Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ : Δριμύ «κατηγορώ» κατά της Σλοβακίας για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα για τον μηχανισμό στήριξης

«Η Σλοβακία δεν επιτρέπεται να τιμωρεί τον ελληνικό λαό για σφάλματα των πολιτικών του»
Ο Πρόεδρος της Ομάδας του Ευρώ υπενθύμισε ένα ανάλογο παράδειγμα το 1997. Τότε, υπήρχε μεγάλη αντίσταση ως προς το εάν θα δινόταν στη Σλοβακία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, εξαιτίας της αμφιλεγόμενης σλοβακικής κυβέρνησης Μέτσιαρ και ο ίδιος κατόρθωσε να αναγνωριστεί η Σλοβακία ως υποψήφια χώρα, θεωρώντας πως δεν επιτρεπόταν να τιμωρηθεί ο σλοβακικός λαός για τους πολιτικούς του.»

( Αυτούς τους Πολιτικούς μπορούμε να τους κάνουμε μεταγραφή εδώ ; Θεωρώ πως είναι πιο φιλέλληνες από πολλούς δικούς μας ….. Άραγε έκανε κανείς δικός μας πριν, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ; ή δεν έχουν την ευφράδεια του κ. Γιούνγκερ ! Δ.Π.Γ. )

«Ασυνήθιστα σκληρά επικρίνει το «όχι» της Μπρατισλάβας στο δάνειο βοήθειας προς την Ελλάδα, ο…Πρόεδρος της «Ομάδας του Ευρώ»,κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του στην μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ", τονίζοντας χαρακτηριστικά πως « Σλοβακία παίζει με τη φωτιά».

Συγχρόνως προειδοποιεί πως εάν το παράδειγμα της Σλοβακίας αποτελέσει προηγούμενο, οι χρηματαγορές θα καταλάβουν πως οι αποφάσεις μέσα στον «ομάδα του Ευρώ» είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμες, ενώ απευθυνόμενος προς τη νέα σλοβακική κυβέρνηση σημειώνει ότι ως νεότερο μέλος της Ευρωζώνης, η Σλοβακία, πρέπει να μάθει πως η Νομισματική Ενωση λειτουργεί μόνον συλλογικά και αλληλέγγυα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απαράδεκτο ότι η σλοβακική Βουλή αρνείται τώρα να εφαρμόσει την απόφαση που είχε παρθεί ομόφωνα για την βοήθεια προς την Ελλάδα, πριν από μήνες, στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, κάτι που, όπως σημειώνει, εάν δεν είχε αποφασιστεί θα είχε οδηγήσει σε μεγάλες αναταράξεις για το Ευρώ.

Ο κ. Γιούνκερ διευκρινίζει στις δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα ότι η παροχή δανείων προς την Ελλάδα συνδέεται με αυστηρές προϋποθέσεις για μεταρρυθμίσεις, τις οποίες, όπως ο ίδιος τονίζει, «η Ελλάδα εκπληρώνει πλήρως μέχρι στιγμής».

Προσθέτει στη συνέχεια πως πάντα ετίθετο το θέμα της σταθερότητας του ευρώ και ποτέ της Ελλάδας και ως εκ τούτου δεν επιτρέπται η απόκλιση κανενός από την αλληλεγγύη, ενώ ανακοινώνει πως ο ίδιος θα θέσει το «όχι» της Σλοβακίας στην επόμενη συνάντηση των χωρών της Ευρωζώνης για να συζητηθεί εκεί «πολύ ενεργητικά».

Τονίζοντας πως σήμερα η Σλοβακία δεν επιτρέπεται να τιμωρεί τον ελληνικό λαό για σφάλματα των πολιτικών του, ο Πρόεδρος της Ομάδας του Ευρώ υπενθυμίζει ένα ανάλογο παράδειγμα στη διάρκεια της προεδρίας του Λουξεμβούργου στην Ευρωπαική Ενωση το 1997. Τότε, όπως αναφέρει ο κ. Γιούνκερ, υπήρχε μεγάλη αντίσταση ως προς το εάν θα δινόταν στη Σλοβακία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, εξαιτίας της αμφιλεγόμενης σλοβακικής κυβέρνησης Μέτσιαρ και ο ίδιος κατόρθωσε να αναγνωριστεί η Σλοβακία ως υποψήφια χώρα, θεωρώντας πως δεν επιτρεπόταν να τιμωρηθεί ο σλοβακικός λαός για τους πολιτικούς του.»

ΠΗΓΗ : http://www.tovima.gr

από http://free-apopsis.blogspot.com/ Δημήτρης Π.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.