Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Δεν είναι μόνο οι διακοπές κύριε Παπανδρέου... Μήπως είναι και τίποτε άλλο ;

Δείτε ένα ωραίο «σενάριο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΚΑΙ ΟΧΙ αμφισβητούμενο «σενάριο συνωμοσίας» (Δ.Π.Γ.)

« … να πεισθούν οι ενδιαφερόμενες πλευρές να αναστείλουν τις διαφωνίες τους αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς αποτελούσε και συνιστά και σήμερα χαμένος κόπος Ανάγκη λοιπόν να πειθαναγκαστούν. Να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα δεχθούν την προτεινόμενη λύση ως «μεσσιακή» επέμβαση . Ευκαιρία δοθείσας με την οικονομική παγκόσμια ύφεση ,δόθηκαν οι συνθήκες αυτές που ήταν απαραίτητες για την εξεύρεση λύσεως. Αφού η χώρα πλέον στενάζει ,ημιθανής από τις ενέσεις ρευστότητας ,από τις εξαθλιώσεις του κοινωνικού της ιστού ,αδύνατη να υπερασπιστεί πλέον τον εαυτό της ,τότε ... Ιδού η σωτηρία»

διαβάστε όμως όλο το άρθρο…

«Αποτελεί είδηση της ημέρας ότι ο πρωθυπουργός της χώρας άλλαξε το γεωγραφικό μήκος και πλάτος στο οποίο οριζοντίως ατενίζει το θέαμα της Ελλάδος …
Εξηγούμαι αμέσως. Εννοώ ότι ο κύριος Παπανδρέου αφίχθη στην Κρήτη ,αφού ολοκλήρωσε τις διακοπές του στην Πάρο ,ώστε να ξεκινήσει εκ νέου την απόλαυση της ξεκούρασης .
Σκέφτεται κανείς ,μα καλά ,ο άνθρωπος αυτός δεν διαθέτει στοιχειώδη πολιτική ωριμότητα να δείξει ότι συμπάσχει προς την πλειοψηφία των Ελλήνων =υπηκόων, που μόνο το βράδυ και ως όνειρο μπορούν να έχουν θερινές διακοπές .Το γιατί δεν μπορούν φρονώ ότι δεν απαιτεί ανάλυση ή εισέτι εξήγηση .Γιατί άραγε ο νεαρός Πρωθυπουργός αποφάσισε να προσθέσει μία ακόμη αρνητική εικόνα στο προφίλ του .Για ποίο λόγο άραγε δεν αντιλαμβάνεται ότι το να περιδιαβαίνει τις τουριστικές περιοχές που αποτελούν χώρο ανάπαυσης ,εν μέσω θύελλας οικονομικής ,εν μέσω ύφεσης που δεν απαντάται κάθε αιώνα ,εν μέσω ανηλεών μέτρων ανάκαμψης της οικονομίας αλλά με αμφίβολο αποτέλεσμα αλλά αναμφίβολη οδύνη.

Για τους υφίσταντες αυτά ,αποτελεί κάτι παραπάνω απο πρόκληση .

Συντρέχει άραγε ιδιαίτερος λόγος για τον πρωθυπουργό μας που αρνείται να συμπάσχει με τους υπόλοιπους ή άλλως αρνείται να παράσχει [ευτυχώς κατά την κυρίαρχη έννοια] τις υπηρεσίες του έστω εκείνες του συγχρονιστή στην συνάθροιση εκείνων των μελών ,νεαρών που απαρτίσουν το υπουργικό του συμβούλιο .

Τι άραγε επικρατεί ώστε να απέχει από την κοινή λογική ,τι τον εμποδίζει άραγε να συμμορφώνεται προς τις οδηγίες ενός σύγχρονου πολιτικού
που στην άνοδό του στην εξουσία ανακοίνωσε την κηδεία της οικονομίας [δεν του καταλογίζω τον θάνατο αλλά μόνο την ανακοίνωση του θανάτου ] ακολούθως μερίμνησε για τα του μνημόσυνου και εξήλθε χαρούμενος .


Ερωτήματα αμείλικτα αφού επιβάλλονται από την αυξημένη θερμοκρασία και την τραχύτητα της έλλειψης ρευστότητας που διαπνέει την αγορά [τα έξοδα του μνημόσυνου επιβαρύνουν τους τεθλιμμένους συγγενείς δηλαδή εμάς } .

Η θέση ομοιάζει με θεωρία συνωμοσίας αλλά μάλλον απέχει από τέτοιες διανοητικές καταστάσεις .Δυστυχώς όμως επιβραβεύονται από τα πράγματα.

Σε ένα παγκοσμιοποιημένο διεθνές περιβάλλον ,είναι αδιανόητο να μην ασχοληθεί η διεθνής κεντρική σκηνή με την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας .
Αναφέρομαι στη πετρελαϊκή αξία της ,στοιχείο που έμεινε ανολοκλήρωτο από την πτώση της δικτατορίας . Έπρεπε και πρέπει να εισρεύσει στην παγκόσμια αγορά η ποσότητα του πετρελαίου που ευρίσκεται στο Αιγαίο .Να πεισθούν οι ενδιαφερόμενες πλευρές να αναστείλουν τις διαφωνίες τους αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς αποτελούσε και συνιστά και σήμερα χαμένος κόπος Ανάγκη λοιπόν να πειθαναγκαστούν. Να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα δεχθούν την προτεινόμενη λύση ως «μεσσιακή» επέμβαση . Ευκαιρία δοθείσας με την οικονομική παγκόσμια ύφεση ,δόθηκαν οι συνθήκες αυτές που ήταν απαραίτητες για την εξεύρεση λύσεως. Αφού η χώρα πλέον στενάζει ,ημιθανής από τις ενέσεις ρευστότητας ,από τις εξαθλιώσεις του κοινωνικού της ιστού ,αδύνατη να υπερασπιστεί πλέον τον εαυτό της ,τότε ... Ιδού η σωτηρία . Έχετε αποθέματα μαύρου χρυσού ,παρακάμψτε το θέμα της κυριότητας ,αναγάγετε το σε συγκυριότητα και τότε όλα λύνονται .
Κάποιος έπρεπε να μας διαφωτίσει επί τούτου . Το έργο ανέλαβε ο εμπνευσμένος από παλαιά ,από την υπουργία του ως των εξωτερικών υποθέσεων πολιτικός ανήρ ,με προϊστορία δύο πειθήνιων γενεών .

Αφού ολοκλήρωσε το έργο του στο πρώτο μέρος ,ήτοι έφερε το μνημόνιο ,ήτοι η χώρα στην εντατική ,τώρα περιμένει ,πότε στην Πάρο ,πότε στην Κρήτη ,την στιγμή να μας πει τα ευχάριστα νέα .Λύση υπάρχει ,όπως πριν τις εκλογές υπήρχαν λεφτά .

Άρα ,κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ συνεχίστε όχι τις διακοπές σας αλλά την αναμονή σας μέχρι να έρθει και δεν θα αργήσει ,η στιγμή όπου οι συγγενείς έξωθεν της εντατικής θα σας εκλιπαρούν για την λύση .»

Αναμένουμε κύριε Παπανδρέου ,καθώς και οι εντολείς σας .

ένας ανώνυμος σκεπτόμενος


Για την δημοσίευση

από http://free-apopsis.blogspot.com/ Δημήτρης Π.Γ.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.