Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ

Εκείνοι που ανέλαβαν να κυβερνήσουν μετά την αδοκίμως ονομασθείσα “Μεταπολίτευση”, δεν είχαν κανένα στοιχείο γνώσης, από τα απαραίτητα για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, παρά την πείρα που κατείχε από την μακροχρόνια άσκηση της πολιτικής, η έχθρα του προς την παράταξη που τον ανέδειξε και τον διετήρησε στην εξουσία για πολλά χρόνια, δεν του επέτρεψε στη δεύτερη περίοδο να πολιτευθεί με περισσότερη αποφασιστικότητα και υπέκυψε σε νεοσοσιαλιστικές πιέσεις και θολές μοντερνίστικες ιδέες, τις οποίες απόκτησε κατά την παραμονή του στο “θερμοκήπιο του αναρχισμού”, στο Παρίσι.

Η έχθρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τους κινηματίες στρατιωτικούς, επεκτάθηκε προς κάθε έρεισμα της Δεξιάς και ευνόησε σκανδαλωδώς την κοινωνική αλλαγή, την οποία έφερε ως δημαγωγική παρόλα ο Ανδρέας Παπανδρέου στη χώρα, και την οποία μετά τις εκλογές του 1981, εφήρμοσε. Η αλλαγή εκείνη ήταν η απαρχή των δεινών, εκ των οποίων θα υπέφερε η χώρα στη συνέχεια. Το αποτέλεσμα είναι, η διάλυση της Ελλάδος από τον ακατάλληλο σε κάθε περίπτωση γιό του, με τη συμπαράσταση όλων αυτών των μαζεμάτων, με τα οποία συγκρότησε την υποτιθεμένη κυβέρνησή του.

Η παρακμή και ο κατήφορος, στον οποίο οδήγησαν το πολιτικό σύστημα οι ντιλετάντηδες πολιτικοί, εμφανίζεται σήμερα με τις εκδηλώσεις αγανάκτησης των πολιτών, που βλέπουν την καταστροφή της χώρας τους να συντελείται με ταχείς ρυθμούς και τη ζωή τους να γυρίζει πίσω στην εποχή της Αξονικής κατοχής.

Η εμφάνιση της θρασυτάτης επίθεσης στον διπλωματικό κατ’ αρχήν τομέα, της Τουρκίας, η οποία απέβαλε κάθε πρόσχημα και ενεργεί ως χωροφύλακας της περιοχής μας, φθάνοντας στο σημείο να ασκεί νηοψία σε πλοία άλλων χωρών εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδος, όπως και δηλώσεις ότι, ευνοεί η Τουρκία την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης, αποτελεί στοιχείο που πρέπει εντόνως να προβληματίσει, όχι την μη υφισταμένη κυβέρνηση, αλλά τουλάχιστον την ηγεσία του Στρατεύματος, το οποίο έχει τη θεσμική ευθύνη για την προστασία της χώρας.

Τα μέλη της κυβέρνησης γνωρίζουν ότι δεν ασκούν εξουσία, αλλά βρίσκονται σε κάποιες θέσεις μέχρις εξαντλήσεως κάποιου χρόνου και μετά θα τοποθετηθούν στην αφάνεια και στην καταισχύνη. Εάν είχαν τσίπα, που λέγει ο λαός, θα είχαν παραιτηθεί και θα ζητούσαν συγγνώμη για τη ζημία που προκάλεσαν στη χώρα. Δεν έχουν και δεν περιμένουμε τίποτε από αυτούς.

Η επίθεση συγκεντρωμένου και αγανακτισμένου όχλου στα Καλύβια Αττικής κατά του πολιτικού Θεόδωρου Πάγκαλου, είναι μία ένδειξη επικίνδυνων ενεργειών, οι οποίες θα ακολουθήσουν, όταν ο λαός θα εξαντλήσει όλα τα αποθέματα της υπομονής του, όπως και τα αποθέματα των υλικών αγαθών τα οποία ακόμα κατέχει, προκειμένου να αποφύγει τον θάνατο εκ της πείνας. Η κατάσταση προβλέπεται ζοφερή. Η Ελλάδα συρρικνώνεται σε όλους τους τομείς. Τα σχολεία, ένα μετά το άλλο καταργούνται. Η κρατική περιουσία, αυτή που άντεξε τόσες αντιξοότητες από το 1830 και έκτοτε, βγήκε ήδη στο σφυρί. Πάρτε κόσμε. Πωλείται η Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας. Γιατί, ανεύθυνοι, ανθέλληνες και ασυνείδητοι πολιτικοί, κατάκλεψαν το δημόσιο χρήμα, καταλήστεψαν τη χώρα και για να καλύψουν τις πράξεις τους πήραν όσα δάνεια μπόρεσαν να πάρουν, από τους τοκογλύφους ανά την υφήλιο.

Οι κυβερνήσεις στις οποίες μετείχαν, τους κάλυψαν με την ψήφιση ειδικών νόμων για την παραγραφή των αδικημάτων και έτσι έμειναν εκτός της δικαστικής διαδικασίας. Ανθρωπάκια τα οποία, πριν από την ενασχόλησή τους με την πολιτική δεν είχαν δεύτερο πουκάμισο, κατέχουν σήμερα τεράστιες περιουσίες. Όλοι τις ξέρουν αλλά κανένας δεν μιλάει. Οι μόνοι που δεν ξέρουν τίποτε είναι οι εισαγγελείς και οι δικαστές. Αυτοί είναι απασχολημένοι με τα προσωπικά τους προβλήματα, της μισθοδοσίας και της ασφάλισης.

Μέσα σ’ όλα τα στοιχεία του κινδύνου, εντάσσεται και η ανυπολόγιστης εκρηκτικής δύναμης νάρκη, την οποία δεχθήκαμε με την ασυναρτησία που μας διακατέχει ως λαό, την αποδοχή εκατομμυρίων ξένων πολιτών, που εγκατέλειψαν τις χώρες τους και εισήλθαν λάθρα στη δική μας. Αυτή η νάρκη είναι εκείνη που θα τινάξει στον αέρα τα θεμέλια του κράτους. Ποιος νοιάζεται; Όχι μόνο δεν νοιάζεται κανένας να ενεργοποιηθεί για να ασκήσει πίεση να φύγουν από τη χώρα μας, αλλά υποκύπτει ο λαός σε μια μειοψηφία ανθελλήνων, που υποστηρίζουν την παραμονή τους. Και η υποτιθεμένη κυβέρνηση, κατά τρόπο εντελώς απαράδεκτο, αναγορεύει σε συνομιλητές τα αργυρώνητα αυτά ανθρωπάρια, που έχουν ως αποστολή την καταστροφή της Ελλάδος.

Ο γειτονικός μας ορίζοντας είναι βαριά συννεφιασμένος. Οι λαοί της Αραβικής χερσονήσου έχουν ξεσηκωθεί. Δεν αντέχουν άλλο τα καταπιεστικά καθεστώτα που τους πίνουν το αίμα. Η μία πλευρά είναι αυτή. Δικαίως εξεγείρονται και καταργούν τα τυραννικά καθεστώτα. Είναι, όμως, ικανοί, οι λαοί αυτοί, να ζήσουν υπό καθεστώς δημοκρατίας και πλήρους ελευθερίας; Η μέχρι τώρα ιστορική καταγραφή έχει απαντήσει αρνητικώς. Οι πόλεμοι θα ενταθούν στην περιοχή. Οι τωρινοί τύραννοι θα εκδιωχθούν. Παράδειγμα ο Μουμπάρακ. Ούτε ο Καντάφι θα αντέξει για πολύ. Σε γραμμή ντόμινο, θα εκταθεί και στις άλλες περιοχές, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Ιορδανία, Συρία. Μέσα στην πολεμική αναταραχή, κάποιοι άλλοι τύραννοι θα αναδειχθούν. Ίσως σκληρότεροι από τους σημερινούς. Ας μελετήσουν το παράδειγμα του Ιράκ και την άνοδο του Σαντάμ Χουσεΐν.

Τι θα γίνει στη δική μας χώρα; Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Είναι στη μοίρα μας κάθε μερικά χρόνια να πνιγόμαστε στο αίμα του εμφυλίου σπαραγμού; Εκεί μας οδηγούν πάλι οι ανόητοι και ασυνάρτητοι, οι ασυνείδητοι κυβερνώντες. Αυτοί που εκπόρνευσαν τη δημοκρατία, την ισονομία, τη δικαιοσύνη, αυτοί που διέφθειραν τα πάντα. Αυτοί που θα γίνουν οι νεκροθάφτες της πατρίδας μας. Καλά είναι να αποχωρήσουν πριν είναι αργά. Να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας Έλληνες. Ούτε φιλέλληνες, ούτε ανθέλληνες. Και αυτό να γίνει γρήγορα. Ο καιρός δεν περιμένει.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.