Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

5 ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. Τίμια, εφικτά, δίκαια και ειλικρινή. Αποκλειστικό, Αποκαλυπτικό και μόνο εδώ ! Μέρος 2ο



   Το Ελληνικό κράτος και ιδιαίτερα ο Δημόσιος τομέας έχουν πάρει πολύ στραβό και συνήθως ανάξιο, ακόμα και για περιφρόνηση, δρόμο. Και αναφερόμαστε σε όλους τους τομείς και θεσμούς. Ίσως και δίχως υπερβολή να μην υπάρχει ούτε ένας Δημόσιος οργανισμός που να λειτουργεί επιεικώς ανεκτά και ορθά. Είναι μια μορφή επιδημίας όπου στο φαινόμενο αυτό κατά το μάλλον ήττον υπεύθυνοι είμαστε εμείς, όλοι οι Έλληνες, Το ψάρι εδώ βρωμάει από το κεφάλι αλλά επεκτείνεται η βρώμα σε κάθε σημείο του σώματος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι όλοι οι Έλληνες τα «φάγανε» και κατά συνάφεια ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες.


Όχι, και εδώ είναι η μεγάλη παγίδα.


Απλώς οι συντεχνίες, το εργασιακό κατεστημένο η νοοτροπία των τελευταίων γενεών δημιούργησαν ένα πρόστυχο κλίμα αθέλητης συμμετοχής : Από την πολιτική των διορισμών όπου όσο και να άξιζε ο άξιος νέος ή άξια νεανίδα, αξιοκρατία δεν υπήρχε, και κατά κανόνα έπρεπε να προσκυνήσουν τον χψζ πολιτικό ταγό για μια θέση στο δημόσιο έστω κι αν τα ουσιαστικά αλλά και τα τυπικά προσόντα είχαν ! Μετά αφού διοριζόντουσαν, με όποιο τρόπο, ερχόντουσαν, σε επαφή συνήθως με ένα φαινόμενο σήψης και διαφθοράς στον τομέα που είχαν διορισθεί λες και μπαίνανε, από απόψεως ήθους, τρόφιμοι και συγκρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού! Ατομικά ο καθένας αν αντιδρούσε στις κατάφωρες αδικίες, απάτες, αναξιοκρατικές διαδικασίες, χυδαίες καταστρατηγήσεις, κινδύνευε να βρεθεί άνεργος, με τρελόχαρτο ή ακόμα και με ποινικές διώξεις από ένα συνασπισμό τιμητών του Δημοσίου που ωσάν σπείρα θα είχαν γίνει ένα σώμα μια γροθιά εναντίον του για να μη χάσουν τα κλεψιμείκα κεκτημένα τους στο ανέντιμο κατεστημένο που καλλιεργούσαν.


Με αυτά και με εκείνα διορίσθηκε και υπερδιπλάσιος αριθμός. Ήταν φανερό πλέον πως η κατάρρευση ήταν προ των πυλών


Ας συνεχίσουμε όμως την αντίστροφη καταμέτρηση των πλέον απλών κραυγαλέων περιπτώσεων ληστρικής απάτης που ισχύουν στο Δημόσιο τομέα σε ένα κράτος που έχει πέσει σε λήθαργο…


3) Πως είναι δυνατόν να υπάρχει ενεργός οργανισμός για την αποξήρανση μιας λίμνης επί δεκαετίες και η λίμνη αυτή να έχει στερέψει εδώ και μια εικοσαετία; Τι κάνανε αυτοί οι άνθρωποι; Εξαπατούσαν ναι ή όχι ωσάν σπείρα; Πως είναι δυνατόν κάποιος να λαμβάνει σύνταξη αναπηρίας ως τυφλός και να ασκεί ταυτόχρονα το επάγγελμα του ταξιτζή ; Και λέτε να είναι ένας ; Όχι ! Σε ολόκληρο νομό της Ελλάδας συμβαίνει με πολλούς το φαινόμενο αυτό. Άρα εδώ μιλάμε και για οργανωμένο έγκλημα εναντίον της Ελλάδας.

Κάνανε τίποτε οι πολιτικοί μας για τα φαινόμενα αυτά ; Φυσικά και όχι. Απλές περιπτώσεις κοινού ποινικού δικαίου όπου με μια απλή έρευνα βρίσκονται οι ένοχοι. Φαίνεται όμως τελικά ότι το άσυλο είναι κινητή και ατομική έννοια για μερικούς. Απλώς εδώ ντροπή και αίσχος.


4) Αναξιοκρατία μισθών : Ο κάθε Κλητήρας ενός συγκεκριμένου Υπουργείου έχει μηνιαίες απολαβές 2.800 ευρω. Ένας λέκτορας καθηγητής πανεπιστήμιου γύρω στα 1.400 ευρω (και εάν). Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ π.χ. (ως παράδειγμα – υπάρχουν ακόμα χειρότερα παραδείγματα) έχουν μέσο όρο το μήνα κοντά στα 4.000 ευρω. Γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό ; Πως στον ΗΣΑΠ υπάρχουν εργαζόμενοι με 1.000 ευρω και κάποιο άλλοι συνάδελφοι με 8.000 ευρω κατά προσέγγιση και άνω. Το φαινόμενο είναι τόσο σκανδαλώδες που καμιά «σημαντικότερη θέση», υπερωρίες κλπ δεν το δικαιολογούν. Απλώς συμβαίνει και είναι απάτη έναντι του Ελληνικού δημοσίου κοντολογίς.


Μια απλή καταμέτρηση χρειάζεται εδώ και μια δίκαιη εκ των πραγμάτων και σε σχέση πάντα με την προσφορά και αμοιβή των άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ένας υποτυπώδης πίνακας καθολικών απολαβών με πλήρη διαφάνεια. Ξέρετε πόσο απλό είναι αυτό για τις δυνατότητες ενός στοιχειωδώς έστω και πλημμελώς οργανωμένου κράτους ;


Το ότι θα αντιδράσουν μερικοί είναι γεγονός. Ποιοι όμως θα είναι αυτοί ; Οι θιγόμενοι με το περίσσιο θράσος που θα λένε κοντολογίς πως είναι οι «καλύτεροι» γι αυτό και τσεπώνουν περισσότερα (άραγε δεν θα είναι τότε και λίγο ρατσιστές;) και πιθανότατα ιδεολογικοί αλληλέγγυοι τους που αυτοί έχουν άλλους «διεθνιστικούς» εν γένει σκοπούς.


Δεν είναι όμως από τα δύσκολα προβλήματα. Δύσκολο πρόβλημα είναι το επίπεδο ποιότητας των πολιτικών μας που δεν έπραξαν και δεν πράττουν ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ εδώ και μισό αιώνα..

Θέλουν τελικά να μας σώσουν ή όχι ;

Οι παραπάνω περιπτώσεις δεν είναι γόρδιος δεσμός. Είναι απλώς περιπτώσεις απάτης που στοιχίζουν εκατομμύρια καθημερινά στο δημόσιο. Λίγη δικαιοσύνη και τάξη θέλει και φιλότιμο.


Τι από τα τρία δεν διαθέτουν τελικά και δεν γίνεται σχεδόν τίποτα ακόμα και τώρα, στα πρόθυρα χρεοκοπίας ;

Θα ακολουθήσει και ο επίλογος στο 3ο μέρος…


(Το πρώτο μέρος ήταν αυτό) :


http://www.eglimatikotita.gr/2011/04/5-1.html


Team Apopsis





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.