Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Η Ελληνική ανάσταση με δημοκρατική επανάσταση Η τι πρέπει ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να κάνουμε

Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ανάσταση και για να γίνει ανάσταση χρειάζεται επανάσταση .
Ιστορικά ,σε παγκόσμια κλίμακα ,σε κράτη με πολιτισμό η ανάσταση έφερε το αποτέλεσμα.

Η χώρα που στερείται πολιτισμού δεν διαθέτει τα αισθητήρια για να αντιληφθεί την νάρκωση αρχικά, την ημιθανή κατάσταση στην οποία την περιάγουν στην συνέχεια ώστε να εξάγουν ό,τι πολυτιμότερο έχει. Τα Αφρικανικά κράτη, επί παραδείγματι, δεν επαναστατούν….

Οι πόλεμοι που γίνονται εκεί είναι εμφύλιοι και όχι ενάντια στους κατακτητές που επιβουλεύονται την κυριαρχία τους .Εξαιρείται και τούτο μερικά η Νότιος Αφρική ,αλλά όταν οι έγχρωμοι αντιλήφθηκαν την κλοπή ,το σπίτι είχε πλέον σχεδόν αδειάσει .
Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι επανάσταση και τούτο δεν σημαίνει ή τουλάχιστον δεν υπονοείται κάτι τέτοιο από τον συντάκτη ,αιματηρή …..

Αναίμακτη επανάσταση αλλά επώδυνη ως προς τις συνήθειες μας .
Επανάσταση κατά την έννοια αλλαγή πλεύσης από όλους και για όλα .
Αλλαγή στόχων και κυρίως αλλαγή προσώπων .Από εδώ και πέρα χρειάζεται ενδιαφέρον όχι αδιαφορία .Όχι πλέον ,καταφάσεις του τύπου «και τι με νοιάζει εμένα?». Αυτού του είδους οι αιτιολογίες που στήριξαν συμπεριφορές, έδωσαν ουσία στους σημερινούς μας εφιάλτες.
Εφιάλτες νοούμενων των σημερινών πολιτικών σε κάθε επίπεδο .Από το κοινοβούλιο, μέχρι το δημοτικό συμβούλιο .Ο λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι οι κύριοι που επιμόνως και επισταμένως αναζητούν την ψήφο μας ,δεν το κάνουν χάριν ικανοποίησης προσωπικών ψυχικών και μόνο κινήτρων. Λάθος ,στις περισσότερες περιπτώσεις τα κίνητρα ήταν ή έγιναν καθ οδόν «λεπτά».
Άρα αυτό που απαιτείται είναι όχι ψήφο σε προτείνοντα σε εμάς συναλλαγή ή υπονοώντας συναλλαγή. Απαιτείται έλεγχος ποιότητας, «πούθεν» έρχεται και «πόσχεν έσχες» πολιτική παιδεία και κίνητρο για προσφορά .
Ο καθένας μας πρέπει να μάθει ότι ψηφίζοντας ,αναλαμβάνουμε ευθύνη εμείς για όποιον ψηφίζουμε .Εμείς είμαστε συνυπεύθυνοι για ότι πράξει και ότι αδρανήσει να πράξει . Η αδιαφορία ,ο ωχαδερφισμός συνιστούν δημοκρατική ασθένεια με σοβαρές συνέπειες. Η τελική κατάσταση οδηγεί την χώρα σε ελεεινό πανηγύρι ,όπου ο κάθε πολιτευτής =για αντιδιαστολή από πολιτικός, Μαυρογιαλουρος πωλούσε και αγόραζε την τύχη των ανθρώπων που του ανέθεσαν την εξουσία .

Νόμιζε ο κύριος Μαντέλης ότι δικαιούται χορηγιών από αλλοδαπή ,παρακαλώ ,εταιρία χάριν ενίσχυσης του αγώνα του για ανάδειξη του πολιτικού του ταλέντου . Νόμιζε ο κος Τσουκάτος ότι δύναται να υποκαταστήσει τις χρηματαποστολές ,κομίζοντας ως νέος μπακάλης ποσά αστρονομικά στον νερόμυλο του ΠΑΣΟΚ. Νόμιζε ο ένας ,πίστευε ο άλλος, να’ μαστε ενώπιον του ταμείου .Όχι ενώπιον του δικού μας ταμείου αλλά ενώπιον του ΔΝΤ που ελέω από μηχανής θεός μας παρέχει την 2η παρακαλώ δόση για την σωτηρία μας από τις εντελώς άτιμες συναλλαγές των μέχρι τότε σωτήρων μας .

Με αυτά και με εκείνα ,ξεχάσαμε την επανάσταση .

Ας μην δώσουμε φακελάκι στον ιατρό .Ας μάθει ότι η ιατρική δεν είναι εμπόριο .Εμπόριο είναι η πώληση ψεύτικων ελπίδων ,ή ανούσιων ιατρικών πράξεων .Τι να την κάνεις την Γιατρειά από το στομάχι σου ,όταν ο ιατρός χρεώνει την επέμβαση στον δημόσιο ασφαλιστικό οργανισμό 20 φορές παραπάνω απ' ότι σε οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα του εσωτερικού ιδιωτικό ή του εξωτερικού .Στο τέλος «θα αποθάνεις από το εγκεφαλικό», όταν αντιληφθείς ότι άσπρη μπλούζα ήταν ο αρχάγγελος της αποκάλυψης και όχι ο υπηρέτης του Ιπποκράτη .

Τι να το κάνεις το αυθαίρετο όταν δεν θα αποτελεί οίκο διαμονής αλλά οίκο συναλλαγής .Συναλλαγής με τον πρώτο βουλευτή για να το σώσει από την κατεδάφιση, από τον δεύτερο για να το ηλεκτροδοτήσει, από τον τρίτο για να φέρει ύδρευση .Τι αξία έχει να έχεις σπίτι δικό σου όταν απολέσεις την αξιοπρέπεια σου .

Διότι αυτή χάσαμε .
Αυτή μας εγκατέλειψε και πλέον αναγάγαμε το δημόσιο ως υποκατάστημα του χρηματιστηρίου .Τόσα για πολεοδομία ,τόσα για εφορία ,τόσα για ...και στο τέλος μας έμειναν οι τόκοι και το κεφάλαιο του ΔΝΤ να πληρωθεί.

Προφανώς δεν άξιζε .
Άρα ανάσταση του καλού μας εαυτού ,αυτού που οδήγησε στον υγιή βιοπορισμό ,στον κάματο και μεροκάματο .Σε αυτόν που το πρωί είχε το κεφάλι ψηλά και το βράδυ αντί για κούραση ,είχε όνειρα και όραμα για τον ίδιο και τα παιδιά του .

Αυτήν την ανάσταση να κάνουμε επανάσταση αν θέλουμε να δείξουμε στον σημερινό μας πρωθυπουργό ότι δεν ισχύει η εντολή που του δώσαμε διότι αποφασίσαμε να σωθούμε μόνοι μας .Η έναρξη δε σημαίνει αναγκαστικά και την αποκαθήλωση του .

Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος

Για την αντιγραφή Δημήτρης Π..Γ.


2 σχόλια:

  1. καλημερα φιλε
    πολυ σωστα τα γραφει ο ανωνυμος σκεπτομενος.
    διαφωνω με ενα σημειο:ΤΩΡΑ που κινδυνευει η χωρα μας,η δραση θα πρεπει να ειναι αμεση..

    αναίμακτη ή αιματηρη,δεν με νοιαζει..

    το μονο που με νοιαζει ειναι να μην χασουμε ουτε ενα εκατοστο γης ..κ με τον ΓΑΠ αυτο ειναι που φοβαμαι περισσοτερο απο ολα,διοτι αποδεδειγμενα ειναι ανθελληνας,προδοτης κ τσιρακι των αμερικανων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ μιλά για την δική μας σαν λαός νοοτροπία περισσότερο γι'αυτο "υποβαθμίζει" κάποιες αλήθειες. Ο... νοών νοείτω πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.