Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ο κόσμος και η Δημοκρατία




Η δημοκρατία πρέπει να αντέχει μια και δύο ειρηνικές εκδηλώσεις πολιτών που για οποιονδήποτε λόγο θέλουν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους προς τις κυβερνητικές επιλογές.
  Αν τεθεί θέμα αμφισβήτησης της δυνατότητας, του ιδίου του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, τότε μάλλον λάθος διαβάζει κανείς το Σύνταγμα.

  Η Δημοκρατία ορθά θα έπρεπε να λειτουργεί υπό τις συνθήκες αυτές. Κανένα πρόβλημα. Τι φοβούνται όμως οι κυβερνώντες ή [συν]εργοί των στην κυβέρνηση; Φοβούνται την αδιάκριτη, άκριτη ρίψη αντικειμένων ή άλλως εναπόθεση παλάμης επί του προσώπου των από την μεριά των διαδηλωτών.

Μα τι λόγο έχουν να σκέπτονται ότι οι διαδηλωτές θα πράξουν κάτι τέτοιο; Ποιος ο λόγος να πιστεύει κανείς ότι Έλλην πολίτης, ειρηνικά διαδηλώνων θα εκτραπεί της πορείας του ;
Ειδικά αυτή η κατηγορία δεν μπορεί να εκτραπεί της πορείας του. Μιλάμε για Έλληνες πολίτες.

Μα τότε, τις και τι φοβάται ;

Μα κύριοι ας κατεβάσουμε το πέπλο της υποκρισίας. Φοβούνται ακριβώς αυτό που οι ίδιοι έχουν εκτρέψει, αφήσει αδάμαστο, δημαγωγήσει επί 30 συναπτά έτη.


Ήτοι τον κόσμο σε παράκοσμο.
Έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι τον κόσμο.
Ο κόσμος εδω,ο κόσμος εκεί.

Δηλαδή το ότι ο κοινοβουλευτικός μας αντιπρόσωπος ελάμβανε 12.000 ευρώ αποζημίωση μηνιαίως, (και με απροσδιόριστα, τείνοντας προς το άπειρο, επιδόματα πάσης φύσεως), προφανώς ήταν επιταγή του κόσμου. Το ότι ο Φωτόπουλος κηδεμόνευε (και εξακολουθεί) την ΔΕΗ, προφανώς αποτελούσε επιταγή του κόσμου. Το ότι η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν μας αφήνει να δούμε ποιοί αντιπρόσωποι μας ήθελαν να ενθυλακώσουν [έτερα] 250 χιλιάρια, αποτελεί επιταγή του κόσμου. Το ότι ο κ. Πρωθυπουργός υπέγραψε το μνημόνιο αποτελεί επιταγή του κόσμου. Το ότι γίναμε επαίτες της Ευρώπης και της άλλης ηπείρου, αποτελεί και τούτο, επιταγή του κόσμου .
Άρα ,αποτελεί επιταγή του κόσμου μια Ιφιγένεια εν Συντάγματι.

Ποιός θα φέρει αντίρρηση σε αυτό ;

Ο κόσμος το θέλει άρα δέστε τους κυνες .

Ένας ανώνυμος κόσμος, ειδάλλως, μία συνιστώσα άποψη από το… Team Apopsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.