Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Η ( ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ) ΥΦΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Μία αποκλειστική και ΕΚΛΑΙΚΕΥΤΙΚΗ ανάλυση για το πώς οι (δήθεν) «Αθώες Μεγάλες Προσδοκίες» δεν θα πετύχουν να μας (ξανα)κάνουν αυτόνομο Έθνος, αν κάποτε είχαμε υπάρξει κάτι τέτοιο…

Δεν θα αναφέρουμε ούτε ένα αριθμό. Το άρθρο είναι απλό συνοπτικό (μισή σελίδα) και κατανοητό ακόμα και για κάποιον που έχει γνώσεις γυμνασίου..

Μάθαμε λοιπόν αυτές τις μέρες ότι ακολουθούμε – εκτελούμε ένα (οικονομικό) «μνημόνιο». Ωραία !

Σκοπός του μνημονίου αυτού που μας επέβαλαν οι «δανειστές» μας είναι να αναστήσει την οικονομία μας και να την κάνει βιώσιμη. Ας πούμε έως εδώ καλά : Αυξάνεις φόρους, μειώνεις μισθούς συντάξεις και επιχειρείς περικοπές στον ευρύτερο δημόσιο, πατάσσεις και τη διαφθορά κλπ κλπ.

Έτσι υποθέτεις πως μειώνεις τα έξοδα. και αυξάνεις τα έσοδα. Αυτό βέβαια ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ, πως κάνεις.
Τα αποτελέσματα όμως αυτής της εβδομάδας απέδειξαν στη πράξη το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ :

Χαμηλότερα έσοδα, υψηλότερος πληθωρισμός και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ανεργία. Γι’ αυτό και το μεθεπόμενο πρωινό όλες «της Παναγίας» οι Κυριακάτικες φυλλάδες θα έχουν τίτλους του τύπου , ότι η αποτυχία της υπολογιζόμενης ανάκαμψης θα διακυβεύσει τη συνέχεια των δανεισμών, νέα μέτρα νέοι φόροι κλπ. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ και αυτό.

Βλέπετε η οικονομία είναι ένα ζωντανό «πλάσμα». Δε λειτουργεί σαν τον λογιστή της γειτονιάς όπου υπολογίζει ότι θα έχει στάνταρ πελάτες και αν αυξήσει λίγο την αμοιβή του θα έχει και ανάλογη αύξηση εσόδων - κερδών. Όπως και να το κάνουμε η Πολιτική οικονομία είναι κάπως περισσότερο σύνθετη.

Απλό (όχι παράδειγμα) αλλά γεγονός :
Μειώνοντας τους πάσης φύσεως μισθούς και αυξάνοντας ταυτόχρονα τα πάσης φύσεως «ενεργειακά τέλη» (ελληνιστί –κυρίως- καύσιμα -) είναι ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ : Α) Να έχει λιγότερα χρήματα ο καταναλωτής και Β) Να ανεβούν οι τιμές ΠΑΝΤΟΥ.

Αποτέλεσμα Α : «δεν κινείται» η αγορά, ή αλλιώς πατώνει – παγώνει (ή για τους ανορθόγραφους παγόνι).

Αποτέλεσμα Β : Χαμηλότερα έσοδα και για το (εξ’απο εξ αποεξαπ)ανέκαθεν προβληματικά οικονομικώς (και όχι μόνο) κράτος.

Αυτό «παιδιά» (συγνώμη για την… αβρότητα) το ξέρει και ο ποιο άχρηστος (σ)που(δα)στης στας οικονομικάς επιστημας. ! Τώρα γιατί γίνεται αυτό θα το αναλύσουμε λίαν συντόμως (Ελληνιστί σε ευθετότερο χρονικό διάστημα) αν βέβαια υπάρξει θετική ή αρνητική ακόμα,ανταπόκριση στο άρθρο.

Η ουσία πάντως είναι πως έχουμε πάρει τον δρόμο για την καταστροφή. Ένας φαύλος κύκλος νέος και χειρότερος έρχεται :
Φημολογείται Υπερδιπλασιασμός του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης («εκβιασμός επιβίωσης» ελληνιστί) που όμως θα υπερτροφοδοτήσει (turbo αγγλιστί) τον πληθωρισμό (αυτό θέλει παραπάνω εξήγηση και επιφυλάσσομαι) με πάλι αντίθετα – αρνητικά αποτελέσματα…

Τελικό Αποτέλεσμα : Στο τέλος του έργου και θα χρωστάμε περισσότερα από τότε που πρωτοδανειστήκαμε αλλά και φτωχότεροι ΟΛΟΙ ουσιαστικά- πραγματικά θα είμαστε.

Το άρθρο αυτό αναρτήθηκε Παρασκευή προς Σάββατο κοντά στις 2:30 π.μ. ώρα Ψωροκώσταινας.

Διαβάστε αύριο ή μεθαύριο τους ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ της δημοσιογραφίας και συγκρίνετε μας.

Να γιατί θέλουν μερικοί να φιμώσουν τα Ιστολόγια.


Δημήτρης Π.Γ.
Από : http://free-apopsis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.