Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Το νομοθετείν στην Ελλάδα : Ο τρόπος που λειτουργεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο και οι λόγοι της αστοχίας του.

Λέμε συνέχεια ότι οι πολιτικοί μας φέρουν ευθύνη για τη σημερινή μας κατάσταση .
Δείτε εδώ απλά και ωραία ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ έχουν τις ευθύνες αυτές ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ (Δ.Π.Γ.) :


Στο κέντρο της Αθήνας ,όπισθεν του μνημείου του Αγνώστου στρατιώτη ,στο κτίριο της νέας βουλής ,διεξάγεται και έχει ήδη ολοκληρωθεί η εθνική μας καταστροφή .Στον χώρο της αποκαλούμενης λατρείας της Δημοκρατίας ,στον χώρο όπου θα έπρεπε να υμνείται η ευθυκρισία ,να βασιλεύει η επιθυμία διασφάλισης του δημόσιου χρήματος ,στο μέρος όπου θα έπρεπε να κυριαρχείται από ανώτερη σκέψη ,αντίθετα ,εγκαταστάθηκε μονοπωλιακά ο εκμαυλισμός .
Ας μην φανεί βαρύς ο χαρακτηρισμός ή υπερβολικός :

Ελλάδα είναι εδώ άλλωστε η υπερβολή είναι καθημερινή πραγματικότητα.
Ας στοχεύσουμε όμως καλύτερα τα πνευματικά μας όπλα και χειριστήρια ώστε είτε να διαψεύσουμε είτε να επιβεβαιώσουμε τον χαρακτηρισμό αυτό .
Εδώ θα έπρεπε να κατοικοεδρεύει η αφρόκρεμα των Ελλήνων .Εδώ στο Σύνταγμα θα έπρεπε να βασιλεύει η οξύτητα του νου ,η προβλεψιμότητα ,η υγιής νόηση ,η ευθύβολη όραση .
Τι μας κάνει όμως να διαφωνούμε ή να απεμπολήσουμε από τον χώρο παραγωγής νόμων την κυριαρχία του υγιούς πνεύματος .
Ο κανόνας ότι εκ του προϊόντος καταλαβαίνεις τον παραγωγό .Από το φρούτο ,το δέντρο .

Ο Πλάτων έλεγε ότι ο νομοθέτης πρέπει να σκέφτεται ως φιλόσοφος και να γράφει τους νόμους του ως κτίστης .Σήμερα έχουμε το εξής αντίθετο πόρισμα. Οι νόμοι έχουν την μορφή φιλοσοφικού πονήματος και εκπέμπουν ,βοούν την πνευματική απουσία ,αφωνία νοητική του συντάκτη τους.

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά .Όταν ο Έλληνας νομοθέτης πρέπει [αυτήν του την υποχρέωση την ενθυμείται σπάνια διότι απαιτεί πνευματική διαύγεια ] να υιοθετήσει στην έννομη τάξη κοινοτική οδηγία ,τότε αφού έχουμε πληρώσει αρκετά κονδύλια στην Ευρώπη για παράβαση εναρμόνισης της χώρας ,ήτοι δεν κάναμε νόμο μία κοινοτική εντολή ,τότε εν μία νυκτί, αυτούσιο το κείμενο της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας ,άκριτα και δίχως περαιτέρω επεξεργασία,
την ψηφίζουν οι νυσταγμένοι μας εκπρόσωποι. Το ότι θα απαιτείτο επεξεργασία, συντονισμός, κρίση και προσαρμογή του κειμένου ,των διατάξεων με το «ελληνικό» δεδομένο, ούτε καν απασχολεί τους ετοιμόρροπους νομοθέτες μας .

Ομοίως ,η θέσπιση νέων διατάξεων ,νόμων γίνεται από επιστημονική επιτροπή της βουλής, αφού βέβαια προηγούμενα ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος έχει περάσει τις δικές του ντιρεκτίβες, περνάει από τα τμήματα ή και την ολομέλεια όπου οι υπόλοιποι νομοθέτες αγνοώντας την σπουδαιότητα του κειμένου ,το τι ίσχυε πριν ,πού έπασχε πώς πρέπει να διορθωθεί ,ψηφίζουν έχοντας υποκαταστήσει την νόηση με την κομματική υποταγή .

Ποίος εκ των νομοθετών γνωρίζει την δομή του εκάστοτε νόμου .Ότι πρέπει να περιέχει πραγματικά περιστατικά και έννομες συνέπειες .Πόσοι εκ των εκπροσώπων μας γνωρίζει την κατηγορία της νόησης που εντάσσεται ο νόμος =υποθετικός έμμεσος συλλογισμός . Και όμως είναι εκεί και νομοθετούν .

Πόσοι εξ αυτών πριν δώσουν την βουλητική τους έγκριση ,έχουν γνώση των συνεπειών που θα έχει η έγκριση αυτή .
Αποτέλεσμα ,μετά από δέκα δεκαπέντε ημέρες από την ψήφιση του νόμου έρχεται η τροποποίηση .

Φανταστείτε τι θα γινότανε αν τον Ιανουάριο αγοράζατε ένα αυτοκίνητο που αύθις πρωτοκατασκευάστηκε από την όποια βιομηχανία και τον Φεβρουάριο του αυτού έτους, έβγαινε στην κυκλοφορία η νέα του έκδοση .
Θα μου πείτε ,εν μέρει εύλογα ,ότι το επιχείρημα του αυτοκινήτου δεν είναι εύστοχο. Ακριβώς, ούτε και η έκδοση νόμου τροποποιητικού εντός ημερών είναι εύστοχο νομοθετείν .

Η πολυνομία είναι κορωνίδα τη Ελλάδος .Θα υπήρχε τέτοια πάθηση =θυμηθείτε το δέντρο και τους καρπούς ,αν δεν υπήρχε η συμπτωματολογία που προκαλεί την πάθηση .
Άλλη παθολογία είναι τα βασιλικά διατάγματα .Ναι ,ο Βασιλιάς έφυγε ή τον διώξαμε ,ο καθένας λεει ότι θέλει αλλά εισέτι κυβερνώμεθα από ή και από νομοθετήματα που φέρουν την υπογραφή του .Ευτυχώς όχι εξολοκλήρου την νόηση του .Φτηνή παρηγοριά αλλά δεν αρκεί . Ξέρετε τι σημαίνει αυτό ; .Απλά πράγματα ότι εν έτη 2010 ,την εποχή του γρήγορου ίντερνετ ,μας καθορίζει το πώς θα πουλάμε τα καρπούζια ή άλλα ευγενή φρούτα ,η νόηση των 70 ετών πριν και ότι με αυτό συνεπάγεται .
Αλλά ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα .

Σε λίγο από τον ίδιο ναό της νόησης θα βγουν τα πορίσματα για τις επιτροπές και θα δείτε ότι ο αρχικός χαρακτηρισμός ήταν έως και επιεικής .
Για το τέλος σας γράφω ότι κάθε υπέρβαση του κρατικού προϋπολογισμού συνιστά πράξη παράνομη .

"Πως τότε οδηγηθήκαμε σε τέτοιο έλλειμμα που μας έφερε το ΔΝΤ.";

Παραβιάσανε οι ίδιοι τον νόμο που ψηφίσανε ή αγνοούν αυτό που ψηφίσανε .
Η απάντηση δική σας .
Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος

Σημείωση σύνταξης :
Τι να πρωτοπρολάβουν οι βουλευτές μας ; Χ επί 10 Αεροπορικά ταξίδια την βδομάδα στο τόπο που ψηφίζονται για να προλάβουν Εορτές, Εθνικές Εορτές, Γάμους , Κηδείες (εκεί μπορεί να χάνουν και κανα ψηφοφόρο αλλά ενδέχεται με τον εκπληκτικό επικήδειο που θα εκφωνήσουν να ψαρέψουν νέους και ζωντανούς). Κοινωνική ζωή, Ταξίδια αναψυχής, Ταξίδια επιμορφωτικά στο Εξωτερικό αορίστου διάρκειας.. Π.χ. ο κ. Λιάπης έχει και ένα διαμέρισμα στο Παρίσι (από μνήμης και τυχαία το αναφέρω) όπου τις «ελεύθερες ώρες του αρέσει εκεί να τις «επενδύει» Δεν είναι ο μόνος προς Θεού…
Πείτε μου τι να προλάβουν οι άνθρωποι ;

( Δημήτρης Π.Γ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.