Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Προσοχή η είδηση είναι σοβαρή και αληθινή ! Και όμως… το μήκος παίζει ρόλο ακόμα και στη φορολόγηση. Όσοι απολαμβάνουν και έχουν έχουν τα μακρύτερα θα φορολογούνται περισσότερο ! !


Και μη γελάτε μερικοί γιατί υπάρχει και ιδιαίτερη ρύθμιση και για το πάχος ! Τώρα αν συνδυάζετε και τα δύο δυστυχώς το πρόβλημα σας δεν μπορεί να σας το λύσει ούτε ο Υπουργός οικονομικών, ούτε Γιατρός ίσως ,ούτε η κα. Ντούβλη προφανέστατα, ούτε ο Πάπας αλλά ούτε και ο Φιντέλ Κάστρο ! Ο Φόρος καθορίζεται ανάλογα από το μήκος του και το δράμα είναι πως οι υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές αρχίζουν από τα 11 και 14 εκατοστά ! Επιτέλους πια … Μετράνε καλά σε αυτή τη κυβέρνηση ;

Διαβάστε καλύτερα όλη την είδηση :


Φόρος στα τσιγάρα ανάλογα του...μήκους

Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ | Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 [ 16:18 ]

Ανάλογα με το μήκος τους φορολογούνται τα τσιγάρα, όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που κατατέθηκε χθες βράδι στη Βουλή, τη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και την Τρίτη να ψηφισθεί. Είναι η τέταρτη φορά σ΄ένα χρόνο που αυξάνεται ο φόρος στα τσιγάρα, προκαλώντας την αντίδραση και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Σωκ. Ξυνίδη, ο οποίος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε εκφράσει τον προβληματισμό του ότι με τις αυξήσεις φόρου στα τσιγάρα και κυρίως στα λεγόμενα φτηνά τσιγάρα μπορεί να πληγεί η ελληνική καπνοβιομηχανία. Με το άρθρο 99 του νομοσχεδίου καθορίζεται επακριβώς πώς θα φορολογούνται τα τσιγάρα, αλλά και τι είναι... τσιγάρο, πούρο, στριφτό τσιγάρο και πουράκια. Μια ειδική ορολογία, προσδιορίζονται πλέον τι είναι τσιγάρα και που λαμβάνει υπόψη το υπουργείο Οικονομικών για την φορολογία τους.
Ετσι στο νομοσχέδιο αναφέρεται:
Τσιγάρα: οι κύλινδροι καπνού που μπορούν να καπνίζονται ως έχουν. Ή οι κύλινδροι καπνού οι οποίοι με απλό μη βιομηχανοποιημένο χειρισμό γλιστρούν μέσα σε σωλήνες τσιγάρων. Ή οι κύλινδροι καπνού οι οποίοι με απλό μη βιομηχανοποιημένο χειρισμό περιτυλίγονται σε τσιγαρόχαρτα.
Πούρα ή πουράκια θεωρούνται: α) οι κύλινδροι καπνού με εξωτερικό περίβλημα από φυσικό καπνό. β) οι κύλινδροι καπνού με τεμαχισμένο μείγμα καπνού και με εξωτερικό περιτύλιγμα στο σύνηθες χρώμα του πούρου από ανασυσταθέντα καπνό.
Στριφτά τσιγάρα: ο κομμένος καπνός, φιλαρισμένος ή πεπιεσμένος σε πλάκες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάπνισμα του οποίου τουλάχιστον το 25% του βάρους των σωματιδίων καπνού έχει πλάτος κοπής μικρότερο από 1,5 χιλιοστόμετρο ή έχει πλάτος κοπής, ίσο προς 1,5 χιλιοστόμετρο ή μεγαλύτερο εφόσον ο καπνός αυτός πωλείται ή έχει πωληθεί για στρίψιμο τσιγάρων.
Στη σχετική σελίδα του νομοσχεδίου, στο άρθρο 99, αναγράφεται και συντελεστή που θα φορολογηθεί το τσιγάρο και αυτός καθορίζεται ανάλογα από το μήκος του. Συγκεκριμένα για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) καπνού, ανάλογα με το μήκος του τσιγάρου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ούτε το φίλτρο ούτε και το επιστόμιο θεωρείται: ως ένα τσιγάρο όταν έχει μήκος μέχρι οκτώ εκατοστά. Ως δύο τσιγάρα όταν έχουν μήκος μεγαλύτερο από οκτώ εκατοστά και μέχρι έντεκα εκαρτοστά. Ως τρία τσιγάρα όταν έχουν μήκος μεγαλύτερο από έντεκα εκατοστά και μέχρι δεκατέσσερα εκατοστά, κ.οκ.
Οι αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων, που θα ισχύσουν από το νέο έτος, θα έχουν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν νέες αυξήσεις κατά 0,20_0,30 ευρώ το πακέτο, αλλά και αύξηση του περιθωρίου κέρδους για τους περιπτερούχους. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η αύξηση του πάγιου φόρου από 10_15% και η παράλληλη μικρή μείωση του ειδικού φόρου καπνού από 67% σε 65% προς όφελος του περιθωρίου κέρδους των περιπτερούχων


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=372574&dt=10/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.