Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ σήμερα στην Αθήνα : Τα Υπέρ και τα κατά, ΠΑΝΤΑ … ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Η συγκροτημένη πολιτική και στρατιωτική δύναμη που εδράζεται και κυριαρχεί στο γεωγραφικό χώρο ανατολικά της Κύπρου στην Ασία, και (αυτό)αποκαλείται «κράτος του Ισραήλ» αποτελεί για μας τους Έλληνες ένα δύσκολο Πολιτικό – Διπλωματικό γρίφο. Θα αρχίσω με το πλέον αρνητικό στοιχείο : Η σύσταση του «κράτους» αυτού που καλώς ή κακώς τυπικά θεωρείται κράτος από τη συντριπτική πλειοψηφία των άλλων κρατών έχει ακριβώς τα ίδια στοιχεία με το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος. Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις Πολιτικής Ιστορίας δεν θα διακρίνει καμία σοβαρή διαφορά… Είναι λοιπόν ορθό για μας αφενός να το έχουμε διπλωματικά «αναγνωρίσει» ως κρατική οντότητα και να αποσκοπούμε αφετέρου σε μια μορφή μάλιστα στενότερης συμμαχίας – συνεργασίας ; Η απάντηση είναι ….
Πολιτικά και Διπλωματικά ΝΑΙ ! Και λεω «ναι» επειδή η γεωπολιτική αλλά και η παρούσα κατάσταση της Ελλάδας δεν έχει την «πολυτέλεια» να βρει καλύτερα εδάφη για να εδραιώσει τα δίκαια αιτήματα της.
Πριν εξοργισθείτε λοιπόν με αυτό το αυθαίρετο «ΝΑΙ» διαβάστε τα επιχειρήματα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. …

Στην διεθνή εξωτερική πολιτική και ιδιαίτερα αν είναι κάποιο μικρομεσαίο κράτος ενίοτε ακόμα και με τον «σατανά» πρέπει να συμμαχεί για να εξασφαλίσει την επιβίωση του ! Αυτό είναι που με κάνει απερίφραστα σε πρωτογενή βαθμό να λεω «ΝΑΙ». Όχι βέβαια ότι θεωρώ τους ανθρώπους εκείνους σατανάδες, αλλά εάν σας «αρέσει» πείτε πως το κάνω και έτσι.

Το «κράτος του Ισραήλ» κατά τους συντριπτικά περισσότερους είναι ο «αυθαίρετος» αστυνόμος των
Η.Π.Α. ( ή ακόμα και της C.I.A. κατά πολλούς) στην περιοχή εκείνη. Δεν θα διαφωνήσω επί της ουσίας. Υπάρχει όμως ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, όπου εμάς σαν Έλληνες και Έθνος μας βολεύει (ίσως Ιστορικά και να μας σώσει), ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ .
Η λεπτομέρεια αυτή συγκροτείται σε 3 συσχετιζόμενες παραμέτρους:
1) Μπορεί το «κράτος του Ισραήλ» να είναι Αμερικανικό παράρτημα αφενός, αλλά αφετέρου το Εβραϊκό στοιχείο με τη δεσπόζουσα θέση που έχει στο πολιτικό Αμερικανικό σκηνικό, επιτρέπει ενίοτε η και ταυτόχρονα (στο «κράτος του Ισραήλ» ) να λειτουργεί και ως αυτόνομη ΚΥΡΙΑΡΧΗ Εθνική οντότητα !
2) Το πρόβλημα «επιβίωσης» που (θεωρεί μάλλον σωστά) έχει ως (οιονεί) κράτος το «κράτος του Ισραήλ» είναι ο Μουσουλμανικός παράγοντας και η «πάσης φύσεως» επέκταση του. Δεν θέλει επουδενί Μουσουλμανικές χώρες (και ιδιαίτερα γειτονικές του) να Ισχυροποιούνται στρατιωτικά. Αυτό είναι μια πάγια θέση που εδώ το διαφοροποιεί «κατά το δοκούν» και όποτε αυτό ορίζει, αντίθετα με τις Η.Π.Α. την πλέον «αυτόνομη» πολιτική του και δρά σαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Εθνική οντότητα διαφορετικά. Οι Η.Π.Α. εδώ κάπου «αναγκάζονται» και συμβιβάζονται γιατί αφενός «αιώνιος σύμμαχος – αστυνόμος» είναι, αλλά και αφετέρου το εβραϊκό πανίσχυρο λόμπι δεν τους δίνει και ιδιαίτερες δυνατότητες διπλωματικών ή εντονότερων παρεμβατικών, πάσης φύσεως, χειρισμών - ενεργειών.
3) Γεωπολιτικά είμαστε το κοντινότερο κράτος (με εξαίρεση τη «μισή» δική Ελληνική Κύπρο μας που αποτελεί όμως από μόνη της ασήμαντη στρατιωτική και άρα και πολιτικώς μηδενική δύναμη) όπου -ως προς το παρόν, ελπίζω, όχι μόνο- είμαστε μη μουσουλμανικό κράτος…
Άρα το «κράτος του Ισραήλ» θέλει να μας έχει Γεωπολιτικό του σύμμαχο ΟΧΙ για τα συμφέροντα αυτά καθ’αυτά των Αμερικάνων αλλά αποκλειστικά για τα δικά του «συμφέροντα επιβίωσης του.» Και εδώ ακριβώς είναι η «ειδοποιός διαφορά» : Το «κράτος του Ισραήλ» ΔΕΝ θέλει η Ελλάδα να γίνει «μουσουλμανοκοκρατούμενη» χώρα ! Το «κράτος του Ισραήλ» δεν θέλει να γίνουμε Μπαγκλαντές ή Πακιστάν… Έστω κι’ αν αυτό θέλουν να μας κάνουν (κατά την εκτίμηση πολλών) οι Η.Π.Α.. …

Είδατε τι «παραγώγους» και «εξισώσεις» δυσεπίλυτες μεγάλου και δύσκολου βαθμού μας βγάζει η εξωτερική πολιτική ;

Σας ρωτάω ευθέως : Αν η Τουρκία αληθεύει πως δημιουργεί πυρηνικό εξοπλισμό και αύριο το «κράτος του Ισραήλ» την αναχαιτίσει σε αυτό, ΒΑΡΒΑΡΑ… μας βολεύει εμάς αυτό ή όχι ;

Μας βολεύει να επενδύσουν στη χώρα μας Εβραϊκά κεφάλαια και να κερδίσουμε και εμείς και αυτοί ;
Με την προϋπόθεση πάντα ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ταγοί της εξουσίας να εκμεταλλευτούν τα γεγονότα αυτά προς όφελος της Πατρίδας μας και όχι προς όφελος των προσωπικών τους «offshore».

Γιατί αυτή είναι η αλήθεια Έλληνες Συμπατριώτες : Μυαλό έχουμε να καταλάβουμε πως η επερχόμενη συντριβή μας έρχεται από τα δικά μας χέρια και αργυρώνητα «παιδιά» που ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΩΘΗΣΑΜΕ ως πολιτικούς ηγέτες μας.. Τα κοράκια στη «διεθνή πολιτική» περιμένουν εκ του ασφαλούς να μας φάνε τις σάρκες όταν μας βρούνε εκτεθειμένους. Εμείς όμως τους δώσαμε την ευκαιρία να το πράξουν, γιατί αν επιλέγαμε παλικάρια ηγέτες ούτε καν πρωτογενώς θα υποψιαζόντουσαν να ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ και όχι όπως τώρα δευτερογενώς  μας τα «βουτάν» .

Άρα η τυχόν «διπλωματική» (και όχι μόνο) συνεργασία μας με το «κράτος του Ισραήλ» θέλει σοβαρή μελέτη , στρατηγικό σχεδιασμό και ουσιαστικά μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη.
Οι α-νόητες κραυγές ένθεν και ένθεν όχι μόνο δεν ωφελούν αλλά αθέλητα ή ηθελημένα καταλήγουν να είναι και προβοκατόρικες για το Έθνος μας.

Υ.Γ. Δεν θα προβώ στο κόπο να απαντήσω :

1) Σε ανούσιες Ύβρεις
2) Σε ανούσια σενάρια ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ συνομωσίας : Αν είναι τόσο τέλεια προγραμματισμένα, ΟΛΑ τότε και εσείς οι σχολιαστές είστε «προγραμματισμένοι» να απαντήσετε έτσι αλλά και εγώ «προγραμματισμένος» να μην απαντήσω. Άλλωστε αν είναι όλα τους τόσο καλά σχεδιασμένα τι μπαίνουμε στο κόπο να ασχοληθούμε ; Θα με – μας πληροφορείτε για το μέλλον ημών και υμών σαν «χαρτορίχτρες»; παγίως και μη αναστρέψιμα ;. Τι να σας πω… Τύφλα να’ χει ο Νοστράδαμος.
3) Παράκληση : Δείτε το κάπως πιο σοβαρά, απεξαρτώμενοι από πάσης φύσεως «παρωπιδικές» και πάγιες ιδεοληψίες..

Δημήτρης Π. Γ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : από http://free-apopsis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.