Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Οδηγίες προς τον κ. Πρωθυπουργό

Κύριε Πρωθυπουργέ .

   Γνωρίζοντας ότι ευρίσκεστε σε προετοιμασία, οικονομική ,κυβερνητική, προγραμματική για την σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, ενόψει των καθοριστικών αποφάσεων της Ελληνικής οικονομίας θέλω ως Έλληνας πολίτης, νησιώτης ,επαγγελματίας ελεύθερος, να σας πω την γνώμη μου, όποια αξία και αν έχει αυτή. Τούτο άλλωστε διότι η μέχρι τώρα γνώμη σας, που πήρε την μορφή απόφασης, μάλλον δεν ωφέλησε την χώρα.

Αν πάτε στην Σύνοδο με επιχειρήματα οικονομικά και μέρος αυτών να είναι του τύπου «δεν θα χάσετε τα λεφτά σας» ή «θα σας δώσουμε ικανοποιητικούς τόκους» ή επιχειρήματα Κοινοτικά του τύπου «μια οικογένεια είμαστε» ή «ανήκουμε στην Ευρωζώνη» τότε σίγουρα θα πάρετε τις γνωστές και αφοπλιστικές απαντήσεις «Εσείς τα φάγατε ,εμείς θα πληρώσουμε» ή «δεν είμαστε τοκογλύφοι» ή «η κάθε οικογένεια να φροντίζει τα δικά της» .

Άρα τέτοιου είδους συλλογισμοί δεν οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα .Κάτι άλλο απαιτείται. Κάτι πιο ουσιαστικό.

Ίσως την λύση μας την δώσει η ιστορία μας. Ευτυχώς εκεί, έχουμε πλουσιότατα παραδείγματα περιπτώσεων ,ιστορικών συγκυριών που ο Ελληνισμός βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, όμως εκεί ,τότε ,την κρίσιμη στιγμή ο Θεός έδειξε για άλλη μια φορά την εύνοια του, ίσως σκανδαλιστική μερικές φορές ,προς τους κατοίκους της γης αυτής.

Η Ελληνική παιδεία ,κύριε Πρωθυπουργέ ,είναι ικανή να σας δώσει την λύση .Θυμηθείτε τι έκανε ο Αλκιβιάδης, ο Θεμιστοκλής, ο Περικλής, ο Λεωνίδας, οι Πολιορκημένοι του Μεσολογγίου, οι φαντάροι του 40. ( Θα πω ακόμη και οι πιλότοι των Ιμίων κύριε αντιπρόεδρε, κύριε Πάγκαλε ).

Τι έκαναν αυτοί κύριε Πρωθυπουργέ; Ιδού το ερώτημα ιδού και η λύση. Αν ξέρετε από ιστορία, έχετε την απάντηση. Είναι απλή. Αν όχι, δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ τότε σας το λέω με απλά Ελληνικά .

Πουλήστε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

Σώστε την χώρα αλλά προς Θεού μην αγγίζετε, μην πλησιάσετε καν κοντά στην αξιοπρέπεια μας.

Αυτή ούτε πουλιέται, ούτε δεσμεύεται.

Αλλιώς λεφτά θέλει η Μέρκελ;

Λεφτά θα πάρει όταν και όπως θα έχουμε. Αν της αρέσει αν όχι, έχουμε την δραχμή μας .

Εις τον όλεθρο κύριε Πρωθυπουργέ όποιος έχει άλλη γνώμη, λαϊκότερα αεί στο διάολο σε όποιον δεν αρέσει .

Αυτά και με συγχωρείτε για την ενόχληση.

Η αξιοπρέπεια πάντα ενοχλεί .

Μετά σεβασμού στον κόπο των Ελλήνων

Από το Team Apopsis … Ένας Έλληνας νησιώτης .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.