Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Διαβούλευση και στην εγκληματικότητα

(Διαβάστε και τη νομική απόδειξη γιατί οι αλλοδαποί –και ιδιαίτερα λαθρομετανάστες- έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους Έλληνες. Υπάρχει κανείς από τη κυβέρνηση που ακούει ; Δ.Π.Γ.)

Κύριε Πρόεδρε – Κύριε Πρωθυπουργέ

Συνεπής στην έμφυτη λόγω εθνικότητας πεποίθησή μου ότι η προσπάθεια ποτέ δεν πρέπει να υπαναχωρεί ,κυρίως όταν ο λόγος μου υποπίπτει σε «ώτα μη ακουόντων» , συνεχίζω τον βεβαιωμένο μονόλογο διαβούλευσης ασχολούμενος αυτή την φορά με την εγκληματικότητα .
Φαινόμενο παλαιό, πολυσυζητημένο αλλά μοιραία επίκαιρο. Δεν αποτελεί παράδοξο το ότι ο Έλληνας πιστεύει ότι πλέον είναι στον χώρο της λαϊκής παροιμίας , ήτοι στο αμπέλι, το οποίο μεν του ανήκει, πλην όμως κάποιοι του το επέβαλαν να είναι ξέφραγο .
Δεν αναφέρομαι μόνο στον εξωτερικό παράγοντα ,στον εισαγόμενο εγκληματία .Τούτος αποτελεί δεδομένο ακόμη και για τους έχοντες άκρως ανόητες ας μου επιτρέψετε απόψεις ως προς την φιλικότητα με την οποία πρέπει να τους δεχθούμε και ανταμείψουμε για τον κόπο τους να εισέλθουν λάθρα ,να παραμείνουν εν παραβύστω και να διαβιούν υποχθόνια στην χώρα μας.

Έγκλημα κατά τις οικείες διατάξεις του Ποινικού δικαίου είναι πάσα πράξη ή παράλειψη καταλογιστή στον δράστη της ,η όποια τιμωρείται από τον νόμο .
Εγκληματίας είναι αυτός που πράττει ή παραλείπει τα ανωτέρω.

Τα αίτια της εγκληματικότητας έχουν αποδοθεί ,από τους ειδήμονες εγκληματολόγους ,σε λόγους κοινωνικούς ,οικονομικούς ,ιδεολογικούς και άλλους που απλά παραλλάζουν από θεωρία σε θεωρία .
Αποτελεί ,κύριε πρόεδρε ,θεμέλιο του ποινικού οικοδομήματος ,ο κανόνας ότι η άγνοια του νόμου δεν δικαιολογείται, άλλως δεν αποτελεί λόγο άρσης του αδίκου .
Αυτά για τους ημεδαπούς .Για τους αλλοδαπούς ισχύει αυτός ο κανόνας .

Αν κρίνουμε από την ποιότητα της εγκληματικότητας που βαρύτατα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ,τότε οδηγούμεθα στην σκέψη ότι αλλάξατε και το πράξατε αυθαίρετα ,αλλαγή σχεδίων στα θεμέλια του οικοδομήματος προκειμένου να μη διώκονται εισερχόμενοι λάθρα μετανάστες .
Στον νόμο που πρόσφατα περάσατε από την βουλή των Ελλήνων ,αφορώσα και την Εθνικότητα, προβλέψατε ότι οι εισερχόμενοι παρανόμως στην χώρα δεν θα διώκονται αν εισήλθαν κατόπιν απατηλών υποσχέσεων τρίτων, ως είναι ο δουλέμπορος .

Κρίνεται κύριε Πρόεδρε ότι αξίζει τον κόπο να απαλλάξουμε τους παρανόμως εισερχόμενους από την ποινική δίωξη ,επειδή ήθελαν να πεισθούν ή πιεσθούν να εισέλθουν στην Ελληνική επικράτεια ;
Τούτο επιφέρει ανεπίτρεπτη, κατά την γνώμη εμού και χιλιάδων άλλων Ελλήνων ,διάκριση εις βάρος των ημεδαπών στους οποίους ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ η άγνοια του νόμου.

Επανέρχομαι όμως στην εγκληματικότητα .Αυτή, πλέον η ετεροθαλής αδελφή της, η οικονομική ένδεια, θα αποτελέσουν πανδημικό φαινόμενο στον αμέσως ερχόμενο καιρό .Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα .Ποίος θα αναλάβει το κόστος της πρόληψης της εγκληματικότητας των ημεδαπών και αλλοδαπών που από ένδεια θα αναρριχηθούν σε κάθε νομικό σας οικοδόμημα ώστε να το αφοπλίσουν.

Ποίος αστυνομικός και με ποία μέσα θα αναλάβει το αδύνατο πλέον έργο της προστασίας του πολίτη. Έσχατο αλλά όχι ελάσσονος σημασίας ,μήπως πρέπει να ανατεθεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής και στους ίδιους τους πολίτες ,επιτρέποντας την οπλοφορία. Αν μη τι άλλο ώστε να εξισορροπήσουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη .Βλέπετε κύριε πρόεδρε ληστείες με φόνο και βιασμοί δεν γίνονται με ντουντούκες ,αλλά ούτε απωθούνται από αυτές.

Σκεφτείτε το κύριε πρόεδρε. Άλλως αφήστε τους συμβούλους σας να το σκεφτούν και αναλύσουν .Αν κυκλοφορούν στην Αθήνα ,σίγουρα θα έχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις να σας κάνουν .


Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος με διάθεση για διαβούλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.