Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Δείτε γιατί παραιτήθηκε Ιάπωνας Υπουργός !!!!

Είναι για μας εδώ απίστευτο !!! Παραιτήθηκε επειδή είπε : «Όταν ένας υπουργός Δικαιοσύνης δεν ξέρει τι να πει στις συζητήσεις του κοινοβουλίου, πρέπει να θυμάται δύο πράγματα: Το ένα είναι: ‘Δεν θα σχολιάσω ειδικές περιπτώσεις’. Το άλλο είναι: ‘Εξετάζουμε το θέμα σύμφωνα με το νόμο και τα τεκμήρια που διαθέτουμε’».
Αυτό Θεωρήθηκε προσβλητικό και παραιτήθηκε !!!! Πόσες φορές θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί τότε ο δικός μας Πρωθυπουργός ;

Η πλήρης είδηση :


Παραίτηση του Ιάπωνα υπουργού Δικαιοσύνης λόγω γκάφας

Μια γκάφα του υπουργού Δικαιοσύνης, τον οδηγεί σε παραίτηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας Μινόρου Γιαναγκίντα υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, προκειμένου μια γκάφα του να μην αποτελέσει αιτία η αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής σήμερα στην κάτω βουλή εναντίον του.
«Εξέφρασα στον πρωθυπουργό Ναότο Καν την επιθυμία μου να παραιτηθώ», δήλωσε ο Γιαναγκίντα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση.
«Πρέπει να εγκριθεί ο έκτακτος προϋπολογισμός το συντομότερο δυνατόν ώστε να διατεθούν οι πόροι για το λαό. Κατά συνέπεια υπέβαλα την παραίτησή μου αφού μίλησα με τον πρωθυπουργό», είπε ο Γιαναγκίντα.
Ο Γιαναγκίντα επικρίθηκε έντονα ότι δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις συζητήσεις που διεξάγονται στο κοινοβούλιο, μετά τις δηλώσεις του στις 14 Νοεμβρίου σε μια συγκέντρωση οπαδών του Δημοκρατικού Κόμματος στη Χιροσίμα (δυτική Ιαπωνία). «Όταν ένας υπουργός Δικαιοσύνης δεν ξέρει τι να πει στις συζητήσεις του κοινοβουλίου, πρέπει να θυμάται δύο πράγματα: Το ένα είναι: ‘Δεν θα σχολιάσω ειδικές περιπτώσεις’. Το άλλο είναι: ‘Εξετάζουμε το θέμα σύμφωνα με το νόμο και τα τεκμήρια που διαθέτουμε’», είχε πει.
Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (PLD συντηρητικό), το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης απείλησε να καταθέσει πρόταση μομφής σήμερα εναντίον του Γιαναγκίντα.
Η γκάφα του Γιαναγκίντα είναι η τελευταία μιας σειράς από σκοτούρες που πλήττουν τον Ναότο Καν και καθυστερούν τις προσπάθειες της κυβέρνησής του για την έγκριση του προϋπολογισμού των 4,4 τρισεκατομμυρίων γεν (52,69 δισεκατομμύρια δολάρια) με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας της Ιαπωνίας που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αποπληθωρισμό και ένα ισχυρό γεν.


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/11/2010_365511


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.