρα), και μετά δεν μπορείς καν να το δανείσεις σε φίλο, ή να το βγάλεις από την πολιτεία που γράφει η άδεια. Η άδεια πάει 250 δολλάρια, και παίρνει 3-4 μήνες να βγει, συν κάτι άλλες διαδικασίες, αν αποφασίσεις να αγοράσεις σιγαστήρα, υπολόγιζε 6-7 μήνες αργότερα να το πάρεις στα χέρια σου. Και φυσικά είναι παράνομη η χρήση για την οποία σχεδιάστηκε, οπότε ποιο το νόημα να το πάρεις νόμιμο;

Πήγα σε ένα Gun Show στη Βιρτζίνια. Τα όπλα που είδα στο σόου, έφταναν για να αρχίσεις πόλεμο.

Από flobert μέχρι τα μυδράλλια του αμερικάνικου εμφυλίου (25000 ευρώ) και όλα τα υπόλοιπα μεταξύ των δύο. Πολυβόλα, μυδράλλια, σιγαστήρες, ημιαυτόματα, καραμπίνες, ντουφέκια με σκόπευτρο, μαχαίρια, αλεξίσφαιρα, πυρομαχικά για ότι διαμέτρημα σου κατέβει, και γενικά ότι έχει βγει για να σκοτώνει ένας άνθρωπος το συνάνθρωπο του. Ότι όπλο μπορείς να φανταστείς, το είδα σε ένα εκθεσιακό κέντρο. Και τιμές; Έπαιρνες όπλο με 80 ευρώ, και έφταναν μέχρι 25000 το μυδράλλιο με τη μανιβέλα, του 1860κάτι. Τα ημιαυτόματα Μ4 και ΑR-15, και MP-5 από 400-700 ευρώ το ένα. Τα αυτόματα από 2000 μέχρι 11000.

Τα παίρνεις και φεύγεις επιτόπου, σαν να αγοράζεις ένα κιλό πατάτες στο μανάβικο. (Να πω την αλήθεια, συμπληρώνεις μια φόρμα με τα στοιχεία σου, και παίρνουν την αστυνομία να μάθουν για το ποινικό σου μητρώο.)

Αλλά αν είσαι καθαρός, σε 10 λεπτά έφυγες με το μυδράλλιο της επιλογής σου παραμάσχαλα. Είδα πιτσιρίκια με AK-47 στην πλάτη να περνάνε δίπλα από περιπολικό, και ο αστυνομικός να μην γυρίζει καν να κοιτάξει. Να περιφέρονται στο πάρκινγ και στην έκθεση μέσα, με καραμπίνα στον ώμο, και πινακίδα με την τιμή, ψάχνοντας για αγοραστή. (Αυτό είναι επιτόπου μετρητά, χέρι με χέρι, χωρίς κανένα έλεγχο, ΝΟΜΙΜΑ)

Τα Desert Eagle είχαν $800, δηλαδή περί τα 650 ευρόπουλα. Αλλά είχε ένα Smith & Wesson .50 caliber ρεβόλβερ, περί τους 40 πόντους μήκος (25 πόντους κάνη) με τη σφαίρα .50ΑΕ του Desert Eagle, με $999 δηλαδή 830 ευρώπουλα. Αυτό είναι όπλο. Πυροβολάς αμάξι, και το περνάει διαμπερές.


Το θέμα είναι ευαίσθητο. Απλά θα ήθελα να πω για την απόκτηση όπλου τι προϋποθέσεις πρέπει να έχεις, γιατί με έχει απασχολήσει το θέμα. Πέρα από το γεγονός ότι πρέπει να αποδείξεις οτι κινδυνεύει η ζωή σου για να πάρεις άδεια οπλοφορίας (και όχι απλά οπλοκτησίας) και βέβαια και σε τι διαμέτρημα θα είναι το βλήμα,όπως και πόσο μεγάλο ή πόσο μικρό το όπλο.

Αλλιώς αν γίνεις αθλητής πρακτικής σκοποβολής, πρέπει να συμπληρώσεις 8 (αλλά καλύτερα 10 αγώνες) σκοποβολής level 1 ή και μεγαλύτερου level σε ένα χρόνο. Τότε έχεις το δικαίωμα οπλοκτησίας (και όχι οπλοφορίας, μπορείς να το φέρεις μόνο αν μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις αγώνα ή ήσουν για προπόνηση σε πεδίο βολής),και το ίδιο μπορεί να γίνει αν θέλεις να αποκτήσεις και 2ο όπλο.

Γενικά ένα πιστόλι για να το έχεις νόμιμα πρέπει να μετράει 10 αγώνες σε ένα χρόνο (2 πιστόλια, πρέπει να έχεις 20 αγώνες συνολικά),με όριο τα 3 όπλα αν θυμάμαι καλά, και βέβαια να έχεις πάντα ένα συγκεκριμένο αριθμό rounds που γίνεται βάση δελτίου. Για καραμπίνα είναι πολύ πιο απλό, καθότι αν γραφτείς ως κυνηγός, κατευθείαν μπορείς να αγοράσεις καραμπίνα (κοντόκαννη, μακρύκανη, ραβδωτή, κλπ).

Βιρτζίνια (που έμεινα παλιά): Οπλοκατοχή απολύτως ελεύθερη. Οπλοφορία ελεύθερη αρκεί να είναι φανερό το όπλο, π.χ. σε στυλ φαρ ουέστ, στο πόδι, ή στη μέση. Οπλοφορία με κρυμμένο όπλο θέλει άδεια, η οποία βγαίνει αν πάρεις ένα μάθημα ασφαλούς χρήσης, και περάσεις έλεγχο ποινικού μητρώου.

Περιορισμός στην αγορά ένα πιστόλι ανά 30 μέρες, σε καραμπίνες, ντουφέκια, και άλλα long guns κανένας περιορισμός, ούτε στην αγορά, ούτε στην μεταφορά, ούτε στη χρήση. Μπορείς να έχεις το Μ16 στο αμάξι σου γεμάτο, αρκεί να φαίνεται από έξω, π.χ. στο πίσω τζάμι κρεμασμένο σε θήκη. Τα πιστόλια πρέπει να είναι άδεια και κλειδωμένα, εκτός και έχεις άδεια οπλοφορίας, ή τα έχεις πάνω στο ταμπλώ.

Σε μερικά counties (κομητείες) απαγορεύετε να πυροβολήσεις όπλο (εκτός κτηρίων) σε δημόσιο χώρο, ή σε χωράφι κάτω των 80 στρεμμάτων, ή από κινούμενο αμάξι.

Αλλά η απλή κατοχή όπλου κατά τη διάπραξη εγκλήματος (π.χ. κλέβεις ένα αμάξι παρκαρισμένο, αλλά έχεις όπλο στην τσέπη, χωρίς να το βγάλεις ή να το δει κανείς) προσθέτει 5 χρόνια στην όποια ποινή, ΧΩΡΙΣ εξαγορά, ή πρόωρη αποφυλάκιση. Με πολυβόλο ή σιγαστήρα, τρως 20άρα, με τους ίδιους όρους. Δεν έχει αστεία αν δεν είσαι νόμιμος. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχουμε την χαμηλότερη εγκληματικότητα στην Αμερική. Ποτέ δεν ξέρεις αν το υποψήφιο θύμα σου είναι οπλισμένο.

Washington D.C. (3 χιλιόμετρα πιο δίπλα) Απαγορεύεται αυστηρός και δια ροπάλου η οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία. Ούτε στο σπίτι, ούτε στο μαγαζί, ούτε πουθενά. Μία σφαίρα να βρουν στο αμάξι σου, συλλαμβάνεσαι και πας μέσα 2 χρόνια. (Αν και εκεί έχει πρόωρη αποφυλάκιση, και ελαφρυντικά, κτλ) Ούτε κυνηγετικό, ούτε σφεντόνα (μεταλλική) ούτε crossbow, ούτε τόξο, ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο οι αστυνομικοί. Το αποτέλεσμα; Όλοι οι εγκληματίες έχουν όπλο, και έχει την μεγαλύτερη εγκληματικότητα της Αμερικής, τουλάχιστον σε φόνους και ληστείες. 4 φορές στην κορυφή της λίστας, τα τελευταία 10 χρόνια.

New York City: Τα ίδια με την Ουάσιγκτον, τουλάχιστον στα όπλα. Πυρομαχικά δεν γνωρίζω, και άδειες οπλοφορίας βγάζεις αν χρειάζεσαι, περίπου όπως στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα; Τα ίδια με την Ουάσιγκτον, απλά λίγο λιγότερη εγκληματικότητα. Πολύ λίγη διαφορά.

Oklahoma: Ελεύθερα σε κάθε δυνατό βαθμό. Οπλοφορία ελεύθερη, κρυμμένο ή φανερό, χωρίς άδεια. Κανένας περιορισμός σε τίποτα. Εγκληματικότητα; Σχεδόν ανύπαρκτη. (Σχεδόν, όχι τελείως πάντως λιγότερη από την Ελλάδα)

Utah: Shall issue state Άδειες οπλοφορίας δίδονται σε όποιον θέλει, από όπου και να είναι, αρκεί να περάσει ένα μάθημα χρήσης όπλων. Με αυτή την άδεια μπορείς να έχεις όπλο επάνω σου σε 30 άλλες πολιτείες που έχουν reciprocity. Με την άδεια της Βιρτζίνιας, ισχύει περίπου το ίδιο, απλά η Utah είναι η μόνη που δίνει άδεια οπλοφορίας σε κατοίκους άλλων πολιτειών.

Χαμηλότερη εγκληματικότητα είπα για την Βιρτζίνια, όχι για την Αμερική γενικά. Αν το ψάξετε (το έχω ψάξει) θα δείτε ότι όπου απαγορεύονται τα όπλα, έχει την μεγαλύτερη εγκληματικότητα.

Εγώ είχα δικά μου όπλα τα οποία τα είχα κλειδωμένα μέσα από την κάννη με συρματόσχοινο κλειδαριά, άδεια, και τις σφαίρες χωριστά, εκτός από ένα, το οποίο είναι σε χρηματοκιβώτιο με συνδυασμό, ΚΑΙ αποτύπωμα (190 ευρώ, αλλά τα αξίζει) Και να σκεφτείς ότι ούτε παιδιά έχω, ούτε έρχονται στο σπίτι ποτέ. Αυτοί που αφήνουν όπλα ξεκλείδωτα με παιδιά στο σπίτι, είναι ηλίθιοι, και άξιοι της τύχης τους.

Το πρώτο όπλο μου ήταν πριν από πολλά χρόνια, ένα έγκαυμα, όταν έπιασα την κάννη ενός πολυβόλου (Glock 18 full auto machine pistol) αφού το άδειασα. Έκαιγε το ρημάδι.

To 22αρι επιτρέπεται στα 18χρονα να το πάρουν μόνοι τους, όπως και όλα τα διαμετρήματα καραμπίνας, ραβδωτά και μη. Για πιστόλια πρέπει να είναι 21. Αλλά για να ρίξεις με όπλο, μπορείς σε ότι ηλικία θέλεις. Έχω δει καραμπίνες 22άρες για παιδιά, μιλάς για 80 πόντους όπλο, για 7χρονα κοριτσάκια! (είναι ροζ).

Μπορεί να μην συμφωνείτε με την πολιτική της Αμερικής, και την συμπεριφορά της έναντι των άλλων χωρών, αλλά δεν παύει να είναι το διεθνές πρότυπο προς μίμηση. Και η ζωή εδώ δεν είναι όπως στις ταινίες, είναι καλύτερη, και πιο ασφαλής. Οι ταινίες υπερβάλλουν λίγο για να πουλήσουν. Ήρθα για σπουδές, και έκατσα 20 χρόνια. Ο προπάππους μου είχε έρθει για ένα χρόνο, και έμεινε πάνω από 15. Είναι γλυκιά αυτή η χώρα.

Θα μου λείψουν τα καλά της, που είναι αρκετά. Έχει και τα στραβά της όπως κάθε χώρα. Αλλά αυτοί που νομίζουν ότι ο απλός πολίτης, ο λαουτζίκος περνάει καλύτερα στην Ευρώπη, ή στην Ελλάδα είναι πολύ, μα πολύ γελασμένος.

Τουλάχιστον όσο αφορά το οικονομικό, και την ελευθερία έκφρασης, είναι πολύ μπροστά η Αμερική. Πότε χτύπησαν τελευταία φορά διαδηλωτές στην Αμερική; Το 1968. Στην Ελλάδα; Όσο για το οικονομικό, ο ελάχιστος μισθός στην Καλιφορνία είναι 1446 ευρώ το μήνα. ο ελάχιστος, για ένα πιάτα ή ένα σκατατζή, το ίδιο στην Νέα Υόρκη, και κάτι παραπάνω στο Όρεγκον, και τη Χαβάϊ, και κάτι λιγότερα στις νότιες πολιτείες.

Ένας υπάλληλος δημοσίου ξεκινάει με 3000 ευρώ το μήνα, και σε 15-20 χρόνια χτυπάει 8-10 χήνες. Το λάδωμα ανύπαρκτο στις υπηρεσίες.

Φακελάκια για γιατρούς, όχι δεν υπάρχουν, αλλά ούτε δώρα δεν δέχονται αν έχουν μεγάλη αξία. Έδωσε η μάνα μου σε ένα χειρούργο μια εικόνα με ασήμι και χρυσό επάνω, και δεν ήθελε να την πάρει, γιατί λέει ήταν ακριβό δώρο (και αν κόστιζε 100 ευρώ ζήτημα ήταν). Τελικά τον έπεισε ότι ήταν θρησκευτικό το θέμα, και την πήρε να μην την προσβάλλει.

Λοιπόν, μια και λέμε για κυνηγετικά. Bolt action είναι τα επαναληπτικά. Οι κατηγορίες σύμφωνα με το νόμο 2168/19934. Τα πυροβόλα όπλα διακρίνονται σε αυτόματα, ημιαυτόματα και επαναληπτικά:

α. Αυτόματο είναι το πυροβόλο όπλο, το οποίο μετά από κάθε βολή οπλίζεται μόνο του και μπορεί να βάλλει με ριπές κάθε φορά που πιέζεται η σκανδάλη του.

β. Ημιαυτόματο είναι το πυροβόλο όπλο, το οποίο μετά από κάθε βολή οπλίζεται μόνο του αλλά, κάθε φορά που πιέζεται η σκανδάλη του, εκτοξεύει ένα μόνο βλήμα.

γ. Επαναληπτικό είναι το πυροβόλο όπλο, το οποίο μετά από κάθε βολή οπλίζεται με τη βοήθεια χειροκίνητου μηχανισμού.

Πάντως εάν το επιτρέψουν bolt-action ραβδωτό, ή ημιαυτόματο ραβδωτό, το διαμέτρημα δεν θα πρέπει να είναι περιορισμένο. Υπάρχουν κυριολεκτικά 10δες διαφορετικά διαμετρήματα, .17, .22, .22LR, .22 Magnum, .222, .223, .224, .270, .308, 30-06, 30-30, .408, .460, .500, .600, μέχρι και .700, το οποίο είναι σαν ένα δάχτυλο το βλήμα, για ελέφαντες και βάλε.

Αυτό που μπορεί να περιορίσουν είναι οι γεμιστήρες (στις 3 ή 5 ή 10 σφαίρες, αμφιβάλλω αν επιτρέψουν τα 30αρια), το κοντάκι να είναι σταθερό, να μην έχει pistol grip, στροφές στην κάννη για σιγαστήρα, και βίδα για ξιφολόγχη.

Καλοί σκοπευτές, με δίποδο και stand ρίχνουν 3 σφαίρες σε κύκλο 2 πόντων στα 90 μέτρα, και 25 πόντων στα 720 μέτρα. Αλλά πραγματικά, 30 σφαίρες που παίρνει η γεμιστήρα, είναι μόνο για πόλεμο, ή για να κάνεις την πλάκα σου.

Αν δεν πετύχεις το θήραμα με τις 5, και χρειάζεσαι 3 γεμιστήρες των 30 για ένα ελάφι, δεν αξίζει να λέγεσαι κυνηγός.

Τώρα για αρουραίους άλλο πράγμα.

Αν δεν έχεις δικό σου, στο σκοπευτήριο νοικιάζουν με $20 την ώρα, συν $23 οι 50 σφαίρες. ($9 στα gun show, αλλά αν πάρεις δικό τους όπλο, πρέπει να πάρεις και δικές τους σφαίρες). Συν $12 την ώρα το lane, συν $3 εξτρά για χρήση καραμπίνας, σύνολο $58 για μια ώρα με 50 σφαίρες ή $81 με 100 σφαίρες. Δεν είναι λίγα, αλλά κάνεις το κέφι σου.

Σχόλιο αναγνώστη από εδώ :

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=24&t=8861&start=30


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.