Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Δίνουν αποζημίωση επειδή τα υποβρύχια γέρνουν ή… για τις μίζες που οι πολιτικοί μας παίρνουν ;

  
   Σε διακανονισμό θα προχωρήσει η γερμανική εταιρία Ferrostaal με την εισαγγελία του Μονάχου για την πώληση των τεσσάρων υποβρυχίων στην Ελλάδα καταβάλλοντας συνολικά το ποσό των 177 εκ. ευρώ.
Κινδυνεύουν δε, να καταδικαστούν και δύο πρώην κορυφαία στελέχη του ομίλου, σε διετή φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου.

Όπως αναφέρει το Spiegel, ο διακανονισμός διευκολύνει και την εισαγγελία, γιατί μπορεί στη δίκη να μην αποδειχθεί τίποτα, καθότι «κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων διαπιστώθηκαν περίεργες πληρωμές πολλών εκατομμυρίων, αλλά οι ανακριτές δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να προσκομίσουν αποδείξεις για αποδέκτες των μιζών από το χώρο του ελληνικού στρατού ή της πολιτικής». Πράγμα βέβαια λίγο δυσνόητο γιατί εάν έδωσαν μίζες για Ελληνικά υποβρύχια δεν θα τις έδιναν σε πολιτικούς ή στρατιωτικούς της Ρουάντα.
Βέβαια κάτι έκανε η Γερμανική δικαιοσύνη για ένα θέμα που δεν την αφορά και τόσο άμεσα διότι η Ελλάδα εισέπραξε Υποβρύχια που γέρνουν ενώ ακόμα ψάχνει να βρει τους προδότες που τα παίρνουν. Και θα συνεχίσουν απλώς να ψάχνουν… και να ψάχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.