Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΣΚΛΗΡΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΠΟΡΝΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ είναι τελικά η «δήθεν» Ελληνοτουρκική φιλία … Σε όλους τους τομείς.

   Υπάρχει ένα μέγα τραγικό Ιστορικό προηγούμενο. Έξι μήνες πριν κηρύξει η Αγγλία στην Γερμανία τον πόλεμο (το 1939) ο Εγγλέζος Πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις και διαλαλούσε περήφανος (μέχρι και τα μουστάκια του ικανοποιημένα γέλαγαν) : «Peace for our time» (Ειρήνη στην εποχή μας). Στην Ιστορία βέβαια πέρασαν αυτές οι δηλώσεις και η εν γένει πολιτική του (όχι ως «μουστάκια» αλλά μάλλον ως «μούσι») ως «Appeasement Policy» (Πολιτική Κατευνασμού ή Πολιτική ενδοτικότητας σε ελεύθερη μετάφραση ) Μέχρι το 1939 Η Αγγλία μέσω του πρωθυπουργού της στην προσπάθεια να είναι «φίλοι» με τη ναζιστική Γερμανία υπέγραψαν ένα κάρο συμφωνίες όπου συμφωνούσαν στις Γερμανικές «προσαρτήσεις» (ουσιαστικά καταλήψεις).

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα και αναλυτικότερα είναι πανεύκολο. Η ουσία αυτή είναι όμως.

Η Συνέχεια γνωστή : Παραίτησαν τον Τσαμπερλαίην και βάλανε πρωθυπουργό τον Τσόρτσιλ μπας και σώσει την κατάσταση. Την έσωσε, τυχαία όμως, γιατί στη «μάχη της Αγγλίας» αναίτια καθυστέρησε ο Χίτλερ να επιτεθεί βασιζόμενος σε λάθος εισηγήσεις του Γκαίρινγκ. Ένας Θεός μόνο ξέρει τι θα είχε γίνει εάν δεν έκανε αυτό το στρατηγικό σφάλμα ο Χίτλερ… *

Αλλά αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Ας έρθουμε τώρα και στα δικά μας τωρινά φλέγοντα ζητήματα.

Έχουμε κάνει και εμείς τις αντίστοιχες προσπάθειες και έχουν αποδώσει. Έχουμε βρει φίλους. Φίλους σημαντικούς που κατά πολλούς πολιτικούς ταγούς μας αξιόπιστους. Η Ελλάδα κατ’ αυτούς, έχει πολύ δυνατούς φίλους, του Επιπέδου ενός κ. Ερντογάν ή κ. Νταβούντογλου. Υψηλού επιπέδου φιλέλληνες δηλαδή κάτι περίπου σαν τον Λόρδο Βύρωνα…

Τον κύριο Νταβούντογλου μάλιστα τον φωνάξαμε να κάνει και μια τριήμερη περιοδεία για να μας συμβουλεύσει «για το καλό μας».

Οι συμβουλές του κ. Νταβούντογλου άκρως φιλικές και φιλελληνικές :

«Τα ελληνικά αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις και προκαλούν στο Αιγαίο»


«Είναι ελληνική άποψη ότι τα τουρκικά μαχητικά πετούν επάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο»


…«όποια δικαιώματα έχει η Ελλάδα στο Αιγαίο, έχει και η Τουρκία.»…


« Το Καστελόριζο είναι ελληνικό νησί δεν το αμφισβητούμε ποτέ αυτό.
Το θέμα του Καστελόριζου είναι άλλο. Είπα ότι βρίσκεται στη Μεσόγειο όχι στο Αιγαίο»



Χρονικά τα 2/3 του προγράμματος του κ. Νταβούτογλου αφορούν επισκέψεις στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Η ελληνική κυβέρνηση, που ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ και φιλικότατα έδωσε άδεια στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να επισκεφθεί την Κομοτηνή, την Ξάνθη και ειδικά περιοχές που είναι εγκατεστημένη η μουσουλμανική μειονότητα, χαρακτηρίζει «ιδιωτικό» το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Νταβούτογλου. Θα πιει καφέ με φίλους δηλαδή (προφανώς εννοούν) και θα μιλήσουν για την θαυμάσια αυτή Ελληνοτουρκική φιλία.

Εκεί μάλλον θα τους εξηγήσει τι τυχόν φιλικά θα πράξουν εάν και εφόσον οι Τούρκοι φίλοι μας χρησιμοποιήσουν τις πανάκριβες επιθετικές γέφυρες που μόνο αυτοί αγόρασαν σε όλη την Ευρώπη και χρησιμοποιούνται μόνο για επιθετική προέλαση στα σύνορα στον Έβρο.

Την έχει εκφράσει αυτού ακριβώς του είδους την φιλία άλλωστε στα ακαδημαϊκά βιβλία του όπου ισχυρίζεται ότι η στρατηγική της Κύπρου μπορεί να φέρει αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα στο μέλλον (κατακτήσεις εννοεί σαφώς) για την Τουρκία.

Και ας ξαναγυρίσουμε στον πρόλογο. Ο Τσαμπερλαίην έστω και αργά κατάλαβε το λάθος του. Οι δικοί μας ολίγιστοι πολιτικοί θα είναι πάντα «φίλοι». Μη περιμένετε να κάνουν κάτι περισσότερο. Άντε καμιά κουβέντα για να βγουν οι επαγγελματίες ή οι αυτουσίως αυθόρμητοι αφελείς καλοθελητές να πουν «ότι τους βάλαμε στη θέση τους» !

Ούτε για ανέκδοτο δεν κάνει πλέον στην ουσία αυτή η ιστορία…

Ο κ. Νταβούντογλου έχει καταλάβει πλήρως όμως αυτό το προσωπικό – πολιτικό μας ανέκδοτο – τραγωδία και αναλόγως τιμά αυτού του «είδους» τη φιλία με τον Οθωμανικό τρόπο που αυτός γνωρίζει… Ξαναδιαβάστε τον τίτλο του άρθρου.

Τούτος είναι ο πραγματικός μοναδικός και… γνήσιος τρόπος του.

Σας παραθέτουμε μια φωτογραφία 3 εκ των οπαδών της «Appeasement Policy». Ο μεσαίος ήταν τελικά ο ολιγότερο «αφελής», του έμεινε απλώς το όνομα. Εδώ σε μας «άλλοι» έχουν τη χάρη.





* Μερικοί «Ιστορικοί αναλυτές» λένε (εκ του αποτελέσματος) πως η πολιτική ενδοτικότητας απέδωσε τελικά επειδή οι σύμμαχοι κέρδισαν τον πόλεμο (Ας μη βοηθούσε αρχικά και μετά έμπαινε η Αμερική να δείτε τι θα κέρδιζαν). Με την ίδια λοιπόν λογική να αφήσουμε την Τουρκία να μας «προσαρτήσει», φιλικά πάντα, για να κάνουμε μετά από 400 χρόνια επανάσταση σαν του 1821… Λαμπρά!


Team Apopsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.