Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ( Α’ μέρος)




ΕΔΩ Θα δείτε αφενός γιατί τα καλά Ιστολόγια θα είναι η σωστή και άμεση πληροφορία – είδηση του εγγύς μέλλοντος. Ο εδώ αποκαλούμενος «ανώνυμος σκεπτόμενος», συντάκτης του άρθρου είναι κατ’ ουσία… επώνυμος και διακεκριμένος – γνωστός επιστήμονας στον κλάδο του και δεν κωλύεται στη δημοσιοποίηση του ονόματος του. Απλώς είναι ένα «πείραμα» για τον κάθε αναγνώστη να απαλλαγεί επιτέλους από τα μεγάλα και (δήθεν) σημαίνοντα ονόματα που μας κυβερνάν με το «όνομα» τους ΚΑΙ μόνο. Άρα το άρθρο απευθύνεται :
1) Στους αναγνώστες που κρίνουν αυτά που διαβάζουν και… 2) Στους αναγνώστες που δεν «βαριούνται» να γυρίσουν και τη δεύτερη σελίδα του προλόγου ενός καλού βιβλίου !. Για τους υπόλοιπους έχουμε και εμείς εδώ πολλά «μικρά σε μέγεθος», άλλα, αξιόλογα άρθρα, αλλά υπάρχουν και 15.000 περίπου Ιστολόγια όπου μπορείτε να διαβάσετε ή να δείτε που κουνήθηκαν και πως και με ποιόν συνοδό τα οπίσθια της κυρίας Μενεγάκη και θα που ίσως θα αποτίθενται σε κοινή θέα αύριο.
Εμείς απλώς θα σας περιγράψουμε που πως και γιατί βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα και τι πρέπει να γίνει, και το τι θα γίνει αν δεν γίνει, - αυτό που πρέπει να γίνει.- (Δημήτρης Π.Γ.)
Αρκετά σας κούρασα διαβάστε τον ίδιο και την ... αλήθεια των πραγμάτων:
Η χώρα επίκειται να εισέλθει σε πρωτοφανή ύφεση τους επόμενους μήνες .Τούτο θα συμβεί μόλις ολοκληρωθεί ή κολοβή καταγραφή των εσόδων από τον τουρισμό και η ένδεια της αγοράς να εφεύρει τους άξονες που θα οδεύσει στο νέο και διόλου φιλόξενο οικονομικό περιβάλλον .

 

Αυτό που έπρεπε να γίνει ,ορθά τουλάχιστον ,ήταν ο εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών . Το δημόσιο δεν είναι ανώνυμη εταιρία για κερδοθηρία ,είναι νομικό πρόσωπο που στοχεύει και στην άμβλυνση των αδυναμιών των πολιτών του ,στοχεύει και στην άμυνα και στην παιδεία που κοστίζουν .
Κοστίζουν διότι οφείλουν να παρέχουν την κινητήρια δύναμη προώθησης του έθνους .Το αν το επιτελούν και κατά πόσο, το ξέρουμε ήδη.
Οι δημόσιες δαπάνες δεν μειώνονται με το απλό ψαλίδισμα των εξόδων. Αυτό που προκάλεσε, γιγάντωσε , τροφοδότησε την διαφθορά ήταν το σύστημα το ίδιο .Ο τρόπος λειτουργίας είναι αυτός που πάσχει .
Όταν μία επέμβαση (ως παράδειγμα) σε δημόσιο νοσοκομείο απαιτεί σε δαπάνη ποσό διπλάσιο ή πολλαπλάσιο από αυτό που απαιτείται σε ένα ιδιωτικό ,τότε πράγματι έχουμε μεταφορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον δημόσιο αλλά από τους ίδιους τους χρήστες του συστήματος του δημόσιου νοσοκομείου .Είναι αδύνατο να σκεφτεί κανείς ότι διεξάγεται λεηλασία και ουδείς εκ των έσω αντιλαμβάνεται την εχθροπραξία .
Άρα το σύστημα θα ορθοποδήσει αν εξαλειφθεί η μεταφορά αυτή .
Δηλαδή να μην δύναται ο (δ.) υπάλληλος να φέρεται ως επιχειρηματίας με τα μέσα του δημοσίου .
Αυτός είναι ο ορισμός της ασθένειας .

 

Η θεραπεία της λέγεται χρηστή διοίκηση .
 

Οι έννοιες και το περιεχόμενο είναι γνωστά στους ιθύνοντες Υπουργούς - Ευρωβουλευτές , που ενίοτε αρθρογραφούν για τα δικαιώματα των αλλοδαπών που παρανόμως εισέρχονται στην χώρα και υστερούν στην διασφάλιση των εσόδων του δημοσίου .
Ομοίως όφειλε να δράσει η κυβερνώσα συνάθροιση ανοήμονων ,στους επιμέρους τομείς του δημοσίου. Να σταματήσει η διασπορά του δημόσιου πλούτου .



Ο κανόνας είναι απλός και δεν απαιτεί πιστοποίηση ευφυίας από τη «Μένσα» .
 

Να συμπεριφέρεσαι στο δημόσιο χρήμα ,ως διαχειριστής ,σα να είναι δικό σου! .Δηλαδή χειριζόμενος δημόσια έξοδα οφείλεις να ξοδεύεις ως τα λεφτά να είναι δικά σου και όχι των αφελών φορολογουμένων που ενέδωσαν ή διομολόγησαν στην Συνταγματική επιταγή περί συνεισφοράς .
 

Ακολούθως ο ιδιωτικός τομέας απαιτεί φιλελεύθερες πρακτικές όμως δεν επιτρέπεται να γίνει ζούγκλα η οικονομία με τις ευχές του κράτους .
Όχι όπως είχε πει ο Ρέιγκαν - Ρήγκαν το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι η σχέση της με το κράτος αλλά το ίδιο το κράτος .Αντίθετα απαιτείται «χειρουργική ακρίβεια» στην ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των δυνατών και των αδυνάτων .Να αποφεύγεται η κατάχρηση και να αφήνεται πάντα ανοικτή η είσοδος στην άνοδο «νέων» στον πλούτο με κύριο όμως γνώμονα την παραγωγική δημιουργικότητα τους . 

 Αυτό για όσους το «ξεχάσανε» λέγεται Αξιοκρατία. Και το έχουνε «ξεχάσει» πολλοί εδώ στον τόπο τούτο….
 

Υγιείς κανόνες κύριοι, γνωστοί εκ των προτέρων που δεν θα αλλάξουν εκ των υστέρων και εν παραβύστω ,οσάκις δεν συμφέρει κάποια πλευρά .
Η οικονομία είναι και ψυχολογία αλλά δεν είναι και μόνο αυτή .
Πρώτιστα είναι κανόνες συμπεριφοράς ,είναι αριθμητική και συναίσθημα που υπόκειται σε κανόνες. Αυτοί πρέπει να οριστούν σύντομα ,αν και έπρεπε ήδη να είχαν οριστεί . Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων ήταν μία αναγκαιότητα ,όχι όμως και ο βίαιος (κατ’ αρχάς με την έννοια του χρονικού «επείγοντος») τρόπος που ήρθη – διερράγη η κλειδαριά του κλειστού αριθμού .
Δεν επιτρέπονται βίαιες κινήσεις στην αγορά ,τα σόκ κοστίζουν και κοστίζουν ιδιαίτερα ακριβά σε όσους τα υφίστανται .Καθόλου ΟΜΩΣ δε σε όσους τα επιβάλλουν ή και σε όσους επιτρέπουν την επιβολή των. 


Αυτός είναι και ο ορισμός της έννοιας του «ΑΔΙΚΟΥ». Πράγματα που έπρεπε ΕΜΕΙΣ σταδιακά να επιτελέσουμε τουλάχιστον προ εικοσαετίας μας τα επιβάλλουν ΤΩΡΑ να τα πράξουμε… «χθες» και σε μία μέρα. Εδώ δυστυχώς θέλουμε δε θέλουμε θα υπάρξουν συγκρούσεις. Η «ηρεμία» που υπάρχει τώρα είναι ένδειξη της μεγάλης καταιγίδας που έρχεται….
Τέλος Α μέρους …


Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
http://eglimatikotita.blogspot.com/ & http://free-apopsis.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Για σχόλια και καλυτερη "θέαση" του άρθρου

    http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/08/blog-post_6634.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.