Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Εδώ στην Ελλάδα μόνο το μπετόν έχει φιλότιμο !

Διαβάσατε σωστά. Η αναφορά είναι επιστημονική και αποδεικνύεται επιστημονικά. Υπάρχει μια γέφυρα στη Ρόδο όπου ο ειδικός μηχανικός επιβεβαιώνει ότι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει. Απορεί μάλιστα πως δεν έχει γίνει ακόμη. Η μόνη εξήγηση που δίνει είναι ότι το μπετόν που τη στηρίζει έχει φιλότιμο ! Προφανώς φιλότιμο δεν θα έχουν οι αρμόδιοι υποψήφιοι δολοφόνοι. Ναι υποψήφιοι δολοφόνοι. Εάν πιθανότατα συντελεστεί η τραγωδία και η γέφυρα πέσει (ΜΗ) τύχει και σκοτώσει άνθρωπο ή ανθρώπους, όλοι τους τότε θα δηλώνουν αναρμόδιοι και κανείς δε θα φταίει. Μετά από μερικές δεκαετίες θα γίνει και δίκη. Άντε βγάλε άκρη ή βράσε ρύζι ;

Προς ενημέρωση του κοινού λοιπόν :

Κινδυνεύει ΑΜΕΣΑ με κατάρρευση η γέφυρα στην κωμόπολη Αφάντου Ρόδου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση :

"Βάσει του οπτικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στη γέφυρα, τα σκυροδέματα είναι μέτριας ποιότητας. Μετρήθηκε επίσης η βύθιση στο μέσον της γέφυρας μεταξύ των μεσοβάθρων (μηκοτομικά) και είναι της τάξεως των 22 cm χωρίς κινητά φορτία, όταν η μέγιστη επιτρεπόμενη βύθιση σε λειτουργία δεν επιτρέπεται να ξεπερνάει, για την συγκεκριμένη γέφυρα την τιμή των 9 cm μαζί με τα κινητά φορτία"

Η έκθεση καταλήγει ως εξής:



"Είναι άξιον απορίας ότι έως σήμερα η γέφυρα παρόλη τη μεγάλη βύθιση δεν παρουσίασε αστοχία,


γεγονός που οφείλεται στο «φιλότιμο» του σκυροδέματος,


που επιστημονικά το «φιλότιμο» τεκμηριώνεται και ως η δυνατότητα του χάλυβα να μεταβαίνει από ελαστική συμπεριφορά σε πλάστιμη με ταυτόχρονη παρουσίαση μεγάλων βυθίσεων. Οι μεγάλες βυθίσεις από την πλευρά τους προκαλούν μεγέθυνση των εύρων των ρωγμών και οι μεγενθυμένες ρωγμές επιτρέπουν την ευκολότερη διάβρωση του οπλισμού. Διάβρωση οπλισμού σημαίνει μείωση διατομής των οπλισμών.

Λαμβάνοντας τα ανωτέρω υπόψη καθώς και ότι η γέφυρα βρίσκεται σε ενάλια περιοχή που επισπεύδει τα ανωτέρω, αντιλαμβάνεται κανείς ότι όταν καταλήξει η γέφυρα στη μέγιστη δυνατή βύθιση σε συνδυασμό με την ελάχιστη διατομή του οπλισμού, θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευσή της.

Η γέφυρα δε μπορεί να θεωρηθεί ότι φέρει στατική επάρκεια, ήτοι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια"


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ … ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΤΕ, ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ.

περισσότερα :

http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=8997&catID=18&pubID=1





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.