Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αποκλειστικό και μόνο εδώ : Η δική μας απάντηση στον κ. Πάγκαλο: Τον κύριο… Πρόεδρο των Αντιπροέδρων


   Καλό και ίσως φιλότιμο θα ήταν να μας απαντούσατε, όπως μπαίνετε στον κόπο να απαντήσετε σε κάποιους «τηλε» και (διάττοντες) αστέρες, όπως για το μέγεθος των εσωρούχων Σας. Εμείς ουδέποτε ασχοληθήκαμε με αυτό το διασκεδαστικό κατά πάρα πολλούς δίαυλο επικοινωνίας, και γι’ αυτό ίσως, δεν μπαίνετε στο κόπο να απαντήσετε σε εμάς που έχουμε μάλλον κάπως σοβαρότερα επιχειρήματα τουλάχιστον απο εκείνα που ο ίδιος ισχυρίζεστε.

Ο κ. Πάγκαλος, ( εφεξής, θα τον αποκαλούμε με τον τίτλο που και ο ίδιος κατά τις δηλώσεις του τον τιμά :
«Ο κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ» ),
 έδωσε μια συνέντευξη στην Καθημερινή όπου αναρτήσαμε και εδώ:
 http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/blog-post_2304.html
   Ο Τίτλος της ήταν: 

«Κέντρο Αθήνας: έξι μύθοι, μία αλήθεια»…

   Άποψη μας είναι ότι ο κ. Πρόεδρος των Αντιπροέδρων λαϊκίζει επικίνδυνα έστω κι αν αναφέρει σκοπίμως πολλές μεμονωμένες αλήθειες όπου εντέχνως όμως, τις συντάσει, συνθέτοντας τελικά ένα πλαίσιο προειλημμένης πολιτικής ετικετολογίας και λαϊκισμού. Κίνητρο έχει έτσι τελικά να μας αφιονίσει από μια αντικειμενικότερη εξεύρεση εφικτών λύσεων πράγμα που δεν τολμά το κόμμα του να προβεί για μικροπολιτικούς λόγους. 
Τούτη φρονούμε, είναι, η ουσία και η σκοπιμότητα της παρούσας συνέντευξης του άλλωστε…

Εμείς εδώ θα επιχειρήσουμε να αντικρούσουμε (συνοπτικά και κατά τα τη γνώμη μας) τα παραπλανητικά - σοφιστικά του επιχειρήματα :

Μύθος 1ος: Γιατί δεν στέλνουμε τους λαθρομετανάστες αμέσως πίσω;
Κύριε Πρόεδρε των Αντιπροέδρων ισχυρίζεστε :

«…οι τουρκικές αρχές παρέλαβαν 2.491 αλλοδαπούς από τους 73.935 (σχόλιο και ερώτηση : Πιστεύετε κύριε ότι αυτος ο αριθμός αντιστοιχεί στην πραγματικότητα ;) που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας μέσω της Τουρκίας. Η Ελλάδα καταβάλλει διπλωματικές προσπάθειες, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, πάντοτε εντός του πλαισίου της Ε.Ε.»

Ποιες είναι ο ενέργειες της Κυβέρνησης σας κύριε στον ακήρυχτο αυτό πόλεμο της Τουρκίας εναντίον μας ; Τα χαμόγελα (ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ;;;) του κ. προϊστάμενου Πρωθυπουργού Σας και Μας, στις δηλώσεις Ερντογάν πέρυσι στη επίσκεψη του εδώ στην Αθήνα όταν δήλωνε ότι η Τουρκία μελετά από τη Σμύρνη να ξαναπαίρνει το χρόνο 1.000 παραπάνω ; Λαμπρά !!! … κύριε ΠΡΟΕΔΡΕ των Αντιπροέδρων.

Θέλετε και χειρότερα ; Εσείς ο ίδιος λέτε :

… «Oμως, οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες, δεν λένε την αλήθεια. Συνήθως αυτοπροσδιορίζονται, ψευδώς, ως «Παλαιστίνιοι». Γι’ αυτό τον λόγο, χρειάζεται χρόνος για να ανακαλυφθεί η πραγματική τους ταυτότητα».

...Και εσείς ΚΥΡΙΕ ως συνυπεύθυνος ταγός της εξουσίας τι κάνετε ; Διορίζετε, ως ειδοποιό παράδειγμα αναφοράς, την δι/δα ΑΛ Σαλεχ σε νευραλγική θέση στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπου συνωμοτεί και υποθάλπει το φαινόμενο αυτό ; Όταν μέσα στα άλλα τόσα δηλώνει πως στις εκδηλώσεις «μεταναστών» δεν χρειάζονται και τόσο άλλοι μεταφραστές παρά μόνο οι γνωρίζοντες την Αραβική – Παλαιστινιακή γλώσσα ; Αυτή βάλατε κύριε για να διαπιστώσει ότι η Ασία έχει 4δις Παλαιστίνιους Κύριε; Αυτήν διορίσατε για να σας πάρει λιγότερο ή περισσότερο χρόνο; Ναι ή όχι κύριε Πρόεδρε των Αντιπροέδρων ή τι άλλο ; Ή κάτι ταξίδια της σε ανατολικά νησιά του Αιγαίου τα θυμάστε ή όχι, τότε που είχε και επίσημη ιδιότητα ; Όπου μετά και κατά τύχη όπως και εσείς δεν θα νομίζετε (;) μετά όλοι οι «πρόσφυγες» δηλώνανε Παλαιστίνιοι ; Συγχαρητήρια λοιπόν κύριε ταγέ της εξουσίας για τη συνεισφορά σας στις πατριωτικές σας προσλήψεις Πατριωτών και ουχί Εθνοπροδοτών.

Μύθος 2ος: Γιατί δεν διώχνουμε τις πόρνες;
Ισχυρίζεστε :


«…Βεβαίως, το φαινόμενο της πορνείας υπάρχει σε τέτοια έκταση γιατί κάποιοι συμπολίτες μας πληρώνουν για τις υπηρεσίες αυτές. Δεν θα έπρεπε, αντί μόνο να εγκαλούμε τα θύματα ή το κράτος που δεν τα «εξαφανίζει», να αποδοκιμάσουμε και να απονομιμοποιήσουμε ηθικά και κοινωνικά όλους εκείνους που με τα χρήματά τους συντηρούν αυτό το άθλιο δίκτυο εκπόρνευσης; Είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία να δεχθεί την ποινικοποίηση για τον πελάτη;»

Κάνετε και λόγο  για μεγάλη Υποκρισία παραπάνω… Τι ισχυρίζεστε εδώ λοιπόν κύριε ; Κάτι σαν τον πετυχημένο νόμο Σας για τους καπνιστές ; Αφού μπολιάστηκαν τα λαϊκά στρώματα για μια ακόμη φορά με το αφιόνι του επικίνδυνου και φθηνού σεξ-έρωτα τώρα τους κατηγορείτε όχι ότι μαζί τα φάγαμε μαζί αλλά μαζί ασκούμε, συντηρούμε αυτό το άθλιο δίκτυο εκπόρνευσης; (sic).
Κάνατε δηλαδή τη χώρα, και χώρα εν μέρει ερωτύλων  λωτοφάγων και έρχεστε έπειτα να μας πείτε ότι ευθύνη φέρει και ο ανώνυμος, ατομικά, ερωτύλος λωτοφάγος, ενώ η δική σας και αποκλειστική ως ταγός ευθύνη ήταν να εισαχθεί ή μην εισαχθεί ο λωτός ;
Ή μήπως η προπαγανδιστική νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνη που εξέθρεψε με ένα αισχρό δέλεαρ έναν ολόκληρο Λαό να γίνει και λωτοφάγος πάσης φύσεως ακόμη και ερωτικής, για ψηφοθηρικούς σκοπούς ;
Σίγουρα κύριε και το θύμα φέρει τις ευθύνες του.
Ο ηθικός αυτουργός όμως ήσαστε και είστε εσείς κύριε ωσάν μια Ομηρική ψηφοθηρική σειρήνα του βαθύ ΠΑΣΟΚ από κάποιες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ εποχές του 1981 έως και σήμερα.
Το είπατε άλλωστε :

Ότι εσείς μας φέρατε αυτή την πραγματική Δημοκρατία… Τι άτοπες (αντιφατικές πλήρως δηλαδή) δηλώσεις κάνετε μερικές φορές κύριε Πρόεδρε των Αντιπροέδρων…

Μύθος 3ος: Γιατί δεν διώχνουμε τα «πρεζόνια» από το Κέντρο;
Ισχυρίζεστε :

«…Την ίδια στιγμή όμως οι τοπικές κοινωνίες ξεσηκώνονται όταν ανακοινώνεται ότι μέσα στα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν ειδικές μονάδες γι’ αυτά τα παιδιά που είναι δικά μας παιδιά. Θα αντιδρούσαν αν αντί για μονάδα περίθαλψης ναρκομανών, ιδρυόταν μια ογκολογική κλινική;»

...Κύριε Πρόεδρε των Αντιπροέδρων, ο ασθενής που πάει για εγχείρηση στο νοσοκομείο δεν έχει σκοπό να κάνει ληστεία για να του χορηγήσουν καλύτερη ή βαρύτερη «νάρκωση»… 
  Είναι σίγουρα θεμιτή και η ανθρωπιστική αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά όχι μέσω της αυτονόητης αύξησης της εγκληματικότητας ΚΑΙ μέσα απο τα νοσοκομεία.
   Γιατί, ανάποδα δεν ιδρύετε στις φυλακές Κορυδαλλού μια μονάδα στο νοσοκομείο τους, που θα επιβλέπει αυτού του είδους τις περιθάλψεις ; Γιατί δεν ιδρύετε σε 4 – 5 μεγάλα Αστυνομικά τμήματα μονάδες περιθάλψεως έτσι ώστε να αποφευχθούν οι έκνομες και επικίνδυνες δραστηριότητες στα νοσοκομεία; Και οικονομικότερο θα είναι και ασφαλέστερο.
Οι λόγοι που ΔΕΝ το πράττετε ;
Αθλιότεροι και των Αθλίων.
Εάν μπείτε στον κόπο να μας ρωτήσετε γιατί, θα σας απαντήσουμε, ειδάλλως, μετρήστε εκ νέου (επι τυχόν αμφιβολιών Σας αυξομείωσης) τα εσώρουχα σας για τις νέες Σας απαντήσεις αλλού και σε «άλλους».

Μύθος 4ος: Γιατί δεν εξαφανίζουμε τους «μαύρους» που πουλάνε «μαϊμούδες»;
Ισχυρίζεστε :

«Στα δύο κύρια σημεία, που πλέον έχει περιοριστεί το φαινόμενο, η Αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει, γιατί προστατεύονται από το πανεπιστημιακό άσυλο. Στη μία μάλιστα περίπτωση (ΑΣΟΕΕ) οι «αντιεξουσιαστές» και ο γνωστός πολιτικός χώρος, όχι μόνο τους έχουν προσφέρει στέγη εντός του πανεπιστημίου σε κατειλημμένους χώρους, αλλά τους προστατεύουν επιτιθέμενοι στους αστυνομικούς όποτε εκείνοι προσπαθούν να τους ελέγξουν. Η αλλαγή της νομοθεσίας περί ασύλου χρειάζεται κοινωνική συναίνεση.»

... Όλη Η Ελλάδα συναινεί κύριε στην χρηστή αλλαγή της νομοθεσίας περί ασύλου. Μόνο ο Σύριζα διαφωνεί ή όχι; Τελικά με τα λόγια σας στηλιτεύετε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έμπρακτα τον υποθάλπετε ;
Και ας αφήσουμε τα δυσνόητα ακαδημαϊκά :
Μήπως ΟΛΗ η Πατησίων (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) και τα πεζοδρόμια της σε μήκος 4 χιλιομέτρων και άνω, είναι και τούτη, Πανεπιστημιακό άσυλο ;
Κύριε Πρόεδρε των Αντιπροέδρων...
Προκαλείτε την λογική ή την γεωγραφία – τοπολογία των Αθηνών εν γένει ; Τι απο τα δύο ;

Επιπρόσθετα δε, ισχυρίζεστε εδώ :

«… οι «μαύροι» με τις «μαϊμούδες» υπάρχουν, γιατί υπάρχουν πελάτες και αυτοί είναι κυρίως Έλληνες, όχι λαθρομετανάστες. Αυτοί που αγοράζουν δεν έχουν ευθύνη; Είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία να δεχθεί τη συνυπευθυνότητα του αγοραστή με ό,τι αυτό συνεπάγεται;»

1) Υπάρχουν Έλληνες που δεν τα φάγανε κύριε και πεινάνε κύριε (δις), και ως ύστατο μέσο επιβίωσης «εκμεταλλεύονται», όντως, την κατάσταση τούτη. Επειδή βέβαια είστε πάνω απ όλα «δημοκρατική δύναμη» κατα το δοκούν,παραγνωρίζετε το φαινόμενο αυτό (ίσως).
2) Επειδή το τρέπετε και ολίγον μικρο - κομματικά ή μικρο - πολιτικά με την φράση σας : «Είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία να δεχθεί τη συνυπευθυνότητα του αγοραστή με ό,τι αυτό συνεπάγεται;» , να σας ερωτήσουμε κι εμείς κάτι λίγο διαφορετικό, αλλά απόλυτα συναφές ;
Είναι έτοιμη η ελληνική πολιτική σας ηγεσία που ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ωσάν ταγός εξουσίας μεθίστασθαι να δεχθείτε τη συνυπευθυνότητα σας αν διακόψετε αυτό το φαινόμενο διάλυσης ενός κράτους με ό,τι προσωπική ευθύνη, για το άτομο σας, συνεπάγεται;
Εσείς είστε έτοιμος ή όχι ; Εδώ θέλουμε λεβέντικες απαντήσεις κύριε Πρόεδρε των αντιπροέδρων. Τις έχετε ή όχι ;

Μύθος 5ος: Γιατί δεν συλλαμβάνονται ιδιοκτήτες ακινήτων που στεγάζουν σ’ αυτά εκατοντάδες λαθρομετανάστες;
"Η στέγαση λαθρομεταναστών συνιστά φορολογικό αδίκημα. Η συνεργασία ΣΔΟΕ, Αστυνομίας, δήμου και περιφέρειας έχει ήδη οδηγήσει στην επιβολή δεκάδων προστίμων."

Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά τι κάνατε τώρα τόσο καιρό ; Κάνατε τίποτα ή απλώς καταγγέλλετε το γεγονός και μετά κάαθεστε σαν τον κύριο Φωτόπουλο τον αείμνηστο ηθοποιό; («δεκάδων προστίμων» : Τι φθηνός αριθμός κύριε για τα επιχειρήματα σας…)


Μύθος 6ος: Γιατί η Αστυνομία δεν στέλνει περισσότερους άνδρες για την αστυνόμευση του Κέντρου;

Σε αυτά που ισχυρίζεστε εδώ τουλάχιστον το ιστολόγιο Apopsis συμφωνεί μαζί σας.
Με μια μόνο επισήμανση :

Εντοπίστε μη θεσμικούς παράγοντες που έχουν και την οικονομική δυνατότητα να μην απασχολούν αυθαίρετα αστυνομικούς για την προσωπική τους ασφάλεια… Άλλωστε το φαινόμενο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γκιόλια, μέρες πουναι κιόλας, έδειξε και την αποτελεσματικότητα του φαινομένου εν γένει της ατομικής φύλαξης από κρατικά όργανα (κόλαφος σαν τη περίπτωση Οτσαλάν κύριε ;). Ή αν θέλετε, αν κάποτε , τυχαία, μας διαβάσετε, να σας υπενθυμίσουμε κάποιες προσωπικές μας πληροφορίες, για τις δικές σας προσωπικές σας σκέψεις για το προαναφερθέν φαινόμενο Οτσαλάν και τη φύλαξη εν γένει, των συνόρων όσον αφορά το σημείο της παρείσφρησης του σε Ελληνικά εδάφη, τότε, του εν λόγω κυρίου ;
Γνωρίζετε ΣΙΓΟΥΡΑ κύριε επακριβώς τι εννοούμε…

«Και μία αλήθεια: H σημερινή κατάσταση στο Κέντρο δεν θα αλλάξει σε μια μέρα».

Έχετε και εδώ δίκιο κύριε Πρόεδρε των αντιπροέδρων…

   Μια συμπλήρωση απλώς : H σημερινή κατάσταση στο Κέντρο δεν θα αλλάξει ποτέ αλλά θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο επικουρικά και με την δική σας (έμπρακτη πολιτική) συνδρομή.

Αυτό κύριε θέλετε δε θέλετε είναι η δική σας Ιστορική και Πολιτική συνεισφορά.

   Δεν περιμένουμε να αλλάξετε πορεία.
 Αυτό θα το ελπίζαμε αλλά επειδή δεν πρόκειται να συμβεί ακόμα και τώρα, στην εκπεφρασμένη από εσάς, δύση της όποιας πολιτικής σας εμπλοκής στα «κοινά», πιστεύουμε, τελικώς,  ότι θα συνεχίσετε το προκάτ δραματικό κρεσέντο Σας που είναι και ένα τμήμα συνεισφοράς, ως προς την υπάρχουσα τραγωδία που δημιουργήσατε ΕΣΕΙΣ και οι λοιποί ομοϊδεάτες Σας, εναντίον ή υπέρ (;;;) του Λαού Μας…


Team Apopsis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.