Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ

Καταιγισμό ψευδών και αντιλαϊκών ενεργειών, δεχόμαστε από την επομένη της ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας έως σήμερα, από αυτό το συνονθύλευμα που τιτλοφορείται κυβέρνηση. Μειράκια χωρίς καμία πολιτική πείρα, με ελλιπή έως ανύπαρκτη εντελώς μάθηση, χωρίς το κυριότερο, την εθνική ευαισθησία, διότι τα περισσότερα χρόνια τους έζησαν στην Αλλοδαπή, χωρίς την ψυχική δόνηση του πατριωτισμού, ασχημονούν, βρίζουν, συκοφαντούν, εκτοξεύουν απατηλά συνθήματα και προσπαθούν να καταστήσουν τον ανυποψίαστο λαό, συνυπεύθυνο των δικών τους πράξεων.

Υποτιμούν και παραβλέπουν, τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της χώρας, ασκούν κατά συρροή πολιτική και οικονομική τρομοκρατία, ενσπείρουν ειδήσεις υπό μορφή διαρροών, οι οποίες πλήττουν ευθέως την οικονομία, ακόμα, σείουν τα θεμέλια στα οποία στηρίχτηκε χρόνια και χρόνια η χώρα.

Βιάζουν τη συνείδηση του λαού και με το θεώρημα της προπαγάνδας, όπως την καθιέρωσαν ο Fritz Naumann και ο Josef Goebbels, προσπαθούν να επιρρίψουν την ευθύνη στον λαό, για τη δεδομένη ανικανότητα, ή την προσχεδιασμένη μειοδοτική και προς ίδιον όφελος μερικών διεργασία.

Χρησιμοποιούν τη θεωρία, όπως αυτή διατυπώνεται και στο σύγγραμμα της Καναδέζας δημοσιογράφου Naomi Klein, που αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής : “…Το λαό πρώτα τον βυθίζεις σε απέραντη μελαγχολία και φόβο, τους κάνεις κυριολεκτικά να τρέμουν ότι θα χάσουν και την τελευταία τους δεκάρα, ή τη θέση τους στον δημόσιο τομέα, και τους δείχνεις ότι, αγωνίζεσαι μόνος έναντι των πάντων, για το γενικό καλό…”

Αυτή δεν είναι σήμερα η τακτική των δύο εθνικών μειοδοτών, του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου; Οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, είναι και κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία, αφού ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, έκανε δεκτή τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο ιατρός κ. Αντωνίου;


Πριν από αιώνες, ο Λουκιανός, έγραφε: “…Τους ανθρώπους τους ελέγχεις είτε μέσω του φόβου τους ή μέσω των ελπίδων τους…”. Εδώ, αυτό συμβαίνει. Από τη μια απειλεί, η ανίκανη και ακατάλληλη κυβέρνηση, ότι θα υπάρξει καταστροφή, εάν δεν μας δοθεί και το υπόλοιπο δάνειο, το οποίο δεν μπορεί να μην δοθεί, είναι εκ των προτέρων αποφασισμένο, και από την άλλη μοιράζει ελπίδες για ανάπτυξη, για ανάκαμψη, για καλύτερη πορεία. Το πώς θα γίνουν αυτά δεν μας λέγει κανένας από αυτούς τους μαθητευόμενους μάγους.

Όλη αυτή η συνωμοσία σκοπεύει ώστε, να διατηρήσει άψογο πολιτικό προφίλ, ένας άνθρωπος που λόγω του ονόματός του και του άκριτου νεποτισμού κυβερνάει την Ελλάδα, ενώ οι ικανότητές του και οι σπουδές του δι’ αλληλογραφίας, θα του έδιδαν μία θέση κλητήρα σε κάποια τράπεζα.

Λυπούμαι που θα το αναφέρω, σύμμαχος σ΄ αυτή την απαράδεκτη μειοδοτική διαδικασία, η οποία, όχι μόνο προξενεί βλάβη αλλά καταστρέφει τη χώρα, είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν έχει αρμοδιότητες, διότι, ο καταστροφέας των θεσμών, ο Ανδρέας Παπανδρέου, με την αναθεώρηση του Συντάγματος, μετέφερε όλες τις εξουσίες του Προέδρου στον Πρωθυπουργό. Ο Πρόεδρος, όμως, είναι υποχρεωμένος να παρατηρεί και να διαπιστώνει, την αρμονία ή την δυσαρμονία λαού και Βουλής, και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στην προκειμένη περίπτωση, με τον εκβιασμό της παραίτησής του. Και είναι αποδεδειγμένο σήμερα, χωρίς καμία αμφιβολία, η παρούσα Βουλή δεν εκφράζει την θέληση της πλειονοψηφίας του λαού και άρα, το Υπουργείον με την ευρύτερη έννοια, είναι εκτός της αρχής της δεδηλωμένης.

Κανένα πρόγραμμα δεν κατατέθηκε προεκλογικώς και καμία εξουσιοδότηση δεν δόθηκε από κανένα Έλληνα πολίτη, στην παρούσα Κυβέρνηση, ούτε ακόμα από τους αργυρώνητους χειροκροτητές του Κόμματος που κατέχει ήδη παρανόμως την εξουσία, να ξεπουλήσει την κρατική περιουσία, για να πληρώσει χρέη που δημιουργήθηκαν από κλεψιές που έκαναν υψηλόβαθμα στελέχη αυτού του εγκληματικού πολιτικού Οργανισμού.


Αλλά, πού είναι ο Ελληνικός λαός; Πού είναι οι οκτακόσιες χιλιάδες άνεργοι, πού είναι οι “παλικαράδες” του θεσσαλικού κάμπου που έκλειναν τους δρόμους και διαιρούσαν την Ελλάδα σε πολλά μέρη; Πώς απέβαλαν όλοι την πατριωτική τους ευαισθησία; Ο Τούρκος υπουργός των εξωτερικών καθηγητής Αχμέτ Νταβούτογλου, γράφει στο σύγγραμμά του που πρόσφατα κυκλοφόρησε και δέχτηκε πολλές άστοχες κριτικές: “…Κοινωνίες με ριζικά αποδυναμωμένη και φθαρμένη εθνική συνείδηση, δεν έχουν πεδίο στρατηγικής λογικής, θέτουν σε κίνδυνο την ιστορική τους ύπαρξη, περιθωριοποιούνται στη διεθνή σκακιέρα…”.

Η χώρα μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι πολιτικοί μας δεν μας τον αποκαλύπτουν. Αν τον αποκαλύψουν, θα βρεθούν και οι ίδιοι σε κίνδυνο. Οι άνθρωποι που σήμερα κατέχουν τις υπεύθυνες θέσεις, ιδίως στο Υπουργείο Εξωτερικών, κυμαίνονται από την ανικανότητα έως την εθνική μειοδοσία. Δεν θα έλεγα ότι είναι καλύτερη η κατάσταση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ούτε στην ηγεσία του Στρατεύματος. Αν κρίνω από τη στάση που κράτησαν όταν δέχτηκαν τις τόσο ταπεινωτικές επιθέσεις από την κυβέρνηση, δεν μπορώ παρά να εκφράζω φόβους για την ηγεσία του. Ο λαός που είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στα στρατευμένα παιδιά του, τώρα στέκεται σκεπτικός και προβληματισμένος. Τι θα γίνει αν μας επιτεθούν οι Τούρκοι; Γιατί αδιαφορεί ο Στρατός για τη φύλαξη των συνόρων και εισέρχονται σε καθημερινή βάση, όλα αυτά τα σκύβαλα της Αφρικής και της Ασίας, τα οποία άρχισαν να δολοφονούν Έλληνες πολίτες;

Οι πολιτικοί αδιαφορούν. Οι άλλοι θεσμικοί παράγοντες, καλύπτονται κάτω από την αδιαφορία και την κυβερνητική ραστώνη. Πώς και γιατί είναι τόσο σίγουροι ότι, δεν θα ακολουθήσουν τη μοίρα των έξ στο Γουδή;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.