Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Οι «αντιφάσεις» του κ. Παπανδρέου και η Πραγματική αιτία τους.

Ο κύριος Παπανδρέου εξελέγη πρωθυπουργός της χώρας υποσχόμενος όσα με θυμηδία πλέον έχουμε κατά νου .Είχε εκλεγεί λέγοντας τα γνωστά ως ιστορικά ανέκδοτα ,άλλως απίστευτα πολιτικά παιχνίδια «λεφτά υπάρχουν» «θα δώσουμε αυξήσεις» , «αν μειώσουμε τους μισθούς καταστρέφουμε και την οικονομία» και άλλα παρεμφερή...

Ακολουθεί λοιπόν η πανηγυρική εκλογή του ,αφού ο ένας υποψήφιος προσέφερε επώδυνα μέτρα (ανεξάρτητα του ότι και εκείνος έφερε μείζουσα ευθύνη για την αναγκαιότητα των μέτρων ) και ο άλλος ,προσέφερε πράσινη ανάπτυξη με άφθονο γκαζόν και παχυλές αγελάδες για όλους τους Έλληνες.



Ήθελε ο νυν κύριος πρωθυπουργός να κόψει από το παρελθόν «οι πολίτες θα πάρουν με τις πέτρες τους πολιτικούς» ακούστηκε να εκφωνεί από επίσημες ομιλίες του και ως νευραλγικούς υπουργούς τοποθετεί ανθρώπους αποκλειστικά δικής του επιλογής , ( ανεξάρτητα του ότι δεν συνάδει με αντίστοιχη εγκεφαλική λειτουργία ) εκτός μάλιστα κοινοβουλίου ήτοι εκτός επιλογής από την βάση του λαού .

Υπάρχει άραγε καμία εξήγηση στο γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε αυτά τα στελέχη αντί να πράξει το αυτονόητο να επιλέξει από αυτούς που ο λαός επέλεξε από αυτούς που το κόμμα του το ίδιο υποσχέθηκε ότι θα κυβερνήσει . Παραμένει πράγματι μία αντίθεση στην κίνηση αυτή του πρωθυπουργού μόνο σήμερα φαίνεται να αποκτά ουσία στην απάντησή της .

Το παλαιό ΠΑΣΟΚ θα είχε πρόβλημα να δεχθεί τα όσα πέρασε εν μία νυκτί ο πρωθυπουργός με το μνημόνιο .

Όχι ότι δεν το πέρασε με την ψήφιση του με εκβιασμούς πολιτικούς και διλήμματα .
Ο άνθρωπος αυτός είχε «…αρχήθεν…» Ελληνιστί : «εξ απαλών ονύχων» (sic) σχέδιο .Είχε προεκλογικά συγκεκριμένο τρόπο δράσης .Δεν ήταν όμως διανοητικά του διαμετρήματος της νόησης του κ. Παπανδρέου .Σαφώς όχι ,τούτου αποδεικνυομένου από το επίπεδο εκφοράς της ελληνικής γλώσσας .
Το σχέδιο είχε εξωτερικούς ιθύνοντες ,είχε «άλλοθεν» της Ελλάδος κέντρα αποφάσεων .
Ας μην κρυβόμαστε ,η Αμερική είναι ένα βήμα μπροστά από εμάς .Εκείνη εξέλεξε έναν Αφρικανό να την διοικήσει .Εμείς πρέπει να διερωτηθούμε τι εκλέξαμε : «Έλληνα», «Αμερικανό» ή «Αφρικανό» ; .

Το σχέδιο είναι απλό στην σύλληψη και απλούστατο στην εκτέλεση .Συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο με Τούρκους και Έλληνες ,ενώ οι Αμερικάνοι θα εισπράξουν τα αντίστοιχα οφέλη .Η συνεκμετάλλευση πλέον έχει μπει για τα καλά στο τελικό της στάδιο .
Οι Έλληνες έχουν ενώπιον τους ένα δίλημμα * .Η θα περάσουν τις χειρότερες ημέρες και νύκτες από ιδρύσεως του κράτους ,ή θα δεχθούν την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ,δίχως επίλυση των «προβλημάτων» της κυριαρχίας στα εδάφη και ύδατα που θα δώσουν το χρυσό υγρό .
Αυτή είναι μία λογική εξήγηση ,στηριζόμενη στην απλή λογική και στα γεγονότα ως αυτά εμφανίζονται σιγά σιγά στον πολιτικό ορίζοντα.
Σε λίγο θα μας πουν το παραμύθι .
Εμείς απλά δείξαμε την αντίθεση και τα αίτια της .Τα συμπεράσματα δικά σας καθώς και οι …συνέπειες σε ΟΛΟΥΣ μας....

Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος

Για την αντιγραφή Δημήτρης Π..Γ.

* Ούτε αυτό το δίλημμα δεν θα έχουμε : Αυτόματα θα γίνουν όλα : Ψηφίσαμε ποτέ όταν είχαμε Αμερικανικές βάσεις αν τις θέλουμε ; Εμείς νομίζετε ότι τις διώξαμε ; Εδώ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ» Κούβα υπάρχει μια βάση που λέγεται «Guantanamo» Είναι Κουβανέζικη ; (Δημήτρης Π.Γ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.