Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΔΥΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΙΤΙΑ : ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ BLOG. Πως μια σοβαρή υπόθεση καταλήγει σενάριο “Κλουζώ” ("Πολυσχιδής" είδηση !)

Μια και είπαμε «Κλουζώ» η Ιστορία μας αρχίζει από τη Γαλλία όπου ένας Ισότοπος ανακάλυψε ένα μεγάλο ηθικής , ποινικής και οικονομικής φύσεως σκάνδαλο ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΙ έναν Υπουργό αλλά αφορά και όλη τη κυβέρνηση Σαρκοζί.

Η είδηση είναι πως ΚΑΙ το δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο που αφορά ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ το αποκάλυψε Ο ΙΔΙΟΣ Γαλλικός Ισότοπος : (http://www.mediapart.fr/)

Φανταστείτε τώρα που αρχίζει και «ξυπνά» και αγριεύει ο κόσμος… θα αρχίσει να μιλά και να καταγγέλλει. Γι’αυτό και δίχως καμία επίφαση σπεύδουν να ανοίξουν δήθεν "διάλογο" με τα Blog και μια των ημερών να επιχειρήσουν να τους βάλουν λουκέτο. Καθεστώς Β. Κορέας πάνε να μας κάνουν.

Ας πάρουμε όμως από την αρχή την υπόθεση : Η 90χρονη περίπου Λιλιάν Μπετανκούρ, η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος της αυτοκρατορίας της Λ' Ορεάλ (Μια από τις τρείς πλουσιότερες γυναίκα της Γαλλίας, με περιουσία, το 2009, 13,5 δισ. ευρώ) πάσχει από… γεροντική άνοια –Αλτσχάιμερ και όλα τα συναφή των υπερ υπερηλικωμένων που τα έχουν «χάσει» οι άνθρωποι. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η κόρη της. Κοντολογίς βρεθήκανε και τα κοράκια που όμως η κόρη της Μπετανκούρ μάλλον δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Αυτή κατά πάσα πιθανότητα ηχογραφούσε συνομιλίες επωνύμων όπου προκύπτουν εξαιρετικά κελεπούρια. Για το πώς «μαδούσαν την γραία». Τις κασέτες πάντως τις έβγαλε στη δημοσιότητα Ο παραπάνω Γαλλικός Ισότοπος !

Τα κελεπούρια :

1) Τρομερή Φοροδιαφυγή (Μέχρι και νησί στις Σεϋχέλλες έκρυβε !)
2) Ήδη δικάζεται ένα κοράκι με την κατηγορία «κατάχρησης αδυναμίας» (της γραίας).
3) Τα πράγματα όμως δεν έμειναν στη φορολογική σφαίρα. Ετράπησαν και πολιτικά καθώς το όνομα του νυν υπουργού Εργασίας και πρώην υπουργού Προϋπολογισμού, Ερίκ Βερτ ακούγεται επανειλημμένα στις ηχογραφήσεις αυτές (που πλέον είναι στα χέρια της Γαλλικής Δικαιοσύνης), μαζί με εκείνο της συζύγου του, Φλοράνς, που εργαζόταν το επίμαχο χρονικό διάστημα στην εταιρεία Κλιμέν, η οποία διαχειρίζόταν την περιουσία της Μπετανκούρ. Η σύζυγος του υπουργού ανακοίνωσε βέβαια την παραίτησή της από την εταιρεία. (ο προϊστάμενος της στην εταιρία πήγε πάντως φυλακή).
4) Ο Υπουργός κατέθεσε στον ανακριτή (δεν έχουν το επίπεδο της δημοκρατίας μας φυσικά οι Γάλλοι) και όπως ήταν φυσικό η κατάσταση περιπλέχτηκε αλλά φαινόταν πως έβγαινε καθαρός…
5) Του έβγαλε και ένα άλλο σκάνδαλο η Λιμπερασιόν αλλά και πάλι «κάτι τρέχει στα γύφτικα»
6) Ώσπου ξαναχτύπησε ο ίδιος Ισότοπος τον Βέρτ ! ΝΕΟ σκάνδαλο του κυρίου (δεν μπορώ να καταλάβω… μέντορα του είχε τον κ. Τσοχατζόπουλο ;) Όπου απεκάλυψε πως : Στις αρχές του 2008 ο Βερτ πήρε δάνειο 6.500 ευρώ για οκτώ μήνες από την Credit Agricole για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας. Στην αίτηση του δανείου ανέφερε ότι τα μηνιαία έσοδά του είναι 3.000 ευρώ, την ώρα που λαμβάνει περίπου 14.000 ευρώ το μήνα μεικτά ως υπουργός και περίπου 2.400 ευρώ ως δήμαρχος, αναφέρει η Mediapart !

Άρχισαν φυσικά οι αντεγκλήσεις και κάποιοι νομικοί θεατρινισμοί : Είπαν ναι μεν το έγγραφο της αποκάλυψης δεν είναι και τόσο σοβαρό για τον Βέρτ, αλλά από την άλλη είναι σοβαρό για να κυνηγήσουν τον ισότοπο για αποκάλυψη «προσωπικών δεδομένων». Δεν είναι έτσι δηλαδή αλλά γιουβέτσι. Εμείς στην Ελλάδα ΑΙΩΝΕΣ μπροστά στα φαινόμενα αυτά έχουμε βαρεθεί να τα ακούμε. Στη Γαλλία όμως ασχολούνται λίγο περισσότερο… ίδωμεν.

Στα δικά μας τώρα : Αυτά βλέπουν οι Επιβήτορες της εξουσίας και πάνε να βάλουν φρένο στην ελεύθερη ενημέρωση. Γιατί τα Blog έχουν δικτυωθεί τόσο έτσι ώστε και πληροφορούν ταχύτατα τον κόσμο αλλά αρχίζουν και δημοσιεύουν κάθε μέρα ολοένα και περισσότερες αποκλειστικότητες.

Δεν θα αργήσει η μέρα που λ.χ. που θα κάνουν απεργία οι «παραδοσιακοί δημοσιογράφοι» και η ενημέρωση ειδήσεων από το διαδίκτυο θα γίνεται κανονικότα ! Π.χ. το παρόν άρθρο ΕΙΝΑΙ αποκλειστικότητα γιατί άντλησαμε και από Γαλλία και από Αγγλία πληροφορίες.
Ένα άλλο σημείο είναι πως υπάρχουν όλων των αποχρώσεων πολύ περισσότερο απ’ότι οι εφημερίδες.
Γι’ αυτό και οι εφημερίδες έχουν πλέον ξεχωριστές δικές τους Ιστοσελίδες για να αντεπεξέλθουν τον απρόσμενο ανταγωνισμό που τους ήρθε από απλούς αφιλοκερδείς χρήστες του Διαδυκτίου !

ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ;

από http://free-apopsis.blogspot.com/ Δημήτρης Π.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.