Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ



ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ



ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ
Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


   Παρακολούθησα σήμερα, 1η Απριλίου, τη συνεδρίαση της Βουλής. Η εικόνα που παρουσίασε, όπως και άλλες φορές, ήταν εντελώς απογοητευτική. Πιστοποιήθηκε για μία ακόμα φορά, αυτό που βρίσκεται στο στόμα όλου του Ελληνικού λαού, ότι, το κοινοβουλευτικό σύστημα ευτελίστηκε, παρήκμασε, χρεοκόπησε.


Ήταν απογοητευτικό το θέαμα των λεγομένων εκπροσώπων του λαού, όταν, σε κάθε στροφή του ανερμάτιστου λόγου του κυρίου Παπανδρέου, ξεσπούσαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, κατά τρόπο αηδή, κατά τρόπο δουλικό. Δεν υστερούσαν και οι άλλοι, οι μέχρι πρότινος κυβερνώντες, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε κάθε στημένη επίθεση του κυρίου Σαμαρά, που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο θόρυβο με τα χειροκροτήματά τους.


Η κοκορομαχία, για τα μάτια του κόσμου, από αναξιόπιστους πολιτικούς, οι οποίοι δοκιμάστηκαν στην άσκηση της εξουσίας και οδήγησαν τη χώρα μας στο χάος, προκάλεσε αισθήματα αποστροφής και την υποδέχτηκε ο κόσμος με απαξιωτικές εκφράσεις. Άκουσα γνώμες από ανθρώπους του λαού, οι οποίοι, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά με το αισθητήριό τους και μόνο, καταδίκασαν χωρίς κανένα ενδοιασμό όλους τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα.


Κανένας Έλληνας δεν διαφωνεί, εκτός από εκείνους που έχουν συμφέροντα, ίσως και μερικούς οι οποίοι πλέουν στο τέλμα του κομματικού φανατισμού, ότι το σύνολο του σημερινού πολιτικού κόσμου, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και στις απαιτήσεις των καιρών. Η κυβέρνηση όχι μόνο απέτυχε, πολλές κυβερνήσεις αποτυγχάνουν σε πολλές χώρες, αλλά δεν οδηγούν τις χώρες τους στην καταστροφή. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε αυτό ακριβώς. Οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή.


Η τωρινή ερωτοτροπία, με το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, που πέρασε σε πολλούς εκμεταλλευτές που περιμένουν την ώρα να ξεκοκαλίσουν ό,τι απόμεινε στην κοινή ιδιοκτησία των Ελλήνων, με πρωτοβουλία μερικών στελεχών της παρούσας κυβέρνησης, θα έχει, πιθανώς, όχι απλώς αρνητικά αποτελέσματα, αλλά μπορεί να ανάψει τη θρυαλλίδα. Και αν αυτό συμβεί, θα είναι για μια ακόμα φορά, κατάρα για την πορεία της χώρας μας.





Η συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου, όπως και άλλων που βρίσκονται δίπλα του, είναι παντάπασιν προκλητική και εγκυμονεί κινδύνους. Η αδυναμία του να αντιληφθεί τα γεγονότα, να αντιληφθεί τη διαμόρφωση της πολιτικής κατάστασης, να αισθανθεί την εχθρότητα του λαού, να νοιώσει τον κίνδυνο που ελλοχεύει, τον καθιστά επικίνδυνο για τις παραπέρα εξελίξεις. Έχει την άποψη ότι, σε κάθε περίπτωση, η χώρα της γέννησής του, η Αμερική, θα τον γλυτώσει. Είναι πολύ πιθανόν, αλλά θα προλάβει;


Η οικογενειακή πρόκληση, όπως παρουσιάζεται, με τα οικογενειακά τερτίπια, αλλά ιδιαιτέρως με την δραστηριοποίηση του αδελφού του και την ανάθεση σ’ αυτόν ατύπως και ανεπισήμως, καθήκοντα μεσολαβητή για την πώληση της κρατικής περιουσίας, δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να μας εξαπατήσει με την χρήση του όρου αξιοποίηση. Η πρόθεση είναι το ξεπούλημα.


Αυτή η περιουσία, δεν αποτελεί συνιδιοκτησία του κ. Παπανδρέου. Όταν ο λαός της Ελλάδος κακοπερνούσε, με τα σφιχτά οικονομικά προγράμματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τις συντάξεις και τους μισθούς πείνας, γιατί ο Καραμανλής φοβόταν το χρέος και δεν συνήπτε δάνεια για το παραμικρό, οι διάφοροι κρατικοί Οργανισμοί αποκτούσαν περιουσιακά στοιχεία. Την περίοδο εκείνη, εμείς οι Έλληνες, τα βγάζαμε πολύ δύσκολα πέρα. Εσείς, όμως, οι Αμερικανοί, περνούσατε καλά. Εμείς εδώ είχαμε εμφυλίους πολέμους και συμφορές. Καίγονταν η Ελλάδα απ’ άκρου σε άκρο, τα νέα παιδιά της σκοτώνονταν στα βουνά και στα λαγκάδια. Οι συμπατριώτες σας, οι Αμερικάνοι, οι διαιρέτες του κόσμου οι Άγγλοι και η εγκληματική πολιτική ενός Κόμματος, υπηρετούντος τα συμφέροντα της Σοβιετικής Ένωσης, μας έριξαν στον αλληλοσπαραγμό. Τότε ο κ. Παπανδρέου δεν γνώριζε πού είναι η Ελλάδα.


Στην Ελλάδα ήρθατε, κ. Παπανδρέου, όχι για να προσφέρετε υπηρεσίες. Ήρθατε να ζήσετε καλύτερα απ’ ό,τι ζούσατε στην Αμερική, να αποκτήσετε αξιώματα που δεν είχατε εκεί και ό,τι άλλο συνοδεύει τα αξιώματα. Κανένας δεν σας έδωσε εξουσιοδότηση να καταστρέψετε τη χώρα μας. Κανένας δεν σας έκανε μεσίτη να ξεπουλήσετε την πατρίδα μας.


Την ρίξατε τη χώρα, στην άβυσσο. Το Κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας σας, ανέδειξε στην επιφάνεια, όλα τα περιθωριακά στοιχεία που διψούσαν για κοινωνική άνοδο και παράνομο πλουτισμό. Στον βωμό αυτής της πολιτικής, του παράνομου πλουτισμού, θυσιάστηκε στέλεχός σας. Δεν ξεχνούμε τον τραγικό του θάνατο μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Δεν ξεχνούμε τον εγκλεισμό στις φυλακές στελεχών σας. Με διαφορά μιας ψήφου, στο ειδικό δικαστήριο, παρ’ ολίγο θα κλείνονταν στις φυλακές και ο πατέρας σας. Πώς θα σας εμπιστευθούμε τώρα το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων; Μην το τολμήσετε.

Τολμήστε κάτι άλλο: αποχωρήστε από την πολιτική και από την Ελλάδα.

Πάντως, κάτω τα χέρια από τον ιδρώτα των Ελλήνων!


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.