Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : Κυρία Μαρία-Ελένη ΚΟΠΠΑ : Μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αρχική παράκληση ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ : Απευθυνόμαστε στους αναγνώστες όπου είναι ανεξαρτήτου πεποιθήσεως, πως μόνο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : Λογική, ήθος και δικαιοσύνη (θετική ή αρνητική έστω) για την Ελλάδα ή αν θέλετε για τη κοινή λογική.

Κυρία Κόππα…

Αριστερά δημοσιεύουμε εδώ ως φωτογραφία ( με ένα «κλίκ» γίνεται αναγνώσιμη) αυτούσια μια επιστολή που ο συντάκτης της είσαστε εσείς. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Έθνος σελίδα 8 , 12 Αυγούστου. (Παρακαλούμε τους τυχόν συν - αναγνώστες να διαβάσουν την επιστολή της κ. Κόππα πριν προχωρήσουν στα δικά μας σχόλια - επιχειρήματα…)

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι διαπράττετε τραγικά σφάλματα :
Α) Ακαδημαϊκής Υποδομής , για το επίπεδο σας πάντα, (Επίκουρη Καθηγήτρια Βαλκανικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο)
Β) Νομικής υπερβολής ή ακόμα και αλλοίωσης νομικών εννοιών (οι βασικές σας σπουδές είναι η νομική επιστήμη) και τέλος
Γ) Πολιτικής παρέκκλισης από αυτά που σας ψήφισε να πράξετε ο Ελληνικός λαός ημών και υμών (ο διαχωρισμός μάλλον πλασματικός και πλεονάζουσας μορφής).

Α) Κράτος Δικαίου – Κράτος Πρόνοιας :  
Ομιλείτε για κράτος δικαίου στην «επικεφαλίδα» μάλιστα του άρθρου σας. (Τον τομέα αυτό της Πανεπιστημιακής σας ιδιότητας να το συζητήσουμε όσο θέλετε). Αυτό που πάτε να περιγράψετε πάντως είναι το λεγόμενο «κράτος πρόνοιας». Αν το γράψει κάποιος έγκυρος και έστω σχετικά καταρτισμένος αρθρογράφος, το σφάλμα είναι πάλι σφάλμα, αλλά όχι κατακριτέο. Για εσάς όμως και την Πανεπιστημιακή σας Ιδιότητα συγνώμη για την (αντικειμενική όμως) λέξη είναι επιεικώς Αξιοθρήνητο.
Στην κλασσική Πολιτική Φιλοσοφία αλλά και Κοινωνιολογία ο διαχωρισμός είναι σαφής. Ας μη κουράζουμε όμως τους μη ειδικούς αναγνώστες αφενός και αν αφετέρου έχετε το Ακαδημαϊκό φιλότιμο να απαντήσετε, πιστέψτε μας το ίδιο φιλότιμα θα σας ανταπαντήσουμε θετικά ή αρνητικά.

Β) Τα Νομικά σας επιχειρήματα για την κατάσταση (προσφύγων που Ισοπεδωτικά λετε) - (Λαθρομεταναστών εν γένει λέμε).    Θα διαφωνήσουμε μαζί σας εδώ :

Κυρία Κόππα, με την απλότητα της απόλυτης ακαδημαϊκής σας αυθεντίας ομιλείτε περί του δέον γενέσθαι σε κράτος που δεν τελεί υπό (επαπειλούμενη ή οιονεί) πτώχευση και διαθέτει ικανούς πόρους για τους ιθαγενείς του .Αφού λοιπόν το κράτος αυτό έχει ή μάλλον εξακολουθεί να έχει και την εθνική του κυριαρχία = έλεγχο των συνόρων ,τότε και μόνο τότε μπορεί να ασκεί και πολιτική για τους πρόσφυγες (και ακολουθούμε την φρασεολογία σας Κυρία Κόππα) καθώς επίσης να έχει γνώμη για αυτούς . Όμως, εδώ, είναι η ειδοποιός διάφορα, αν το κράτος καταρρέει τότε κοιτάς «να βγάλεις τα νερά από το πλοίο και μετά αν αυτό δεν έχει βουλιάξει ,ανεβάζεις και κανένα ναυαγό». Αν όχι διαπράττετε την «αβλεψία» ότι ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ναυαγοί ακόμη και αυτοί που ισχυρίζεστε ότι πάτε να σώσετε ! Ναι κυρία Κόκκα αυτή είναι και η πραγματική αλλά και η ΝΟΜΙΚΗ αλήθεια (« Σε κατάσταση ανάγκης αίρεται ο χαρακτήρας του αδίκου… κλπ κλπ, τα ξέρετε κυρία μου)
 

Θα πρέπει να σας απαντήσουμε ειδικά σε σας που υπερθεματίζετε σε ουμανισμό και ότι άλλο καλό διαθέτει η Δυτική Ευρώπη σε ευγενή αισθήματα, ότι η σύμβαση για τους πρόσφυγες ,υπογράφηκε πριν από τουλάχιστον 40 χρόνια και τότε βεβαίως δεν υπήρχε το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης. Σήμερα καθίσταται σαφές ,επιτακτικό και ευκόλως αντιληπτό ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και ο νόμος ομοίως πρέπει να γίνει αρωγός των σημερινών συνθηκών αντί βαρύδιο στην πλάτη λαών που μετά βίας ζουν και επιβιώνουν ,όπως είναι η Ελλάδα . Αυτό γιατί σας διαφεύγει κυρία Κόππα ;

Κυρία Κόππα … δεν ξέρετε ή αμελώς αγνοείτε (ας μιλήσουμε και λίγο ως συνάδελφοι νομικοί) ότι η συνθήκη δεν είχε κατά νου, τελολογική ερμηνεία ,την εισροή χιλιάδων ανθρώπων μαζικά ανεξέλεγκτα στα σύνορα κράτους από το οποίο θα ζητούσαν πολιτικό άσυλο . Ας μην το λησμονούμε αυτό ή άλλως ας διορθώσουμε την (ηθελημένη ;) άγνοια μας - σας .

Κατά δεύτερο λόγο ,η προσφυγή στο επιχείρημα των πάλαι ποτέ «Ελλήνων προσφύγων» είναι άτοπο και α – νόητο (δεν υβρίζουμε… νόημα δεν βρίσκουμε) .Οι Έλληνες δεν υπήρξαν πρόσφυγες ποτέ. Μετανάστες (πάλι με τη φρασεολογία σας απαντάμε), υπήρξαν ,έννοια διάφορη του πρόσφυγα και βεβαίως ποτέ δεν έφυγαν μαζικά .Δύο υπήρξαν : Τα κύματα ,της Μικρασιατικής καταστροφής = αλλά το Υπουργείο το θεωρεί πλέον ως ανταλλαγή πληθυσμών ,και η μετανάστευση μετά τον β παγκόσμιο πόλεμο σε Γερμανία και ΗΠΑ ,Αυστραλία .
 

Όμως οι Έλληνες ουδέποτε κατοικοενέδρευαν σε κήπους ή πωλούσαν ναρκωτικά ή ίδρυαν συμμορίες για εγκληματικές δραστηριότητες : Εδώ ποτέ κανείς σε αυτό ομοιδεάτης σας δεν έχει απαντήσει. Λέτε να πρωτοτυπήσετε ;

Μάλιστα τώρα ήδη ξεκίνησε ένα νέο ρεύμα νέων Ελλήνων οικονομικών μεταναστών ,στο πλαίσιο βέβαια της συνθήκης της ΕΕ περί ελευθερίας κίνησης κεφαλαίου ,προσώπων και υπηρεσιών. Ας ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΣΑΣ «ΚΥΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΓΟΣ» του τόπου αυτού. . Ότι δηλαδή πλέον οι Έλληνες αναγκάζονται να φύγουν ομαδικά από την χώρα τους επειδή δεν υπάρχει περιθώριο άλλης ανοχής = αντοχής. Και αντ’ αυτού ομιλείτε και δίνετε μάχες για τους εδώ πρόσφυγες – λαθρομετανάστες, και αξιώνετε και κοινοτική βοήθεια για αυτούς, ενώ στο άρθρο σας η μόνη κουβέντα που κάνετε για τους Έλληνες (που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ αυτούς υπηρετείτε με την ψήφο που σας τίμησαν) είναι, ότι οι απόγονοι του Κολοκοτρώνη είναι ίσοι με τους οιονεί «Ταλιμπάν» ; Μήπως παρεκκλίνετε κάπως από τις «επιταγές» του Λαού που σας ψήφισε σε αυτό το νευραλγικό αξίωμα ;  

Εδώ και στα παραπάνω θα θέλαμε κάποιες απαντήσεις… Εδώ συμπεριλαμβάνεται και ο τομέας (Γ) εν μέρει της επιστολής μας.

Γ) Τα… Πολιτικά σας επιχειρήματα :

Κάποιοι πολιτισμένοι λαοί δίχως να εμφανίζουν συμπτώματα Εθνικής υστερίας έχουν κάποια «Σύμβολα» Μπορεί να είναι η σημαία τους ή άνθρωποι που θεωρούνται κατά το μάλλον ή ήττον «ήρωες» από την Ιστορία του κράτους αυτού. Το να συνδέουμε την «ηρωική μορφή» αυτή με έναν άγνωστο άλλον άνθρωπο αλλοεθνή για να «δώσουμε βαρύτητα στο επιχείρημα μας για την ισότητα των ανθρώπων» πρωτογενώς φαντάζει ισχυρό επιχείρημα. «Φαντάζει» και φαίνεται όμως κυρία μου : Όλοι γνωρίζουμε ότι όλοι άνθρωποι είναι Ίσοι. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πως εντέχνως θέλετε να «προκαλέσετε» με τη μορφή τούτων των επιχειρημάτων : Λετε δήθεν το… «Αυτονόητο» ασχημονώντας έναντι της Ελληνικής Ιστορίας . Οι λόγοι σας εμφανέστατα Ιδιοτελείς : Επικοινωνιακός εντυπωσιασμός, κουλτούρα, «πιασάρικο» , «Φανταιζί» επιχείρημα» κλπ κλπ. Πηγαίνετε να πείτε λ.χ. στους Γάλλους τι διαφορά έχει ο Ντε Γκώλ από έναν Ταλιμπάν (ορεισίβιο Αφγανό λέτε , κάπου εκεί το πάτε) και θα δείτε την αντίδραση τους…. Απλώς εντύπωση κουλτούρας θέλετε να κάνετε δίχως να σας καίγεται καρφάκι εάν απομειώνετε θεσμούς θρύλος παραδόσεις ή και ανθρώπους. Έχετε πάρει ένα χαρτί και ένα μολύβι και δε σας ενδιαφέρει τι ΣΩΣΤΟ θα γράψετε ή πράξετε. Απλώς ο στόχος σας είναι το πόσο θα προσεγγίσει μια ικανή μάζα ατόμων το αποτέλεσμα της πολιτικής γραφής σας γι ν’ αναδυθείτε Εσείς Κυρία μου στην πολιτική επιφάνεια.
Το γράψαμε και στον κύριο Ρέπππα . Δεν απάντησε πιθανόν και να μην το είδε (δεν είναι οφθαλμίατρος, ΩΡΛΑ είναι) 

Ότι μερικοί άνθρωποι έχουν τους αγώνες τους και την Ιστορία τους.
Μερικοί άλλοι είναι η Ιστορία τους. Και μοναδικός τους αγώνας είναι να μην καταλάβουν οι υπόλοιποι άνθρωποι ότι μόνο αυτό τελικά είναι: «Η Ιστορία τους».
Γι’ αυτό λοιπόν σπέρνετε αυτά επιχειρήματα φωτοβολίδες … Το σημείο της αρχικής ρίψης θα μαστίζεται όμως πάντα από ένα βαθύ σκοτάδι, το σκοτάδι της δική σας Υστερόβουλης σκέψης – τίποτε άλλο. -


Αυτή δυστυχώς εμφανίζεστε οτι είσαστε Κυρία μου. Σας το λέμε επώνυμα και δίχως ίχνος υποκρισίας, επιθετικότητας, ή πολιτικών παρωπίδων πάσης φύσεως. Σας το λέμε μόνο με Ειλικρίνεια. Αφήστε λοιπόν τον «γέρο του Μοριά» να αναπαυθεί εν ηρεμία. Τι τον μπερδεύετε με ορεσίβιους Αφγανούς και την προσωπική σας πολιτική ματαιοδοξία για πολιτική ανέλιξη προς δημιουργία εντυπώσεων ;
«Αιδως Αργείοι» ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !


από http://free-apopsis.blogspot.com/ Δημήτρης Π.Γ.

1 σχόλιο:

  1. Η κύρια Ευρωβουλευτής μας προσβάλει όταν εκφράζει αυτές τις απόψεις .
    Εκεί που βρίσκεται πρέπει να λειτουργήσει ως αντιπρόσωπος της Ελλάδος …
    ΕΡΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.