Τρίτη 19 Απριλίου 2011

5 ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. Τίμια, εφικτά, δίκαια και ειλικρινή. Αποκλειστικό, Αποκαλυπτικό και μόνο εδώ ! Μέρος 1ο




Στον αναβρασμό που επικρατεί πλέον, επειδή είμαστε στα πρόθυρα διάλυσης, ακούγονται και γράφονται υπερβολές έως παρανοϊκές απόψεις. Για το ποιοι και πόσοι φταίνε, για το πώς φτάσαμε ως εδώ και τι λύσεις υπάρχουν. Με ετικέτες και υστερίες δεν μπορεί να λυθεί μια πολύ σοβαρή κατάσταση. Εμείς εδώ τεκμηριωμένα θα σας δώσουμε 5 απλές λύσεις που θα ήταν και τίμιες δίκαιες και συνάδουν με την οποιαδήποτε οικονομική και πολιτική ιδέα που σκοπό έχει τη διατήρηση – επιβίωση του κράτους. Εξαιρούνται πάντα τα παράσιτα Ιδεολογίες που αποσκοπούν μάλλον στην εξόντωση του κράτους παρά στη επιβίωση του.


Ας πάρουμε λοιπόν τον δημόσιο τομέα. Τι κάνουν έως τώρα ; Γενικές τυφλές περικοπές.
Η κατάσταση χειροτερεύει έτσι, εκτός του ότι είναι άδικη.


Δείτε πως μπορούμε να γλιτώσουμε ή και να απαιτήσουμε κιόλας δισεκατομμύρια δίχως να θιχθούν ΚΑΘΟΛΟΥ οι τίμιοι μισθοί των Δημοσίων Υπαλλήλων. Το σκεπτικό είναι να θιχθούν οι ανέντιμοι μισθοί αλλά και κατ επέκταση οι ανέντιμοι υπάλληλοι που ενίοτε με τη μάσκα του υποκριτικού συνδικαλισμού έχουν και το θράσος να απαιτούν κλέψουν ΝΑΙ να κλέψουν και άλλο από την πατρίδα μας. Αυτά είναι τα σωστά λόγια και αφήστε τους επαγγελματίες δημοσιογράφους να χρησιμοποιούν «σωστότερα».


1) Διαβάσαμε για κάτι «περίεργα» επιδόματα. Να σας αναφέρουμε μάλιστα και μια λίστα που κυκλοφορεί ευρέως :

10 - Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)
09 – Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ)
08 – Επίδομα προπέλας (Λιμενικό)
07 – Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ)
06 - Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)
05 - Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων.
04 - Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ)
03 – Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
02 – Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ)
01 - ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν. (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων)


Δεν θα μπορούσαν όλοι αυτοί οι επιστήμονες οικονομολόγοι, νομικοί κλπ μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να ορίσουν μια διαφανή επιτροπή και σε συνεργασία έστω και κατ εξαίρεση για λόγους Εθνικής ανάγκης και διαφάνειας με ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς να νομοθετήσουν ένα νομοσχέδιο περικοπής αυτών των ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ;
Εξετάζοντας ατομικά την κάθε περίπτωση, θα βρίσκανε απλά το δίκαιο με διαφάνεια αλλά θα κόβανε νομοθετικά τούτη τη ρεμούλα. Βέβαια θρασείς αντιδράσεις θα υπήρχαν από ανθρωπάκια με το αυθαίρετο «αξίωμα» του (απατεώνα πλέον) συνδικαλιστή που θα απαιτούσε να διατηρηθούν υπέρ αυτού τα κλοπιμαία λεφτά που υφάρπαξε από το κράτος.
Από την άλλη πλευρά το κράτος θα είχε δικαίωμα αν όχι υποχρέωση ακόμα και ποινικά να κινηθεί εναντίον του κάθε θρασύτατου και κίβδηλου δήθεν λαϊκού αγωνιστή.
Εκτός κι αν θεωρείται δίκαιο πως πρέπει να παίρνει επίδομα κάποιος επειδή πλένει τα χέρια του. Ακόμα και εδώ θα έχουν δικαιολογίες. Τι να κάνουμε Ελλάδα είμαστε η χώρα της δικαιολογίας του να μην παράγουμε αλλά λεφτά να βουτάμε.

2) Έχουν στον ΟΠΑΠ 18ο μισθό; Οι υπάλληλοι της Βουλής φιλοτιμηθήκανε μετά δυσκολίας βεβαίως βεβαίως και κάνανε 14 τους μισθούς τους ;


Ότι αναφέρθηκε παραπάνω ισχύει κι εδώ…


Όλοι οι παραπάνω θα τρέχουν να εξηγήσουν στα κανάλια πόσο δυσκολότερη, υπευθυνότερη και ανώτερη είναι η εργασία τους γι αυτό τα τρώνε ποιο χοντρά. Αυτό απλώς θα είναι μια άλλη πρόστυχη πρόκληση στους εργαζόμενους που δεν έχουν αυτές τις αβάντες αλλά ίσως και χειρότερες δυσκολίες στο επαγγελματικό τους αντικείμενο. Μόνο αυτό θα είναι δεν θα είναι τίποτε παραπάνω.

Η συνέχεια στο 2ο μέρος για να μην παρεκτραπούμε στην κριτική.

Απλώς θα θέλαμε σοβαρά να υπενθυμίσουμε στους κύριους παντογνώστες και επιστήμονες πολιτικούς πως ο χρόνος έχει 12 μήνες. 18 μήνες έχει ο χρόνος μόνο για έναν ηλίθιο κερατά π.χ. ναυτικό που λείπει 12 μήνες και η γυναίκα του γεννά μετά από τρεις μήνες αφότου γύρισε, ένα υγιέστατο βρέφος, και πιστεύει πως το παιδί είναι δικό του. Αλλιώς κύριοι δεν εξηγείται το φαινόμενο – κέρατο αυτό.

Team Apopsis





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.