Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Θα υπάρξει άραγε νόημα που κρύβεται πίσω από την απόφαση της Ευρώπης να κόψει «δίευρο» με την όψη της μάχης του Μαραθώνα ;

Το ένα και μοναδικό νόημα που κρύβεται πίσω από την απόφαση της Ευρωπαίκής κεντρικής τράπεζας να κόψει «δίευρο» με την όψη της μάχης του Μαραθώνα είναι προφανής, διό και κρύβεται .


Στην Ευρώπη αποφάσισαν να τιμήσουν αυτούς που έβαλαν τον εαυτό τους ως τοίχος ενώπιον του Περσικού επιδρομέα ,ώστε να σωθεί η πορεία της Ευρώπης. Αυτή μπόρεσε να δημιουργηθεί, μπόρεσε και διήλθε απο τον μεσαίωνα, στην αναγένηση ,στην προβιομηχανική βιομηχανική και νυν μεταβιομηχανική εποχή ,μόνο χάριν σε αυτούς τους ανθρώπους που αποφάσισαν να θυσιάσουν την ζωή τους ώστε να γευθούν οι επόμενες γενιές την χαρά της δημιουργίας .


Το μήνυμα αυτό ορίζεται ως εξής :


Το Ισλάμ είναι προ των πυλών . Ζητείται ελπίς . Ζητείται η προμετωπίδα του αυριανού ευρώ .


Κάποτε η Ελλάδα δίδαξε την γραφή της ιστορίας. Σήμερα η Ευρώπη πρέπει και επιβάλλεται να αντιγράψει.


Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος .


Επιπρόσθετες πληροφορίες :

Νέα επετειακά κέρματα των δύο ευρώ κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, με αφορμή την συμπλήρωση των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.
Στον πυρήνα του κέρματος αναγράφονται περιμετρικά οι λέξεις ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ 490 Π.Χ. 2010 Μ.Χ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ενώ στο κέντρο του πυρήνα απεικονίζεται σύνθεση μιας ασπίδας και ενός πολεμιστή δρομέα.

Η εν λόγω απεικόνιση συμβολίζει τον αγώνα για την ελευθερία και όλα τα ευγενικά ιδεώδη που εκπορεύθηκαν από τη μάχη.

Τα νέα κέρματα έχουν τυπωθεί σε 2.500.000 αντίτυπα.

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/12/2500_20.html

(από πού αλλού άλλωστε ;)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.