Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

“Καλπάζει” στα Δωδεκάνησα η εγκληματικότητα!!



(Ένα τυχαίο ΣΗΜΕΡΙΝΟ άρθρο Ροδίτικης Εφημερίδας. Εκτός από το πρώτο περιστατικό ΟΛΑ τα άλλα είναι από αλλοδαπούς. Και επισήμως στη Βουλή ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη γνωρίζετε ποιος κύριος είναι, Ισχυρίστηκε ότι αυτοί που πιάνονται είναι εγκληματίες ενώ αυτοί που δεν πιάνονται είναι μετανάστες, οι μουσουλμάνοι είναι μόνο 50.000 έβγαλε και τον Ομπάμα μουσουλμάνο μια χαρά… Τα θυμάστε ; Δ.Π.Γ.) Διαβάστε όμως το άρθρο :

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε χθες μετά την απολογία της με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα η υπότροπη σε υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών Ι. Β. του Κ. 34 ετών κατηγορούμενη για ληστρική κλοπή, που συνελήφθη την 23η Αυγούστου 2010 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Όπως έγραψε χθες η "δ" η 34χρονη μετά από κλοπή διάρρηξης που πραγματοποίησε σε οικία στ' Ασγούρου εντοπίστηκε από το θύμα και του επιτέθηκε δαγκώνοντας τον στο μπράτσο.
Το θέμα ωστόσο έλαβε και νέα διάσταση χθες καθώς το θύμα πρόκειται να υποβάλει άμεσα μήνυση σε βάρος της για σωματική βλάβη αιτούμενος παραπέρα να υποβληθεί η κατηγορούμενη σε αιματολογικές εξετάσεις καθώς φέρεται σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί να πάσχει από ηπατίτιδα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και η υγεία του 48χρονου θύματος της τον οποίο και δάγκωσε!!
Η κατηγορούμενη συγκεκριμένα την 23η Αυγούστου 2010 και περί ώρα 21.10 μετέβη, μαζί με ένα άλλο άγνωστο άτομο, στην οδό Καρυωτάκη στην οικία του 48 χρονου, την ώρα που ο ίδιος απουσίαζε.
Αφού παραβίασαν το παράθυρο εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν το πορτοφόλι της συζύγου του το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό 380 ευρώ, από συρτάρι της κρεβατοκάμαρας χρηματικό ποσό 1.200 ευρώ και ένα τσαντάκι με προσωπικά του αντικείμενα.
Κατά την ώρα της κλοπής ο παθών επέστρεψε στην οικία του και στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει την κατηγορουμένη αυτή για να διαφύγει τον δάγκωσε στο δεξί μπράτσο και αντίχειρα και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί και μετέβησαν επί τόπου, ενώ ο άγνωστος άνδρας διέφυγε τη σύλληψη με δίκυκλο μοτοποδήλατο, χωρίς ο παθών να τον αναγνωρίσει.
Στην κατοχή της ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ένα άδειο γυναικείο πορτοφόλι το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα και ένα κατσαβίδι μήκους 17 εκατοστών.
Εξεταζόμενη η κατηγορούμενη αποδέχθηκε την αποδιδόμενη σ' αυτήν κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι προέβη σε αυτήν επειδή βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και δεν κατονόμασε τον συνεργό της.
Ως συνήγορος υπεράσπισης της παρέστη ο δικηγόρος κ Μ. Κουτσούκος.
• Στο μεταξύ ποινικές διώξεις για διακεκριμένες κλοπές, χρήση πλαστών διαβατηρίων και παράνομη είσοδο στη χώρα άσκησε χθες ο Εισαγγελέας στους M. M. του P., 28 ετών και D. H. του Ν., 28 ετών, που διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις στο νησί.
Οι ανωτέρω όπως έγραψε η «δ» κατέλυσαν πρόσφατα σε δωμάτιο ενοικιαζόμενων δωματίων στο Φαληράκι και εκινούντο με ενοικιαζόμενο από επιχείρηση της Αττικής αυτοκίνητο τύπου Αudi A4.
Οι αστυνομικοί αφού εξασφάλισαν φωτογραφικό υλικό των δύο δραστών από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του πρατηρίου Shell στο 21ο Χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ρόδου - Λίνδου, στο ύψος των Αφάντου και προχώρησαν σε ταυτοποίηση, τους εντόπισαν την 20.00 ώρα της Δευτέρας στο Μανδράκι, τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν για τα περαιτέρω.
Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο του super market Βερόπουλος, στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα οι ανωτέρω την 14-08-2010 και ώρα 04:30΄, αφού έσπασαν την γυάλινη είσοδο καταστήματος super market Βερόπουλος, εισήλθαν εντός αυτού και προσπάθησαν, με τη χρήση βαριοπούλας και ηλεκτρικού τροχού, να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο, πλην όμως δεν τα κατάφεραν και αποχώρησαν.
Την 21-08-2010 και ώρα 02:45΄, αφού έσπασαν, με βαριοπούλα και τσεκούρι, την τζαμαρία πρατηρίου υγρών καυσίμων, εισήλθαν εντός αυτού και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 9.475 . Στη συνέχεια, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο το μετέφεραν σε αγροτική περιοχή στα Αφάντου Ρόδου, όπου αφού το παραβίασαν αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό.
Κατά την εξέτασή τους υπέδειξαν το σημείο, όπου είχαν μεταφέρει το αφαιρεθέν χρηματοκιβώτιο, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.
Επίσης, στην κατοχή τους ανεβρέθηκαν το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα, δύο πλαστά Δελτία Ταυτότητας, δύο πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως διαπιστώθηκε σε βάρος τους υφίσταται το μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
• Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν στο μεταξύ χθες και τρείς Παλαιστίνιους ηλικίας 21, 23 και 24ετών που ευθύνονται για διάπραξη οκτώ κλοπών σε καταστήματα της πόλεως Ρόδου
Συγκεκριμένα οι ανωτέρω εισήλθαν στο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών Μultirana, κατά τις ώρες λειτουργίας του και αφαίρεσαν έξι παιχνιδομηχανές (P.S.P.), τις οποίες τοποθέτησαν σε ειδική τσάντα, η οποία δεν ενεργοποίησε το αντικλεπτικό σύστημα της εισόδου του καταστήματος.
Με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν από το κατάστημα Zara ενδύματα αξίας 320 ευρώ.
Από το κατάστημα Benetton αφαίρεσαν 7 πουκάμισα, από το κατάστημα Fred Perry ενδύματα αξίας 300 ευρώ, από το κατάστημα Lacoste δύο ανδρικά μπλουζάκια, από το Scarabee τέσσερα μπλουζάκια, από το Pull& Bear τρία παντελόνια και ένα ζευγάρι ανδρικά υποδήματα, από το Tommy Hilfinger δύο πουκάμισα.
• Την 24η Αυγούστου 2010 καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από δύο αλλοδαπούς ότι, τις απογευματινές ώρες της 22-08-2010 άγνωστος-οι δράστης-ες, αφού παραβίασαν τα δωμάτια ξενοδοχείου διαμονής τους, εισήλθαν εντός αυτών και αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά τους αντικείμενα.
• Την ίδια ημέρα καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κω από τέσσερις αλλοδαπές ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας, άγνωστος-οι δράστης-ες εισήλθαν από ανασφάλιστα παράθυρα σε δύο δωμάτια ξενοδοχείου διαμονής τους, στην περιοχή Τιγκάκι Κω και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα έγγραφα και αντικείμενά τους.
• Την 24η Αυγούστου 2010 καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω από ημεδαπό ότι, τις απογευματινές ώρες της 23-08-2010 άγνωστος-οι δράστης-ες, αφού έσπασαν το παράθυρο του σταθμευμένου Ι.Χ. αυτοκινήτου του, αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε χρήματα και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα.

Πηγή : http://www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.