Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ελληνας ασθενής

Διαβάζοντας τον Κυριακάτικο Τύπο, σταμάτησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις αρθρογραφικές σημειώσεις και αναλύσεις της Καθημερινής. Όλοι οι δημοσιογράφοι εμμένουν στο ότι η χώρα ευρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, η διάβαση του οποίου απαιτεί σύνεση και συναίνεση.

Ο αιχμηρός στην γραφίδα του και ανελαστικός στην κρίση του ως προς τις ικανότητες του πρωθυπουργού μας , καθηγητής Γιανναράς, εμμένει να αποδεικνύει τα αυτονόητα. Ότι η κυβερνητική κορυφή, ευρίσκεται ανοήμων επί των ώμων αυτού .


Αν θελήσουμε σήμερα, μετά την υπογραφή του μνημονίου ,την τέλεση του μνημόσυνου, να αρθρώσουμε όχι πολιτικό λόγο [ανοίκειο σε μας ούτως ή άλλως ] άλλα λόγο κρίσης πώς θα παρουσιάζαμε την Ελλάδα?

Πιστεύω ότι θα της ομοίαζε η εικόνα ενός ασθενή [ούτε καν να προσπαθήσει κανείς να προσάψει στον γράφοντα παραλληλισμούς με αντίστοιχες Συνταγματαρχών παρομοιώσεις ] ευρισκόμενου επί κλίνης ειδικού και ειδικευμένου νοσοκομείου προς αντιμετώπιση ίωσις που βαίνει άμεσα προς πνευμονία. [ ΔΝΤ ,ΕκΤ.ΕΕ]

Αρχικά οι ιατροί καταφέροντο επί του προσωπικού θέματος, γιατί δηλαδή ο ασθενής να αποτελέσει αντικείμενο επώασης του ιού. Πώς και γιατί δηλαδή να μεταδοθεί ο ιός στον ασθενή. Ακολούθως άρχισε ο ονειδισμός του με την δημόσια μεταφορά του από νοσηλευτικό ίδρυμα σε έτερο μέχρι εξαντλήσεως αυτών .[προφανής ο παραλληλισμός με την δημόσια διαπόμπευση της χώρας από τον ΓΑΠ στα διεθνή φόρα]. Αφού ολοκληρώθηκε ο χλευασμός, μας τοποθέτησαν επί κλίνης όπου διεθνούς κλίμακας ιατροί βάλθηκαν να μας ιάσουν εφαρμόζοντας γνωστές αλλά και άγνωστες μεθόδους αποθεραπείας .

Παράλληλα ,το νοσηλευτικό προσωπικό [η κυβέρνηση που απλά εκτελεί εντολές των ιατρών δίχως πρωτοβουλία τινά ] αναμασούσε με μισόλογα, τις προγνώσεις των ιατρών [ θα βγούμε από την κρίση σε 3 χρόνια ,σε 2 χρόνια κ.οκ.] .Σημειώνω απλά ότι στην ανωτέρω παρομοίωση η Κυβέρνηση κατάντησε από ιατρός ,νοσηλευτικό προσωπικό .

Ο Έλληνας ασθενής δεν φέρει τη γνωστή ίωση που ξέρουν οι θεράποντες ιατροί του .Φέρει μία ασθένεια που λέγεται έλλειψη ανοσοποιητικού συστήματος .

Δηλαδή δεν διαθέτει ικανό σύστημα αποβολής των αποβλητέων εκ του σώματος αυτού .

Δεν διαθέτει ικανό σύστημα διεύθυνσης .Ροπή και μηχανική ισχύ διαθέτει [αν θέλει κανείς να το μετατρέψει σε αυτοκινητιστικούς όρους ] .

Αυτό που λείπει τώρα από τον Έλληνα είναι η ικανότητα διάκρισης ,σύγκρισης και εν τέλει ικανότητα αποβολής των σωμάτων εκείνων που συνιστούν την ασθένεια, μολονότι εμφανίζονται ως θεραπεία αυτής .[= οι ίδιοι μας οι πολιτικοί είναι το πρόβλημα μας ].

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα τώρα είναι ικανή κυβέρνηση ,ικανά στελέχη ,νοήμονες ανθρώπους .Δηλαδή υγιείς Έλληνες χρειαζόμαστε. Να μπουν μπροστά και να δουλέψουν. Να μας δείξουν [ξανά] τον δρόμο της αρετής και εργασίας .

Χρειαζόμαστε Έλληνες όχι μετανάστες πολιτικούς ,εισερχόμενους διάττοντες αστέρες της βουλιαγμένης Ελλάδας .

Με άλλα λόγια δεν χρειαζόμαστε ανίκανους .Αυτούς τους είχαμε και πριν .Επιπλέον δε ,αυτοί -οι προηγούμενοι - μίλαγαν και Ελληνικά .


Η Ελλάδα θέλει Έλληνες .Να η θεραπεία. Ζητούνται ιατροί με ανάλογη ειδικότητα = πατριωτισμό .



Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.