Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Οι Δημοτικές πλησιάζουν… Τα αλληλοκαρφώματα έρχονται

«Βολές Κακλαμάνη κατά δύο υπουργείων για την κατάσταση στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας»

Το κακό εδώ είναι πως αυτά που «καταγγέλλει» είναι σωστά. Το διπλό κακό είναι πως αυτά που θα του απαντήσουν – (ανα)καταγγείλουν οι «καταγγελλόμενοι» θα είναι και αυτά σωστά. Το τριπλό κακό είναι πως εδώ στην Ελλάδα ότι σχεδόν κανείς «από αυτούς» δεν κάνει κάτι σωστό αλλά βλέπει τα λάθη των άλλων. Έτσι πάντα θα γίνονται ανούσιοι «παράλληλοι διάλογοι» και αποτέλεσμα 0. Λέτε να μας … δουλεύουν ;

Αθήνα (Θα ξυπνήσουμε καμιά μέρα και θα διαβάσουμε Καμπούλ 2…. Δ.Π.Γ.)

Βολές κατά των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή την…καθυστέρηση στη μεταφορά μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Ιστορικού Κέντρου.

«Το περιβόητο σχέδιο του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης των Αθηνών το περιμένω -σύμφωνα με υπόσχεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- από τον μήνα Απρίλιο. Έστω και με καθυστέρηση πέντε μηνών ελπίζω ότι η διαβεβαίωση του κ. Βούγια θα ισχύσει και το θέμα θα συζητηθεί 'στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά τις 15 Αυγούστου'» σημειώνει ο κ. Κακλαμάνης.

Ο ίδιος αναφέρεται στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγους μήνες, αφήνοντας αιχμές για την απουσία -από εκείνη τη σύσκεψη- της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά με τις τρεις μονάδες του ΟΚΑΝΑ, η μία έχει έχει ήδη μεταφερθεί σε χώρο του Νοσοκομείου Σωτηρία, μέσα στον οποίο είναι ήδη έτοιμες οι εγκαταστάσεις να δεχθούν και τη δεύτερη μονάδα.

Για την τρίτη, υπάρχει μελέτη μεταφοράς της σε χώρο παραπλήσιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών.

«Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρνείται τη μεταφορά των μονάδων του ΟΚΑΝΑ, αυτή είναι η αλήθεια» τονίζει.

Ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε επίσης πως οι επιχειρήσεις καθαρισμού των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στα οποία ζουν παράνομοι μετανάστες, δεν γίνονται με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας -όπως υποστήριξε ο κ. Βούγιας- αλλά με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και με τη συνδρομή όπου χρειάζεται της ΕΛ.ΑΣ. και της Νομαρχίας Αθηνών.

«Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σε αυτό το θέμα συνεχίζει να βρίσκεται σε 'χειμερία νάρκη'» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

ΠΗΓΗ : http://news.in.gr

Δημήτρης Π. Γ.

Από http://free-apopsis.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι ο δήμος κάνει ότι μπορεί.
    Έχουν έρθει δεκάδες φορές κι έχουν καθαρίσει κτήρια εδώ στο κέντρο αλλά αν η εκάστοτε κυβέρνηση δεν κάνει αυτά που πρέπει τότε ότι κι αν γίνεται πάει στράφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.