Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ένα «γεγονός» που είναι πολύ σοβαρό.

Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο και απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις….

1) Πώς γίνεται να έφυγε κατά τις 02.00 και αργότερα ,υπο το φως των καντηλιών ,και να μας λεει ότι μίλησε και συνομίλησε με τον λειτουργό της εκκλησίας που τελούσε ΑΓΡΥΠΝΙΑ ;;;

2) Μέσα σε 2 περίπου ώρες μας περιγράφει «αγρυπνία» ή talk show ;

3) Είναι σύμπτωση ότι ο παπάς είναι μετανάστης, χρήστης του διαδικτύου και σπουδάζει από το Internet ; Μήπως είναι και… Νομπελίστας ;;; «Την αγρυπνία, που έγινε υπό το φως και των καντηλιών, ετέλεσε ο πατήρ Δανιήλ , ένας ρουμάνος ιερέας, 42 ετών, ο οποίος σπουδάζει παράλληλα μέσω Ιnternet. Ιερωμένος, μετανάστης και χρήστης του Διαδικτύου, ο πατήρ Δανιήλ κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, που μετά τη Θεία Λειτουργία είχε συνομιλία μαζί του.»

4) Τυχαία βρισκότανε ο δημοσιογράφος στη «μυστική αγρυπνία ;;;

5) Περνάει η δεν περνάει προπαγάνδα συνέχεια ; Από το «οικολογικό» αυτοκίνητο που πήγαν, την έντονη θρησκευτική κατάνυξη Κυριακάτικα μέρα εκλογών, η φιλανθρωπία της κ. Παπανδρέου που πάει στους απόρους μοσχάρι ή κοτόπουλο, μακαρόνια, ρύζι και ψωμιά, κλπ κλπ


ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ :


Εορτή Αγίου Νεκταρίου

Η μεγάλη αγρυπνία του Πρωθυπουργού
Ο Γιώργος και η Αντα Παπανδρέου είχαν περισσότερους λόγους εφέτος να πραγματοποιήσουν το «τάμα» τους την παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου
ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010


ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Δευτέρα, μαύρα μεσάνυχτα, το πρωθυπουργικό ζεύγος κατέφθασε με το υβριδικό Τοyota του, συνοδευόμενο από την ασφάλειά του, στο μικρό
εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Ερυθραία. Αυτοί που βρίσκονταν στο εκκλησάκι σίγουρα παραξενεύτηκαν. Αλλοι όμως, οι πιο μυημένοι στις συνήθειες του πρωθυπουργικού ζεύγους, κατάλαβαν ότι και εφέτος, παρά τις δυσκολίες που
αντιμετωπίζει ο τόπος και παρά το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, τόσο ο κ.
Γ. Παπανδρέου όσο και η σύζυγός του Αντα
πραγματοποίησαν για άλλη μία χρονιά την επιθυμία τους: να παραστούν σε μια αγρυπνία. Στην αγρυπνία που ετελέσθη στο μικρό
αυτό εκκλησάκι προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου. Ο «Αγιος της στοργής και της συγγνώμης», όπως αποκαλείται ο Αγιος Νεκτάριος, ο ανεξίκακος και ο ταπεινός πατέρας της Ορθοδοξίας, τον οποίο η Εκκλησία μας εορτάζει στις 9 Νοεμβρίου.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το πρωθυπουργικό ζεύγος συμμετέχει σε αγρυπνία για τον Αγιο Νεκτάριο. Τα τελευταία πέντε χρόνια, κάθε 8 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου, το ζεύγος Παπανδρέου δίνει το «παρών» σε αγρυπνίες. Ουδείς γνωρίζει τον λόγο, αν δηλαδή το πρωθυπουργικό ζεύγος συμμετέχει στην αγρυπνία επειδή ο ίδιος ή η σύζυγός του έκαναν κάποιο τάμα ή επειδή επιθυμούν να παρακολουθήσουν μια Θεία Λειτουργία διαφορετική από τις άλλες. Οι σχέσεις άλλωστε του Πρωθυπουργού και κυρίως της συζύγου του με την Εκκλησία είναι σχέσεις αλληλοεκτίμησης και αλληλοσεβασμού.

Περίπατοι στο Αγιον Ορος
Το γνωρίζουν οι ιερομόναχοι στο Αγιον Ορος, τους οποίους πολλές φορές επισκέφθηκε και άκουσε τα προβλήματά τους, ακόμη και την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Ενα καλοκαίρι μάλιστα ο κ. Παπανδρέου πήγε στο Αγιον Ορος, στη Μονή Σίμωνος Πέτρα, μαζί με τον γιο του Αντρέα. Περπάτησαν επί ώρες και συζητούσαν με τους μοναχούς ως αργά το βράδυ. Το γνωρίζουν επίσης οι ιερωμένοι των εκκλησιών των Κυκλάδων και κυρίως της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής που επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Δεν περνούν άλλωστε απαρατήρητες οι συχνές συνομιλίες που έχει με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο ο κ. Παπανδρέου παρέτεινε τις διακοπές του στην Πάρο για να έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Αρχιεπίσκοπο. Οσο για τις σχέσεις της κυρίας Αντας Παπανδρέου με τη θρησκεία, τη γνωρίζει ο πατήρ Αντώνιος της «Κιβωτού» στην εκκλησία της Αγίας Ευαγγελίστριας της Νέας Ερυθραίας, τον οποίο επισκέπτεται συχνά η κυρία Παπανδρέου.

Το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στην Ερυθραία δύσκολα το εντοπίζει κανείς, αφού βρίσκεται σε μια πάροδο, ιδιωτικό δρόμο θα ΄λεγε κανείς, επί της οδού Θησέως: «Η Αντα σίγουρα του το υπέδειξε» είπαν ορισμένοι κάτοικοι στην περιοχή, που συναντούν πολλές φορές την κυρία Παπανδρέου στα εκκλησάκια της Εκάλης, της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας. Στην πραγματικότητα το εκκλησάκι- που θα το ζήλευαν πολλά εκκλησάκια σε όλη την Ελλάδα- με τις αγιογραφίες του, με τις βυζαντινές εικόνες του, με τον ψηφιδωτό δικέφαλο αετό μπροστά στην είσοδο, τα φρεσκοκομμένα λουλούδια που βρίσκονται πάντοτε στο εσωτερικό του και τα λαμπρά μανουάλια του- δεν είναι δημόσιο αλλά ανήκει στην Πανελλήνια Ορθόδοξη Ενωση (ΠΟΕ) η οποία εκδίδει την εκκλησιαστική εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος». Ο Αγιος Νεκτάριος βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα γραφεία της εφημερίδας και το κλειδί για να ανοίξει κανείς την εκκλησία και να ανάψει ένα κεράκι το έχει ένας υπάλληλος της ΠΟΕ. Αυτό το εκκλησάκι, σε μια πάροδο της πολύβουης οδού Θησέως στη Νέα Ερυθραία, επέλεξε το πρωθυπουργικό ζεύγος για να παραστεί σε μια αγρυπνία.

Στο φως των καντηλιών

Ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του βρέθηκαν στο εκκλησάκι στις 11.50 το βράδυ. Αναψαν τα κεράκια τους, προσκύνησαν στις εικόνες των Αγίων Νεκταρίου, Νικοδήμου και Κοσμά, που βρίσκονταν στην είσοδο, και αρνήθηκαν να καθήσουν όταν ορισμένοι τούς προσέφεραν στασίδια. Εμειναν όρθιοι περίπου δύο ώρες, παρακολουθώντας με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία. Εφυγαν περασμένες 2 π.μ. Την αγρυπνία, που έγινε υπό το φως και των καντηλιών, ετέλεσε ο πατήρ Δανιήλ , ένας ρουμάνος ιερέας, 42 ετών, ο οποίος σπουδάζει παράλληλα μέσω Ιnternet. Ιερωμένος, μετανάστης και χρήστης του Διαδικτύου, ο πατήρ Δανιήλ κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, που μετά τη Θεία Λειτουργία είχε συνομιλία μαζί του.

Η κυρία Αντα Παπανδρέου φαινόταν ότι βρισκόταν σε γνώριμο περιβάλλον. Δεν πηγαίνει άλλωστε στον Αγιο Νεκτάριο μόνο στις ολονύκτιες Θείες Λειτουργίες. Επισκέπτεται το εκκλησάκι συχνά, όπως επισκέπτεται συχνά και την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας της Εκάλης, όπου συνήθως εκκλησιάζεται. Το γνωρίζουν οι ιερείς και οι επίτροποι, που τη βλέπουν αρκετές φορές να έρχεται φορτωμένη με τρόφιμα (κυρίως μοσχάρι ή κοτόπουλο, μακαρόνια, ρύζι και ψωμιά) για τους αστέγους και τους απόρους της ενορίας.

Ολονυκτία με οικονομική και εξωτερική πολιτική

Μια αγρυπνία για τον Πρωθυπουργό δεν είναι καθόλου συνηθισμένη υπόθεση, ούτε για τον κ. Παπανδρέου αλλά ούτε και για τα άλλα μέλη του εκκλησιάσματος. Λίγο προτού αναχωρήσει από το εκκλησάκι (αθόρυβα, όπως ήρθε) θέλησε να έχει συζήτηση με εκπροσώπους της Εκκλησίας και απλούς πολίτες. Εκείνο το βράδυ είχε ζέστη και υγρασία και ο Πρωθυπουργός φαινόταν, παρά το προχωρημένο της ώρας, να μη θέλει να φύγει. Επί 20 λεπτά άκουγε τις απόψεις τους για το... μνημόνιο, την οικονομία, τα ελληνοτουρκικά και την αποδοτικότητα της κυβέρνησης. Και όλα αυτά υπό το αμυδρό φως το καντηλιών. Οπως αναφέρει ο δημοσιογράφος κ. Γ. Ζερβός, ένας από τους παρόντες στην αγρυπνία, ο Πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για τη βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει κυρίως βιβλία από την Πατερική Θεολογία και Βίους Αγίων.

Ορισμένοι τού πρότειναν να αξιοποιήσει γεωπολιτικά τα κράτη που έχουν ορθόδοξη θρησκεία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Του συνέστησαν μάλιστα να επισκεφθεί τη Ρωσία: «Είναι σημαντικό αυτό που λέτε. Ηδη έχουν γίνει τα πρώτα ανοίγματα με τη Ρωσία» απήντησε, πάντοτε ευγενικός, ο κ. Παπανδρέου. Οταν σε κάποια στιγμή πληροφορήθηκε ότι η ΠΟΕ μοιράζει τρόφιμα σε απόρους, φροντίζει οικογένειες αλλά και ανθρώπους που είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά, ρώτησε να μάθει για τη δράση που είχε για χρόνια ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος της ΠΟΕ μακαριστός αρχιμανδρίτης Μάρκος Μανώλης, τον οποίο είχε γνωρίσει κάποτε στις φυλακές Αυλώνος: «Η Ορθοδοξία είναι κάτι το δυνατό» είπε κάποια στιγμή, και ανέφερε ότι έμεινε συγκλονισμένος με την κατάνυξη που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Συζήτηση έγινε και για την οικονομική κρίση, όταν οι υπεύθυνοι της εκκλησίας τού είπαν για τα συσσίτια που μοιράζουν: «Δυσκολεύεται πολύ ο κόσμος» παρατήρησε ο Πρωθυπουργός. Μόνο που, όπως του εξήγησαν, ο κόσμος «δυσκολευόταν» και πρώτα, αλλά τους τελευταίους μήνες, όπως ειπώθηκε, δυσκολεύεται περισσότερο. Ο κ. Παπανδρέου και η σύζυγός του έδωσαν ραντεβού και για του χρόνου στη νέα αγρυπνία.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=366991&dt=14/11/2010#ixzz15G2q47VM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.