Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Αρχίζει η Ιστορική δίκη των Ερυθρών Χμερ


Στο δικαστήριο, που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, καταθέτουν από σήμερα, Δευτέρα, τέσσερις πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Ερυθρών Χμερ ως υπαίτιοι, εγκλημάτων πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, για το θάνατο περίπου 2.000.000 (το 1/3 του πληθυσμού) ανθρώπων στην Καμπότζη την περίοδο 1975-1979.
Πώς φτάσαμε έως εδώ ; Διαβάστε μια μικρή Ιστορική αναδρομή:

 Ο Σαρ έμεινε γνωστός ως Πολ Ποτ (PoL Pot). Ήταν αυτός που ως ηγέτης των Κομουνιστών της Καμπότζης, καταρχάς διέταξε να εκτελέσουν όποιον φορούσε γυαλιά (!!!) γιατί ήταν άτομο που διάβαζε! Στο τέλος εκτέλεσε και τους γιατρούς της χώρας του γιατί και αυτοί μορφωμένοι ήσαν. Ήθελε λεει να επιβάλει μια κομουνιστική μεταρρύθμιση. Η κα Παπαρήγα, οι συνιστώσες Τους, αυτά τα μοντέλα φαντασιώνονται γι’ αυτό και δεν αναγνωρίζουν και το Σύνταγμα μας.

Κύριοι αυτή είναι η Ιστορική αλήθεια :

"Ήμασταν σαν μωρά που μαθαίναμε να περπατάμε", δήλωσε μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του.

Τι εννοεί ; Το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας, αλλά και οι μαζικοί βασανισμοί και εκτελέσεις υπόπτων είχε ως αποτέλεσμα τελικά, γενοκτονία στη χώρα, με νεκρούς περίπου το 20% του πληθυσμού της χώρας (2 εκ. άνθρωποι).

Γιατί και Πώς ;


Α) Το γιατί : Έπρεπε βάσει της Κομμουνιστικής Κολεκτιβοποίησης να ισοπεδωθούν όλα : Να γίνουν όλοι εργάτες – προλετάριοι. Άρα όποιος ήταν επιστήμων έπρεπε να εξοντωθεί ! = ισοπέδωση !
Πρώτα αυτοί που φορούσαν γυαλιά. Σημαίνει πως διάβαζαν ! Μετά όλοι οι πανεπιστημιακοί , δάσκαλοι και στο τέλος και οι γιατροί !

Φανταστείτε κύριοι, πόσο ωραία από ιατρικής περίθαλψης θα πέρασαν οι επιβιώσαντες των σφαγέων….

Β) Το Πώς : Λέγαμε παλιά τριτοκοσμικός Σοσιαλισμός. Δείτε τώρα τι σημαίνει «παρθένος τριτοκοσμικός Κομμουνισμός» : Τη μέρα που κατέλαβαν την Πνομ Πενχ, οι Ερυθροί Χμέρ, είδαν για πρώτη φορά στη ζωή τους πόλη, πεζοδρομημένους δρόμους, κτίρια, κρατικά κτίρια, τουαλέτες, πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα. Έτσι είδαν και τους εκεί ανθρώπους ως κομμάτι αυτού του κατεστημένου, ως κομμάτι του Δυτικού πολιτισμού.

Κατά μία άποψη : «Εκδικήθηκαν» τη «Δύση» είχε καταστρέψει τα σπίτια και τα χωριά τους. Δηλαδή, ό,τι είχαν υποστεί από τα δεινά της εισβολής στο Βιετνάμ από τους Αμερικάνους.

Η άλλη άποψη είναι πως οι Βορειοβιετναμέζοι υποκινούνταν από τη Μόσχα ενώ οι Χμέρ από το Πεκίνο. Όλοι γνωρίζουν κατά βάθος ποια από τις δύο απόψεις προσεγγίζει την αλήθεια καλύτερα, ή δεν είναι και αναγκαίο να είναι και ολωσδιόλου διάφορες.

Η ουσία είναι ότι κάποιος ή κάποιοι τους έκαναν κτήνη με αποτέλεσμα :

Να αρχίσουν να σφάζουν και να καταστρέφουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!! Κύριοι αυτό είναι Ιστορία, δεν είναι προπαγάνδα !

Έλεγαν "δεν πρέπει να κλαις όταν χάνεις ένα μέλος της οικογένειας σου, είναι ένας εχθρός, ένας εχθρός της κοινωνίας, άχρηστός για τη κοινωνία , ένας λιγότερος για να θρέψουμε. Και αδιακρίτως συνέχιζαν να σφάζουν ….

Αμέσως μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Πνομ Πενχ το 1975, οι Κόκκινοι Χμερ, κάλεσαν από τα μεγάφωνα τον κόσμο να εγκαταλείψει τα σπίτια του και την πρωτεύουσα, καθώς "αναμενόταν βομβαρδισμός από τις Ηνωμένες Πολιτείες".

Γιατί το έκαναν αυτό ; Μα για την κολεκτιβοποίηση φυσικά ! Διότι ….

O βομβαρδισμός δεν έγινε ποτέ, (ήταν Μπαμπούλας οι Αμερικάνοι τότε) αλλά τα εκατομμύρια των πολιτών που απομακρύνθηκαν από την πρωτεύουσα, σύρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και ένας μεγάλος αριθμός πέθανε λόγω των άθλιων συνθηκών καταναγκαστικής εργασίας, την ασιτία ή τα βασανιστήρια. Η μεγαλύτερη «προσφορά» αυτού του καθεστώτος ήταν τα Killing Fields (τα πεδία του θανάτου). Όλη η χώρα τότε είχε γίνει ένα νεκροταφείο θυμάτων . Στη Καμπότζη δεν υπάρχουν κενοτάφια ! Όλη η χώρα ήταν απόσπασμα εκτέλεσης και νεκροταφείο τότε.

Οι "εχθροί του λαού" κάτοικοι των πόλεων, οι αστοί, οι διανοούμενοι, οι δάσκαλοι, οι γιατροί, όλοι όσοι αποτελούσαν τη «δυτική αβαν γκάρντ» της χώρας, όφειλαν να "αναμορφωθούν". "Να σας κρατήσουμε δεν μας προσφέρει κανένα πλεονέκτημα, να σας εξολοθρεύσουμε δεν είναι απώλεια για μας", έλεγε ο Πολ Ποτ απευθυνόμενος σε αυτούς.

Μετά έβαζε και τους εκτελούσαν κατά πάγιο κανόνα.

Με τα πολλά κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του "όραμα", τη δική του "θεωρία" για την δημιουργία της αταξικής κοινωνίας. Το πώς κατάφερε από ένα αχταρμά του μαρξισμού και του μαοϊσμού να οδηγηθεί στην απόλυτη κτηνωδία ; Είναι μάλλον θέμα ψυχιατρικής έρευνας.
Μετά θυμήθηκε πως έπρεπε να γίνει και παγκόσμιος ηγέτης. Κήρυξε τον πόλεμο στο Βιετνάμ !

Το αποτέλεσμα ;

Η κατάληψη της Πνομ Πενχ από τους Βιετναμέζους, έγινε στις 7 Γενάρη 1979 και ο Πολ Ποτ αποσύρθηκε σε δύσβατες περιοχές της Καμπότζης, μαζί με τα τμήματα του στρατού που παρέμεναν στο πλάι του. Οι Βιετναμέζοι με τη σειρά τους, εγκατέστησαν μια κυβέρνηση-μαριονέτα στην οποία υψηλά αξιώματα ανέλαβαν… πρώην «σύντροφοι» του Πολ Ποτ και πρώην αξιωματούχοι των Κόκκινων Χμερ.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του, ο Ποτ, συνέχισε με τα απομεινάρια των κόκκινων Χμερ για περισσότερα από 17 χρόνια, να κάνει κλεφτοπόλεμο στις κυβερνήσεις της χώρας που διαρκώς εναλλάσσονταν. Τελικά, το 1990, ύστερα από εσωτερικές συγκρούσεις, έχασε και τον έλεγχο των Κόκκινων Χμερ και τον Απρίλιο του 1998 πέθανε από καρδιακή ανακοπή, ενώ είχε συλληφθεί και περίμενε να δικαστεί για τα εγκλήματα που διέπραξε. Σιγά τ’αυγά ! Ο Στάλιν και ποσοτικά αλλά και ποσοστιαία «αναμόρφωσε» περισσότερους ανθρώπους.

Κομουνιστική αναμόρφωση = Η μεταγωγή μιας ανθρώπινης ζωής σε "άψυχη" ύλη, συνήθως με μια σφαίρα.

Να εκτελέσεις κάποιον για τη δολοφονία του 20% του πληθυσμού μιας χώρας είναι δικαιοσύνη ή Πολιτική προπαγάνδα τελικά ;

http://www.eglimatikotita.gr/2010/10/blog-post_4325.html


Ο όρος γενοκτονία και η σφαγή που διαπράχθηκαν εναντίον του πληθυσμού των Χμερ δεν αναγνωρίζονται ως γενοκτονία από τον ΟΗΕ. (sic) Η κατηγορία αυτή αφορά μόνο τη σφαγή των Βιετναμέζων και της μειονότητας των μουσουλμάνων Τσαμ.

Οι κατηγορούμενοι είναι 85 ετών και πάνω. Η Ιστορία θα επαναληφθεί με νεώτερους τέτοιου είδους αριστερούς κάπου στον πλανήτη. Μετά όταν και αυτοί γίνουν 90 ετών αν προκάνουν, θα εκτιμήσει ο ΟΗΕ τα εγκλήματα τους.

Καλή σας εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.