Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Αποκλειστικά μόνο ΕΔΩ : Το προμνημόνιο, το μνημόνιο και η κακή μοίρα των νοικοκυριών μας. Όλα κάπως έτσι άρχισαν…


Ας θυμηθούμε λίγο τα πραγματικά περιστατικά…

Δεκαετία 80, ναι ξεκινάμε από εκεί διότι από εκεί έχει νόημα να δούμε τι γίνεται.


Τότε οι τράπεζες χρέωναν υπέρογκα επιτόκια, της τάξης του 20 και 25 τοις εκατό, λόγω του πληθωρισμού βέβαια αλλά και τόκους ανατοκισμού ανά τρίμηνο .πράγμα που κρίθηκε μη νόμιμο μόνο μετά από 2 δεκαετίες από τον ΑΠ. Μέχρι τότε οι τράπεζες είχαν υπερκέρδη. Μάζεψαν όλο το χρήμα.
Ξαφνικά το 1999 βγήκε η πρώτη απόφαση που κήρυξε τον εκτοκισμό τόκων ως μη νόμιμο, αν δεν είχε συμφωνηθεί !

Περνάμε στην δεκαετία του 2000 όπου θυμόμαστε όλοι τι γίνονταν. Σε έπαιρναν τηλέφωνο οι τράπεζες και σου έλεγαν, έλα να πάρεις δάνειο ,έλα για εορτοδάνειο , έλα για πιστωτική κάρτα, έλα για αγορά κατοικίας, έλα για αγορά ΙΧ , έλα ,ελα, ΕΛΑ .

Τέλος και αυτό, όπου τούτο είναι το άγνωστο προ - «μνημόνιο» πριν δε από εκείνο με την έναρξη της κρίσης το 2009 .

Άρχιζε έτσι να μαζεύεται ένα ικανό σώμα από καταναλωτές που έπεσαν θύματα του υπερκαταναλωτισμού

Εδώ το κράτος όφειλε, ναι ΚΥΡΙΟΙ, όφειλε να προστατέψει τον πολίτη όχι να τον παροτρύνει να πηγαίνει να δανείζεται λεφτά που δεν θα μπορούσε να επιστρέψει ή υποθηκεύοντας το μέλλον του και των παιδιών του αλλά τέλος πάντων που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν…

Εδώ το κράτος όφειλε να προστατεύσει τον πολίτη από την μόνιμη πλύση εγκεφάλου και παγίδα που υπέστην ή την πολιτική "παιδεραστία" προπαγάνδας της νοοτροπίας του τύπου του «Τσοβόλα δώστα όλα» προς Άγρα ψήφων…

Εδώ το κράτος όφειλε να δώσει παιδεία και όχι δόλωμα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δυστυχώς ένας μεγάλος αριθμός πολιτικών φέρει την ιδιότητα του κοπρίτη όπως καλύτερα περιγράφει ημιτελώς ο κ. Αντιπρόεδρος.

Ημιτελώς γιατί δεν λογαριάζει όταν εκστομίζει αυτές τις ιδιότητες και τους «Ξενοδόχους», ήτοι τους πολιτικούς που δίνανε στο λαό αυτά τα προπαγανδιστικά «Κοπριτεύοντα» μηνύματα…

Προκειμένου να εξαλειφθεί ως παυσίπονο αυτό, όμως, το φαινόμενο τι κάνει τώρα η κα Κατσέλη ;


Λύση !!! ΓΟΥΑΟΥ !!!!


Βρήκε τον εν τη Αμερική θεσπισθέν νόμο για πτώχευση, οιονεί πτώχευση, μη εμπόρων φυσικών προσώπων. Ως γνωστόν μονο οι έμποροι μπορούν να πτωχεύσουν. Εδώ λοιπόν εισήγαγε κακότεχνα τον θεσμό της πτώχευσης των μη εμπόρων ήτοι νοικοκυριών !!!


Διαδικασία : Υποβάλλει ο νοικοκύρης, αίτηση στην τράπεζα που της χρωστάει το σπίτι ,Ιχ ,και δύο διακοπές στην Αράχοβα. Ίσως και τον γάμο της κόρης.

Λέει σε αυτήν την τράπεζα .Χρωστάω σε εσένα 140 ,στην τάδε άλλη τράπεζα 20 ,στον τάδε έμπορο 7 ,στον δείνα 7 και ούτω κάθε εξής. Έχω εισόδημα Χ ήτοι 600 εύρο τον μήνα. Ένα σπίτι και ένα ΙΧ τίποτα άλλο.

Έλα να βρούμε μια λύση ώστε να σου δίνω 120 εύρο τον μήνα για 20 χρόνια και τέλος τα δίφραγκα, θα μου «χαρίσεις» το υπόλοιπο του δανείου ,δεν θα πληρώσω άλλα σε άλλους και τέλος .
Αν συμφωνήσουν πάει καλά. Αν όχι τότε από Ιανουάριο 2011 πάει στο Ειρηνοδικείο και υποβάλλει αίτηση για να ρυθμίσει το Ειρηνοδικείο [με τι τεχνογνωσία στα οικονομικά και τι γνώσεις τρέχα γύρευε πέραν βεβαίως της υλικοτεχνικής υποδομής ] την κατάσταση. Να βγάλει απόφαση για να δει τι θα πληρώσεις και πόσο θα πληρώσεις τελικά από αυτά που χρωστάς .

Μέχρι εδω βέβαια ,παρότι υπάρχουν αντιρρήσεις ,δεν τις εξετάζουμε .

Όμως ,οι τράπεζες πάνω στις οποίες στηρίζεται η οικονομία [ Ιρλανδία π.χ.] δεν θα αντέξουν αυτήν την περίοδο της κρίσης, την μείωση έστω στους ισολογισμούς των, την μείωση των ανείσπρακτων και μη εισπράξιμων πλέων ποσών των νοικοκυριών αυτών.

Αποτέλεσμα...

Να επεκταθεί η κρίση και στις τράπεζες. Να διότι τρέχουν αυτές τώρα να κάνουν συγχωνεύσεις μεταξύ των .

ΟΙ κύριοι κυβερνώντες δηλαδή πάνε να προκαλέσουν και νέα κρίση.

Τούτο δεν το έχουν καταλάβει ή αδιαφορούν ενόψει του ότι πρέπει να αποσοβήσουν ναι αποσοβήσουν την κοινωνική έκρηξη από τα νοικοκυριά.

Χρειάζεται κανείς νέες επεξηγήσεις ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.