Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΑΓΓΕΛΟΥ vs ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ. ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ (ΑΣΠΙΣ CHAMPION )

Διαβάστε το άρθρο και κάτι θα αποκομίσετε παραπάνω…. (Δ.Π.Γ.)

Στις 300.000 ευρώ όρισε η εφέτης ειδική ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού, τη χρηματική εγγύηση σε βάρος του Γιάννη Αγγέλου. Έτσι πρωταθλητής στο «σπόρ» παραμένει ο κ. Παύλος. Ψωμιάδης, (εφεξής Π. Ψωμιάδης) όπου για σκάνδαλο – απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ είναι ελεύθερος δίνοντας εγγύηση ένα αρχι…κής οικονομικής εκτιμήσεως δυάρι ! (100.000 ευρώ) .
Για να λέμε τώρα και την αλήθεια έχουν δίκιο εδώ που φωνάζουν στη ΝΔ ότι η δίωξη είναι πολιτική. Δεν τηρήθηκε η αρχή της αναλογικότητας και υπονοούν την περίπτωση της κυρίας Μαντέλη ή πόσο μάλλον τη περίπτωση του κ. Π. Ψωμιάδη.
Συμπληρωματικά δεν εκτιμήθηκε καθόλου η εισήγηση του εισαγγελέα να δοθεί εγγύηση μια «γκαρσονιέρα» (60.000 ευρώ) και προτιμήθηκε το «τριάρι ρετιρέ» (300.000 ευρώ).

Δύο επισημάνσεις :
1) Αν ρωτήσεις 10.000 νομικούς ποια είναι η εκτίμηση τους για την πραγματικότητα θα πάρεις 10.000 + χ απαντήσεις. (όπου χ είναι το σύνολο των απαντήσεων των ψ νομικών όπου θα έχουν 2 ή 3 ή και παραπάνω απόψεις για την πραγματικότητα : Κανονικά αυτό ανήκει σε άλλο επιστημονικό κλάδο αλλά τέλος πάντων).
2) Αναφέρω τις εγγυήσεις σα να ήταν ακίνητα γιατί θέλω να δώσω ένα παράδειγμα : Ο κ. Π. Ψωμιάδης φέρεται (sic) ως ύποπτος απάτης με το εξής μέγεθος: Περίπου είναι σα να έχει αρπάξει – κλέψει – εξαφανίσει τον Πύργο του Αιφελ και του ζητάνε για να παραμείνει ελεύθερος, να προσημειώσει και να αντλήσει το αντίστοιχο κεφάλαιο του δανείου ενός υπόγειου πλυσταριού που έχει ο πύργος 30τ.μ. περίπου.

Κανένα σχόλιο ;

Για τον κ. Αγγέλου κανείς δε ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει.
Και αναφέρομαι και ακόμα σε αυτούς που γνωρίζουν σε βάθος την υπόθεση. Με δύο λόγια φαίνεται το σκάνδαλο περισσότερο διοικητικής φύσεως και σε δευτερογενή φάση επέρχεται ένας (οιονεί) αυθαίρετος νομιμοφανής πολιτικός παρεμβατισμός. Σε απλά Ελληνικά : Η οργάνωση Βατοπαίδι πάτησε πάνω σε δαιδαλώδεις διοικητικούς νόμους, και το μόνο που έκανε ήταν με τις γνωριμίες που είχε (και στα δύο κυβερνώντα) ήταν ότι επιχειρούσε να συντομεύσει την ευόδωση των αιτημάτων της βάσει όμως των προϋπαρχόντων «ήξεις – αφίξεις» νόμων. Δηλαδή οι πολιτικοί παίρνανε τηλέφωνο και λέγανε στον "σαλίγκαρο ταχύτητας" δημόσιο υφιστάμενο φορέα να επισπεύσει τις νόμιμες γνωμοδοτήσεις που είχαν γίνει από άλλες «ανεξάρτητες» διοικητικές αρχές !

Φτου σκουλικομερμηγκότρυπα …

Αυτά με δυο κουβέντες (είναι μεγάλη η Ιστορία). Από τώρα όμως σας λεω επώνυμα πως για τον κ. Αγγέλου αν δεν προκύψει κάτι νέο αποδεδειγμένο και συνταρακτικό ότι έχει την τελική Αθώωση στο τσεπάκι του.

Δεν θα έλεγα το ίδιο για τον κ. Π. Ψωμιάδη. Αλλά δεν ξέρει κανείς σε αυτόν το τόπο πότε η δικονομία μας αν είναι να τον καταδικάσει, θα τον καταδικάσει. Η «μπακάλικη» εκτίμηση μου του χρονικού πλαισίου είναι από 5 έως 30 χρόνια και ίσως επέκεινα. Όχι βέβαια η ποινή αλλά η οριστική Τελεσιδικία. Δηλαδή αν είναι τώρα 60 ετών θα… κλπ κλπ κλπ.
Ακριβώς τα ίδια συμβαίνουν και με τον κ. Κοντομηνά . Για το τι φέρεται (sic no 2) να έκανε σε κάποιους ανθρώπους αν δε το γνωρίζετε ενημερωθείτε από μόνοι σας οι έχοντες γερό στομάχι. Αυτός έδωσε εγγύηση 300.000 ευρώ.
Η αναλογία εδώ είναι σα να δίνει ένας καπνοβιομήχανος εγγύηση την απλή ταμπακέρα του με τα τσιγάρα της βιομηχανίας του που έχει μέσα, συν την κρέμα προσώπου του. Ή… από τα 40 μέτρα «σκάφος αναψυχής» που έχει να δίνει 55 πόντους. Δεν πιστεύω να θέλετε τις μετρήσεις και σε πόδια !

Αυτή σήμερα είναι η δικαιοσύνη μας.
Μετά διερωτούνται μερικοί πως φτάσαμε έως εδώ.

Πολύ λίγα είπα σήμερα. Η κατάσταση γι’αυτούς που γνωρίζουν είναι εξόχως τραγικότερη.
Ως επίλογο θα σας πω κάτι ακόμα : Έχω ένα γνωστό τίμιο και άψογο πανεπιστήμονα δίχως σκοτεινές εργασίες και ασαφή περιουσιακά στοιχεία, που θέλει ανέκαθεν από έφηβος όλες του οι πράξεις να είναι πάντα και παντού απόλυτα (και όσο το δυνατόν καλύτερα ταξινομημένες και) νόμιμες, δίχως να θέλει ο άνθρωπος να κάνει καμιά… «μαιμουδιά». Είναι 51 ετών και το… παλεύει ακόμα…. Ελάττωμα του ; Δεν θέλει να δίνει μίζες.

ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ;

Τι θέλω να πώ : Ότι το υπάρχον σύστημα εξαναγκάζει τους Έλληνες να γίνουν συμμέτοχοι - «συνένοχοι» του. Έτσι έρχεται μαθηματικά η σήψη και η κατάρρευση ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Η Ελληνική πραγματικότητα είναι σαν το γράφημα του άρθρου: Είμαστε όλοι μέσα στο «Σινεμά Ελλάς» που μας επιβάλλει και υποχρεώνει να το πληρώνουμε συνέχεια έτσι ώστε να βλέπουμε και να υφιστάμεθα το κακό έργο που σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν σ’ αυτό μερικοί αλήτες – προδότες – κλέφτες – «ανθρωπάκια yes sir» της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.
Ως πότε θα το ανεχόμαστε αυτό βρε παιδιά ; Τους κομπάρσους της Ιστορίας που γίνανε πρωταγωνιστές στη κινηματογραφική ταινία της πραγματικότητας της ζωής μας. που απαιτούν κιόλας να πληρώσουμε τα αίσχη τους;

Δημήτρης Π. Γ.

Από http://free-apopsis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.