Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί πίσω από τις νέες δηλώσεις του Πάπα ;

Βάσιμες υποψίες μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Πάπας πιθανότητα απόκτησε τουλάχιστον έναν Έλληνα πολιτικό, ως σύμβουλο. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και τις τελευταίες δηλώσεις του Πάπα στο θέμα των προφυλακτικών μέσων μας τροφοδοτεί με σοβαρές ενδείξεις να υποθέσουμε ότι τουλάχιστον ως προς την ειλικρίνεια των δηλώσεων του το Βατικανό έχει επηρεαστεί άμεσα από την αντίστοιχη ειλικρίνεια των Ελλήνων πολιτικών μας ! Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση του αλλά και οι ήξεις αφίξεις δηλώσεις του για το θέμα των προφυλακτικών. Επίσημα υπάρχουν τρεις εκδοχές. 1) Το Βατικανό λεει ότι δεν άλλαξε τίποτε. 2) Η Ιταλική πλευρά λεει πως δήλωσε ότι η χρήση τους είναι δικαιολογημένη και τέλος 3) Ο Αγγλογερμανικός άξονας υποστηρίζει πως είναι και δεν είναι δικαιολογημένη.

Άρα ή Έλληνας πολιτικός τον συμβουλεύει πλέον, να κάνει τέτοιες σοφιστικές δηλώσεις, ή άλλαξε κατόπιν φυσικής η Θεϊκής παρέμβασης νοοτροπία, ή οι βιομήχανοι που κατασκευάζουν προφυλακτικά τον έπεισαν με τα επιχειρήματα των.

Υπάρχει άλλη εξήγηση :

Ιδού και η είδηση :




Ο Πάπας άλλαξε στάση για τη χρήση προφυλακτικών

ΓΕΝΕΥΗ. Βροχή αντιδράσεων, θετικών και αρνητικών, προκαλεί η αλλαγή της στάσης του Βατικανού σε ό,τι αφορά τη χρήση των προφυλακτικών, για τα οποία ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ προέβη σε ιστορική δήλωση, εκφράζοντας την άποψη ότι ενδεχομένως να χρησιμεύουν πράγματι στην αποτροπή της μετάδοσης του έιτζ – και ειδικά από άνδρα σε άνδρα.
Την ώρα που καθολικοί πιστοί στις ΗΠΑ και επίσκοποι της Εκκλησίας των Φιλιππίνων φοβούνται ότι η στροφή του Ποντίφικα θα ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας», ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαιρετίζει ως «μια καλή είδηση και μια καλή αρχή» την ιστορική δήλωση, εάν είναι πράγματι ιστορική, διότι προκύπτουν διαφορές διατύπωσης, ανάλογα με τη μετάφραση. Επισήμως, πάντως, το Βατικανό σημειώνει ότι καμία αλλαγή δεν έγινε...
Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε ο Ποντίφικας στον Γερμανό δημοσιογράφο Πέτερ Ζέεβαλντ και περιελήφθη στο βιβλίο με τίτλο «Το Φως του Κόσμου, η Εκκλησία και τα Σημεία των Καιρών». Η εφημερίδα του Βατικανού, L’ Osservatore Romano, δημοσίευσε το Σάββατο αποσπάσματα του βιβλίου, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σήμερα.
Σύμφωνα με την ιταλική εκδοχή της δήλωσης, ο Πάπας λέει: «Υπάρχει ίσως λόγος, δικαιολογημένος, στην περίπτωση ορισμένων ατόμων -ας πούμε όταν ένας άνδρας, ο οποίος εκπορνεύεται, χρησιμοποιεί προφυλακτικό- που η χρήση μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση μιας ηθικοποίησης, μιας πρώτης ανάληψης ευθύνης». Στη γερμανική και αγγλική εκδοχή δεν υπάρχει ο όρος «δικαιολογημένος».
Στη συνέχεια, ο Πάπας παρατηρεί: «Η Εκκλησία, φυσικά, δεν τη θεωρεί πραγματική ηθική λύση, αλλά σε αυτήν ή άλλη περίπτωση, μπορεί να υπάρχει η πρόθεση της μείωσης του κινδύνου μόλυνσης». Το Βατικανό κατέστησε σαφές ότι η απαγόρευση της αντισύλληψης, που επέβαλε ο Ιωάννης Παύλος το 1968, εξακολουθεί να ισχύει, αλλά όπως το έθεσε ο ιστορικός Αλμπέρτο Μελόνι, ο Βενέδικτος «άνοιξε αναμφίβολα μια ρωγμή που είναι αδύνατον να μην έχει συνέπειες».
Πριν από ένα χρόνο, ο Ποντίφικας είχε δηλώσει ακριβώς το αντίθετο περιοδεύοντας στην Αφρική, απ’ όπου διεμήνυσε ότι το προφυλακτικό δεν καταπολεμά το έιτζ. Απαντώντας στη νέα τοποθέτηση, εκπρόσωποι του προγράμματος UNAIDS του ΟΗΕ εξέφρασαν ικανοποίηση, αλλά υπογράμμισαν ότι μόνο το 4% έως 10% των μολύνσεων με τον ιό HIV προκαλείται από σεξ μεταξύ ανδρών.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100057_23/11/2010_423445


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.