Τελικά οι Τούρκοι θα καταλάβουν (με το πνεύμα «φιλίας» που έχουν «καλλιεργήσει» στους ταγούς της εξουσίας μας βεβαίως, βεβαίως) μόνο την Ελλάδα, και όχι την υπόλοιπη Ευρώπη. Διαβάστε παρακάτω την είδηση πόσο πολύ τους «θέλουνε» στην Αυστρία και πως αντιδρά η δημοκρατία αλα Τούρκα σε αυτό :
«Εγιναν «τούρκοι» στη Βιέννη
Ο πρέσβυς της Τουρκίας προκάλεσε αντέδρασε με κρεσέντο δηλώσεων στη δημοσιοποίηση έρευνας που θέλει 69% των Αυστριακών να απορρίπτει τουρκική ένταξη στην ΕΕ, ενώ λένε ναι σε Κροατία, Ισλανδία και... αδιαφορούν για τα Σκόπια. Εντονη αντίδραση στην Αυστρία
Μετά τη δημοσιοποίηση επίσημης έρευνας που θέλει το 69% των Αυστριακών να απορρίπτει τουρκική ένταξη στην ΕΕ με τρόπο σαφή και αμετάβλητο, μιλώντας στην αυστριακή «Ντι Πρέσε», ο κ.Τετσάν καταγγέλλει τις αυστριακές αρχές για την δημιουργία τουρκικών «γκέτο» και κατηγορεί τους πολίτες για την πρακτική τους να μην στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία όπου κυριαρχούν οι εθνικές μειονότητες. «Οι Τούρκοι είναι ευτυχισμένοι, δεν θέλουν τίποτε από εσάς, δεν θέλουν να τους μεταχειρίζεστε σαν να είναι μικρόβιο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τετσάν στη συνέντευξή του, προσθέτοντας πως οι Αυστριακοί ενδιαφέρονται για ξένους πολιτισμούς μόνον κατά τις διακοπές τους.
Για την χρήση της μαντίλας στην Τουρκία σημειώνει ότι δεν "πέφτει λόγος" στους Αυστριακούς, καθώς πρόκειται για κάτι που δεν αντιβαίνει στους νόμους και καθένας είναι ελεύθερος να τη φορά, ιδιαίτερα σε μια χώρα στην οποία επιτρέπεται ο γυμνισμός.
Με ασυνήθιστη, για διπλωμάτη, φρασεολογία, ο Τούρκος πρέσβης επιτέθηκε σε βάρος τόσο της επίσημης Αυστρίας, όσο και των πολιτών της, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς, διεθνείς οργανισμούς που εδρεύουν στη Βιέννη, όπως ΟΗΕ, ΟΠΕΚ και ΟΑΣΕ (Οργανισμός για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) να εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανάφέρει, υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο στις οποίες οι ξένοι είναι ευπρόσδεκτοι.
Προχωρόντας μάλιστα περισσότερο είπε ότι η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Μαρία Φέκτερ βρίσκεται «σε λάθος κόμμα», υπονοώντας ότι ανήκει στην ακροδεξιά) και την κατηγόρησε ότι επεμβαίνει στη διαδικασία ενσωμάτωσης. Οπως υποστήριξε, από κάθε πρόβλημα που δίνεται στο υπουργείο Εσωτερικών, προκύπτει μια αστυνομική λύση.
Μετά από τα παραπάνω, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος (με τους Σοσιαλδημοκράτες) συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Πρελ και ο γενικός γραμματέας του κόμματός του, Φριτς Κάλτενεγκερ, χαρακτήρισαν τις επίμαχες δηλώσεις ως απόλυτα άστοχες, απαράδεκτες και ασεβείς.
Ο κ. Πρελ ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει άμεσα τον κ. Τετσάν για εξηγήσεις, ενώ από τον πρέσβη της Αυστρίας στην Αγκυρα ζητήθηκε να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η ίδια δημοσκόπηση που «κλείνει την πόρτα» της ΕΕ στους Τούρκους την... ανοίγει διάπλατα για τους Κροάτες και τους Ισλανδούς, με ένα 68% και 62% να απαντά θετικά στην προόπτική ένταξης στην ΕΕ. Η ΠΓΔΜ δεν έχει την ίδια τύχη, καθώς οι Αυστριακοί φαίνεται να την αγνοούν, αφού 39% λέει «ναι» και 37% «όχι» ».
ΠΗΓΗ : http://www.ethnos.gr
ΣΧΟΛΙΟ : Τολμούμε εμείς να κάνουμε ανάλογη τέτοια επίσημη έρευνα ; Τολμούμε ;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.