Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΟΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ!!!


ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ    Ύστερα από ανάπαυλα δεκαετιών, κάτω δε από την πίεση των συγκυριών που δημιουργήθηκαν μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι παλαιοί αποικιοκράτες, επαναλαμβάνουν τις επιδρομές τους για να καταλάβουν τις χώρες που υπήρξαν κάποτε αποικίες τους και να τις ληστέψουν. Με την υποστήριξη της πλέον ιμπεριαλιστικής χώρας στον πλανήτη, της Αμερικής, όπου κυριαρχεί η αδικία, η βία, η στυγνή εκμετάλλευση, η νόμιμη τοκογλυφία, η ληστεία, το έγκλημα, αλλά τα στοιχεία αυτά μετονομάστηκαν σε στοιχεία δημοκρατίας, οι πλιατσικολόγοι των αδυνάτων λαών επανήλθαν.

Σχεδιάζουν στα γραφεία του εγκλήματος και της διαφθοράς, της εξαγοράς συνειδήσεων και του άμετρου αμοραλισμού, στο Λάνγκλεϋ της Βιρτζίνια, όπου βρίσκεται η έδρα της CIA, τις επιχειρήσεις που θα διεξάγουν για την καθυπόταξη χωρών, την υποδούλωση λαών και την αρπαγή του πλούτου. Δεν υπάρχει γι’ αυτούς κανένας δισταγμός, δεν τους ενδιαφέρει πόσες ζωές θα χαθούν, τους ενδιαφέρει μόνο το οικονομικό αποτέλεσμα.

Πράκτορες της CIA ξεσήκωσαν τον Αραβικό κόσμο, με την απατηλή παρόλα, να φύγουν οι δικτάτορες και οι χώρες τους να διαφεντευτούν από τους ίδιους. Θυμίζει αυτό το σύνθημα, ένα άλλο ψεύτικο και απατηλό, της δεκαετίας του ‘80, που έλεγε, “η Ελλάς ανήκει στους Έλληνες”. Αυτή η ψεύτικη ιστορία επαναλαμβάνεται. Η τραγωδία της Βόρειας Αφρικής, που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, δεν θα σταματήσει εκεί. Μακάρι τα γραφόμενά μου να μείνουν χωρίς ανταπόκριση. Αλλά, πολύ φοβούμαι πως δεν θα μείνουν.

Τα αρπακτικά της ανθρωπότητας δεν θα ησυχάσουν. Δεν πρόκειται να αρκεστούν στο πτώμα της Λιβύης. Αλλά, οι εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική, δείχνουν ένα άλλο στόχο. Η Κρήτη και το Αιγαίο είναι τα αβύθιστα αεροπλανοφόρα, από τα οποία μπορούν να πραγματοποιούν τις εγκληματικές τους επιχειρήσεις. Και καλά τώρα που έχουν τον δικό τους άνθρωπο στο πηδάλιο της εξουσίας στην Ελλάδα, έχουν αυτόν που δεν τους αρνείται τίποτε και αδιαμαρτύρητα συμμετέχει στο έγκλημα, στα σχέδιά τους, όμως, υπάρχει και το εάν.

Η Ελλάδα, το γνωρίζουν καλά, είναι καζάνι που βράζει. Ο τρόπος που ασκείται σήμερα η εξουσία από την παρούσα κυβέρνηση, γνωρίζουν οι πάντες ότι, πολλαπλασιάζει τους κινδύνους. Ο λαός, όσο κι αν βρίσκεται σε νάρκωση, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν από τους σχεδιαστές των εγκληματικών πράξεων, να εφησυχάσει. Το τι μπορεί να γίνει σε κάποια στιγμή, κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει. Τι θα κάνουν “οι δολοφόνοι των λαών”, κατά το παλιό σύνθημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ, που κραύγαζαν όλα τα ζιβαγκοφόρα, ρυπαρά μειράκια, τα οποία κατέλαβαν την εξουσία και δεν άφησαν τίποτε όρθιο; Μήπως θα θεωρήσουν καλύτερη λύση την κατάληψη αυτών των ισχυρών βάσεων από την κατά περίπτωση παραχώρηση;

Τα σχέδια των παρανοϊκών της νεοαποικιοκρατίας, τα γνωρίζουν οι ασκούντες την κυβερνητική εξουσία, αλλά δεν φαίνεται να ανησυχούν. Και δεν ανησυχούν, όχι διότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά γιατί είναι ανίκανοι να αντιτάξουν όποια αντίσταση σ’ αυτά τα σχέδια. Ίσως, νομίζουν πως η Αμερική θα εισβάλλει στα ελληνικά νησιά και έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αλλά, πλανώνται. Η Τουρκία είναι εκείνη που θα προωθηθεί γιατί σ’ αυτή έχουν εμπιστοσύνη και θα της ικανοποιήσουν τις αρπακτικές της βλέψεις.

Τα οράματα του Νταβούτογλου, τα οποία αρχίζουν να πραγματοποιούνται με το πήδημα του βατράχου, δεν είναι σχέδια της τουρκικής πολιτικής και μόνο. Το Λάνγκλεϋ τα γνωρίζει και τα εγκρίνει. Οι τουρκικές δραστηριότητες στο Αιγαίο, όσο περνάει ο καιρός, αποθρασύνονται. Γιατί διαπιστώνουν την αδυναμία της Ελλάδος και την σκόπιμη(;) αδιαφορία. Μέχρι τώρα είχαμε τις καθημερινές προκλητικές πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, ακόμα και πάνω από πυκνοκατοικημένα νησιά. Τώρα έχουμε και νηοψίες σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Και η Ελλάδα; Απούσα!

Ποιούς σκοπούς εξυπηρετούσε η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στη Θράκη; Τι συζήτησε ο κύριος αυτός με τους ιθύνοντες την μουσουλμανική μειονότητα; Το γνωρίζει η διαλυμένη ΕΥΠ; Το γνωρίζει ο Θρακιώτης αρχηγός του ΓΕΣ; Και ποιά μέτρα ελήφθησαν; Βεβαίως, το ερώτημα είναι ρητορικό και δεν ζητώ απάντηση. Είναι, όμως, σίγουροι ότι, δεν θα ξυπνήσουν κάποιο πρωί και θα τρίβουν τα μάτια τους από την έκπληξη;

Το 1979, ένας έγκριτος δημοσιογράφος της περιόδου εκείνης, ο Χρήστος Φιλιππίδης, δυστυχώς χάθηκε νωρίς, έγραψε ένα προφητικό άρθρο με τίτλο: “ANTE PORTAS”. Το άρθρο αρχίζει ως εξής: “ Πρέπει να το καταλάβουμε. Η ουσιαστική άλωση της Κύπρου, δεν είναι παρά μόνο η πρώτη φάση ενός καλά μελετημένου σχεδίου, που φθάνει πολύ μακριά, έχει σαν τελικό σκοπό, την φαλκίδευση της ακεραιότητας και του κυρίως ελλαδικού χώρου. Τα γεγονότα προειδοποιούν «μονονουχί φωνήν αφιέντα», όπως θα έλεγε ο Δημοσθένης. Οι επιδρομείς, ύστερα από ενός αιώνος σύμπτυξη, ξαναγυρίζουν. Θα επιχειρήσουν να θέσουν πόδι και σε άλλα εδάφη της Αυτοκρατορίας που έχασαν. …Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε, πως παίζουμε εν ού παικτοίς, «μεριμνώντες και τυρβάζοντες περί άλλα…» Το μόνο που χρειάζεται, επιτακτικά, είναι η μακρόπνοη προπαρασκευή μας, που πρέπει να αρχίσει αμέσως, τώρα, χωρίς καθυστέρηση καμιά, για άμυνα και προστασία, έναντι των παμφάγων, ιμπεριαλιστικών διαθέσεων του παλιού μας δυνάστη…”

Ποια είναι η προετοιμασία μας; Τα παλιοσίδερα που μας κουβάλησε ο Τσοχατζόπουλος και ο Σμπώκος; Τα υποβρύχια που είναι έτοιμα σε κάθε φύσημα του ανέμου, να καταποντιστούν; Τα άνευ πυρομαχικών άρματα, όπως ανέφερε σε σειρά άρθρων-διαμαρτυριών στο παρελθόν, ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Ηλιάδης; Ή, η προετοιμασία μας είναι οι γεμάτες από ανοησία επιτροπές της Βουλής για δήθεν διερεύνηση του θέματος; Μήπως, σε περίπτωση κινδύνου, θα μας σώσει η Σοσιαλιστική Διεθνής, στην οποία βρίσκεται μονίμως ο υποτιθέμενος πρωθυπουργός; Και μάλιστα με έξοδα του πτωχεύσαντος ελληνικού λαού;.

Βοώ και κραυγάζω για μια φορά ακόμα: Η Ελλάδα πρέπει αμέσως να αποκτήσει κυβέρνηση, στην οποία να μην μετάσχει κανένας από τους πολιτικούς της τελευταίας τριακονταετίας. Αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, κατώτεροι των προσδοκιών του λαού και επικίνδυνοι. Δεν υπηρέτησαν το εθνικό συμφέρον αλλά πλούτισαν σε βάρος της χώρας.

Η πατρίδα δεν τους χρειάζεται. Σ’ αυτούς όλους, ανάθεμα έστω.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.