Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Το τρίπτυχο της συμφοράς (μας)


Μια μικρή γεύση για τους κυβερνήσαντες και κυβερνώντες. Θέλουν να απαντήσουν ; Μπορούν να απαντήσουν ; Μπορούν ή Μπορούσαν τελικά να Κυβερνήσουν ;

1) Κύριε Καραμανλή


Είναι βέβαιο ότι θα διαφωνείτε με τους φωνασκούντες πρώην θαυμαστές σας ή έστω πολίτες της χώρας που πρωθυπουργήσατε οσάκις σας συναντούν έξωθεν της οικίας σας ή έστω στην θύρα εξόδου του αεροδρομίου .

Η σιγή που αποφασίσατε μονομερώς και μονόπλευρα να τηρήσετε δεν βοηθάει διόλου την αποσυμπίεση της ηφαιστειογενούς ισχύος θυμού των Ελλήνων. Τα αίτια γνωστά .Δεν είναι όμως γνωστά τα αίτια της δικής σας σιγής.


Μην είναι για λόγους εθνικής ωφέλειας. Αλλά η χώρα κύριε Καραμανλή δεν ωφελήθηκε από τα λόγια σας, πώς άραγε θα ωφεληθεί από την σιωπή σας. Μην είναι λόγοι προστασίας της δικής σας πολιτικής εικόνας. Μα ως αυτή κατάντησε, δεν επιδέχεται επούλωση, ούτε βέβαια μακροχρόνια ίαση.

Ως ο πρώην Βασιλεύς Κωνσταντίνος, ήθελε πιστεύει ότι θα επανέλθει, μήπως και εσείς ομοιοτρόπως πιστεύετε. Μα ούτε κατά διάνοια αγαθού ανδρός . Ίσως οι τύψεις κύριε Πρόεδρε? Μα γιατί να τις καταπνίγετε και να μην αντικρίσετε κατάματα τους εντολείς σας .

Να τους πείτε ευθαρσώς ,άμεσα και δίχως περιστροφές όχι τις φταίει ,αλλά γιατί φταίτε εσείς. Τούτο θα δώσει μία νοητή αφετηρία στον Έλληνα ώστε να καταλάβει ότι η νέα αρχή προϋποθέτει καλό τέλος με την ιστορία.


Δεν δεσμεύεστε με τον λαό να είστε πετυχημένος εν ενεργεία πολιτικός κύριε Καραμανλή.

Δεσμεύεστε όμως μαζί του να του απολογηθείτε γιατί δεν ήσασταν συνεπής με την ιστορία κύριε Πρόεδρε. Η ιστορία σας ήθελε ηγέτη, μπροστάρη των εξελίξεων και της χώρας.
Αντ ΄αυτού βρέθηκε η χώρα όνειδος των ουραγών.


Δώστε κύριε Πρόεδρε αυτό που οφείλετε στον λαό και δη όχι την πολιτική σας συγνώμη , ούσα άνευ ουσίας και συνεπειών , αλλά την απάντηση γιατί μας οδηγήσατε εκεί .

Επιπλέον μία τέτοιας σας ενέργεια θα παρείχε μέγιστη βοήθεια στον απελπισμένο τωρινό αρχηγό και διάδοχό σας στο κόμμα κύριο Σαμαρά .

Θα του δείξει τον ορθό δρόμο ηγεσίας ενός προικισμένου αλλά άτυχου έθνους.
Του Ελληνικού λαού .





2) Κύριε Πρόεδρε της Κυβερνήσεως

Ίσως ήρθε η ώρα να σας ενημερώσω ότι η χώρα πλέον δεν διασώζεται ,ούτε με την αγαστή συνδρομή των μηχανισμών στήριξης και αντιστήριξης.

Αφού φθάσαμε αισίως στις άγιες τούτες ημέρες και η Ελλάδα δεν βρίθει από ελπίδα αλλά αντίθετα έρπει στα ρηχά σοκάκια της στενάχωρης χώρας του μνημονίου ,της πίκρας και της απορίας, πότεμαζί τα φάγαμε , τότε ,δεν απομένει τίποτα άλλο από τα αποχωρήστε κομίζοντας χάριν ενδυμήσεως το δακτυλίδι της διαδοχής ,ξέρετε εκείνο που σας εγχείρησε ο καθηγητής του εκσυγχρονισμού .

Καλείστε κύριε πρόεδρε να λάβετε το μήνυμα και να αποχωρίσετε ειρηνικά ,πριν ο λαός ξεχάσει και το πώς αυτοεκλεγήκατε αρχηγός του κόμματος σας και ζητήσει επανεκλογή και τότε φανεί η δημιουργική λογιστική της εκλογικής σας διαδικασίας .

Πάντως εσείς οι τρείς ,ήτοι ο Κωστάκης ,ο Αντωνάκης και εσείς θα μείνετε στην ιστορία όχι χάριν την ενεργημάτων σας -που εισέτι πρέπει να βρεθούν -αλλά χάριν στις προσπάθειες σας να μαγέψετε αλλά μόνο ως μαθητευόμενοι μάγοι, το κοινό και συμπολίτες σας .

Κύριε πρόεδρε ,μπορείτε να φύγετε.

Πράξετε τούτο ήσυχα, ειρηνικά πριν ο λαός θυμώσει πραγματικά και τότε ο κ. Χατζηδάκης θα είναι ο πλέον ελαφριά λαβωμένος .Φύγετε πριν ξεσπάσει ο θυμός των ανθρώπων που με περισσή ευκολία τους κόψατε μισθούς, επιδόματα ,συντάξεις και ύστατα ελπίδες .

Κύριε πρόεδρε ενα πράγμα δεν μπορέσατε να κάνετε και ήταν βασικό Να φέρνατε ελπίδα , φως έστω ιλαρό στο προσκήνιο. Φύγετε ώστε να σωθεί ο λαός μόνος του χωρίς εισαγόμενους διασώστες. Άλλωστε εμείς έχουμε το παράδειγμα του Μακρυγιάννη και τον θρυλικό του διάλογο με τον Γάλλο ναύαρχο : ...τρώνε από μας και μένει και μαγιά… Φύγετε ,ώστε να μην κάψουμε και την μαγιά .

Καλή έξοδο ,όχι μαζί μας ,εμείς πάμε αλλού και κυρίως μην θα θυμηθείτε .


3) Κύριε αντιπρόεδρε

Ήθελα να σας θυμίσω, προς επίρρωση της επικινδυνότητας των κυβερνητικών χειρισμών στα οικονομικά σας ότι πριν περίπου 5 έτη είχατε χαρακτηρίσει τους δανειστές μας ως γίγαντες με μυαλό νάνου .Φυσικά θα το ενθυμίστε καθότι είχε προκληθεί \και \τότε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

Βέβαια ο λόγος που το θίγω σήμερα είναι ,πέραν του ανωτέρω αναγραφόμενου ,και η απόδειξη της αβασιμότητας του ισχυρισμού σας .Θέλω να πω αν οι Γερμανοί είχαν μυαλό νάνου τότε εμείς οι κουτοπόνηροι Έλληνες τί διαθέτουμε αφού καταφέραμε και κατακλέψαμε την Ευρώπη [ η αφαίμαξη επιδοτήσεων και η σπατάλη των χρημάτων για αλλότριους σκοπούς σημαίνει απάτη εγώ περιορίζομαι στην λέξη κατακλέψαμε ] καταφέραμε να πτωχεύσουμε και να φθάσουμε στο σημείο να εκλιπαρούμε για παροχή οικονομικής βοήθειας με αντάλλαγμα ισόποση μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας .

Πάντα ταύτα και με την δική σας πολιτική συμβολή και συμβουλή. Αφού ληφθούν τα ανωτέρω υπόψη, κύριε αντιπρόεδρε καλό θα ήταν να πάρετε αγκαζέ τον νεαρό ερασιτέχνη μάγο κύριο Γεώργιο Παπανδρέου και να πάτε παρεούλα στην Γερμανία προκείμενου να παρακολουθήσετε εντατικά μαθήματα πολιτικής οικονομίας και κυρίως διαχείρισης της χώρας. Αν σας δεχθούν βέβαια.

Τελικά θα ήθελα να τονίσω ότι ο Γερμανοί δεν πάσχουν από κοντή μνήμη ,τούτο σημαίνει ότι εκείνοι θα θυμούνται τις υβριστικές σας εκφράσεις [όταν η χώρα είχε εθνική κυριαρχία] όταν σας προσέφεραν το μνημόνιο τον Μάιο και εσείς το προσυπογράψατε ασθμαίνοντας .

Αυτά εκ του κατά Καραγκιόζη το ανάγνωσμα μέρες που είναι .

Ενας ανωνυμος σκεπτόμενος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.