Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Δίκη Κεντέρη,Θάνου, Τσέκου : Το «λάθος» της Σου λι δεν έπεισε μάλλον τον εισαγγελέα…

 
 

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων είναι οι δύο ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου καθώς και ο προπονητής τους Χρήστος Τσέκος, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή του σχετικά με το περιβόητο τροχαίο τον Αύγουστο του 2004 κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ευθύνη του προπονητή που είχε το ρόλο "πατέρα" απέναντι στους αθλητές, ενώ χαρακτήρισε ψευδές το τροχαίο ατύχημα που ισχυρίζονται ότι είχαν οι δύο αθλητές.

"Κανένα στοιχείο δεν υπήρξε ώστε να προκύπτει τροχαίο. Μοναδικό στοιχείο ήταν φθορές μικρής σημασίας πάνω στη μοτοσικλέτα. Στο οδόστρωμα δεν υπήρχαν ούτε θραύσματα ούτε άλλα υλικά που να μαρτυρούν κάποια σύγκρουση" είπε ο εισαγγελικός λειτουργός Γιώργος Πέτρος.

Στον Χρήστο Τσέκο ο εισαγγελέας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ενώ ζήτησε να κριθεί ένοχος και για τα σκευάσματα που εντοπίστηκαν στα γραφεία της εταιρείας του και σε αποθήκη καθώς όπως είπε περιείχαν απαγορευμένες ουσίες όπως εφεδρίνη και ανδρογόνα στεροειδή. Δεν πείστηκε εδώ μάλλον ο εισαγγελέας ότι ήταν λάθος από την Κίνα της Σου Λι.

Όσο για τους κατηγορούμενους γιατρούς του ΚΑΤ όπου νοσηλεύτηκαν οι ολυμπιονίκες, ανέφερε ότι οι εξετάσεις που έκαναν ήταν ψευδείς αναφορές και ότι μετέπειτα η κατάσταση σοκ στην οποία βρέθηκαν οι δύο αθλητές, μετά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, δεν ήταν αποτέλεσμα του τροχαίου αλλά αποτέλεσμα της άμεσης ψυχικής εξάρτησης των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου με τον προπονητή τους Χρήστο Τσέκο.
Γι΄αυτό το λόγο και ο εισαγγελέας πρότεινε να υπάρξουν ελαφρυντικά τόσο για τους δύο αθλητές όσο και για τους γιατρούς οι οποίοι "οδηγήθηκαν στην εισαγωγή έχοντας απέναντί τους δύο θρύλους της Ελλάδας".

Σχόλιο :
Είναι απορίας άξιον το πώς θεωρείται και δεδομένη η «κατάσταση σοκ» των υπόλογων αθλητών. Ως γνωστόν στην Ιατρική «σοκόμετρον» δεν υπάρχει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.