Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Θα οδηγηθεί στο νεκροτομείο της φυλακής του Καΐρου και ο Τουταγχαμών ;




   «Όταν… ένας εισαγγελέας έκρινε πως ο πρώην πρόεδρος – Φαραώ της Αιγύπτου, Τουταγχαμών, είναι πλέον σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο της φυλακής στο Κάιρο σε αναμονή της δίκης του. Ο λόγος ; Στην διάρκεια της εννεαετούς διακυβέρνησης του διαπιστώθηκαν σωρεία κακουργημάτων που διέπραξε και γι αυτό το λόγο πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη»...



Σας φαίνεται ανόητο γελοίο και υποκριτικό ;


Τότε αυτό τι είναι ;





Μη νομίσει κανείς πως σε αυτούσιο λογικό επίπεδο οι ειδήσεις διαφέρουν.

Η Αίγυπτος θα συνεχίσει την όποια πορεία της με χειρότερους πιθανότατα επιβήτορες της εξουσίας. Το ίδιο και η Λιβύη αν ρίξουν η πέσει ο Καντάφι, η Συρία το ίδιο κλπ. Ή βρήκε το Ιράν τη σωτηρία του όταν ο Χομεϊνί έριξε τον Σάχη ; Αποδόθηκε δικαιοσύνη έτσι ε ;
Και μη νομίζετε ότι υπάρχει από πίσω κρυμμένη μια παγκόσμια εσχατολογική συνομωσία.

Ευκαιριακά οικονομικά συμφέροντα και διεφθαρμένοι πολιτικοί που στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργητικά, συμβάλλοντας σ’ αυτό το αίσχος της υποκρισίας πέραν πάσης λογικής.




Δυστυχώς η Ενωμένη Ευρώπη (;) ακόμη και ο σχεδόν ανύπαρκτος πολιτικά ΟΗΕ έχει τεράστια νομικά κενά προστασίας ακόμα και αυτής της ίδιας της ύπαρξης των. Όποτε το καταλάβουν δεν γνωρίζουμε αν θα είναι αργά η νωρίς για να σωθούμε.
Και για όσους πούνε πως οι νεκροί δεν δικάζονται θυμηθείτε και τη δίκη των έξι … που αθωωθήκανε κοντά 1 αιώνα μετά την εκτέλεση τους..

Ή… Περιμένετε έτσι πως θα αποδοθεί εν ζωή δικαιοσύνη ; Καταρχάς μέχρι να δικαστεί θα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με τον Τουταγχαμών (πάμε στοίχημα ;) Παράδειγμα : (και συγκρίνετε τον με την περίπτωση Μουμπάρακ, όπου ο Μουμπάρακ δεν ανέβηκαπε με πραξικόπημα στην Αίγυπτο) :

"Ο Αουγκούστο Πινοσέτ (Augusto José Ramón Pinochet Ugarte) (25 Νοεμβρίου 1915 – 10 Δεκεμβρίου 2006) ήταν δικτάτορας της Χιλής Κατέλαβε την εξουσία στις 11 Σεπτεμβρίου 1973 με στρατιωτικό πραξικόπημα ανατρέποντας την εκλεγμένη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε. Στις 27 Ιουνίου 1974 αυτοανακηρύχθηκε Πρόεδρος. Στις 11 Μαρτίου 1990 όμως παραιτήθηκε από πρόεδρος αλλά κράτησε την θέση του ως αρχηγός των ένοπλων δυνάμεων. Παρόλο που υποστήριξε την Αγγλία στο πόλεμο με την Αργεντινή τον Οκτώβριο του 1998 συνελήφθει στο Λονδίνο μετά από επίσκεψη του σε ιδιωτική κλινική με σκοπό να εγχειρισθεί. Η Ισπανία είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του με κατηγορίες για μαζικές δολοφονίες και βασανιστήρια των πολιτικών του αντιπάλων. Τελικά όμως η Αγγλία στις 2 Μαρτίου 2000 επέστρεψε τον Πινοσέτ στην Χιλή αντί να τον παραδώσει στην Ισπανία με δικαιολογία την κακή του υγεία. Στις αρχές του 2005 το ανώτατο δικαστήριο της Χιλής για τις ίδιες κατηγορίες των αθώωσε. Στις 23 Νοεμβρίου 2005 ο Πινοσέτ κατηγορούμενος για φορολογικές απάτες τίθεται υπό κατ οίκον περιορισμό. Στις 3 Δεκεμβρίου 2006 έπαθε καρδιακή προσβολή. Σε νοσοκομείο της πόλης του Σαντιάγο του έκαναν εγχείριση καρδιάς. Ο οργανισμός του όμως δεν άντεξε και στις 10 Δεκεμβρίου 2006 πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην κηδεία του υπήρχαν δύο εξίσου μεγάλες νεκρώσιμες πομπές, μια με υποστηρικτές και μια με κατακριτές."

Πηγή (για Πινοσέτ) :
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%A0%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%AD%CF%84

Πηγή ειδησιογραφικής φωτογραφίας για Μουμπάρακ :
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=298799&cid=5

Team Apopsis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.