Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

«Είναι ντροπή να μην υπάρχει τζαμί» απάντησε ο πρωθυπουργός στον Καρατζαφέρη


«Είναι ντροπή, 25 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεσμευτεί να υπάρξει τζαμί στην Αττική, να μην έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο χώρο. Γι’ αυτό πολύ γρήγορα προχωρήσαμε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει αυτό. Είναι δικαίωμα. Και προσωρινά θα υπάρξει χώρος για την λατρεία των μουσουλμάνων» ανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, σχετικά με την «κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων στην Αθήνα».


Αναφορικά με το θέμα της τρομοκρατίας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως αντιμετωπίζεται με μεθοδικότητα και ανέφερε ότι σήμερα η ελληνική αστυνομία έχει στελέχη με σημαντική εμπειρία, τα οποία αξιοποιούνται.

Ο κ. Καρατζαφέρης, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, είπε πως κατέθεσε την συγκεκριμένη ερώτηση στη Βουλή, όταν στο περιοδικό «Επίκαιρα», που εκδίδεται από τον Όμιλο Λιβάνη, διάβασε πως ετοιμάζεται εξέγερση στο κέντρο των Αθηνών. «Οι οργανώσεις των Αφγανών περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να ξεσηκωθούν, δημιουργώντας έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας» είπε. Ανέγνωσε, συγκεκριμένα, από το δημοσίευμα ότι «[...] πάνω από 5.000 Αφγανοί που είναι από τους Ταλιμπάν είναι έτοιμοι στην Αθήνα για έκρηξη».

«Μάς λένε συγκλονιστικά πράγματα. Ότι ήδη υπάρχουν μέσα εδώ, ότι υπάρχουν οργανώσεις που έχουν άμεση σχέση με ξένα κέντρα και οργανώσεις που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα. Οι τούρκικες μυστικές υπηρεσίες, όπως φαίνεται, έχουν αποκτήσει εδώ και καιρό επαφή με φανατικούς φονταμενταλιστές, που δρουν στα τζαμιά της Αθήνας και της επαρχίας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ο κ. Λιβάνης να διακατέχεται από ρατσισμό και ξενοφοβία». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε να συζητηθεί το θέμα με σοβαρότητα ευθύνη και χωρίς κομματικές ιδιοτέλειες.

«Είναι ντροπή, γιατί η έλλειψη λατρευτικών χώρων οδηγεί σε ημι-παράνομους χώρους ή να βγαίνουν οι πιστοί στα πάρκα και να φαίνεται ως εξέγερση ή διαμαρτυρία, αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα φυσιολογικό γεγονός. Υπάρχει ανάγκη για ευνομία σε αυτόν το τομέα. Δεν αφορά μόνο τους αλλοδαπούς, που έρχονται στη χώρα και εγκαθίστανται, αλλά και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, μέρος της οποίας είναι στην Αθήνα και ζει και δουλεύει» είπε ο κ. Παπανδρέου.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=372563&dt=10/12/2010#ixzz17uYdjfr9ΣΧΟΛΙΑ ΤΕΜ APOPSIS


1) Κύριε Πρωθυπουργέ.

Πόθεν εξάγετε το ημιθανές συμπέρασμα σας ,ότι αποτελεί ντροπή η μη κατασκευή τζαμιού στην Ελλάδα?
Το βρήκατε μήπως σε Συνταγματική επιταγή ?

Όχι διότι τότε θα μιλάγατε για μη νόμιμη κατάσταση.
Άραγε το βρήκατε σε ηθική επιταγή ?

Αν ναι ,παρακαλώ να μας επιδείξετε ,όχι βεβαίως υποδείξετε ,την πηγή του είδους αυτού ώστε να ενστερνιστούμε και εμείς τέτοιες αρχές.

Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος

2) Κύριε Πρωθυπουργέ.

Α) Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει πως η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Εσείς πιθανόν να καταλάβατε ότι εννοούσε στους Πακιστανούς Έλληνες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Β) Είναι ντροπή να επικαλείστε εσείς την παρανομία για να χτίσετε μια «νόμιμη» παρανομία έτσι ώστε οιονεί να επιχειρήσετε να νομιμοποιήσετε την παρανομία. Και αυτό γιατί ο αριθμός των νόμιμων μουσουλμάνων στην Αθήνα είναι λιγότερος και από αυτόν του μαρτύρων του Ιεχωβά ή των Εβραίων. Χτίστε πρώτα τρόπο λατρείας για τους Ιεχωβάδες για να είστε σωστός, νόμιμος και ηθικός σε σχέση με το σκεπτικό σας για να μην ντρέπεται κανείς.

Γ) Περί του εποικισμού και των ισλαμικών προκλήσεων δεν είπατε τίποτε. Για το χωνί των συνόρων που καταλήγει ΠΑΝΤΑ στην πατρίδα μας δεν κάνετε τίποτε το ουσιώδες. Αυτό κύριε Πρωθυπουργέ δεν είναι μόνο ντροπή είναι και τουλάχιστον αίσχος.

Gm Jim

3) Κύριε Πρωθυπουργέ.

Το να χτιστεί Τζαμί ή Βουδιστικός ναός στην Αθήνα ίσως είναι νόμιμο και λογικό για τους νόμιμους ευρισκόμενους στην Ελλάδα Βουδιστές ή Μουσουλμάνους μετανάστες.

Κατά πόσο τίμιο ηθικό και νόμιμο είναι να γεμίζει η Αθήνα με παράνομους εποικιστές λαθρομετανάστες ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ; Αυτό είναι ένα είδος ντροπής που δε σας ακουμπά ;

Απαιτούμε να τηρηθεί η νομιμότητα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ … Κύριε Πρωθυπουργέ.

Άλλωστε και οι αυτόχθονες ιθαγενείς (Έλληνες) έχουν Συνταγματικά δικαιώματα. Αυτά κληθήκατε να υπηρετήσετε εσείς.

Ερμής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.